Islam jedini put do dzenneta

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Miran
pisem pomalo
Postovi: 36
Pridružio se: Pon Avg 02, 2010 10:59 am

Islam jedini put do dzenneta

Post od Miran » Sub Feb 26, 2011 7:10 pm

Moj savjet za one koji posjećuju ovaj forum je da možete otići na ovu sobu "Islam jedini put do dzenneta", preko programa Paltalk.
Na facebook-u ima ova grupa, a petkom mogu se postavljati pitanja na temu Liječenje Kur'anom, odgovara šejh hafiz Imad Ebu Tesnim, početkom u 20:15.
Moje utisak je da čovjek dobro poznaje ovu temu, pa možete postavljati sva pitanja direktno.
Čuo sam od njega nekoliko zanimljivosti, npr. kako on objašnjava djelovanje sihra na čovjeka, kako nastaje i sl. sve objašnjeno savremenom naukom, jer on je i prof. fizike i hemije, i nije sihr neobjašnjen savremenom naukom, kako mnogi misle. Čak sam uspio čuti i da sam sihr ne mora značiti boravak džina u tijelu, a ovo čini mi se mnogi ne znaju.
U svakom slučaju mogu se čuti korisni savjeti na ovu temu.

Ovde je upustvo za korištenje programa:
http://www.youtube.com/watch?v=EDS9cOMabPA

IslamSunni
pisem pomalo
Postovi: 39
Pridružio se: Pon Nov 01, 2010 9:31 pm

Re: Islam jedini put do dzenneta

Post od IslamSunni » Čet Mar 10, 2011 5:28 pm

halali brate al taj sejh je mene samo vise zbunio... ja sam postavljala pitanja i jos su me odgovori vise unazadili!!! ja sam svoj slucaj ovdje objasnila??? pitala sam dal sihr moze djelovati i na kosti rekao je ne a ja znam sestru sto je imala zastarjeli sihr koji joj je usao i u kosti... piala sam ga dal mozes biti bolestan i medicinski i imati sihr, rekao je nejasan odgovor za mene.. ja sam totalno zbunjena.. isla sam doktorima prije nego sam uopste otisla na rukju, a tamo imas dojam kao da smo mi svi glupi i kad nam nije dobro odmah pomislimo da imamo sihr sto nije istina, makar ne u vecini slucaja. mnogi misle da nepraktikujes islam pa imas time problem, osjecas se kao budala. ja sam od doktorice dobila odgovor da po nalazima nemam nista strasno te da mi cak ni od vratne kicme ti problemi nemogu biti, kad sam odradila rukju imala sam zestoke reakcije, kako sam ovdje procitala radi se o zastarjelom sihru!!! elhamdulillah braci na ovoj stranici, da ih Allah swt. obilno nagradi, jer mi je mnogo bolje od bilo cega.. cak naslov mog posta nije da sam ja izgubljena vec je to bio nacin da privucem paznju nebil se ko odazvao da mi kaze sta je, ja sam od imama dobila potvrdu da imam sihr dugo vremena i da je uzelo maha, al mi nije mogo pomoci, a od tog sejha i po njegovom ja sam medicinski bolesna, a reagovala sam na ucenje... ja sam uvijek u dilemi dali jeste bolest ili je djelovanje sihra a sejh uvazeni da ga Allah nagradi me je totalno unazadio i opet sam u dilemi i ne znam od cega bolujem.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Islam jedini put do dzenneta

Post od Haris » Čet Mar 10, 2011 6:52 pm

Ja vjerujem da džini mogu uzrokovati neku bolest, jer unose prljavštine u naše tijelo pa se nakupi i toga.

Allah najbolje zna..

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Islam jedini put do dzenneta

