Pomoc!
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
Pomoc!
Esselamu Allejkum!
Vec dvije godine patim od straha, depresije, panike.. Neznam kako mi je sve to doslo, ali znam da sam prije bila jedna normalna i vesela cura, a sada sam utucena, nista me ne veseli. Strah imam za sve, i on me sputava u zivljenju zivota, ziva sam ali zato sto moram, u dusi sam prazna. Trazila sam pomoc od psihologa, ali tu nije bilo pomoci, stalno stojim u mjestu.
Rijesila sam da odem u Bosnu (zivim u dijaspori) da mi neko salije stravu, i da odem kod hodze da izbaci iz mene dzina ako ga ima.
Imam nekog dole ko ce mi to srediti, i kome vjerujem.
Treba mi savjet, da li je to izlaz za mene? Da odem kod hodze?
Ja ne vjerujem u sihire, hamajlije, crveni konac i to. ali znam iz pouzdanih izvora da je taj doticni hodza pomogao dosta ljudi.
Treba mi savjet?
Vec dvije godine patim od straha, depresije, panike.. Neznam kako mi je sve to doslo, ali znam da sam prije bila jedna normalna i vesela cura, a sada sam utucena, nista me ne veseli. Strah imam za sve, i on me sputava u zivljenju zivota, ziva sam ali zato sto moram, u dusi sam prazna. Trazila sam pomoc od psihologa, ali tu nije bilo pomoci, stalno stojim u mjestu.
Rijesila sam da odem u Bosnu (zivim u dijaspori) da mi neko salije stravu, i da odem kod hodze da izbaci iz mene dzina ako ga ima.
Imam nekog dole ko ce mi to srediti, i kome vjerujem.
Treba mi savjet, da li je to izlaz za mene? Da odem kod hodze?
Ja ne vjerujem u sihire, hamajlije, crveni konac i to. ali znam iz pouzdanih izvora da je taj doticni hodza pomogao dosta ljudi.
Treba mi savjet?
Re: Pomoc!
Selam
KAko se zove taj hodža što je pomogao navodno nekom?!
KAko se zove taj hodža što je pomogao navodno nekom?!
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Esselamu alejkum,
Ja bih samo da ukažem na ovaj odlazak za saljevanje strave. To nije nigdje prenešeno kao praksa Poslanika s.a.w.s. i samim time bi se moglo odbacit kao ispravan način liječenja, iako može pomoći.
Primjer tome je da je moguće da dođeš do novca tako što zaradiš pošteno ili ga ukradeš. Uvijek ima alternativni način, ali je možda zabranjen ili nije odobren. Slično tome je i to. Ostalo je na tebi.. Isto važi i za hamajlije i crveni konac. Bolje je to izbjeći jer čovjek može da ugrozi svoj iiman.
U sihre (vradžbine, čaroliju) trebaš i moraš vjerovati ako vjeruješ u Allaha, i Kur'an kao Njegovu objavu.
Preporučujem ova dva linka:
Kur'an o sihru: http://www.lijecenje-kuranom.com/sihr/kuran
Sunnet (hadisi) o sihru: http://www.lijecenje-kuranom.com/sihr/sunnet
Kad sve oduzmeš i sabereš, najbolji, a Allah zna, vjerovatno i najispravniji način liječenja je učenje Kur'ana i pomaganje terapijom kao što je naučena voda, ulje, med i sl. preparati.
Ja bih samo da ukažem na ovaj odlazak za saljevanje strave. To nije nigdje prenešeno kao praksa Poslanika s.a.w.s. i samim time bi se moglo odbacit kao ispravan način liječenja, iako može pomoći.
Primjer tome je da je moguće da dođeš do novca tako što zaradiš pošteno ili ga ukradeš. Uvijek ima alternativni način, ali je možda zabranjen ili nije odobren. Slično tome je i to. Ostalo je na tebi.. Isto važi i za hamajlije i crveni konac. Bolje je to izbjeći jer čovjek može da ugrozi svoj iiman.
U sihre (vradžbine, čaroliju) trebaš i moraš vjerovati ako vjeruješ u Allaha, i Kur'an kao Njegovu objavu.
Preporučujem ova dva linka:
Kur'an o sihru: http://www.lijecenje-kuranom.com/sihr/kuran
Sunnet (hadisi) o sihru: http://www.lijecenje-kuranom.com/sihr/sunnet
Kad sve oduzmeš i sabereš, najbolji, a Allah zna, vjerovatno i najispravniji način liječenja je učenje Kur'ana i pomaganje terapijom kao što je naučena voda, ulje, med i sl. preparati.
ja znam za dosta ljudi kojima je salijevanje strave pomoglo, i mnei je pomoglo kad sam bila mladja.. a sada imam toliko problema da vise ne znam gdje udaram, pokusala sam sebi pomoci, nije islo, putem medicine, nije islo, e ostalo mi je jos salijevanje strave i da odem kod tog hodze, jer gore mi od ovog ne moze biti, i spremna sam na sve da pokusam. ja sam pitala za savjet, na meni da odlucim, a ime hodze ne znam a i da znam ne bih rekla, jer se nisam ovdje javila da bi sirila informacije.
Esselamu alejkum
Ako tražiš savjet onda trebaš sarađivat i slušat šta ti se govori . Ako ćeš tesat po svom onda ti je bolje raditi kako znaš i umiješ nego da se natežeš
. sa tim se nije igrat .
Taj hodža može biti ispravan ili neispravan , Niko ovdje nije vidovita azira pa da zna napamet-
Ako je hodža ispravan i drugiće znat za njega i svima korist,,ako je neispravan i tako ćeš sebi pomoć a i drugima :
Ako tražiš savjet onda trebaš sarađivat i slušat šta ti se govori . Ako ćeš tesat po svom onda ti je bolje raditi kako znaš i umiješ nego da se natežeš
. sa tim se nije igrat .
