SMIJANJE JE JEDAN DOBAR LIJEK

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Dragi
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Uto Dec 03, 2013 10:54 pm

SMIJANJE JE JEDAN DOBAR LIJEK

Post od Dragi » Čet Dec 05, 2013 12:25 am

:D :D :D :D :D :D :D

Dragi
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Uto Dec 03, 2013 10:54 pm

Re: SMIJANJE JE JEDAN DOBAR LIJEK

Post od Dragi » Čet Dec 05, 2013 12:50 am

strah,mrznja,ljutina,stres i podcenjivanje steti nasem zdravlju.

Dragi
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Uto Dec 03, 2013 10:54 pm

Re: SMIJANJE JE JEDAN DOBAR LIJEK

Post od Dragi » Čet Dec 05, 2013 1:07 am

ja mislim da se svi drzimo samo na 5 od bozjih zakona bilo bi raj na nasoj zemaljskoj kugli;

1 ja sam bog tvoj:nemoj imati drugih bogova osim mene.
2 ne ubij
3 ne kradi
4 ne cini preljube
5 ne svedoci lazno

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: SMIJANJE JE JEDAN DOBAR LIJEK

Post od Senad » Čet Dec 05, 2013 6:07 pm

Dragi promašio si destinaciju, Ova web stranica nije za tebe . Upao si u osinje gnjezdo.
Ako imaš problema toploti preporučujem da ih riješavaš na drugom mjestu, definitino ovo nije za tebe.
MA koliko se trudio ne pije vode ,Ovdje se rastavlja istina od neistne. To što ti promoviše fakat nije za ovog mjesta i džaba se zamaraš.

kenan79
Stari član
Postovi: 305
Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 11:22 am

Re: SMIJANJE JE JEDAN DOBAR LIJEK

Post od kenan79 » Čet Dec 05, 2013 8:48 pm

Okani se sejtanluka i krscanstva, ionako je propalo.

Dragi
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Uto Dec 03, 2013 10:54 pm

Re: SMIJANJE JE JEDAN DOBAR LIJEK

Post od Dragi » Pet Dec 06, 2013 5:29 pm

puno ti hvala na odgovor.
kad procitas pravila foruma mislis da je ovo zivi raj a ne osinje gnjezdo.
posebno je naslov tako milostan i svijeti da se ne osudim izgovoriti ga
ja se mucim i zamaram kad ne pomazen ljude a posebno jadnoj djeci
a kad pomazem mi je najvece bozje zadovoljstvo sto se moze prestaviti

kenan79
Stari član
Postovi: 305
Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 11:22 am

Re: SMIJANJE JE JEDAN DOBAR LIJEK

Post od kenan79 » Sub Dec 07, 2013 10:03 pm

Rekoh okani se sejtanluka i prihvati se jedine i ispravne istine, Islama.

Dragi
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Uto Dec 03, 2013 10:54 pm

Re: SMIJANJE JE JEDAN DOBAR LIJEK

Post od Dragi » Ned Dec 08, 2013 12:51 am

Ulazak dzinna u ljudsko tijelo je potvrdjen Kur'anom, sunnetom, konsenzusom ehlu sunneta wel-dzema'ata i osjetilnim putem. Jedini koji se ne slazu s ovom tvrdnjom su mu'tezile - sekta koja preferira razum nad Kur'ansko - hadiskim dokazima. Allah subhaneh nam daje dokaz:" Oni koji se bave kamatom dici ce se kao sto se dize onaj koga je dodirom sejtan izbezumio,zato sto su govorili:Kamata je isto sto i trgovina..." (Kur'an,el-Beqareh,275).

Imam Kurtubi r.a u svom Tefsiru (3/355) tumaci ovako ajet: " Ovaj ajet pobija one koji negiraju da padavica moze biti uzrokovana dzinnima i koji tvrde da je to prirodan i fizicki proces,te da sejtan ne prolazi covjekom i da on ne moze uzrokovati mess (napad i uticaj na covjeka)".

Imam Ibn Kesir r.a. (1/32) nakon navodjenja spomenutog ajeta kaze: " Tj. na Sudnjem danu ustajace iz svojih kaburova kao sto ustaje onaj ko ima padavicu i koga je sejtan zaposjeo,a to je ruzan i odvratan nacin ustajanja". Ibn Abbas r.a. kaze da ce onaj ko bude uzimao kamatu na Sudnjem danu biti prozivljen kao ludjak koji se gusi.

