rukja

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
melita
Posmatrač
Pridružio se: Sre Jun 16, 2010 12:44 pm

rukja

Post od melita » Ned Jun 27, 2010 8:11 pm

selam.
prethodno sam pisala o svome problemu. i bila sam kod Enesa i ucio mi je, i imaala sam reakcije
tipa da su mi oci bas snazno igrale prilikom ucenja al na pocetku a poslije ne. i dobila sam med i ostalo da koristim.
eh sad bi vas par pitanja pitala za one koji znaju odgovor.
kada ucac uci rukju na sta smije taj kome se uci rukja mislit? ja sam recimo posto me bilo strah, to mi je prvi put u zivotu da sam isla nekom da mi uci rukju, cjelo vrijeme sam ucila euzubilu.... dal je to pogresno il nema veze sta se uci i na sto se misli dok ucac obavlja to?
mogu samo reci da sam bas izenadjena POZITIVNO sa svime time od strane Enesa i nisam ni sama mogla vjerovati da postoji tako nesto i da je moguce da covjek bude pod sihrima.
do neki dan iskreno moram reci nisam bas vjerovala u to, al sada kada mi je ucio i kada su mi oci igrale minimum 1 min bez prestanka, vjerujem i te kako,
i molim dragog Alaha dz.s. da mi pomogne i da se rijesim svega toga uz pomoc Enesa .

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: rukja

Post od Haris » Pon Jun 28, 2010 10:31 am

Selam,

Pa najprije bi se trebalo fokusirati na to da slušaš šta se uči, a ne da "lutaš" tamo negdje i da ustvari pola i ne čuješ od onoga što ti se prouči.

Što se tiče Enesa, čovjek i po, prvo malo porazgovara o životu (šta ima, šta radiš), pa o problemu (šta te muči), pa se našali da te oraspoloži i onda krenemo dalje sa "poslom". Barem je kod mene tako bilo, a kad ti čovjek kaže lijepu riječ nekako ti bude lakše sve to podnijet.

A ima i gorih stvari od samog trzanja očiju. Primjer ja se sjećam da je meni igrala desna ruka, tj. okretala se desno lijevo šaka u zglobu.

Sve počinje od Boga. Ako vjeruješ u Boga, vjeruješ i u Njegove Knjige i Poslanike, ako vjeruješ u Knjige i Poslanike, vjeruješ i u ono što se piše u njima, odnosno što kažu Poslanici. A sihr je spomenut i u Kur'anu i u hadisima Poslanika s.a.v.s.

Odgovori