ZA LJUBOV NA ALLAH, POMOGNETE Mi !!!!!

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
meli
Mlađi član
Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 1:11 pm

ZA LJUBOV NA ALLAH, POMOGNETE Mi !!!!!

Post od meli » Pon Mar 02, 2009 12:47 pm

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

Dali ke moze da mi odgovori Enes ako ne mu e tesko?Imam eden GOLEM problem.Odev so eden decko koj zivee vo Makedonia no e goranec,od Kosovo mislam.Odev so nego dve godini.Mnogu se sakavme i bevme nerazdelni.Bese mnogu lubomoren sto ne smeev da odam na svadba kaj moi bliski .Sekogas mi velese:ima zlobni luge,ke ti napravat magii i ke ne razdelat.Jas nikogas ne veruvav vo sihr.Negovite roditeli ne davaa da odime zasto jas sum turcinka, a negovite sakaa goranka za nevesta.Se karase so niv i bese spremen se da ostavi za mene.No letoto,vo avgust bese na odmor vo Kosovo i koga se vrati mi se sluci nesto cudno.Mi velese deka e najdobro da se razdelime zasto jas ke bidam posrekna so nekoj drug.Se sokirav.Rekov: Vo ova ima nesto natprirodno.Mi velese deka ako ostanel so mene deka treba cel zivot da odi po lekari.Mi bese mnogu tesko,zasto ne ocekuvav nesto takvo od nego,bese premnogu lubomoren.Mnogu go sakav i uste go sakam,no ne znam sto da pravam.Mi se javi posle dva meseca zasto sakal da me vidi.Koga se vidovme mu rekov da odi kaj oca koj sto e negov bratuced (ucel vo Arabija ) i mislam deka lekuva luge od sihr.Mu rekov: Imas nesto vo tebe sto si takov.Koga bese kaj ocata,toj pocna da mu cita Kuran i mojot decko pocnal da se gusi,da se davi i imal nagoni za povrakanje.Mu rekol na ocata: Ne mi citaj Kuran,zasto ke umram i togas prestanal.Za nova godina mi se javi i se sprostivme.Sega seuste odime,no kako da odam so drug covek.Veke ne e ni gram lubomoren i kako da mu e seedno dali odime ili ne.Nema volja za zivot.Sekogas povraka i ima postojani bolki vo zeludnik,postojani glavobolki.Nemoze da spie mirno i premnogu zaborava.Mnogu mi e tesko.Neznam sto da pravam,no premnogu go sakam.Koga i da spomnam za oca toj se luti i pocnuvame da se karame.Vednas mi veli deka e podobro da se skarame.Se plasi da odi zasto se custvuva loso koga slusa Kuran.Porano ne veruvav vo sihr,a sega ce cudam kakvi zlobni luge postojat vo svetot???Kako voopsto ne se plasat od ALLAH?????????????
Nemozam,mnogu mi e tesko.Mnogu go sakam.Mnogu e jako toa sto go cuvstvuvam sprema nego.Bevme skarani 4 meseci i se potrudiv da go zaboravam ,no ne mi uspea.Sega resiv da se boram za nego do kraj i INSSALLAH ke mi uspee.Seto ova me ubiva.Imam edna edinstvena zelba,a toa e da se izleci PO PRAV PAT.Ne sakam da se omazam za drug,a da mislam na nego.Toa e grev.Se potrudiv mnogu pati da mu kazam deka negovite roditeli ni napravija za da se razdelime,no toj ne veruva.Mi veli: Moze li majka da napravi toa na svoe sopstveno dete?No mene licno ocata koj sto e negov bratuced mi kaza deka tatko mu se falel deka ne razdelile.Sakam da go spasam , a usput i sebe.Vo zivotot se se slucuva, losi raboti i toa se nas ne ceka.Mene mi treba toj za da mozam da izdrzam se drugo i ponatamu sto me ceka vo zivotot.Mi treba za da bidam jaka.Koga si so taa osoba sto ja sakas mozes da gi prebrodis site problemi i tazni momenti.
Sakam da mu pomognam.Jas sum i takva osoba sto sakam da pomognam,zatoa i odbrav da odam na medicina.Koga mozes da mu pomognes na nekoj POMOGNI MU,a ALLAH ke ti vrati za taa dobrina,zasto se sto se pravi vo zivotot i dobro i loso ke ni se vrati.Go molam ALLAH da im pomogne na negovite roditeli koi napravija sihr.Da im gi oprosti grevovite i da im dade poveke iman,merhamet i strav od NEGO.Neka ALLAH nasibi da se pokajat i da im otvori tevbe vrati.AMIN

Ve molam dajte mi nekoj sovet samo nemoj da kazete da go zaboravam zasto toa e lesno da se kaze , no tesko da se napravi.Ako mojot um saka moeto srce ne dava.Ve molam dajte mi sovet kako da go nateram da odi?

Dali znaete da mi kazete dovi koi ke mi pomognat da go nateram da otide da se izleci.Klanjav hacet namaz i sekoj den kazuvam dovi.Citam i yasin sure so niet da odi da se izleci.Sakam da bide regularno kako sto kazal ALLAH,a ne so drug sihr da go izlecam zasto podobro mi e da se skaram so nego,otkolku da go napravam toj grev.
Dali e moralno da se najde mestoto na sihr za da se izleci zasto mestoto e sigurno vo Kosovo,a jas sum od Makedonija?
Imate li nekoi upatsva kako celosno da se izvadi cinot i nikogas da ne vleze?Jas se molam sekoj den i cvrsto veruvam vo ALLAH i inssallah so izin od ALLAH ke se izleci.ALLAH e GOLEM i nema da dade tie losi luge da izlezat po svoe.
VO IME NA ALLAH POMOGNETE MI
NIKOGAS NE MI BILO VOLKU TESKO

ALLAH neka ve nagradi
Inssallah ALLAH neka vi otvori cenletski vrati
Ako moze odgovorete mi pobrgu, hitno e!!!!!!!!!