U sahih hadisu kojeg biljezi imam Nesaij, u predaji od Ebu Jesira r.a ,spominje se da je Poslanik sallallahu alejhi we sellem ucio dovu:" Boze moj,utjecem Ti se od pada,duboke starosti,potopa,pozara i utjecem Ti se od toga da me sejtan zaposjedne pri smrti ..."

El-Munavijj r.a. u Fejdu (2/148), tumaceci rijeci:" da me sejtan ne zaposjedne pri smrti "- kaze: " tj.izazove padavicu i unisti mi vjeru i razum pri smrti,svojim napadima koji uklanjaju tlo ispod nogu i oduzimaju razum.Zna se desiti da sejtan zagospodari covjekom u momentu dok napusta dunjaluk,te ga odvodi u zabludu ili ga sprijecava u cinjenju pokajanja .

Ibn Tejmijje r.a. u Medzmu'ul-fetava (24/276) kaze :" Ulazak dzinna u ljudsko tijelo potvrdjen je i moguc shodno misljenju ehlussunneta.U sahih hadisu prenosi se od Poslanika da je rekao:"sejtan kola po covjeku poput krvi ". Abdullah ibn Ahmed r.a. upitao je oca Ahmeda ibn Hambela r.a. : "Neki ljudi smatraju da dzinn ne ulazi u tijelo osobe koja ima padavicu? On je odgovorio: Lazu,sine moj.To upravo sejtan govori preko njegovog jezika ."

Ibn Tejmijje r.a. jos dodaje: " Desava se da covjek oboli i da govori jezikom kojeg ne poznaje. Zna biti udaran udarcima koji bi jako djelovali i na devu, a doticni ne osjeca udarce,niti zna sta govori. Desava se da ljudi, kao i prostirka na kojoj sjede,budu pomjerani,te da se predmeti pomjeraju s jednog na drugo mjesto itd. Onaj ko to vidi,uvjeren je da je ono sto govori ljudskim jezikom i pomjera predmete neko strano tjelo, a ne covjek ."

Medju muslimanskom ulemom nema onih koji negiraju ulazak dzinna u tijelo padavicara idrugih oboljelih. Ko to negira i tvrdi da to ser'iat ne priznaje, slagao je na ser'iat.Sto se tice rijeci Allaha subhaneh: " Oni nikome, bez Allahove dozvole,ne mogu naskoditi " - jasan su dokaz da dzinni ne mogu nikome naskoditi, bilo sihrom, padavicom, ili nekom drugom vrstom uznemiravanja ili zabludjivanja,osim s Allahovim dopustenjem. Hasan el-Basrijj r.a kaze: " Allah njima prepusti koga hoce, a ne dozvoli im vlast nad onim koje on postedi tog iskusenja" .

I znajte dobro da sejtan tj.dzinn nevjernik, ponekad zaposjedne vjernike zbog njihovih grijeha, udaljavanja od zikra ,tewhida i iskrenosti u ibadetu.Sto se tice Allahovih dobrih robova,sejtan nad njima nema vlasti,kao sto kaze Uzviseni: " Ti,doista,neces imati nikakve vlasti nad robovima Mojim!A Gospodar tvoj je dovoljan kao zastitnik" (El-Isra',65). Smatram da je spas od sveg navedenog u zikru,ucenju bismille pri otpocinjanju svih poslova,kao sto se u sahih predajama prenosi da je Poslanik sallallahu alejhi we sellem ucio bismillu i zikr pri jelu, picu, jahanju zivotinje, ulasku u nuznik, prije odnosa sa suprugom...

Ibn Tejmijje kaze u Medzmu'ul-fetava (19/42) : " Kada dzinni napadnu covjeka treba ih obavjestiti o Allahovim i Poslanikovim propisima,narediti im dobro,a zabraniti lose,kao sto se navodi i lijek za ljude u Kur'anu:" Mi ne kaznjavamo dok ne posaljemo poslanika ".Ako se dzinn ne prepadne nasih nasih naredbi i objasnjenja,dozvoljeno ga je tjerati,grditi,prijetiti mu i proklinjati ga.Tako je uradio Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, sa sejtanom koji koji mu je htio bacit plamen u lice i tri puta izgovorio:"Utjecem se Allahu od tebe i proklinjem te Njegovom kletvom ".

