trebam pomoć

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Amina8
Posmatrač
Postovi: 5
Pridružio se: Pet Maj 04, 2012 1:31 pm

trebam pomoć

Post od Amina8 » Pet Maj 11, 2012 1:29 pm

Esselamu alejkum!
Hitno mi je potreban savjet, uputa, pomoć :cry:
Uskoro akoBogda završavam fakultet i u vezi sam s momkom već četiri godine i dva mjeseca, u te 4 godine on je promijenio već 10 poslova, a ja sam mu već druga-treća veza koja traje 4 godine i ''pukne'' ( jer i moja veza s njim je na ''staklenim nogama''). Trenutno je bez posla, i stariji je 9 godina od mene, svaki fakultet koji je nakon gimnazije pokušao nije uspio završiti, iako je jako inteligentan. Sve ove stvari su razlog što su moji roditelji počeli da se protive našoj vezi, i da mi traže drugog. Također i u mom životu stvari su dugo išle nizbrdo, pa mi je pomogao jedan hafiz, nakon čega sam se počela okretati vjeri i Allahu nakon dugo vremena i sada je sve dobro, hvala Bogu. Sagledavajući svu situaciju, imam sumnju da s mojim momkom nešto ''nije uredu'', iako je i on vjernik i klanja, ipak mi je sumnjivo da mu cijeli život ''stoji'', nikakvog napretka, ne da mu se oženiti, još uvijek živi s roditeljima, bez posla, bez ičeg. Išao je tom istom hafizu koji je i meni, ne baš rado, pomogao jer se ograđuje i ne dozvoljava dugo zadržavanje u džamiji, pa je tako i njega nakon 5 minuta lijepo ispratio. Važno je napomenuti da je taj hafiz zaista ispravan i njegova pomoć se svodi na učenje Kur'ana na uho, dok na drugo uho pušta učenje Kur'ana nekog od učača iz Medine, i ne naplaćuje to što radi. Pa ako neko ima slično iskustvo ili ( ja bih radije) savjet, tj. preporuku na nekog ( u BiH ) ko bi nam mogao reći jesu li u pitanju neke druge stvari, ili mu samo nije suđeno da bude bolje. Hvala svima unaprijed na odgovorima, Allah vam dao sve najbolje.

Senad5
Mlađi član
Postovi: 120
Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 8:07 pm

Re: trebam pomoć

Post od Senad5 » Pet Maj 11, 2012 2:31 pm

Neka posluša audio rukju
http://lijecenje-kuranom.com/audio

ako ima simptoma pri slušanju rukje, tada bi bilo dobro da ode nekome od učača na rukju. U Bosni ima Enes Beganović, Mehmedalija Karamujić, Nisad Drndić i još par njih.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: trebam pomoć

Post od Haris » Pet Maj 11, 2012 2:50 pm

Esselamu alejkum.

To mi je malo čudno, hafiz a ne da se narod zadržava u džamiji? Šta je to privatno vlasništvo? Valjda bi trebao da narod "tjera" da ostanu u džamiji. Šta ako neko hoće ibadetit? Hele nejse, nije to tema.

Ne treba gledati sve kroz sihr. Ja bih prije rekao da je problem posla situacija u našoj državi koja nimalo nije sjajna. I ja sam nezaposlen, ali ne pripisujem to sihru, i ja još uvijek nemam kuće i živim sa roditeljima, i doslovce, ovaj veš na meni nije moj, nego su mi roditelji kupili.

Kao što kaže Senad, neka on pokuša sa audio rukjom ipak, ali generalno, mislim da to nije neki razlog, ali opet Allah zna najbolje.

Amina8
Posmatrač
Postovi: 5
Pridružio se: Pet Maj 04, 2012 1:31 pm

Re: trebam pomoć

Post od Amina8 » Pet Maj 11, 2012 9:33 pm

svjesna sam ja situacije, ali je problem što često nalijeće na čudne stvari u hodniku ispred ulaznih vrata, pr. prije 3 dana mu je neko nečim crnim, nekim mastilom narctao neku kocku i tačku u kocki, i linije nisu bile dječijih ruku djelo, jer djece nema u zgradi :? A što se hafiza tiče, pogrešno ste me shvatili, nije da ne dopušta ljudima zadržavanje u džamiji, nego kada je džamija prazna, a neko mu dođe s ''problemom'' , jer takve ljude prima u kabinetu u džamiji, suština je da u praznoj džamiji ljudima koji mu dođu zbog tog razloga, na neki način pokušava skratiti priču, kao da se nečeg boji, nekako brzo isprati ljude.

Amina8
Posmatrač
Postovi: 5
Pridružio se: Pet Maj 04, 2012 1:31 pm

Re: trebam pomoć

Post od Amina8 » Pet Maj 11, 2012 9:43 pm

i zaboravila sam spomenuti da nema problem sa slušanjem rukije, niti bilo kojim učenjem

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: trebam pomoć

Post od Haris » Pet Maj 11, 2012 10:23 pm

Onda je stvar države što nema posla.. :D

Odgovori