Enes...

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
H@n@
Mlađi član
Pridružio se: Čet Nov 13, 2008 9:21 pm

Enes...

Post od H@n@ » Pon Nov 24, 2008 3:44 pm

Selamu alejkum..

Razmisljam, bilo bi dobro kad bi negdje ne ovom forumu bilo mjesta kad je brat Enes diretno ONLINE...u nekom periodu, na neki nacin. Bilo bi dobro dobiti njegov odgovor na neko pitanje, kratko i odma da se insan ne muci..

Jos me interesuje, da li Enes moze preporuciti jos nekog ucaca rukje, koje on zna? naprimjer u okolici Sarajeva, jer nismo svi u mogucnosti, materijalno a ni fizicki doci do brata Enesa...

I jos jedno pitanje, ako se neko lijeci rukjom na ispravan nacin i pridrzava se svega u vjeri, da li je normalno da osoba ide na rukju vise od 6 puta, napr a da joj nije bas uocljivo bolje..Jer ja sam mislila da je dva il tri puta dovoljno da osoba bude haman normalna..da ozdravi.

Allah vas nagradio svim najboljim i na ovom i onom svijetu i spasio Dzehenema.Amin

Enes
Site Admin
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Kontakt:

Re: Enes...

Post od Enes » Pon Nov 24, 2008 4:26 pm

To je malo teze izvesti kad sam online.
Ima opcija koja to otrkiva al ja sam je sakrio kod sebe :D , ja vas razumijem al razumite i vi mene.
STo se tice rukje i ucenja vise puta, ovisi od slucaja do slucaja
Ako ti se neko natovari na leda, tako da se izrazim, neces se lako kutarisati sihra.
Nije problem da se jedan sihr ne moze rijestii, na nasem podneblju je tolika zavist i pakost medu ljudima, da se sihr ponavlja pa nisi se ni rijesio jednog problema odmah se poajvi drugi.
Vecina ljudi se okrene vjeri nakon sto ustanovi da ima problem ove prirode.
Ne zelim da ulazim u njihove namjere al smatram da vecina pocinje sa obavljanjem namaza da bi se rijesio svog iskusenja i to preko noci a zaboravlja da su protekle godine pa cak i decenije kada nije mislio na Allaha i nije Mu padao na sedždu.
uvijek ima neka, kako sam rekao, losa karika, koju mora traziti samo onaj koji ima problem.

Sto se tice rukje, ja mogu preporuciti Almina Omerasevica i stojim iza toga da radi kako treba, sve ostalo ne bih preuzimao odgovornost na sebe da nekoga posljem na drugo mjesto.
Neko ce pomisliti kao sto je do sada bilo, da se bojim ''konkurencije'' nije to nego je problem sto se svaki dan za nekog ucaca cuje ponesto ruzno sto nikako ne valja.
Jednotavno ne zelim da budem i ja taj koji je ucestvovao u tome a molim Allaha da ja ne zalutam.
Ima ucaca i u Sarajevo koliko hoces, cak je jednom bio jedan momak i na ovom forumu registrovan al nije se dugo javio.
Zašto ga nema, ne znam.

Vjerujem da ce ti se netko javiti ili ovdje ili putem privatne poruke i usmjerit te na nekoga od ucaca u Sarajevu.
Jos da naglasim, da u samom strartu svaki bolesni insan treba da zna da je lijek u Allaha a ne u Enesa, Almina i drugih ucaca rukje.
Tu mora insan biti nacisto sa samim sobom i ne pozurivati izljecenje.
Onaj koji dode do mene i kaze eto mozemo li to rijesiti za dan dva ili za dvije tri rukje eto ja bi da se to rijesi, ja sam ubjedenja da ce on godinama lutati u trazenju rjesenja za svoj problem i trazit ce lijek od ljudi a ne od Allaha.

H@n@
Mlađi član
Pridružio se: Čet Nov 13, 2008 9:21 pm

Post od H@n@ » Pon Nov 24, 2008 5:25 pm

Hvala Enese..a upravo me i zanimalo to "kad se neko natovari na leda", jer to je slucaj kad trba puno cesce da se ide na rukju i redovno, zato mi treba neko blizi, neko u Sarajevu.
A taj Almin, odakle je on, ima li neki njegov kontakt...
Da li ste imali slucajeva "kad se neko natovari na leda", da i ja tako kazem, a da ste uspjeli da rijesite taj slucaj, da li je moguce toj sobi pomoci u potpunosti, kad to prestane il je to beznadezan slucaj...

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Post od Senad » Pon Nov 24, 2008 6:07 pm

H@n@ napisao:Hvala Enese..a upravo me i zanimalo to "kad se neko natovari na leda", jer to je slucaj kad trba puno cesce da se ide na rukju i redovno, zato mi treba neko blizi, neko u Sarajevu.
A taj Almin, odakle je on, ima li neki njegov kontakt...
Da li ste imali slucajeva "kad se neko natovari na leda", da i ja tako kazem, a da ste uspjeli da rijesite taj slucaj, da li je moguce toj sobi pomoci u potpunosti, kad to prestane il je to beznadezan slucaj...
Esselamu alejkum

Imaš u Ilijaš tu kod njegove kuće ima nekakav koledž tursko /persijsi ili tako nekako Šejh Hasan 061 152 722 skroman ispravan čovjek , .

P.S. taj koledž gdje je njegova kuća je pored puta u pravcu Visokog na desnoj strani rijeke Bosne. prođeš Podlugove,i dođeš u Lješevo.

Esselamu alejkum

Odgovori