Sto se tice covjeka koji lijeci Kur'anom (duhovni lijecnik) takav covjek treba da bude onaj koji istinski slijedi Kur'an i sunnet, pa ako se on ne pridrzava navedenog, takav ne moze ni na kakav nacin pomoci bolesnom.

Prof. Jasmin Djanan
http://www.n-um.com/?q=node/80

Dragi
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Uto Dec 03, 2013 10:54 pm

Re: SMIJANJE JE JEDAN DOBAR LIJEK

Post od Dragi » Ned Dec 08, 2013 10:18 pm

Sihir koji se popije ili pojede

U idućih nekoliko tekstova insahAllah, upoznat ćemo vas sa nekoliko vrsta sihira. Prvi tekst vezan je u kratkim crtama za sihir koji se u arapskom jeziku zove sihr mešrub i me'kul, odnosno sihir koji je se popije ili pojede. Sihir koji se pojede ili popije, je vrsta sihira čija materija uđe u stomak, iz stomaka u krv, a onda do mjesta u tijelu kojem se želi nanijeti bol i šteta.

Kako se pravi ova vrsta sihira?

Sihirbaz na papiru napiše ime osobe kojoj se pravi sihir, ime njegove majke i ime jednog od džina. Te podatke piše slovima ili razičitim brojevima te napiše šta će da uradi taj džin čije ime je naveo uz ime bolesnika i njegove majke. Svakako, uz taj ritual bude prisutan i poglavar džinskog plemena. Poglavar džinskog plemena, zadužuje džina čije je ime napisano na papiru da izvrši i obavi zadatak onako kako je napisano na papiru. Zatim osoba koja je došla da se taj sihir napravi, odnese papir te isti stavi u sok, kafu, čaj...

Osoba kada popije taj čas, sok, kafu, otvaraju se otvori tjelesni i džin zadužen za sihir ulazi u tu osobu i počinje polako da izvršava naredbu zapisanog sihira. Isto tako, sihir se pokisali u vodu, a onda se hrana poprska tom vodom i kad je osoba pojede, biva opsihrena.

Simptomi ovog sihira prije i tokom rukje na javi:

- Jaki i česti grčevi te želučani grčevi u stomaku

- Učestalo plakanje bez razloga i česte vrtoglavice

- Osječaj za povračanjem, posebno tokom učenja rukje

- Jako puhanje kroz nos i izlazak pljuvačke tokom učenja rukje

- Osječaj bola u želdacu tokom učenja rukje

- Osječaj vručine, podrigivanja i puštanja vjetrova tokom rukje

- Izlazak neugodnog mirisa iz usta (često)

- Gubljenje apetita

- Kronično zatvaranje stolice u nekim slučajevima

- Slabost vida i ponekad jako crvenilo u očima

- U nekim slučajevima desi se da lice pocrni i nakon učenja rukje i povračanja sihira, lice dobije pravu svijetlu boju

Simptomi u snu:

- Gušenje a ponekad u snu osjeća povišenu temperaturu i plač

- Snovi, uglavnom sanja da jede ribu, sanja more, kišu, sanja da se utopio u vodi, da ga neko proganja i sl

Način liječenja:

Ima nekoliko načina liječenja od ovog sihira uz Allahovu pomoć, navest ćemo neke od njih a iste koriste liječnici Kur'anom:

- Jaja - Bolesnikova porodica pripremi sedam kokošijih jaja. Jaja se skuhaju i ogule. Na svako jaje se prouče ajeti uništenji sihira, ajeti el-butun i ajeti ez-zaqum. Onda se uzme velika čaša vode i na nju se nauče isti ajeti. Čitavo vrijeme, bolesnik je prisutan i sluša ajete. Nakon toga će da jede jedno po jedno jaje i da zalijeva naučenom vodom. Bolesnik će sa velikom mukom da jede jaje koje će mu biti veoma vruće.