Taj hodža može biti ispravan ili neispravan , Niko ovdje nije vidovita azira pa da zna napamet-
Ako je hodža ispravan i drugiće znat za njega i svima korist,,ako je neispravan i tako ćeš sebi pomoć a i drugima :
Vazda moze biti gore ...pa se za to kaze, ne daj boze gore!!!voljena napisao:ja znam za dosta ljudi kojima je salijevanje strave pomoglo, i mnei je pomoglo kad sam bila mladja.. a sada imam toliko problema da vise ne znam gdje udaram, pokusala sam sebi pomoci, nije islo, putem medicine, nije islo, e ostalo mi je jos salijevanje strave i da odem kod tog hodze, jer gore mi od ovog ne moze biti, i spremna sam na sve da pokusam. ja sam pitala za savjet, na meni da odlucim, a ime hodze ne znam a i da znam ne bih rekla, jer se nisam ovdje javila da bi sirila informacije.
a to kad kazes da neces da siris informacije a hoces savjet, pa poslusaj samu sebe kad fino velis na sve si spremna da pokusas,odnosi li se to i na namaz i na zikri na vitre i na zekat ili samo na to da li salijvanje ili taj hodza?
Zelim ti brz i uspjesan oporavak!
zegulja, vjeruj da mi gore nemoze biti, ovo je zivi dzehennem, niko ne za dok ne daj Boze ovakvo nesto dozivi.
hvala ti na lijepim rijecima.
hvala ti na lijepim rijecima.
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Tako mi Allaha nije ni blizu dzehennemu 
haris`e, a odkud ti to znas? jesi ti ja?
nemas ti pojma, i molim te ne glupiraj se i ne kesi se drugoj nesreci, bas se nasladjujes.
nemas ti pojma, i molim te ne glupiraj se i ne kesi se drugoj nesreci, bas se nasladjujes.
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Upali malo svijeću od rukom pa kad počne pržit ispitaj se šta više boli, to što prolaziš, ili vatra, i onda ako ti bude dovoljno pomnoži sa 70 puta (možda različitih, možda istih) 
Zar si bila u džehennemu? o.0
Zar si bila u džehennemu? o.0
mogu sa rukom na srcu da kazem da ste ovdje svi pukli 
a harise
i log-off zauvjek.
a harise
i log-off zauvjek.
-
Apartmangs
- Posmatrač
- Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 10:38 pm
zao mi je sto na ovom forumu ljudi ne odgovaraju direktno na pitanje koje se postavi od ljudi kojima je potrebna pomoc.
Postoji u Bosni ljudi koji ti mozda mogu pomoci ja znam za jednoga Enesa iz Bosne pokusaj snjim stupiti u kontakt pa ces vidjeti sta dalje da radis . ako ima jos neko neka ti jave pa ti odluci.
selam
Postoji u Bosni ljudi koji ti mozda mogu pomoci ja znam za jednoga Enesa iz Bosne pokusaj snjim stupiti u kontakt pa ces vidjeti sta dalje da radis . ako ima jos neko neka ti jave pa ti odluci.
selam
SelamApartmangs napisao:zao mi je sto na ovom forumu ljudi ne odgovaraju direktno na pitanje koje se postavi od ljudi kojima je potrebna pomoc.
selam
Osoba nick voljena je dobila prave odgovore . Ovdje je proble što bi svi da im se pomogne al bogati nemoj me pitat za tog nekog koji je učio rukju, nemoj me pitat koje saljevo strave ,nemoj me pitat ništa ako možete riješte mi problem još JUČE.. Tako to ne može niti ide.
LIječenje rukjom zahtjeva jedan temeljit pristup i bez imalo uvijanja i zamotavanja, tajanstvenosti i kojekakvim predrasudama.
Ako jedna osoba kaže da su svi pukli i da se obraća Harisu da zauvjek ide log off ili je ta osoba došla da provocira ili neželi sama sebi da pomogne .
Šejh Haris da se na nju i izdere ima da šuti i da sluša šta joj se govori ako želi da ozdravi . Ovako ispade da niko nevalja samo ona valja. AFERIM!!!
-
Haris
- Veteran
- Kontakt:
Ma neka ih
Da ne pomisle neki, nisam ja šejh dajia.. Samo sam prošao ove belaje i skromno nešto naučio o tome pa se trudim makar savjetom pomoć. Jer znam kako je meni bilo, samo refreshuješ stranicu da vidiš da slučajno nije neko nešto ostavio.
Da ne pomisle neki, nisam ja šejh dajia.. Samo sam prošao ove belaje i skromno nešto naučio o tome pa se trudim makar savjetom pomoć. Jer znam kako je meni bilo, samo refreshuješ stranicu da vidiš da slučajno nije neko nešto ostavio.
Allah nece promjeniti stanje jednog naroda, dok taj narod ne promjeni sam sebe. Draga sestro da ti se Allah dragi smiluje i olaksa ti. Da ti kazem jedno, da bih covjek dobio platu mora raditi jel tako? E tako i mi insani da bih dobili nagraadu od Allaha dž.š moramo izvrsavati njegove naredbe i propise. Iako si u dijaspori to ne znaci da ne mozes klanjati, uciti Kur`an, slusati ga, zikr ciniti,postiti itd itd. Moras se malo potruditi taj svoj strah savladati i vidjet ces napredak inshAllah. Nemoj se bojati niceg sem Allaha, jer strah je naj vece sejtanovo oruzje...Znaci osloni se na svog Gospodara,i jedino se njega boj,i od njega pomoc trazi...Selam