Pravila ponašanja na forumu

Pitati mogu svi ali admistrator(Enes) samo može dati odgovor!

Moderator: EMIRgr

Odgovori
Enes
Site Admin
Postovi: 666
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Pravila ponašanja na forumu

Post od Enes » Ned Nov 05, 2006 8:56 pm

Forum Liječenje Kur'anom je otvoren za sve bez obzira na vjeru i naciju, sve dok se pridržavaju nekih osnovih pravila ovog foruma.
Glavni i osnovni cilj ovog foruma jeste da se pomogne onima koji traže savjet ili pomoć.
Par pravila kojih bi se trebali pridržavati svi članovi ovog foruma su:
1. Sve nove teme i postovi treba da su bliske sa tematikom foruma koja se obrađuje i za izjava pojedinaca na ovom forumu ne stoji nitko osim samog autora.
2. Forum bi trebao da se razlikuje po ozbiljnosti od drugih foruma i da pojedinci ne daju svoja misljenja kada je stav Islama po tom pitanju jasan. Svi postovi u kojima se budu vrijedjale islamske vrijednosti i islamsko ucenje, te vrijedjanje casnih ashaba i ostalih generacija muslimana, ce bez upozorenja biti obrisani.
3. Osoba koja rigorozno bude ponovila istu gresku, ce, bez upozorenja, biti odstranjena sa foruma na neko vrijeme. Ukoliko i dalje korsnik nastupi sa provokacijma, njegova IP adresa će biti blokirana.

4. Svi postovi u kojima dođe do vrijedjanje i prozivanje na licnoj, nacionalnoj, mezhebskoj, rasnoj, spolnoj ili drugoj osnovi, ce bez upozorenja biti sankcionisan (izbrisan, prepravljen). Takodje, postovi sa terminima tipa: vehabija, pogrdan naziv za sufije, novator, nemezheblija, krivo-akidas (i svi ostali sa kojima musliman nije zadovoljan da ga se proziva i naziva) ce biti uklonjeni sa foruma
5. Svi članovi koji se registruju više puta, moraju se odlučiti koji nick da koriste a ostali će biti pobrisani. Korisnik će se odlučiti, nakon što bude upozoren, koji nick će koristiti u daljem učesšću na forumu
6. Molimo vas da se strogo drzite teme na kojoj ucestvujete i da od datih temi ne pravite dopisivanje licne prirode ili skretanje sa teme. Moderator ima pravo, obrisati svaki post koji se ne tice date teme posta.
7. Ukoliko se registrujete da provocirate, izlazete se mogucem iznosenju u javnost vase e-mail adrese, ISP provajdera i IP adrese. Stoga imajte na umu kao novi clan da pisete odmjereno i polahko.
8. Admistracija zadržava pravo da mjenja određena pravila u pravilniku

Ovlastenja moderatora

1. Svaki moderator svojim licnim primjerom, trudom i zalaganjem, treba raditi na poboljsanju kvaliteta Foruma, te svojim uticajem rasprave svesti na argumentovane i edukativne diskusije iz kojih ce ostali clanovi moci uciti, te zavesti lijepu atmosferu na podforumu koji moderira raznovrsnim metodama.

2. Moderator moze obrisati post , koji nije u skladu sa pravilima Foruma. Takodje, ima pravo premjestati topice, ukoliko se teme istih ne uklapaju u dati podforum. Takodje, topici sa istim temama ce biti izbrisani (po kljucu najmanjeg broja postova u datom topicu).

3. Moderator moze davati opomene clanovima koji krse pravila, te ako doticni ustraje na krsenju pravila, moderator predlaze njegovo odstranjivanje sa Foruma administraciji.

4. Moderatori po potrebi mogu suradjivati i zajednicki rjesavati odredjene probleme. Zapamtite da moderatori jesu ljudi i da oni cesto puta pogrijese, mi cemo dati sve od sebe da odaberemo najbolje moderatore koje smo do sada upoznali na ovome nasem okupljalistu a od vas trazimo saradnju sa njima.

5. Od moderatora se ne trazi uvijek da se mora aktivno ukljuciti u teme svojim idejama i misljenjem.

6. Za sve ostale stvari, ako vas interesuju, obratite e administratoru

POSTUJTE PRAVILA I NE PRILAGODJAVAJTE FORUM VASIM ZELJAMA I PROHTJEVIMA ILI PAK PRAVILIMA DRUGIH FORUMA, NEGO SE PRILAGODITE NASEM UOBICAJENOM STABILNOM REDU. A SVAKA VASA SARADNJA JE DOBRO DOSLA.

Nadamo se da će sve proteći bez mnogo stresova. Uživajte i ne zaboravite, sve ovo je samo jedna igra! Nema tog foruma koji je vrijedniji od vaših živaca!

Adminstracija

Odgovori