Ajeti za zatrudniti

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
RIM
pisem pomalo
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:40 pm

Ajeti za zatrudniti

Post od RIM » Pon Feb 20, 2012 12:23 pm

Selam Alejkum draga braco i sestre,

dali neko poznaje, Ajete, koji se mogu na med nauciti da sa voljom Allaha dz. uspije trudnoca? Hvala na pomoci u naprjed,

mahsuz selam, RIM

Haris
Veteran
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Kontakt:

Re: Ajeti za zatrudniti

Post od Haris » Pon Feb 20, 2012 3:03 pm

Esselamu alejkum,

Nemogućnost trudnoće može biti uzrokovano prirodnim medicinskim putem, a također i džinskim utjecajem.
Na kraju sve kreće od Allaha dž.š.

Allah dž.š. u suri Eš-Šura kaže:
"Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji. On stvara šta hoće! On poklanja žensku djecu kome hoće, a kome hoće – mušku, ili im daje i mušku i žensku, a koga hoće, učini bez poroda; On uistinu sve zna i sve može." (49 - 50)
Kod "detekcije" ovih problema postoje dvije opcije. Prva je da se odmah ode na rukju, ukoliko se sumnja na nešto pa da se tako sazna šta je uzrok, ili druga strana, da se ode na medicinu, pa ako to nije uzrok, da se obrati na rukju.

Ukoliko provjeravamo medicinskim putem, onda preko urađenih nalaza se može znati da li je osoba sposobna da zanese.
Sa druge strane, ako je tu sve ok, i ako doktori kažu da nema smetnje i da je osoba zdrava u tom pogledu, onda bi se trebalo potražiti rješenje na drugoj strani.

Ukoliko prva strana pokaže da nema problema, druga bi sigurno mogla.
Ukoliko prva strana pokaže problem, onda je to jasno da čovjek ne može imati djece, odnosno kako stoji u ajetu iznad.

E sad, ako se desi da obe strane pokažu da nema problema, onda bi se insan trebao truditi da ima veći tevekkel (oslonac na Allaha dž.š.) i da zna da se sve dešava Njegovom swt voljom i određenjem, i onda je moguće da je to samo iskušenje ili jednostavno ne odgovara period pokušaja zanošenja.

O tome medicina ima svoje lekcije o plodnim danima, kada su i sl.

Ukoliko neko stvarno poznaje neke ajete, neka dopuni.

Senad
Veteran
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Kontakt:

Re: Ajeti za zatrudniti

Post od Senad » Pon Feb 20, 2012 3:48 pm

RIM napisao:Selam Alejkum draga braco i sestre,

dali neko poznaje, Ajete, koji se mogu na med nauciti da sa voljom Allaha dz. uspije trudnoca? Hvala na pomoci u naprjed,

mahsuz selam, RIM
Esselamu alejkum

Pitanje samo po sebi je na mjestu , međutim treba sagledati opšte stanje supružnika . Allah s.w.t. daje potomstvo kome hoće ,uskraćuje kome hoće, nekom žensku , nekom mušku djecu a nekome obadvoje daje.

-Prvo pregled kod doktora i to obadva supružnika, Šta će nalazi pokazat onda se određuje dalja strategija, ( slaba pokretljivost spermatozoida, ciste na jajnicima, upalni procesi, hormonalni poremećaji, itd.)

- Potpomaganje oplodnje apiterapijom ,fito terapijom, savjetima nutricionista, i naravno Poslanikova a.s. medicina

Kod potpomaganja oplodnje inšaAllah pomoće ti pčelinji proizvodi pčelarstvo "Nahl" http://www.pcelarstvo-nahl.com/ , uljer ćurokota kao i drugi recepti,preparati na bazi pčelinjih proizvoda ( matična mliječ, propolis, polen kaso i med) koje dotični pčelar spravlja.

Ispovjest!
Dosta godina nisam imao djece, sve sam obišao i pokušao, samo mi je jedno ostalo, DOVA ALLAHU, s.w.t. Na svakom namazu sam dovio kur'anskom dovom koju je koristio Zekerija: “Gospodaru moj, ne ostavljaj me sama, a Ti si jedini vječan!“ (Al-Enbija, 89)

DOVA DA SE DOBIJE POTOMSTVO Rabbi hebli min ledunke zurrijjeten tajjibeten, inneke semiu-ddua'. "Gospodaru moj, pokloni mi od sebe cestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivas." (Ali Imran,38)

U suri Nuh od 10. do 12. ajeta, stoji:
فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا ﴿١٠﴾
يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُم مِّدْرَارًا ﴿١١﴾
وَ يُمْدِدْكُم بِأَمْوَالٍ وَ بَنِينَ ... ﴿١٢﴾
Pa govorio sam: 'Tražite od Gospodara svoga oprost jer On, doista, mnogo prašta; (10)
On će vam kišu obilnu slati (11)
i pomoći će vas imanjima i sinovima, ... (12)

Selam

Odgovori