Selam aleikum,
evo necu zapocinjat novu temu nego cu na ovu navezat, pa ako je bolje da bude nova nije tesko prebacit

Mene zanima dali se sihir moze na dlake napravit, mislim na kosu, ja se nikad nisam plaho interesovao zasto kod nas, dok smo supruga i ja bili zajedno, stalno nalazim pramen dlaka i kao da je taj pramen nekako u sredini svezan!?
Nadjem u kupatilu na primjer, ja kontam hajd to je od kupanja, posto ona ima dugu kosu i znam da opada puno, al nikako nisam skonto, kako da takve iste pramenova sam stalno nalazio i na peskirima, onim za brisanje,
izvadim da cistog iz ormara, i na njemu skoro zalepljen takav pramen, i uvijek iste velicine i oblika, bas isto!!?
Ja nikad nebi mogao da zavezem tako tanak pramen kose u cvor, al cvor nije do kraja stegnut, nego je nekako kao alka, ono moze se prst kroz taj cvor proturit!
Pa evo zasto ja to pitam: ja sam bio kod Enesa i hvala bogu, meni je pravo bolje sada i dobro se osjecam vecinom!
Al nekad mi se povrate isti problemi zbog kojih sam i isao kod njega, i ja onda ponovo iste tegobe imam i moram skoro sve iz pocetka, samo sto fala bogu sada puno brze ja se povratim u normalu neku, ako se to tako moze nazvat!
I eto, hajd da kazem da je stvarno spalo sa neke od njih(mati ili supruga) al kako da uvijek isti oblik imaju ti pramenovi, i uvijek su iste velicine??
I to me je navelo da pitam dali je moguce sihir na kosu napravit i dali je moguce sihir obnavljat kad se jednom napravi( pa sam zato ja posumnjao da mozda se obnavlja ta "bolest" kod mene)!?
Evo jedan kratak razgovor sinoc izmedju mene i majke:
Mati: "kakve su ovo dlake u kupatilu"
Ja: "nemam pojma, ja sam mislio da si ti se kupala pa ostale(a nije se kupala, tad mi to nije ni naum palo)"
Mati: "kakva ja, ja cu njih bacit"
Ja: "nemoj, osusi i zapali ih"
I tako i bi, samo sto ona njih zapali u stanu a ja sam htio da ih iznesem vani i da ih zapalim,i tako tek sinoc ja nekako poce kontat o njima ono malo vise, jer i ja znam da ih nije bilo tamo kad sam izaso iz banje
Selam
evlad67