Post od Senad » Čet Mar 10, 2011 7:23 pm

IslamSunni napisao:halali brate al taj sejh je mene samo vise zbunio... ja sam postavljala pitanja i jos su me odgovori vise unazadili!!! ja sam svoj slucaj ovdje objasnila??? pitala sam dal sihr moze djelovati i na kosti rekao je ne a ja znam sestru sto je imala zastarjeli sihr koji joj je usao i u kosti... piala sam ga dal mozes biti bolestan i medicinski i imati sihr, rekao je nejasan odgovor za mene.. ja sam totalno zbunjena.. isla sam doktorima prije nego sam uopste otisla na rukju, a tamo imas dojam kao da smo mi svi glupi i kad nam nije dobro odmah pomislimo da imamo sihr sto nije istina, makar ne u vecini slucaja. mnogi misle da nepraktikujes islam pa imas time problem, osjecas se kao budala. ja sam od doktorice dobila odgovor da po nalazima nemam nista strasno te da mi cak ni od vratne kicme ti problemi nemogu biti, kad sam odradila rukju imala sam zestoke reakcije, kako sam ovdje procitala radi se o zastarjelom sihru!!! elhamdulillah braci na ovoj stranici, da ih Allah swt. obilno nagradi, jer mi je mnogo bolje od bilo cega.. cak naslov mog posta nije da sam ja izgubljena vec je to bio nacin da privucem paznju nebil se ko odazvao da mi kaze sta je, ja sam od imama dobila potvrdu da imam sihr dugo vremena i da je uzelo maha, al mi nije mogo pomoci, a od tog sejha i po njegovom ja sam medicinski bolesna, a reagovala sam na ucenje... ja sam uvijek u dilemi dali jeste bolest ili je djelovanje sihra a sejh uvazeni da ga Allah nagradi me je totalno unazadio i opet sam u dilemi i ne znam od cega bolujem.
Esselamu alejkum

sestro nemoj se zamarati ,da li je stari ili skorašnji sihiri. To se sve može inšaAllah riješiti. Za svaku bolst postoji lijek osim smrti,

Najbolja kombinacija kakva god bila diagnoza je :

Namaz, dove, zikrovi, istihara, hadždže namaz, dobročinstvo, ostavljanje harama itd.

Ako je organska bolest opet je put kako sam nabrojao,

Ako je transcedentni svjet, pokazatelji mogu biti organske i mentalne prirode zajedno ili odvojeno , prvo ili drugo.

Ne bi se trebalo izbjegavati savremena medicina iz jednog prostog razloga što će te dobiti elan ako se pokaže da sa medicinske strane sve OK, NIje na odmet koristit i neka sredstva od savremene medicine u liječenju.

Ako ne odete doktoru , uvjek će vam šejtan došaptavati kako se radi o savremenim organskim bolestima, i pritišće vas na tim eventulanim oboljenjima,

Samo uporni radom ,pravilnim rezonovanjem može se do cilja, preko noći nema ništa, to je proces, nekome godina,nekome 10 , .

Šejtani su sami po sebi kao što Haris by kaže nečistoća, samim boravkom u tjelu prave problem sa tom nečistoćom, Ta nečistoća/ toksni najviše se zadržava na crijevima ,krvi i jetri. Cijelo tjelo može zahvatit toksičnost Da bi se sve to moglo držat pod kontrolom neophodno je da CNS radi kako treba i da transmitori nesmetano funcionišu.

Onaj ko želi da se što prije riješi belaja , pored jutarnji i večernji zikrova i onog što je lijepo činiti u zadnjoj trečini noćin , obavezno i premanentno :

*dva rekata nafile pred spavanje ,kroz ovu nafilu tražiti šta duša poželi samo neka je halal
* jedna stranica Kur'ana na arapski i prevod, ko ne zna arapsko pismo neka ide prevod a uzeti u obavezu da se što prije nauči kur'ansko pismo
*na spavanje ići kako je to Poslanik a.s. preporučio
*čitanje izučavanje raznih vjerski knjiga koje govore o ponašanju vjernika u raznim situacijama
*što više razmišljati o smrti , dženetu,džehenemu
*ne zaboraviti da je čovjek na dunjaluku dozvoljeno da se koristi svim ljepotama koja su u skaldu sa vjerovanjem.

Selam

musliman.v
pisem pomalo
Postovi: 26
Pridružio se: Sre Avg 18, 2010 1:06 am

Re: Islam jedini put do dzenneta

Post od musliman.v » Čet Mar 10, 2011 7:30 pm

Tacno je to da unose prljavstine da ih tako nazovemo.Meni kad je Enes ucio rukje i otvorio prolaz na prstima iglom sto sam ovdje vec spominjao,zaista je dosta mlazova krvi istisnuo.Kad je zvrsio rekao mi je da ne mora znacit da je svakim mlazom i jedan dzin napustio tijelo nego da su izasle necistoce koje je prouzrokovao dzin.Nakon toga se moze osjetiti da ti je malo lakse i opet sve ovisi koliko ima sihra covjek jer je nekom potrebna jedna rukja,a nekom puno vise.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Islam jedini put do dzenneta

Post od Haris » Čet Mar 10, 2011 8:21 pm

E sad se ti fališ da je tebi Enes puštao krv na prst, e i meni je pa šta :mrgreen: :mrgreen: Šalim se malo. :)

Negdje kao da pročitah, možda na ovom forumu, ili ne znam. Da ta prljavština može dovesti do pojave raka i slično.