- Med od pčele – Bolesnik treba da donese 1 kg čistog meda i u njega se stavi čorokotovog ulja. Na tu smjesu se nauči rukja i ajeti o uništenju sihira. Bolesnik treba da jede ovaj med tri kašikice manje sa čajem na gladan stomak i tri kašikice isto sa čajem pred spavanje. Takođe, bolesnik treba da se kupa najmanje sedam dana naučenom vodom i da istu pije kad god ožedni. Može se desiti da bolesnik sihiri povrati ili da tokom rukje desi se povračanje nakon što sihiri oslabi.

- Maslinovo ulje – To je ulje od blagoslovljneog drveta koje je Allah, s.w.t. blagoslovio u Svojoj časnoj Knjizi. Na maslinovo ulje nauči se rukja i ajeti o uništenju sihira, te tokom terapije, dnevno popiti dvije veće kašike ulja. Isto tako, može nakon učenja rukje, nakon jednog sahata, da se popije čaša ili dvije radi lakšeg i bržeh povračanja sihira. Ako se desi proljev, pokazalo se dobrim, da se na ricinusovo ulje ili na englesku sol, nauči rukja. Ovo je posebno dobro kad se sihir počne kretati u stomaku. Allah najbolje zna!

Ebu Bilal
_________________________________________

Dragi
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Uto Dec 03, 2013 10:54 pm

Re: SMIJANJE JE JEDAN DOBAR LIJEK

Post od Dragi » Ned Dec 08, 2013 10:35 pm

Ćurekut – čudotvorni lijek za sve bolesti

Ćurekot u svojoj čahuri, koja izgledom podsjeća na čahuru maka, sadrži tamna zrnca, koja se nakon žetve suše. Iz ovog sjemena se hladnim cijeđenjem dobiva ulje, koje je bogato nezasićenim punomasnim kiselinama. Te kiseline su esencijalne (od životne važnosti), pa ih je uz hranu potrebno unositi u organizam. Nabrojimo samo neka od velikog broja oboljenja protiv kojih se koristi ovaj čudotvorni lijek: akne, alergija i astma, nadimanje, celulit, prehlada, bolovi u zglobovima, nedostatak koncentracije, kamen u bubregu, djelomična impotentnost, teži oblici neplodnosti, upala desni… sve to je moguće liječiti uljem od ćurekota. Danas se ćurekot uzgaja pretežno u Siriji, Iraku, Egiptu, Americi, Indiji, Pakistanu, Iranu, Grčkoj i na Kipru, obzirom da najbolje uspijeva u sunčanim predjelima.

Kroz historiju

Egipatski „el-bereqa“ ćurekot je jedna od najranijih kultiviranih biljaka čovječanstva. Tek u skorije vrijeme ova biljka je novootkrivena od strane liječnika alternativne medicine, imunologa kao i raznih farmaceutskih preduzeća. Dragocjena svojstva ćurekota poznata su još iz davnina, pa je cijenjen u mnogim kulturama širom zemaljske kugle. Sjeme ćurekota (lat. nigella sativa) spominje se i u Bibliji pod nazivom kim. Iako ne pripada istoj porodici biljaka, te je time taj naziv pogrešan, on se i danas koristi na njemačkom govornom području, gdje se za ćurekot (riječ turskog porijekla) upotrebljava izraz Schwarzkümmel – crni kim. Još u staro doba ovo sjeme je korišteno pri spravljanju hljeba.

Korist ove biljke opisao je i Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, riječima: „Ćurekot sadrži u sebi lijek za svaku bolest, osim za smrt.“ Ovaj hadis Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, (prenosi ga Ebu Hurejre, radijallahu anhu, u sahih predaji, koju bilježe Buhari i Muslim u svojim zbirkama hadisa) zaslužan je za ogromnu popularnost ćurekota u islamskom svijetu, koga još nazivaju blagoslovljeno zrno. Moderna nauka je do danas potvrdila ispravnost ovog hadisa.

I prije Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, ljekari faraona su koristili ulje i kremu ćurekota kod bolesti probavnog sistema. Rado je korišten i u kozmetici: Nofretete i Kleopatra su njegovale tijelo uljem ćurekota i koristile ga kao dodatak pri kupanju. Pored toga, na Orijentu se ćurekot već hiljadama godina koristi za liječenje alergija, upala. Najčešće se upotrebljava kod astme, bronhitisa i neurodermitisa. U Grčkoj antici je ćurekot bio poznat kao sredstvo za jačanje pri fizičkoj i psihičkoj slabosti bolesnika.

