hvala jos jednom na odgovoru, vec sam citala sta je abdest, i primenila, nisam sigurna kada se narusava pa to cinim svaki put, kod Enesa moj muz nece zeleti da ide i reci ce da sam luda a ja ga ne mogu naterati. da li trebam skloniti i slike detata koje su u vitrini?
Imam pitanje, za abdest kaze isprati nos tri puta, da li to znaci samo ga vodom oprati ili vodu treba udahnuti u nos pa ispustiti napolje?
uf, nisam sigurna sta trebam a sta ne raditi , trazim stalno po internetu da nesto ne pogresim. da li je dovoljno naci Kuran sa interneta ili moram nabaviti knjigu jer u Srbiji nisam sigurna kome se obratiti, mada me vise ne interesuje ni sta okolina misli, a nemam ni koga pitati niti nekoga da me nauci
Dzamija u Beogradu je srusena ali su pisali da ce se obnoviti (bar sam to procitala na Internetu) i nisam sigurna kako prici i pozdraviti i pitati i sve to jer ne znam pravila (ako postoje).
U svakom slucaju dete i ja slusamo suru el bekara po ceo dan.
hvala vam svima.
pitanje i pomoc
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
Re: pitanje i pomoc
[quote="rrpile20"]hvala jos jednom na odgovoru, vec sam citala sta je abdest, i primenila, nisam sigurna kada se narusava pa to cinim svaki put, kod Enesa moj muz nece zeleti da ide i reci ce da sam luda a ja ga ne mogu naterati. da li trebam skloniti i slike detata koje su u vitrini?
Imam pitanje, za abdest kaze isprati nos tri puta, da li to znaci samo ga vodom oprati ili vodu treba udahnuti u nos pa ispustiti napolje?
uf, nisam sigurna sta trebam a sta ne raditi , trazim stalno po internetu da nesto ne pogresim. da li je dovoljno naci Kuran sa interneta ili moram nabaviti knjigu jer u Srbiji nisam sigurna kome se obratiti, mada me vise ne interesuje ni sta okolina misli, a nemam ni koga pitati niti nekoga da me nauci
Dzamija u Beogradu je srusena ali su pisali da ce se obnoviti (bar sam to procitala na Internetu) i nisam sigurna kako prici i pozdraviti i pitati i sve to jer ne znam pravila (ako postoje).
hvala vam svima.[/quote]
Zdravo rrpile
Ako mislis da ce tvoj muz zustro reagirati na tvoj poziv da ide i on na rukja ,najbolje onda ti odluci oko toga sama njbolje kako je,ali mozes ti otici onda sama kod Enesa.
Moras i slike od deteta skloniti ,te slike mozes staviti u albumu .
Nos ne samo dobro oprati nego vodu treba udahnuti u nos.
Posaljimi na pm tvoju adresu .Ja cu ti poslati Casni Kuran i jedna knjiga o Islamu Ilmihal ,tu mozes sve naci o abdestu i sta narusava abdest.
Prijatno i samo tako nastavi ,bez odstupanja u svakom smislu.
Neboj se sejtana i dzina,samo se Dragog Allaha boji i njegove kazne.
hvala vam svima.[/quote]
Zdravo rrpile
Ako mislis da ce tvoj muz zustro reagirati na tvoj poziv da ide i on na rukja ,najbolje onda ti odluci oko toga sama njbolje kako je,ali mozes ti otici onda sama kod Enesa.
Moras i slike od deteta skloniti ,te slike mozes staviti u albumu .
Nos ne samo dobro oprati nego vodu treba udahnuti u nos.
Posaljimi na pm tvoju adresu .Ja cu ti poslati Casni Kuran i jedna knjiga o Islamu Ilmihal ,tu mozes sve naci o abdestu i sta narusava abdest.
Prijatno i samo tako nastavi ,bez odstupanja u svakom smislu.
Neboj se sejtana i dzina,samo se Dragog Allaha boji i njegove kazne.
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: pitanje i pomoc
Samo da ti napomenem, ako ti @sadaka i pošalje Kur'an ili u drugom slučaju nabaviš negdje, znaj da bez abdesta ne možeš dirati, u stanju nečistoće nakon polnog općenja i u mjesečnom ciklusu dok ne prođe i dok se ne okupaš.
A Allah najbolje zna...
A Allah najbolje zna...