Ja kad sam tek došao na ovaj forum. Bio sam pod jakim pritiskom problema, nekako ured izludio. Mjesec dana nisam izašao iz kuće, vazda boravio sam. Sam sebi nepoznat, a do prije par mjeseci samo normalno funkcionalan. Brzo prilagodljiv svakom staležu društva, od najmlađih do najstarijih. I odjednom nemam volje za život. Nije mene to toliko ni mučilo koliko su me ubijale mučnine čim izađem u grad.

I isprva sam čitao i tražio po kojekakvim webovima i forumima koji nemaju veze sa ovom tematikom, čisto medicinski, društveni. Te sam došao ovdje i počeo tražiti savjete i čitati po ovom webu.

I još dok nisam shvatao ovo, niti bio siguran da li je to problem ove prirode, prvo što sam pomislio: Bože neka bude ovaj problem, samo da nije neka fizička (medicinska) bolest. Jer sam nekako imao viziju u glavi da kad oboliš nešto fizički, pogotovo kad pokvariš želudac, a kod mene je udar bio na želudac i nervoza i mučnine, mislio sam da su to problemi koji te progone i dan i noć i teško ih riješit.

A onda su se počele slagat slike lagano, kako, zašto, šta, odakle. I hvala Allahu, evo tu sam, živ i zdrav.

Allah nikog ne opterećuje preko njegove mogućnosti. To znači da mogu izdržat, i mogao sam.

E sad se trebam zaletit sa Enesom, pokupit ovo i pomest, i onda kupit nam gajbu (soka :P) i roštilj opržit da proslavimo uz Sinana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D
Šalim se ja malo, nemojte zahaturit, nešto me opucalo.

Esselamu alejkum. :mrgreen:

Miran
pisem pomalo
Postovi: 36
Pridružio se: Pon Avg 02, 2010 10:59 am

Re: Islam jedini put do dzenneta

Post od Miran » Čet Mar 10, 2011 8:27 pm

IslamSunni napisao:halali brate al taj sejh je mene samo vise zbunio... ja sam postavljala pitanja i jos su me odgovori vise unazadili!!! ja sam svoj slucaj ovdje objasnila??? pitala sam dal sihr moze djelovati i na kosti rekao je ne a ja znam sestru sto je imala zastarjeli sihr koji joj je usao i u kosti... piala sam ga dal mozes biti bolestan i medicinski i imati sihr, rekao je nejasan odgovor za mene.. ja sam totalno zbunjena.. isla sam doktorima prije nego sam uopste otisla na rukju, a tamo imas dojam kao da smo mi svi glupi i kad nam nije dobro odmah pomislimo da imamo sihr sto nije istina, makar ne u vecini slucaja. mnogi misle da nepraktikujes islam pa imas time problem, osjecas se kao budala. ja sam od doktorice dobila odgovor da po nalazima nemam nista strasno te da mi cak ni od vratne kicme ti problemi nemogu biti, kad sam odradila rukju imala sam zestoke reakcije, kako sam ovdje procitala radi se o zastarjelom sihru!!! elhamdulillah braci na ovoj stranici, da ih Allah swt. obilno nagradi, jer mi je mnogo bolje od bilo cega.. cak naslov mog posta nije da sam ja izgubljena vec je to bio nacin da privucem paznju nebil se ko odazvao da mi kaze sta je, ja sam od imama dobila potvrdu da imam sihr dugo vremena i da je uzelo maha, al mi nije mogo pomoci, a od tog sejha i po njegovom ja sam medicinski bolesna, a reagovala sam na ucenje... ja sam uvijek u dilemi dali jeste bolest ili je djelovanje sihra a sejh uvazeni da ga Allah nagradi me je totalno unazadio i opet sam u dilemi i ne znam od cega bolujem.
Moguće je da ti nije dobro razumio pitanje, jer je arap.