U našim krajevima dugo je korištena tinktura ćurekotovog ulja za liječenje nadimanja, bolesti želuca, pluća, jetre i mnogo više. Tek kroz modernu high-tech medicinu ulje ćurekota pada u zaborav. U Evropi ova biljka stiče veliku popularnost u Srednjem vijeku, nakon što je 1031. god. izašla zbirka islamskog filozofa i ljekara Ibn Sina (poznatijeg pod latiniziranim imenom Avicenna) sa naslovom „Knjiga za liječenje duše“. Medicinski dio zbirke «Canon medicinae» je za Okcident 11. stoljeća bio od enormne važnosti za utemeljenje medicine kao nauke, i slovio je za najvažniji udžbenik na medicinskim fakultetima Evrope narednih 500 godina. Ibn Sina, pored ostalog, opisuje izvanredno dejstvo ćurekota za održavanje zdravlja. Pored toga, knjiga sadrži mnogobrojne savjete i recepte, koje egipatski ljekari i danas rado preporučuju svojim pacijentima.

Čudotvoran lijek – ulje od ćurekota

U prošlom desetljeću, američki i arapski naučnici renomiranih istraživačkih instituta (između ostalih i u Centru za istraživanja protiv raka „Hilton Head Island“ u South Carolini) otpočinju, pomoću modernih metoda, analizirati ovu blagoslovljenu biljku. Došli su do sljedećih rezultata:

- sjeme ćurekota sadrži više od stotinu sastojaka koji pozitivno utječu na zdravlje, potpomažu varenje i rad crijeva

- supstance u ekstraktu ćurekota jačaju imunološki sistem u borbi protiv tumornih oboljenja

- ulje ćurekota djeluje protiv bakterija i gljivičnih oboljenja

- ulje ćurekota ima efekat smanjivanja viška šećera u krvi

- pri dugoročnoj upotrebi ulje ćurekota ojačava imunološki sistem

Pored toga su otkrili da ekstrakt čurekota (Nigella-sativa-ekstrakt), primijenjen u većim količinama, prouzrokuje sljedeće:

- stimulaciju ćelija koštane srži (porast za 250%)

- povećanje produkcije T-ćelija „pomagača“ i B-ćelija „proizvođača antitijela“ u imunološkom sistemu

- povišenu produkciju interferona/bjelančevina koji su od velike važnosti za imunološki sistem

- sprječavanje razmnožavanja ćelija raka (50%-tno usporavanje razvoja)

Jedan drugi istraživački institut, „Cancer Immuno-Biology Labaratory“ je nezavisno od ovih rezultata, eksperimentirajući na životinjama, također ustanovio da ćurekot usporava razvoj ćelija raka.

Nezasićene punomasne kiseline, koje su sadržane u ćurekotu, potrebne su kao gradivne materije za hormone tkiva. One podstiču razmjenu materija i probavu. Osim toga regulišu holesterol i omogućuju zdravu razmjenu materija. Tako su za kožu i za kosu od velike važnosti.

Dosadašnja ispitivanja su pokazala da ćurekot ne djeluje direktno na pojedine organe, već djeluje na kompletan organizam preko imunološkog sistema (jačanje/revitalizacija) i pročišćavajuće preko debelog crijeva, tako da je korist višestruka.

Studija na Dječijoj univerzitetskoj klinici u Mainzu je pokazala da, u ćurekotu sadržana Gamma-linolen-kiselina, ima antiastmatički efekat, obzirom da sprječava alergične reakcije.

