Esselamu alejkum,
To što se plašiš je sigurno šejtan koji te odgovara i unosi ti strah, i odgovara te, u slučaju da postoji nešto tako.
Kažem to na taj način, zbog ovog da se treseš dok učiš Kur'an i sl., mada možda i nemaš problem. Rezerviši nekog da je tu kraj tebe dok slušaš rukju. Nemaš se čega plašit. Sve što ti se može desiti jest da izgubiš svijest.
Što se tiče toga "Zašto, zašto mene", nemoj to gledati kao kaznu, gledaj kao iskušenje. Svakodnevno ulazimo u iskušenja u našim postupcima, svaka sekunda je iskušenje, šta ćemo sljedeće uraditi. Život je sam po sebi iskušenje.
Ima ovdje na forumu 1 tema koja govori o tome da sihr, i problemi slične prirode mogu biti u 4 slučaja:
1. kazna
2. iskušenje
3. opomena
4. nagrada.
Kako nagrada, kad se živ patim? Neko će pitati... Allah swt te nagrađuje povratkom u vjeru. Preko toga ili nečeg drugog, npr. fizičke bolesti, smrti nekog bliskog i td., Allah swt te samo iskušava i želi ti dati doznanja da se trebaš vratiti u vjeru, pa ako izabereš drugi put, a ne onaj koji ti Allah dž.s. poklanja, pa onda si uistinu propao. Preko takvih stvari dobijamo iskušenje od Boga, šta ćemo uraditi u određenoj situaciji. Da li ćemo se prepustiti npr. alkoholu da bi to zaboravili, ili ćemo se obratit molitvom da nam olakša i poštedi nas. Shodno onome što izabereš, Allah ti dalje mijenja život i sudbinu.
Allah onog koga uputi, niko ga ne može skrenut sa Njegovog puta, a onoga koga skrene sa pravog puta, pa njega niko na Zemlji i Nebesima ne može upravit, osim Njega.
Isto sam tako razmišljao, zašto ja, pa gdje ja.. a ta me tema dosta smirila po tome pitanju i ne razmišljam o tome. Nije mojom voljom urađeno, i ja tu ne mogu ništa promjeniti osim zamoliti Allaha da od mene ukloni to iskušenje. Opet pogledam oko sebe, nisam ni najmlađi, ni najstariji kome se to dešava, nisam ni prvi ni posljednji, a onda se sjetim kakvih stvari ima na dunjaluku, raznorazne bolesti, umno poremećeni i td. Pa onda se sjetim Allaha dž.š. i kažem ili pomislim: "Elhamdulillah, hvala ti Gospodaru i na ovome." Uvijek može biti gore. I u nesreći ima sreće.
Takođe, postoji 1 ajet, ne znam kako tačno ide, pa ću citirati samo misao, a ako neko nađe baš to, može dodati da bi upotpunili smisao. Kaže da Allah dž.š. ljudima koje voli daje iskušenja i patnju na ovom svijetu, uzima im dobro, da bi im osigurao nagradu na onom svijetu.
Banalan primjer ti je onaj sa bogatunima. Pruženo im je sve, imaju novca, imaju slavu, sve, sve, život kao u bajci. Naravno, mi to tako vidimo... a da li su oni i upola dobri ljudi kao što si ti?
ruza napisao:Molim Allaha svima da pomogne i podari ono sto zeli I Allah mene da nezaboravi.
Ko zaboravi Allaha, i Allah njega sigurno zaboravi.
Samo se ti potrudi da ne zaboraviš Njega, a ni On tebe neće sigurno.
Ako sam napravio neku zabunu ovdje, ispravite me, nije mi bila namjera. To je moj neki pogled na ovozemaljski život.
A Allah najbolje zna...