Sumnja na sihr

Pitati mogu svi ali admistrator(Enes) samo može dati odgovor!

Moderator: EMIRgr

Odgovori
Muslimanka87
Posmatrač
Postovi: 3
Pridružio se: Ned Apr 06, 2014 10:37 am

Sumnja na sihr

Post od Muslimanka87 » Ned Apr 06, 2014 10:53 am

Esselamu alejkum,
moj muž je učio ajete za izlječenje komšiji na vodu, med, ulje i pritom mi je rekao da sjedim i slušam, da se uvjerim imam li problema sa sihrom, jer već duže sumnjam na to. Sad sam pročitala ovdje da su simptomi slični onima koje sam ja imala. Simptomi sa kojima sam se susrela su: skoro neprimjetni mišićni trzaji po tijelu, hladno čelo, trnjenje lica u području usana, hladna stopala, potpuna utrnulost lijeve noge, dekoncentracija, pospanost, u 2-3 navrata skoro sam zaspala, mučnina, nagon za provraćanje, neobjašnjiv povod za plakanje i smijanje... Muž mi uporno govori da se ne trebam liječiti, jer mi može biti samo gore od toga i to isto savjetuje članovima moje porodice, koji već duže imaju psihičkih i raznih drugih problema. Šta mi je činiti? Bez muževe dozvole otići sa bratom učaču rukje ili se strpiti?

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Sumnja na sihr

Post od Haris » Ned Apr 06, 2014 3:44 pm

Esselamu alejkum,

Muž koji uči ajete za izlječenje i poznaje barem osnove oko liječenja, i poziva te da slušaš rukju, primjeti simptome i još uz sve to savjetuje ti da ne ideš učaču.
Reci mi je l' on razmišljao da ode sebe provjerit?

Postoje dvije opcije, da ti bude gore i da ti bude bolje. Ovisi od problema. Nekad kad ih "izazovemo", oni se upale i počnu se na neki način svetit i još više napastvuju.

Dužnost nam je tražit lijeka. S obzirom da čovjek ima znanja oko liječenja, pozovi ga ti da se odete provjerit oboje, reda radi, jer sumnjaš u nešto. Ako nema ništa, ispostavit će se, ako ima, opet će se ispostavit.

Pomalo smiješna situacija.

kamilica
Mlađi član
Postovi: 106
Pridružio se: Sre Mar 27, 2013 10:23 am

Re: Sumnja na sihr

Post od kamilica » Ned Apr 06, 2014 5:58 pm

taj tvoj ko bajagi lijeci nekoga,a tebe savijetuje da nejdes nigdje na lijecenje,on je meni sumnjiv a i ta tvoja famelija ili famelija tvog muza tu nesto nije u redu lud zbunjen normalan,ali mi je taj tvoj dasa sumnjiv da on nesto ne petlja ti iza ledza ,kazem samo to.

Odgovori