dal si su sihiri

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
bosanka34
pisem pomalo
Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 7:56 am

dal si su sihiri

Post od bosanka34 » Pon Okt 27, 2008 8:22 am

Sellam
s kojim god sam momkom se zabavljala htjeli su da se udam za njih
svaki put sam odbijala
sada sam pristala , s njiim sam vec tri godine u vezi, (on je u bosni ja sam u inostsranstvu) ali me tako strah hvata i sve neke nemoralne misli u glavi
strah me je se udati

jako sam depressivna, zadnje vrjeme sam se posvjetila samo vjeri i dragom Allahu citam Kurhan svaku noc, bila sam kod hodze reko mi je da sam puna sihira, trosim njegove terapije, nekad mislim da ce mi to pomoci nekad imam te misli da nema nista od toga

klanjam sto vise mogu, mada to prije nisam radila cesto i sto se sada kajem jako
radim inace 100 %, i nemam uslova da klanjam svaki vakat

sta da radim kako da se izvucem iz ove nesrece , nemam snage vise da se borim
tesko se koncentrisem na poslu, kuci kada sam samo bih spavala i sama zeljela biti
strah imam od buduceg vremena

hvala vam na savjetima i odgovorima

Mirza
Mlađi član
Pridružio se: Sub Apr 16, 2005 9:56 am

Re: dal si su sihiri

Post od Mirza » Uto Okt 28, 2008 7:46 am

selam alejkum

strah kod čovjeka se pojavi iz dva razloga:
1.) zato jer je neku stvar uvečao/uvečala
2.) zato jer ono prema čemu ide njemu/njoj nepoznato

kao što vidiš sestro jedno i drugo je nerealno i nerazumno. Moj ti je savjet da "zatvoriš" oči i prođeš kroz taj strah - udaja u tvom primjeru - ako vidiš da je to samo u tvojoj glavi. Ako je fin momak, samo prođi kroz tu vatru, vidjet češ da svi strahovi nestaju na drugoj strani.

Što se pak depresije tiče, ona se pojavi kad čovjek ima osječaj da nemože da pobjedi. Tu pomaže namaz, ako ništa drugo kroz namaz, na sedždždi možeš da se Allahu povjeriš. Slobodno na glas reci Allahu šta te tišti. Ne u sebi več na glas, da samu sebe čuješ šta ti je. Protiv depresije je dobro imati neku aktivnost koja te okupira, ali pazi se hiperaktivnost. može te fizički izcrpit. Isto tako gledaj da si u društvo pozitivnih ljudi, a ne onih koji samo kukaju.

eto toliko, pa da nam se Allah svima smiluje

selam alejkum

bosanka34
pisem pomalo
Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 7:56 am

Re: dal si su sihiri

Post od bosanka34 » Uto Okt 28, 2008 9:05 am

hvala mirza :)
ma borim se koliko mogu

klanjam, razne dove ucim posle namaza, ne znam vise ni koje citam
gubim se samo i strah dalje je prisutan

Odgovori