Povećanim stresom, konzumiranjem sredstava za uživanja, uz manjak kretanja, jednostranom ili pogrešnom ishranom uništavamo svoj imunološki sistem. Moderna imunološka istraživanja potvrđuju da redovna upotreba ćurekotovog ulja djeluje sprječavajuće protiv društvenih bolesti kao što su neke vrste raka, zakrčenje arterija, reumatska oboljenja, pojava mrene na očima…

Dugoročna, konsekventna upotreba ćurekotovog ulja popravlja razne simptome alergičara u 90% slučajeva. Osim toga poboljšava imunološke efekte, pomaže kod alergija na polen i prašinu, kod neurodermitisa, astme, infekcija i drugih bolesti. Ulje ćurekota se može koristiti kao dodatak ishrani do 3 grama dnevno (za zdrave osobe, a pri liječenju prema uputstvu za doziranje), mišljenje je dr. Schleichera s Odjela za imunologiju u Münchenu.

Ćurekot i med se već stoljećima uspješno koriste kao ljekovita sredstva i sigurno da njihova djelotvornost nije prevaziđena ni u ovom našem 21. vijeku što nam i potvrđuju moderna istraživanja.

Važno je znati da do potpunog dejstva ćurekota dolazi tek nakon 8 do 12 sedmica redovnog konzumiranja, ističe imunološki ekspert dr. Schleicher.

Način upotrebe

1. Nervoza

Jedna mala kašika ulja sa findžanom kahve.

2. Kašalj i bronhitis

Namazati uljem prsa i leđa i piti 3×1 supenu kašiku ulja + 2 kašike staviti u čašu vrle vode i udisati.

3. Malaksalost

Jedna supena kašika ulja + sok od narandže. Piti 10 dana izjutra.

4. Poboljšanje pamćenja

Jedna mala kašika ulja sa 100 ml čaja od nane. Piti 10 dana.

5. Bubrezi

Samljeti ¼ kg ćurekota (u zrnu) i pomiješati sa ¼ kg meda. Piti izjutra prije jela 2 kašike ove smjese sa ½ čaše tople vode i 1 kafenu kašiku ćurekotovog ulja.

6. Ljepota

Namazati lice sa 1 kašikom ulja od ćurekota + 1 kašikom maslinovog ulja. Nakon 1 sahata oprati lice sapunom i vodom.

7. Povraćanje i mučnina

Jednu malu kašiku mljevenih karanfilića pomiješati sa 1 supenom kašikom ulja, popiti sa čašom čaja od nane. Piti 3 puta dnevno.

8. Ojed

Ojedeno mjesto oprati vodom i sapunom, zatim posušiti i namazati uljem, navečer i ostaviti do jutra. Tako raditi 3 noći.

9. Srce i suženje krvnih aorti

Ujutro i naveče piti po 1 kašikicu (za čaj) ulja sa toplim napitkom (čaj, mlijeko …).

10. Psorijaza

Oboljelo mjesto namazati jabukovim sirćetom, a nakon toga uljem od ćurekota. Terapija traje 15 dana. Ukoliko bude potrebno da se nastavi napravi se pauza od 10 dana, a zatim se ponovi.

11. Bradavice

Bradavicu namazati uljem, a zatim popiti 1 kafenu kašiku ulja. Terapija se koristi 3 puta na dan (15 dana). Ukoliko bude potrebno da se nastavi napravi se pauza od 10 dana, a zatim se ponovi.

12. Reumatizam

Umlačiti ulje i namazati (utrljati) oboljele dijelove tijela. Zatim popiti 1 veliku kašiku ulja. Terapija traje 14 dana 2 puta dnevno.

13. Glavobolja

Tri puta dnevno uljem namazati čelo, sljepočnice i iza ušiju. Izjutra popiti 1 čajnu kašikicu ulja prije jela. Terapija traje 3 dana.

14. Kiselina i stomačne tegobe

Jednu čašu mlijeka + 1 supenu kašiku ulja 3 puta dnevno.

15. Ženske bolesti

Jednu kafenu kašika ulja sa čajem zaslađenim 1 kašikom meda piti 5 puta dnevno. Terapija traje 40 dana.

16. Upala nosnih šupljina, suhi kašalj, bronhijalna astma, gripa

5 puta dnevno namazati unutrašnjost nozdrva uljem od ćurekota, jako udahnuti i izbaciti šlajm na usta (nekoliko puta). Terapija traje 3 dana.

17. Očne bolesti i oštećenje vida

Pola sahata prije spavanja namazati kapke i kožu oko očiju uljem, a zatim se popije 1 čajna kašika ulja pomiješana sa i čašom soka od mrkve.

