Kako Dalje?

Pitati mogu svi ali admistrator(Enes) samo može dati odgovor!

Moderator: EMIRgr

Odgovori
Nadija

Kako Dalje?

Post od Nadija » Čet Okt 27, 2005 7:02 pm

24.10.2005

I moja druga turdnoca prestade spontanim u subotu ujutro Oktobra 22. Bila sam u 10-toj sedmici. Koliko sam se radovala ovoj trudnoci bilo bi suvisno pisati. Voljela sam svaku promjenu na sebi. Stomak koji raste, grudi koje postaju chvrsce i vece a najvise osmjeh na mom licu. Odavno nisam bila tako sretna. Sto je trudnoca isla dalje, sve sam vise bila sigurnija da ce uspjeti. Navodno posle dvanaeste rizik opada. Eto, bila sam tako blizu. Ali, mojoj sreci dodje kraj. Ostade samo praznina u stomaku i jos veca praznina u dusi. Veca od one prve. Subota 22 Oktobar 2005. Trebali smo imati iftar-veceru za citavu familiju i zvanicno podjeliti sa svima tu dragu nam informaciju. Kazem zvanicno, jer neki su znali a neki su primecivali divne male promejne na mom tjelu, no nisu bili sigurni.
Mami sam javila u srijedu. Kaze, htjela me pitati, sanjala me; no bilo je stid. Tesko joj pitati isto pitanje pri svakom razgovoru. Njena radost trajala je pet dana. U nedelju oduzela sam joj tu radost. Bila je jaka dok smo pricale preko telefona. Nisam mogla primjetiti ni da joj glas podrhtava. Ali ja znam, vidjela sam je u mislima, osjecala sam da je pala u plac i zalost dok smo prekinule razgovor.

10/27/05

Juce sam otisla do rijeke. Otisla sam da bih voda odnijela ostatke moje bebe, koji su ispadali u mlazovima krvi ovih predhodnih dana. Nije ih voda htjela nositi. Samo su pali na dnu i lagano ih je rijecni mulj prekrio. Nisam mogla plakati. Proucila sam par dova i molila Allaha za oprost i snagu za dalje. No kako dalje? Odakle snaga? Pokusati opet? Koliko puta ti srce i dusa moze podnijeti ovakve gubitke i bolove? Koliko se puta mozes dici iz pepela? Zasto, kako, u cemu sam pogrijesila, zasto meni????? Toliko pitanja, ali ni odkud odgovora.

Enes
Site Admin
Postovi: 663
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Post od Enes » Čet Okt 27, 2005 8:18 pm

We alejkumusselam
Ko nije prosao kroz slicne stvari ne može ih ni razumjeti.
Ja sam nesto slicno prosao sa suprugom.
S tim da smo mi izgubili bebu koja je rodena, zivjela 24 sata i preselila.
Ali nismo gubili nadu, teko jeste bilo,a li evo nakon nekog vremena allah nam podario ponovo kreku.
I ova druga trudnoca, nije isla glat, ja bio odsutan a supruga morala da leži tri mjeseca da bi sacuvla trudnocu.
Evo sad dok tipkam moja krekica se igra oko mene i govori ''kilo baba''( hoce da mi sjedne u krilo)
Ono sto bih ti ja svajetova u tvojoj trenutnoj situaciji, jeste da ti se uci rukja priej trudnoce i ako se problem ispostavi da se nastavi sa terapijom koja bi trajala i tokom trudnoce, bez obzira sto bi se ti osjecala zdravo.
Ta terapija tokom trudnoce bi se ogleda u koristenju maslinovog ulja za masiranje i koristenje naucene vode da pijes i eventualno kupanje.
slicnih primjera sam imao bezbroj a prije 20 tak dana se rodila jos jedna beba, cija je majka imala vise puta spontani i eto Allahu hvala koristenje terapije koje sam naveo je pomogle da na svijet donesi na vrijeme zensku bebu.

Odgovori