Elma np
Smanji dozivljaj, ne zanosi se toliko svojim imanom, samo Allah zna sta je kod koga u njegovoj nutrini, nama ne trebas nista dokazivati.
Ne znam ko si i sta si, kao da si svo znanje svijeta pokupio/la pa se ovdje na forumu razmeces, navdno hoces da nekome pomognes, a prije ces odmoc`.
Bas mi je neprijatno zbog sestre anNur, ona kaze da je u iskusenje, teskom periodu zivota, a ti kao da hoces da je dokrajcis, govoreci joj razne uvrede kao:" nije ti kriv ovaj, onaj, sta ti znas, lazes...," odakle tolika agresivnost, nestrpljenje i nerazumijevanje u tebi
Nije islamski uznositi se nicim, pa ni imanom jer ne zna covje kako ce preseliti, moze cijeli zivot islamski zivjeti, a da ipak ne preseli kao musliman ( zbog toga treba dok smo zivi doviti Allahu s.w.t. da prselimo kao muslimani), moze Allah dati da te sestra anNur pretece u mnogo cemu, pa i u Dzennetskim stepenima, Allah zna.
Molim te nemoj me ofanzivno shvatiti, ne zelim te niposto ovdje nipodostavati, ali takav utisak ostavljas, kao da si ovdje dosao/la da provociras i uznemiravas i to prilicno sve i svakog.
By the way, vjencanje opstinsko ili serijatsko, je takodje iz tog razloga tu, da bi zena imala nekakvu sigurnost i prava poslije razvoda, pa posto mi ne zivimo u drzavi gdje se primjenjuje serijatsko pravo, onda je logicno da je za zenu ipak opstinsko vjencanje povoljnije, a onda zasto da ne i serijatsko.
Sellam