18. Dijabetes

15 minuta prije doručka i večere uzeti 1 kafenu kašiku ulja, pomiješanu sa 1 čašom čaja od cimeta. Upozorenje: Obavezno izmjeriti vrijednost šećera prije i poslije (1/2 sahata) uzimanja terapije. ukoliko je šećer niske vrijednosti ne uzima se terapija.

19. Jačanje imuniteta

15 minuta prije doručka i večere uzeti jednu čajnu kašikicu ulja, i zaliti sa ½ čaše vode u kojoj je rastopljena supena kašika meda.

BITNE NAPOMENE:

1. Doziranje za djecu je pola gore navedenih doza.

2. Kod težih oboljenja potrebna je dugotrajnija terapija.

3. Bolesnici sa transplatiranim organima ne smiju uzimati ulje.

4. Trudnicama se ne preporučuje korištenje ulja.

Obrada: Put vjernika

______________________________________

Čorokotovo ulje (ulje crnog kima) – LIJEK ZA SVE?

Čorokot je dobio epitet svelijeka ili panaceje prvenstveno zahvaljujući izreci Božijeg Poslanika Muhameda alejhi selam koja u prevodu glasi ovako: „U crnom sjemenu ima lijeka za svaku bolest osim za smrt“. Iako i neke druge vrste biljaka imaju crno sjeme, djelotvornost njihovog sjemena prema dosadašnjim saznanjima nije ni približna onoj od čorokotovog sjemena. Radi se o jednoj od najranije kultiviranih biljaka u povijesti čovječanstva.

Najstariji dokumenti o zdravstvenoj primjeni čorokotovog ulja datiraju još od vremena faraona. Njegove zdravstvene efekte su koristili najveći isjeljitelji poput Hipokrata ili Ibn Sine, ali i velike civilizacije poput Grka, Rimljanja i Arapa, a spomenut je i u mnogobrojnim religijskim spisima. Čorokot u današnje vrijeme biva ponovo otkriven od strane moderne nauke, pa se samo u zadnjih 40-ak godina objavljuje oko 400 naučnih studija na temu čorokota i njegovih aktivnih supstanci.

Ove studije ukazuju na veoma veliki broj bolesti na koje čorokot djeluje povoljno u koje između ostalih spadaju: astma, alergije, hronični umor, autoimuna oboljenja poput reumatoidnog artritisa i psorijaze, povišene masnoće u krvi, šećerna bolest (dijabetes), hemoroidi, proširene vene, visok krvni pritisak, bakterijske, gljivičnei parazitske infekcije, glavobolje, ekcemi, kožne gljivice, lišajevi, neurodermitis, akne, bronhitis, kašalj, upale pluća, sinusa, oslabljen imunitet, bolovi u zglobovima i mišićima, gastritis, bolovi u stomaku prouzrokovani „nervoznim crijevima“, crijevne gljivice (kandida), nadutost, proljev, kolike, oboljenja jetre, bubrežni kamenci, nesanica, depresija, slaba cirkulacija, PMS, tumori … itd itd. Izraženo je i povoljno djelovanje čorokotovog ulja na kožu (hrani i njeguje kožu te pomaže pri regeneriraciji ostećenih ćelija), nokte čini sjajnijim i jačim, jača korijen kose i djelotvoran je protiv peruti.

Mnogi će ostati skeptični pri pogledu na ovaj pozamašan spisak bolesti na koje čorokot pozitivno djeluje. Vrlo je teško povjerovati da jedna biljka može uspješno djelovati na ovo sve. Pa se pitamo: „Kako je moguće da može djelovati kako na alergiju tako i na smanjenje masnoća, krvni pritisak i tumore?“ Odgovor leži u idealnom hemijskom sastavu njegovih sjemenki, koje sadrže preko 100 biološko-aktivnih supstanci koje se međusobno nadopunjuju i potpomažu u ljekovitom dejstvu što dovodi do jedne vrste funkcionalnog sinergizma (pojačanog dejstva). U ove aktivne supstance spadaju između ostalih omega-3 nezasićene masne kiseline, vitamini B1, B2 i B6, vitamin C, vitamin E, nigellon, gorka tvar nigellin, timokinon, saponin melantanin, beta-sitosterin i mnoge druge.

