Da li je Sihr?

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
BozjiRob
pisem pomalo
Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 4:59 pm

Da li je Sihr?

Post od BozjiRob » Ned Jul 13, 2008 6:06 pm

.]
Poslednja izmena od BozjiRob u Uto Avg 12, 2008 10:24 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Ernest
Mlađi član
Pridružio se: Sub Maj 12, 2007 9:47 am

Selam

Post od Ernest » Pon Jul 14, 2008 3:25 pm

Možda je sihr a možda si sama na sebe navukla šejtana ili džinna nevjernika ili više njih. Moj savjet ti je da redovno klanjaš da slušaš rukju, ali da neko bude uz tebe jer se može desiti da padneš u nesvijest i daleko bilo - progutaš jezik. Obavezno ali obavezno prije nego bilo što pojedeš ili popiješ izgovori bismilu, jer se šejtani ne mogu hraniti onim nad čim je spomenuto Allahovo s.w.t. ime. Moj savjet ti je da odrediš posebnu odjeću za namaz tj. molitvu i da u toj odjeći spavaš. Prije spavanja izgovoriti ajetul kursiju, sure felek, nas i ihlas.

BozjiRob
pisem pomalo

Re: Selam

Post od BozjiRob » Pon Jul 14, 2008 3:49 pm

Ernest napisao:Možda je sihr a možda si sama na sebe navukla šejtana ili džinna nevjernika ili više njih. Moj savjet ti je da redovno klanjaš da slušaš rukju, ali da neko bude uz tebe jer se može desiti da padneš u nesvijest i daleko bilo - progutaš jezik. Obavezno ali obavezno prije nego bilo što pojedeš ili popiješ izgovori bismilu, jer se šejtani ne mogu hraniti onim nad čim je spomenuto Allahovo s.w.t. ime. Moj savjet ti je da odrediš posebnu odjeću za namaz tj. molitvu i da u toj odjeći spavaš. Prije spavanja izgovoriti ajetul kursiju, sure felek, nas i ihlas.
Da dragi Allah sacuva sviju od ovoga.
Poslednja izmena od BozjiRob u Uto Avg 12, 2008 10:25 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Ernest
Mlađi član

Selam

Post od Ernest » Pon Jul 14, 2008 6:55 pm

Čovjek na sebe navući šejtana može na više načina. Kao prvo i osnovno pravilo je nepridržavanje Allahovih s.w.t. propisa. Najčešće ljudi na sebe prizivaju šejtana bavljenjem bilo kojom vrstom kamate, zatim stres, naricanje za umrlim, blud, jednostavno činjenje grijeha koje je Allah s.w.t. zabranio u Kur'anu i grijesima koji su pokuđeni hadisima Božijeg Poslanika s.a.w.s. Međutim čovjek može oboliti i sihrom, a opet i taj sihr pogađa čovjeka sa Allahovom s.w.t. dozvolom iz Njemu znanih razloga. Znam za slučaj djeteta koje ima problema sa šejtanima.
Što se tiče slušanja rukje, ona sama po sebi nije lijek, tj. Allah s.w.t. je taj koji prilikom slušanja rukje spaljuje šejtana unutar čovjekovog tijela. Bolje je otići učaču rukje. Međutim samo slušanje rukje zadaje šejtanu bol, veoma jak bol. Ukoliko osoba svaki dan sluša rukju šejtan neće moći trpjeti svakodnevne bolove spaljivanja i biće primoran da izađe iz tijela. To ti je isto kao kada bi čovjeka svakodnevno mučili da bi on na kraju molio da ga ubiju. Još jedan način liječenja koji je takođe efikasan je izgovaranje kuranskih ajeta i gutanje pljuvačke nakon izgovorenog ajeta. Nakon što progutaš pljuvačku osjetićeš određene simptome poput mučnine ili vrućine u stomaku ili po tijelu.
I opet ponavljam, redovno obavljaj molitvu jer prilikom molitve šejtan slabi unutar tvog tijela a istovremeno se spaljuje. Obavezno spavaj u odjeći u kojoj obavljaš molitvu. Ako imaš bilo kakvu hamajliju kod sebe moraš je spaliti. Moraš ostaviti grijehe i daji sadaku. Kada udjeljuješ milostinju spomeni Allahovo s.w.t. ime, jer je i davanje sadake lijek protiv šejtana.

BozjiRob
pisem pomalo

curokotovo ulje

Post od BozjiRob » Pon Jul 14, 2008 8:38 pm

Danas sam kupila curokotovo ulje (ima ga u Arapskim trgovinama u Usa, u Turskim cesto u Njemackoj, kod nas...? vjerovatno na vise mjesta)
na engleskom=pure black seed oil, black cumin seed
latinsko/hemijsko ime= nigella sativa
indijsko/pakistansko ime= kalonji
na njemackom=reine schwartzkornel ol (ohne mischung) oder schwartz kummel ol
na nasem = cisto curokotovo ulje, ulje od crnog kima bez dodataka
curokotica ili kim = sjemenke koje se cesto stavljaju na lepinje odozgo, osim sto je ovo crni kim, ima ih vise vrsta pretpostavljam.
(imala sam potrebu najasniti ovo jer ja sama nisam znala )
Takodjer unutar upustava pise da je Pejgamber a.s. prenijeo da ovo ulje lijeci sve bolesti osim smrti. A takodjer pise niz raznih bolesti za koje je dobro. A Allah najbolje zna jer je on taj sto nas lijeci.

