Kako ojačati iman?

Pitati mogu svi ali admistrator(Enes) samo može dati odgovor!

Moderator: EMIRgr

Odgovori
adyan
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Ned Apr 24, 2011 10:37 pm

Kako ojačati iman?

Post od adyan » Sub Maj 07, 2011 2:45 pm

Nadam se da postavljam temu na pravom mjestu i da neću biti pogrešno shvaćena. Moje pitanje je naslov ove teme, znam šta trebamo raditi, šta nam naša vjera propisuje, ali kako da to ne radimo "mehanički" ili da to radimo radi prevencije od zla, nego kako doseći u srcu taj nivo da to radimo samo radi Allahovog zadovoljstva.
Mogu sebe nazvati početnikom u vjeri i molim Boga da me uputi, ne prakticiram vjeru od rođenja niti sam odrasla u porodici gdje se obavljao namaz, ali kroz neke teške situacije u životu dolazila sam do knjiga koje su mi dale olakšicu tako da sam kroz vjeru uspjela sačuvati sabur i pobijediti nedaće.
Ipak, namaz je posebna priča. U nečijem sam postu pročitala kako jedva čeka da dođe kući da klanja, kako doći do tog nivoa, koji je put, šta čitate, šta vas jača i bodri u okretanju vjeri, nadam se da ćete iskreno pisati svoja iskustva i da će biti korisnih savjeta.
Da akoBogda napišemo mnogo korisnih savjeta i jedni drugima pomognemo onoliko koliko možemo i da nas dragi Allah ojača u našoj vjeri. Amin.

Odgovori