P.S Dali Abu Amr ibn FadL e oca i leci od sihr?Ako moze da mi pisete kade zivee vo Makedonija i mob zasto sakam da stapam vo kontakt so nego.
ODNAPRED VI BLAGODARAM

daneS
Mlađi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 1:46 pm

Re: ZA LJUBOV NA ALLAH, POMOGNETE Mi !!!!!

Post od daneS » Pon Mar 02, 2009 9:33 pm

es selamu alejkum,
ustraj u Allahovoj molbi i nadajmo se da će biti onako kako je najbolje.
brata Abu...,,kontaktiraj na pp i on će ti se javiti,još uvjek navrati na ovaj forum,
imadoh volje i razumijem makedonski/skoro pa sve/ i pročita tvoj post,mada je malo predug i previše zabrinutosti je u njemu,mislim da nema razloga za to ako se u Allaha dž.š vjeruje.
malo stati na loptu i mudro,trezveno rasmišljati,emocija je previše pa dobro bi bilo da se kontrolišu jer mogu škoditi,
svu sreću želim i molim Allaha dž.š da vama pomogne.

meli
Mlađi član

Post od meli » Sre Mar 04, 2009 12:50 pm

Selam alejkum brate,

Izvini na odzemenoto vreme i fala za porakata.Jas veruvam vo ALLAH, no se naogam vo mnogu teska situacija.Negovite roditeli ne davaat da odime,ima sihr,a nemozam da go nateram da odi kaj oca za da se izleci.Pominav mnogu teski denovi.Pominav 7 crni meseci.Mnogu se sakavme ,a koga dojde od odmor sakase sto pobrgu da se skarame.Se bese preku nok.Kako da me udri GROM od vedro nebo.ALLAH da ne dade na moj najgolem dusman,na toj sto go napravi sihrot da se najde vo moja situacija.
ALLAH neka te nagradi

AbuAmRibnFadL
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Sre Mar 25, 2009 2:04 pm

Selam alejkum we rahmetyllahi we berekatuhu Meli

Mnogu pati go citav tvojot problem,problemot e takov sto na tvojot decko i licno na tebe mora vi se uci,po tvojot komentar se gleda edeka na nego mu e napraveno nesto,ili potocno sihr na razdeluvanje,ocigledno e i nevozmozno deka nekoj sto te sakal odednas stanuva laden prema tebe,imav edna slucka ista vakva ovdeka vo skopje koja se zavrsi elhamdulillah uspesno,samo problemot kaj tebe e deckoto koj ne saka da pomisli da mu se uci,jas sakav da dodjdam vo ponedelnik kaj vas zosto imav slobodnio vreme,no po razgovorot so tebe nemav jasna slika kako da go izvedeme toa i ako bi dosol do veles toa bi bilo samo za dzabe.Nego sakav da ti kazem edna rabota,dali mozes ti nego da go nateras da prihavti edna terapijaod nedela dena,pa posle taa nedela dena bi videle dali e stvarno toj problemot dali mu e na nego napraven sihirot,koj mu go kaza toa deka ako ostanel so tebe cel zivot ke pominel po lekari,ne sakam da te gledam tazna no ponekogas se slucuvaat takbvi raboti za koi ti mislis deka se losi ,no potoa stanuvaat dobro za tebe.da se vratime na sluckata iskustvoto sto go imav so eden decko.Kaj nego bese obratno,na devojkata i napravija sihr na razdeluvanje,deckoto ja sakase nenormalno,me molese da nekako da i ucam na devojkata negova,no jas mu rekov deka bez nejzina soglasnost ja nemozam da i ucam,mu ucev na nego na deckoto,posle vtorata rukja deckoto pocna da izrazuva znakovi na sihr,koga go prasav sto oseka rece deka oseka odvratnost prema negovata devojka,mu rekov da i se javi,do togas devojkata ne mu digase slusalka,no vo toj momment se javi.posle vtorata rukja deckoto bese skroz izlecen,i se javi na devojkata da dodjde kaj nego doma ,i taa dodje za nepolni 20 minuti,koga je prasav sto se slucuvalo,rece deka sekogas koga ke go videse svojot decko go gledase ruzen,i odvraten i odbiven,odvaj cekase da se razdelat,no koga ke otidese doma sakal da e povtorno so nego,koga bi i se javil deckoto,negovit glas mu iozgledase ruzen,i nikog od togas ne mu kranala slusalka,pa zatoa ke pokusame da vidime dali slucajno i kaj tebe e slicna situacija,pa zatoa naskoro cekaj da ti se javam i da ti kazam sto ke pravime..go molam Allah subhanehu we te`ala da te pomogne ..amin
selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

meli
Mlađi član

Post od meli » Pon Maj 18, 2009 9:55 am

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu Abu Amr Ibn Fadl

Brate jas ti pisav poraka i na tvojot email,no moze ne si otvoril i resiv da ti pisam tuka,mislam deka tuka si poveke prisuten.Minatiot pat mi rece deka treba da mi se cita prvo mene rukja,a posle na mojot decko.Dokolku ste sloboden jas bi bila mnogu srekna ako pocneme,zasto kako sto ti pisav minatiot pat, decko mi e ovoj mesec mnogu sloboden.
Go ocekuvam vasiot odgovor.
ALLAH NEKA VE NAGRADI
Selam alejkum

Odgovori