Naucila sam na to ulje, treba piti polovinu male kasice cula sam, u ovom slucaju je dosla jako mala kasikica kao cetvrtina one za kafu. Nauceno ulje sam popila nakon abdesta, ucenja itd.. Jako me peklo to ulje, da kazem gusilo i tjeralo na kasalj. Pise na kutiji da ne izaziva sporedne efekte (side effects/nebenwirkungen) pa reko da upitam.
Nastojacu raditi Insha Allah sve sto se ovdje savjetuje, stalno.
Neznam ovdje nikog kod koga bi mogla otici da mi prouci rukju.
Allah te u Dzennet uveo Erneste za savjete.

Ernest
Mlađi član

Selam

Post od Ernest » Sre Jul 16, 2008 4:44 pm

Ćurokotovo ulje, to bi trebalo da je na naški prevedeno susamovo ulje ako ne griješim, a ako griješim ispravite me...

daneS
Mlađi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 1:46 pm

Post od daneS » Sre Jul 16, 2008 7:03 pm

es-selamu alejkum.
Ćurokotovo ulje, to bi trebalo da je na naški prevedeno susamovo ulje ako ne griješim, a ako griješim ispravite me...
-normalno da griješiš, a gdje griješiš na stricu GOOGLE, provjeri pojedinosti.

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Re: curokotovo ulje

Post od Senad » Sre Jul 16, 2008 7:59 pm

BozjiRob napisao: treba piti polovinu male kasice cula sam, u ovom slucaju je dosla jako mala kasikica kao cetvrtina one za kafu. Jako me peklo to ulje, da kazem gusilo i tjeralo na kasalj. Pise na kutiji da ne izaziva sporedne efekte (side effects/nebenwirkungen) pa reko da upitam.
.
Esselamu alejkum
treba piti polovinu male kasice cula sam
Ta doza moze se dati djetetu i nebi se trebalo zagrcat :wink: :wink:

Neznam u cemu je problem pa preporucuju tako malenu dozu ? Moja pretpostavka je ta sto je poskupo pa ko vele neka duze traje.

U SArajevu butiq BADEM Abadžiluk 12 ima curokot : tursko 0,5 litara 30 KM ili 15 eura ili oko 25 USA dolara. , dok je egipatsko 0,5 litara 50 KM ili 25 eura ili 40,5 USA dolara.

Slobodno uzmi supenu kasiku i naspi nesto vise od 1/2 ali prije toga pripremi 2 dcl vode u kojoj je razmucena supena kasika MEDA. KAda popijes curokot odmah taj pripravak popiji i nesikiraj se 100 % djelotvorno i dospije tamo gdje treba

Jako me peklo to ulje, da kazem gusilo i tjeralo na kasalj.
Nije tacno da nema sporedni efekata da tako kažemo. Itekako curokot izaziva to sto se tebi desilo ima jak okus i on se najvise osjeti bas u grlu, zatim naknadno moze doci osjecaj iz zeludca .
Bar je tako sto se tice porijekla egipatskog i turskog curokota . MOzda postoji curokot koji ne izaziva .

Esselamu alejkum!

BozjiRob
pisem pomalo

Re: Selam

Post od BozjiRob » Sre Jul 16, 2008 9:53 pm

Erneste, curokotica ili kim, jeste sitno ko susam, ali ne izgleda tako, i drugacije je boje, jaceg ukusa i mirisa. Cesto bude po lepinjama (ako jos uvijek stavljaju). Evo jedne stranice da vidis sliku, malo uvelicana.
http://images.search.yahoo.com/images/v ... 4qog9&tt=1

BozjiRob
pisem pomalo

Re: curokotovo ulje

Post od BozjiRob » Sre Jul 16, 2008 10:08 pm

Ta doza moze se dati djetetu i nebi se trebalo zagrcat :wink: :wink:

Neznam u cemu je problem pa preporucuju tako malenu dozu ? Moja pretpostavka je ta sto je poskupo pa ko vele neka duze traje.

U SArajevu butiq BADEM Abadžiluk 12 ima curokot : tursko 0,5 litara 30 KM ili 15 eura ili oko 25 USA dolara. , dok je egipatsko 0,5 litara 50 KM ili 25 eura ili 40,5 USA dolara.

Slobodno uzmi supenu kasiku i naspi nesto vise od 1/2 ali prije toga pripremi 2 dcl vode u kojoj je razmucena supena kasika MEDA. KAda popijes curokot odmah taj pripravak popiji i nesikiraj se 100 % djelotvorno i dospije tamo gdje treba

Jako me peklo to ulje, da kazem gusilo i tjeralo na kasalj.
Nije tacno da nema sporedni efekata da tako kažemo. Itekako curokot izaziva to sto se tebi desilo ima jak okus i on se najvise osjeti bas u grlu, zatim naknadno moze doci osjecaj iz zeludca .
Bar je tako sto se tice porijekla egipatskog i turskog curokota . MOzda postoji curokot koji ne izaziva .

Esselamu alejkum![/quote]

Aleikum Selam Senade,

Znaci da ne smeta uzti vise, ovo je mala kasikica sto dodje u kutiji mozda 1ml (kafena kasika je 5 ml, a supena 15).
Jeste jako za grlo, ali vidis da bi bilo pametno razrijediti sa medom i vodom. Hvala za savjet.
Allah je taj koji lijeci, zbog kojeg je lijek - lijek.

Odgovori