Da lli imam simptome sihra ?

Pitati mogu svi ali admistrator(Enes) samo može dati odgovor!

Moderator: EMIRgr

Odgovori
Amar Mašetić
Posmatrač
Postovi: 1
Pridružio se: Ned Jan 08, 2017 11:08 pm

Da lli imam simptome sihra ?

Post od Amar Mašetić » Ned Jan 08, 2017 11:16 pm

Selam aleykum,
U ime Allaha Milostivog Samilosnog

U posljednje vrijeme imam probleme sa snovima, zadnjih dana ni jednu noć nisam zaspao a da nisam imao ružne snove, ali uglavnom zaspem oko sabah- namaza, prije ne mogu, pustim sebi Kur'an, ali rijetko da mi pomogne. Zadnju noć, abdestio sam, i lakše sam zaspao, ali sam imao opet neke snove koje ne znam kakvi su, ali srce mi udara više nego inače. Glava me boli često, iako sam prije nekoliko radio Hidžamu,ne mogu da jedem, briga me uhvatila nervozan sam. Slušam Kur'an često, pomalo mi nekad srce udara jače, kad se baš udubim, ali strah me rukju sam pustiti. Niko ne zna za ovu situaciju, i prije nekoliko dana sam se posvađao sa djevojkom, ustvari bilo mi je svejedno u tom trenutku, ali nakon nekoliko teško mi je palo. Čitao sam postove, i znam neke stvari o Džinima, i sihru, ali opet da provjerim kod Vas.

S poštovanjem,
Selam alejkum

Enes
Site Admin
Postovi: 666
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Re: Da lli imam simptome sihra ?

Post od Enes » Pon Jan 09, 2017 6:06 pm

We alejkumusselam,

Ne mora da sve sto se desi ujedno ima veze sa dzinima.Stresne situacije takode mogu uticati na nesanicu.Provodenje vremena ispred tv, kompjutera, mobitela takode utice na nesanicu.Prevelika kolicina svjetlosti djeluje tako da covjek se razbudi.

S druge strane mozes pokusati (iako je to preporuka Psolanika saws da redovno ucimo) da prije spavanja uzmes abdest, proucis Fatihu, eliflamim, ajetul kursijju, dva ajeta poslije ajetul kursije i zadanje tri ajeta sure Bekare.
Da po tri puta porucis ihlas, felek, nas puhnes u sake i potrljas cijelo tijelo.

Mozes takode poruciti sebi na casu vode po 7 puta ihalse, felek, nas, fatihu, ajetul krusijju pa popiti pred spavanje te vode i pospricati krevet i sobu gdje spavas.

Da ti Allah olaksa.

Odgovori