Racionalizacija nevjerovanje u šejtana, jer "ljubav" do Boga i Islama
nadjačava sve je vjerovatno samo i samo ideja koju ti vučeš iz glave.
Ova ideja ne pripada Islamu - i njegovim temeljima pa je i zato deviantna.
Buduči, da si musliman onda znaš, da:
Temelji Islama su:
1.Vjerovanje u Allaha s.w.t.
Ispravan tevhid se grana u tri dijela, gdje se vjeruje u Njegovo jedinstvo,
Njegove atribute i zadnja grana je ibadet Allahu s.w.t. Pritom Allah s.w.t
nije svuda i u svemu, nije energija i nije ljubav.
Ovo je osnova nepoznavanja tevhida.
Ibadet se izražava u unutrašnjosti i spoljašnosti, gdje rad insana uvtrđuje ili odbija
njegove tvrdnje. Puka logika: gladan sam, idem jesti.
Ljudi koji su razvili svoje filozofije, da je dovoljno biti musliman sa "ljubavlju
do Boga" (pritom prikladno zabacili obaveze) nemaju osnove iz tevhida i njihova
ubjeđenja nalikuju na krščansku ideologiju, gdje je osoba spašena sa vjerovanjem
u ljubavlju do Isusa. Helem večina tih ljudi nije nikada uzela ni Kuran da pročita,
jer zasigurno da ga jesu - podlage za takve tvrdnje ne bi imali!
A nije tako!
Allah sw.t. kaže u Kur'anu:
''Reci: 'Ako Allaha volite, mene slijedite, i vas će Allah voljeti i grijehe vam
oprostiti!' – a Allah prašta i samilostan je. Reci: 'Pokoravajte se Allahu i
Poslaniku!' A ako oni glave okrenu – pa, Allah, zaista, ne voli nevjernike.''
(Ali Imran, 31.-32.)
Ovaj plemeniti ajet je glavni sudac svakom čovjeku koji tvrdi da voli Allaha,
dž.š.! Allaha, dž.š., ne voli onaj koji ne hodi Muhammedovim, s.a.v.s., stopama.
Ovaj ajet je iz Kur'ana i jasno i nedvoumno iskazuje, kako se
iskazuje ljubav prema Bogu.
Da napomenem, večina Mekanlija kada se je pojavio Muhamed s.a.w.s je izpunjavala
prve dvije grane tevhida ali nije treču - ibadet. Da je njihovo vjerovanje bilo
pravilno, ne bi bilo potrebe za Muhamedom s.a.w.s i Objavom. Razmisli malo.
2.Vjerovanje u nevidljivi svijet (meleke, džine i šejtane).
Ukoliko odbijaš vjerovanje u šejtana, odbijaš drugi rukn Islama.
U Kur'anu se šejtan spominje na ogromno mjesta! Ogromno.
Kako čemo sad? Negirati i sami Kur'an i Njegove ajete? To direktno
izvodi iz Islama u kufr.
I šejtan im poče bajati da bi im otkrio stidna mjesta njihova, koja su im skrivena bila, i reče: "Gospodar vaš vam zabranjuje ovo
drvo samo zato da ne biste meleki postali ili da ne biste besmrtni bili"; i zaklinjaše im se: "Ja sam vam, zaista, savjetnik iskreni!" (7:20,21)
“Šejtan je, uistinu, vaš neprijatelj, pa ga takvim i smatrajte! On poziva pristaše svoje da budu stanovnici Vatre.”
etc. ovakvih ajeta ima ogromno.
3.Vjerovanje U Allahove s.w.t. poslanike
4. Vjerovanje u Božije objave.
5.Vjerovanje u Sudnji dan.
6.Vjerovanje u kader.
Ima sekta sufija, koji odbijaju vjerovanje u nevidljivi svijet. Posebni su isto i po tome, da neki smatraju da se može sa Bogom saliti u
jednu cjelinu putem zikra. Imam knjigu od Ibn Arebija njihove glavne figure kodkuče. On je tvrdio da je Bog u svemu,
da je Njegova religija ljubav i da kada čovjek spava sa ženom spaja se sa Bogom??? Knjiga se zove
Dragulji Poslaničke mudrosti. Naravno, ova osoba nije obavljala namaza(jer je kao došao to stepena duhovnog
gdje mu ga nije više trebalo) i sa strane islamskih učenjaka proglašena je kafirom.
Ljudi temelju svoje tvrdnje o Bogu na nekim svojim filozofijama sa neosnovnim principom poznavanja tevhida.
Bog je sebe opisao u Kur'anu i dužnosti čovjeka u Kur'anu.
A tvoj dolazak na forum liječenje Kur'anom je fascinantan. Dio tebe dolazi ovamo, po neki lijek jer očigledno
imaš problem i povezuje se sa nenormalnom fascinacijom do grobova. Na kraju zaključuješ, da je
sve produkat tvoje mašte...da Bog možda ipak postoji, ali šejtan sigurno ne? Sve što mogu kazati, dobro
te je smotao. I to toliko, da ni sam ne vidiš.
Učenje jedne audio rukje ne pokazuje ništa. Ja kad sam je prije slušala
zaspala sam kao da padnem u komu u roku od 5 minuta. Nekad me je hvatao samo bijes.
Drugi put sam gubila svijest, treči put mi je dio tijela igrao ili mi nije bio pod kontrolom.
Još uvijek lično največeg efekta je na mene imao namazi čitanje Kur'ana.
Više nego audio rukja.
Ali obično biva kod liječenja ovakvo, čovjek se isprepada, možda mu momentalno našteti
možda ne, i odbija dalje da se bavi sa tim u bilo kojem slučaju. Nekad nesmije, drugi put mu se zgadi.
Ima i takvih ekstrema da najednom zamrze sve što je u vezi Islama i počnu preko noči mjenjati svoje
ubjeđenje i vjeru i pokazuju otvoroenu odbojnost prema Islamu. Ali kako biva, upučuje jedino
Allah s.w.t. i svako je na svom džihadu.
A inače je poznato, da džini nastanjuju pusta mjesta, od groblja, pustinja, velikih precjepa, rupa...nužnicima, neki žive
i u ljudskim kučama.
Nadalje, vidim da su ti osnove tevhida malo pobrkane pa se svakako pozabavi i time da jih usvojiš. Neznanje na nekom
polju je osnova svake zabune.
Selam alejkum.