Dali je bio sihirbaz??

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

sadaka
Mlađi član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:37 am

Re: Dali je bio sihirbaz??

Post od sadaka » Pon Apr 19, 2010 9:27 pm

edina1985 napisao:Selammun alejkum brate sadaka,

hvala na onom sto si me pohvalio, kako volim muza i borim se za boljsanje sutiacije.
Izvinite sto vam se nisam javila par zadnji dana, al smatrala sam da je svadja medju mene i muza bila bolja,
al opet nazalost je juce bila dramaticna promjena, opet je ispala svadja samo sa muzeve strane ( jer sam ga odbila sto se tice odnosa, ja znam da se kaze da zena to nesmije odbiti, ali ako je iko insan i ima srce i dusu volila bi da sebe stavi u moj polozaj i da je sjeti oni nedavni uvrjedjaja i psovki koji mi je muz reko, pa da mi kaze dali bi se nkao mogo dopustiti) halalite na izrazu, al ja sam veoma sentimentalana na tu temu, jer sam cjelo vrjeme imala osjecaja da se JA SAMA borim za bolji zivot u braku.
Nisam ovaj put ni malo prepirala vec sam sustila mada mi je govorio svasta ( vredjao me i to krupnim rijecima), ja sam samo sutila i saburila.
Tako imam osjecaj da moj muz samo zeli da ima odnos sa mnom a kako sam ja i sta mislim o zivotu nezanima nikoga,ili kako bi se svadje sprecile sto mi daje do znanja koliko ja njemu vrijedim :_(
Kako sam se Allahu vratila i pocela redovno klanjati izikriti imam osjecaj da mi to muza smeta tobe jarrabi, on mi kaze da nezna vise klanjati.
Nudila sa mu da mu napisem nijete i sureta tako da bih mogo klanjati, al on kaze on ce to sam kad bude imo vremena.
Meni bude zao ja odem klanjati a on ostane sjedi i gleda tv, al valjda nas Allah pomaze u tegobama, pa mu se treba moliti i biti zahvalan.
Ona prosla svadja izgleda da mi muzu nije dala do zanja da je ovo sve Allahovo iskusenje.

Ako imate neki savjet opet bi vam zahvalila, jer kao sto sam vam rekla ja nemam ni skim drugim pricati ovako otvorno i iskerno kao na ovom forumu.

Samo da napomenem da mi je malo lakse ovaj put ( nako obsirno) i nemam straha od nekih sihri, jer imam Allaha na svojoj starni i vidim kako klanjam da sam mirnija, a prije sam bila depresivna.

Eto ako sto reko za savjete sam kao uvjek zahvalna.

Selami vas sestra Edina
Allejkum ve Selam Sestro.
Bas sam Sestro razmisljao o tebi ovih dana,sto te nije bilo ,ali Hvala Dragom Allahu opet si tu.
Sestro svadza nije ispala sa muzevne strane,nego sa tvoje strane.Izvini sto sam direktan ali moram tako ,da bi znala realno gledati ubuduce ove cinjenice.
Sto se tice Sestro ovog konflikta stvar je ovakva:
Pored toga Sestro ,sto znas da je grijeh odbiti muza u postelji ti si to uradila sto si uradila i vise se ne osvrci na to ,ne razmislaj o tome puno jer vise nema fajde razmisljati oko toga ,sejtan je dobio tu bitku ,ti moras priznati da si pogresila i sto je najvazno InsAllah da se u buduce ne desi vise to sto se desilo.
Verovanje je veoma vazna stvar u svakom pogledu ,ali sada hocu reci nesto u ovom tvom slucaju .Ako vjerujes Sestro da je grijeh odbiti muza u postelji ,onda to moras vjerovati iskreno i najiskrenije ,da ne bude to vjerovanje kao neka formalnost samo. Ti ljudi sa takvim vjerovanjem nemogu uspeti u ovakvim ili drugim iskusenjima( Sestro nemoj pogresno da me shvatis po ovome, nemam nameru da potcenujem ,sve je ovo sa dobrom namerom .Izvini ako mislis tako .)
Sledeca stvar posle ove koje sam reko ,a koja je isto tako bitna da se Insan ne bi ogrijesio je Bogobojaznost a iza nje odmah dolazi kao sto sam i ranije puno puta reko Nepokoljebljivost.
Sestro nemoj jer tu sejtan najvise dobija bitku ,a ja mislim da je takav slucaj bio i sa tobom sada a Dragi Allah najbolje zna.
Kad se pokoravas svome Muzu ,nemoj da u tom momentu delis neku pravdu ili poravnujes neke racune sa njim a i jos ako si u tom momentu ljuta onda je jos gore ,
Znaci kad se pokoravas muzu ,budi ustrajna u tome svidelo ti se tebi to ili ne ,ako mislis da budes borac do kraja.Jer u suprotnom gubis bitku sa sejtanom da nedade Dragi Allah.
Neznam kako si me po ovim recima sve ovo shvatila ,nadam se dobronamerno .
Jer ti Sestro zelim samo najbolje i najbolje i samo najbolje ,kao tebi tako i tvome muzu.
I dalje da koristite naucenu vodu i med ,ako slucajno niste zanemarili oko toga i slusaj Sestro rukju Enesovu na usi pod abdestom ,mozes da je snimis na pocetnu stranu gde stoji Audio rukja i to sa zatvorenim ocima i reci isto to muzu da cini ,ali samo ljubazno i ljepim recima ,nikako suprotno od toga.
Sestro predlozio bih ti da nabavis jednu veoma lepu i korisnu knjigu ,sa kojom ces uzivati citajuci tu knjigu ,a vjerujem da ces naci i jedan smiraj u dusi sa tom knjigom.
Knjiga se zove -Uzivaj u Zivotu ,ovu knjigu napisao je dr.Muhammed bin Abdurrahman el-Arifi a prepurucio bih je svakome na forumu koji ima interes da nauci nesto o vestinama u ophodzenju.
Selam Allejkum i Izvini jos jeddnom ako smatras ,da sam ovog puta bio veoma kritican po tebi ,veruj mi da nemam takve namere.

Odgovori