musliman.v
pisem pomalo
Postovi: 26
Pridružio se: Sre Avg 18, 2010 1:06 am

Re: Islam jedini put do dzenneta

Post od musliman.v » Pet Mar 11, 2011 6:07 am

Ev vidis Harise ima neke slicnosti.I u mene je bilo nekih teskih perioda i problema mozda i vecih nego kod tebe i zaista su mi sihiri nanijeli kojekakvih belaja i psihickog pritiska.Recimo imao sam nekakve napade panike osjetivsi brzi puls navala vrucine u glavu znojenje dlanova itd. Pa i ja pomislih prije nego sam zatrazio pomoc na ovaj nacin u sebi kontam bolje je mozda da bolujem od sihra nego ovako da imam neke poremecaje makar cu znat da to dolazi zbog toga,a ne problema.To se znalo dogadati pred nekim javnim mjestima i masama kako se je vec neke raje ovdje žalilo,recimo u kaficima i pred upadljivim pogledima ljudi posto sam pomalo stidan to mi je stvaralo uznemirenost.E onda nije ni cudo sto nekada dode period kada se nema volje,to nekad hoce i kada je velika promjena vremena i onda me i ukucani ruze za razlijenjenost i kao da oni nekad malo i preuvelicavaju.I onda budem nekad ismijavan i od drugih ljudi koji su onako obicni jadnici i onda se moze uvidjeti da ti sejtanske spletke dolaze iz vana i preko drugih ljudi pored toga sto te ionako boli glava.Neka se i drugi jave i napisu nesto o svojim simptomima da se ne mora samo Haris javljat :D

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Islam jedini put do dzenneta

Post od Haris » Pet Mar 11, 2011 9:58 am

:mrgreen:

Odlično, kao da si pisao o meni. Da nas Allah pomogne da istrajemo. Amin.

IslamSunni
pisem pomalo
Postovi: 39
Pridružio se: Pon Nov 01, 2010 9:31 pm

Re: Islam jedini put do dzenneta

Post od IslamSunni » Pet Mar 11, 2011 10:02 am

da nam se Allah smiluje... ja nikuda neidem, svi mi govore mladost te prolazi a jos ni posao nemas, mene muka mukom muci, a njih brine da ja zaradim koju marku... nije samo da si sam sebi teret u takvome stanju, vec ti prave jos veci teret ljudi oko tebe koji to ne razumiju, a elhamdulillah i nezelim im to nikako...

covjek prvo pomisli da je medicinski bolestan, makar u mom slucaju a koliko vidim i kod mnogih, al je ipak lakse znati da je os sihra sve to. samo ja i danas dani nezam dal je jedno ili drugo jer sa obe strane ima nesto...

zato sam cesto postavljala pitanja dali se moze biti i medicinski bolestan i ujedno biti opsihiren???
ja od svoje pubertetske mladosti imam probleme sa kozom, to se sve vise i vise kroz godine sirilo, svi su govorili da ce to proci ali je postalo jos gore!!! imam sto je ucio rekao je da je to bila tad vec reakcija na sihr ali ko bi u tim godinama to pomislio???

ovdje sam citala kako se sihr izrazava kod djece vise na strah a kod mene je to tako bilo, a sad imam i fizicke i psihicke probleme, a tad je bio najvise strah, strah od samoce i kao da me neko posmatra i strah od muskaraca, sto i dalje postoji, al sam toliko fizicki i psihicki izmorena da vise na to nemislim... :|

na zalost bi mnogi rekli da je to DEPRESIJA ili postrati simptomi pod kojima si pao u DEPRESIJU!!!

kao sto ovaj jedan brat rece.. zao sam se takav a odjednom je drugaciji, tako je i samnom... sada sam svima lijena, neda mi se nista, nista ne mogu itd. a prije mi je sve bilo ko od ruke!! :|

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Islam jedini put do dzenneta

Post od Haris » Pet Mar 11, 2011 2:52 pm

Jakako da može. Jer depresija je jedna od medicinskih bolesti, onako više duševna, tako se barem konstatuje u tim medicinskim terminima. A opet može biti depresija i slučajem ove terminologije. Isto tako, strah ili fobija, može biti jedan od simptoma džinskih utjecaja, a opet može se manifestovati i medicinski, iako neko nema problema sa sihrima i slično.

Npr. nama je urođeno svima da se bojimo zmija, samo su rijetki oni koji tek tako prilaze. Nek priča ko šta hoće, ali što je veća, meni je veći strah. A ima onih koji će reći, ja se bojim samo Allaha. To sve stoji, al fobija je fobija. Ako je hrabar nek se podmetne da ga zvizne, ili npr. ako neko kaže ne bojim se visine i slično. Ne bojim se ni ja kad je ograda ispred mene. A hajde neka ga neko sveže čvrstom vezom, nekom špagom, sajlom i slično pa nek visi. Pa ćemo vidjet kakav će sić. Preporučujem da ga nikako ne vežu za noge, a da je glava dole. Osim ako mu ne pripreme kompresor za pranje :mrgreen: :mrgreen:

Isto tako glavobolje, naticanje dijelova tijela, nogu i sl.

Odgovori