Selam alejkum Sestro.
Samo sabur Sestro,sve ce proci InsaAllah,ovo je samo jedno iskusenje od Dragog Allaha,ljudi koji su veoma uceni ,koji praktikuju ovu plemenitu nasu vjeru,znaju da razlikuju snove, snove koje dolaze od sejtana i snove koje dolaze od Dragog Allaha,dok za one koji nisu od ovih ,nemogu to razlikovati i izboriti se sa time.
Savjet:Budi sa abdestom 24 sata ,pogotovo pred spavanja i mnogo cini zikir preko dana i uvece,a pogotovo jutarnji i vecernji zikir.
2007 god,dosao kuci sa kursa Nemackog jezika,zena moja rece mi,sinoc sam sanjala jedan san,dosao mi jedan covjek u belo i rekao mi ,da njega Dragi Allah poslao da tebi pomogne,to jest meni,jer sam bio u veoma tesko stanje,pod sihrom.Ja sam se obradovao,i rece mi ,da moram postiti tri dana,ja poceo,nakon prvog dana posta,dosao isti covjek u belo,i rece njoj,da nemoram nastaviti sa postom,zato sto sam ja to prihvatio bez problema.
Moja zena njemu rekla u snu,zasto On sam ne obavestava meni,On kaze,da ne sme,jer nedaju mu sejtani,a oni hoce njemu da dusu uzmu.
On njoj kaze ti si veoma dobra zena, Dragi Allah je zadovoljan stobom,vidi na ovu stranu,kada na tu stranu,vrata se otvaraju,cvijece,mnogo lepo,ovo sve tebe ceka ,to je tvoja kuca.Ja kada sam to cuo,malo je meni bilo to neobicno,znam da moja zena ne praktikuje vjeru,ne nosi hidzab itd,ali nisam nista rekao iz bogobojaznosti prema Dragog Allaha,da se ne bih ,nesto prema tome ogrjesio.Jer Dragi Allah oprasta kome hoce i On moze uvesti u Dzenet koga On hoce,naprotiv bilo je meni to veoma drago da cujem to za moju zenu.
To vreme dolzaio njoj cesce.I uvjek sam pitao njoj ,jeli njega sanjala,i jeli ima nesto konkretno u vezi pomoci od Dragog Allaha ,sto bi meni taj san obradovao.
Na dan ,kada su moji roditelji dosli sa ferije od kuci,tu noci prije toga,sanjala je njega,i rekao njoj,da ono sto moji roditelji donesu sa sobom da sve to koristim,jer se nikada ne zna,gde se Sreca krije,ali ipak je On nju obavestio,da ja ipak to necu to koristiti.
Kada su moji roditelji dosli sa feriji,nema sta nisu doneli,hamajlije,vodu sa zapisom.I zena i moja majka terali mi da ja to sve koristim,jos mi zena isto to prebacuje,zbog tog sna,sto taj Covek u belo ,njoj rekao,da moram sve to koristiti.
Ja sam znao,da su hamajlije haram,i uopste nisam ni razmisljao o tome ,da ja njih nosim i da njih stavljam u jastuku,dok voda sa zapisom sam pio,samo jednom.
E sada ja razmisljam o sve tome,kako sada taj covjek u bjelo,koji njega Dragi Allah poslao,da nama pomogne,a kaze da moram sve te haram stvari probam,jer se nikad ne zna ,gde se Sreca krije.To je bilo meni mnogo sumnjivo.
Molio sam Dragog Allaha u namazu,da me uputi ,sta da radim sa hamajlijama,a da bi On Dragi Allah ,bio zadovoljan sa tim postupkom,jer me sve to veoma zbunuje,na jednu stranu ,dolazi znak od Dragog Allaha da mi pomogne Allahovom voljom,a na drugu stranu,covjek koji je poslat od Dragog Allaha ,kaze,da moram ,sve te stvari koristiti,kako bi meni bilo bolje.
Nakon vremena od molitve upucene Dragom Allahu,ja uzimam te hamajlije i nosim u podrumu,odmah nakon dana od toga,zena mi rece,da te hamajlije ,koje sam stavio u podrum uzmem i donesem u stanu,jer nesme hamajlije,koje su ispisane ime Dragog Allaha ,budu u podrumu,tako je taj covjek u belo reko njoj,a za te hamajlije u podrumu,moja zena njie uopste znala.I ja uzmeo te hamajlije i vratio u stan.
Covje u bjelo njoj kaze,da sam ja veoma tvrdoglav ,da necu da slusam te znakove koje dolaze u snu,i da mora ona vrsiti pritisak malo na mene,inace On vise nece dolaziti.
Zena cula za jednu zenu da saljeva strave i da radi neke druge sejtanske rabote.Za to ja nisam hteo ni da cujem ,hvala Dragom Allahu,jer znam da je to haram.Opet njoj dolazi i kaze ,da bi ja trebao ici toj zeni i opet to isto,da se nikad ne zna ,gde se sreca krije,meni to opet zbunuje i tera me da malo bolje razmisljam o tom covjeku u bjelo,zena njemu veoma vjeruje,sa mnom ima veoma poteskoce u zivotu i veoma je ubedzena da je taj covjek poslat od Dragog Allaha.
Ja ne idem toj zeni,jer se mnogo bojim Dragog Allaha,da se ne bi ogrjesio,bez obzira,sto znak u snu dolazi ,kao da je od Dragog Allaha.
Ja se secam ,da sam negde u nekoj knjizi procitao,da sejtan u obliku covjeka na javi,dosao jednom covjeku,da njega prevari,samo nemogu da se setim o cemu se radilo,i mislim da njega sejtan prevario,i kada sam se ja toga sjetio Elhamdullilah,poceo da razmisljam o tom covjeku u bjelo,da moze to biti od sejtana,jer svaki znak iz sna navodi na haram,a znam da je sejtan otvoreni neprajetelj covjeku,pa onda mislim da sejtan isto u obliku covjeku ,moze doci u snu.
Isto opet zena cula za jednog covjeka ,da radi takve sejtanske rabote,i da taj covjek nije Musliman,covjek u bjelo u snu kaze da bi ja trebao ici,tu mene sejtan obmanuje,najvise ,zbog toga,sto ja tu zagonetku,nisam odgonetio kako treba,to jest u vezi tog covjeka u bjelo.I ja isao,kad On hoce da meni gleda prvo.Ja njemu kazem Ne,znam da je to haram i instirao sam da to ne radi,a nisam ni znao ,da je on i gatar,kaze On meni ,hoces li da je tebi pomognem,vidi da se ja stim njegovim gatanjem uspritivljujem,ipak ja posustajem da mi Dragi Allah oprosti zbog toga,i on meni gleda,a ja pokusavam,da njega ja ne slusam ,da ne bih ja to u sto bih cuo,navodio posle toga sejtan mene ,da ja u to vjerujem,on zavrsi i dao jedni flasu sa nekom tecnoscu kupam,ja sam to radio,ali nije nista bilo bolje,sve je to bila velika zabluda da mi Dragi Allah oprosti zbog toga.
Od tada,nisam vise nigde bio kod takvih ljudi Elhamdullilah.
Covjek u bjelo i dalje samnom nije bio zadovoljan,zato sto ja ne sledim te znakove iz sna,pa opet pokusavao isto tako ,da idem i kod drugih ljudi,koje rade te take sejtanske rabote,ali ja nisam isao Elhamdullilah,zena ljuta na mene,zasto ja tog covjeka ne slusam ,jer On njoj rekao da vise nece dolaziti i da Dragi Allah je ljut na mene ....Nastavice se