potrebna pomoc

Pitati mogu svi ali admistrator(Enes) samo može dati odgovor!

Moderator: EMIRgr

Odgovori
Enes
Site Admin
Postovi: 663
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Post od Enes » Pet Avg 05, 2005 10:38 am

We alejkumusselam
Danas je takav tempo zivo ta da covjek radi i previse da bi obezbijedio egzistenciju sebi i svojoj djeci. Puno paznje se posvecuje materijalnom a duhovna strana se zanemaruje.
Pogotovo na zapadu gdje je se nacin zivota odvija drugacije nego na podrucuju Balkana, ili još preciznije na podrucju Bosne.
Sam taj cin da se vjeri malo posvecuje paznje ljudi se gube i kada im se desi ''bolest'' kao sihr, ni ne znaju da je to, odmah idu ljekarima (sto i ja preporucujem ali u odredenoj mjeri).
Kada pretrage ne pokazu nista, onda je sljedeca uputnica do psihjatra i daju se odmah lijekovi protiv depresije koji nazalost rijetko kome pomognu.
Ono sto bih ti ja preporucio da, ako nemas namaza(molitve), da se za pocetak vratis vjeri.
Ako si u prilici da posjetis nekog ucaca rukje da ti prouci rukje i da vidis da li postoji problem sa ove strane.
Bol u zelucu cesto bude pokazateljd a je sihr pojeden i preporucio bih da naucis ti ili suprug rukju na vodu (ima na forumu transkripcije) i da pijete tu vodu.
Ako imate nekoga ko zna citati arapski, onda neka vam on nauci na vodu i pijte je.
Od nje ce se javiti nagon za povracanje i moze se desiti da povratite brzo a nekada je potrebno koristiti i druge medikamente da bi se sihr izbacio iz stomaka a time i rijesio bol koji on prouzrokuje.
Kod trazenja ucaca ja bih ti dao prioritet da nades nekog bosanca koji ima iskustvo u tome, jer postoji razlika u mentalitetu izmedu nas i arapa i neke stvari oni ne shvataju.
Cesto sam cuo da oni prouce po 5 do 15 tak minuta rukje i kazu da nije nista.
Moje iskustovo mi govori da su ''nasi'' sihrbazi puno gori od onih u arapskom svijetu.
Razlika je takode kada arap uci arapu, i jedan i drugi razumijeu arpaski jezik pa samim time i taj dzinn razumije kur'anske ajeta koji govore o kazni a koje ucac izgovara.
To onda daleko bolje ima efekta nego kod nasih Bosanaca od kojih 95% a mozda i vise ne znaju ni citati arapsko pismo!
Da me neko ne shvati pogresno, nemam nista protiv arapa jer je posalnaik rekao: ''Volite arape zbog tri stvari. Zato sto sam ja Arap, zato sto je Kur'ana na arapskom i zato sto ce stanovnici Dzenneta govoriti arapskim jezikom.''
Akop ne budes u prilici naci bosnaca, onda idi i do arapa.
Obavezno moras paziti da na znakove po kojim ase raspoznaju sihrbazi a koji se mogu naci najprije kod bosanskih '' lijecnika'' a tako i kod arapskih.

Odgovori