Selam aleykum,
Zna li neko ijednog od navedenih:
-Abdulhakim Alhiyafi: (615) 668-2522 (Dallas, Tx 76107), the sheikh works in Sharia Academy and he travels to other states frequently.
-Ahmad Al-Jabry: (313) 384-4509 (Dearborn, Mi ***
Nasla sam ih online, pa me zanima.
Ucaci Rukje u Americi
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
Re: Ucaci Rukje u Americi
Alejkumusselaam!
Preporucujem ti da si sama ucis rukje i dosta slusas snimljene rukje ili da ti muz ili neka sestra uci, jer ce rezultati biti, inshaAllah, bolji, a novce mozes dati kao sadaku.
Uz vecernji i jutarnji zikr, naravno namaz, uci 2., 18.,32., 36.,37.,44., 55., 67.,72.,((82.,99.,109.,112.,113.,114., 1.)-vise puta dne) suru svaki dan i biti ce ti, inshaAllah, bolje, a za svaki prouceni harf imas DESET SEVAPA!
Prema knjizi sh Balija da se zakljuciti da tretman uz ucenje slicno ovome traje obicno do dva mjeseca, inshaAllah.
P.S. Ako bas zelis da ti neki od nj uci, raspitaj se o mesdzidima u kojima rade. Ako se pridrzavaju sunneta, treba da i ta dvojica uce ispravno, inshaAllah.
Preporucujem ti da si sama ucis rukje i dosta slusas snimljene rukje ili da ti muz ili neka sestra uci, jer ce rezultati biti, inshaAllah, bolji, a novce mozes dati kao sadaku.
Uz vecernji i jutarnji zikr, naravno namaz, uci 2., 18.,32., 36.,37.,44., 55., 67.,72.,((82.,99.,109.,112.,113.,114., 1.)-vise puta dne) suru svaki dan i biti ce ti, inshaAllah, bolje, a za svaki prouceni harf imas DESET SEVAPA!
Prema knjizi sh Balija da se zakljuciti da tretman uz ucenje slicno ovome traje obicno do dva mjeseca, inshaAllah.
P.S. Ako bas zelis da ti neki od nj uci, raspitaj se o mesdzidima u kojima rade. Ako se pridrzavaju sunneta, treba da i ta dvojica uce ispravno, inshaAllah.
-
lavica21
- Musafir
- Pridružio se: Sub Avg 20, 2005 6:08 am
hehe znala sam da ce akhi odgovoriti, iako nema odgovor na pitanje.akhi napisao:Alejkumusselaam!
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Nekad nije rješenje da insan sam eksperimentiše, ili jednostavno nije od djelovanja kad sami sebi učimo pa je potrebno da neko treće lice to radi.
A što se tiče toga da tretman traje do dva mjeseca, ne treba se držati strogo toga. Dobro je ako se može riješiti u tom periodu, a nije dobro ako nekom potraje, pa izgubi volju i ode u beznađe jer mu je problem potrajao duže od dva mjeseca.
Svaki problem je problem za sebe.
Rekli smo ranije, niti su džini iste jačine, niti brojnost, niti insanova snaga i iman.. Sve to utiče.. A opet sve se zasniva na Allahovoj swt volji. Možda On hoće da potraje da bi se što više posvetili vjeri, a ne, posvetim se, izliječim se, i ponovo istim putem.