Također treba uzeti u obzir da čorokot pomaže organizmu pri vraćanju ravnoteže u imuni sistem kao i besprijekornom funkcioniranju metaboličkih procesa. Iz tog razloga je redovno korištenje čorokotovog ulja preporučljivo ne samo u akutnim i kroničnim stanjima, nego i kao svakodnevna preventiva, te predstavlja jedan veliki korak naprijed koji možete učiniti za svoje zdravlje i dugotrajnu vitalnost. U nastavku ćemo navesti i opisati područja djelovanja čorokota koja su poznata iz tradicionalnih izvora ili izvedena iz moderne nauke.

http://curekot-nigella-sativa-crni-kim.blogspot.se/

Dragi
pisem pomalo
Postovi: 25
Pridružio se: Uto Dec 03, 2013 10:54 pm

Re: SMIJANJE JE JEDAN DOBAR LIJEK

Post od Dragi » Uto Dec 10, 2013 8:45 am

Savršenstvo čovjeka
Danas ljudski rod zivi u vremenu naucno tehnoloskog napretka, a prije svega racunarske industrije. Zadivljujuce djeluje slusati o brzini i broju informacija koje posljednje generacije racunara obradjuju. Medjutim, nas cilj nisu racunari, vec autor tih zadivljujucih uredjaja – covjek. Mi zelimo nesto reci o gradji covjeka, stvorenja koje je uspjelo proizvesti komjutere kojima se divimo, kako bi razmislili o velicini i moci Onoga koji je samog covjeka stvorio. Velicina djela ukazuje na velicinu njegovog autora racunari kao ljudski proizvod ukazuju na velicinu ljudskog razuma, pameti i inteligiencije, koja ga uzdize visoko iznad svih ostalih stvorenja. Takodjer, sljedeci podaci o gradji i bioloskim procesima u ljudskom tijelu ukazuju na velicinu i moc Stvoritelja samog covjeka – Uzvisenog Allaha.
Pluca Odrastao covjek pri normalnom mirnom disanju dnevno udahne preko 8.500 litara vazduha, a za jednu godinu preko 3 miliona litara. Ukupan broj alveola u oba plucna krila je oko 300 miliona, precnika 0,25mm. Povrsina respiratorne membrane u plucima za izmjenu gasa je oko 70 m², sto bi odgovaralo povrsini pod prostorije dugacke 10, a sirokoe 7 metara. Ukupna kolicina krvi koja treba da prekrije tu povrsinu je 60-140 ml. Da bi shvatili koliko je to tanak sloj tecnosti zamislite da se pola case vode raslije tako da prekrije prethodno spomenutu prostoriju 10 x 7 metara.
Bubreg Svakog minuta kroz bubrege protice oko 1,2 litra krvi, pa dnevni protok iznosi preko 1.700 litara krvi. Bubrezi dnevno izluce oko 180 litara tzv. Primarne mokrace koja se na svom putu ka spoljasnoj sredini ponovo vfraca u krvotok, tako da se dnevno izluci do 1,5 litara definitvne mokrace.
Mozak Ljudski mozak ima oko 100 milijardi nervnih stanica (neurona), a svaka ostvaruje funkcionalne kontakte sa oko stotinu susjednih. Brzina prenosa impulsa u nastavcima pojedinih nervnih stanica je cak oko 120 metara u sekundi ili 432 kilometra na sat. Kora malog mozga je ustvari velika naborana povrsina, oko 15 cm siroka i 120 cm dugacka.
Celija U covjecijem tijelu ima oko 100 biliona celija (bilion = milion miliona), razlicitih oblika i velicina, vidljivih tek pomocu mikroskopa. Celijsko jezgro, koje je nekoliko puta manje od celija u sebi sadrzi 23 para hromozona sa preko 40 hiljada genski paraova, gradjenih od DNK. DNK u hromosomima zbijena je u savijena i naborana tvorba duzine nekoliko mikrometara, koja bi, kada bis e linearno prikazala bila duga citavih 6 cm, ili deset hiljada puta vise. To je isto kada bi uspjeli konac duzine 100 metara saviti i sabiti u tvorbu duzine 1 cm/
Srce i krvotok Srce odrasloga covjeka koji miruje pumpa svake minute oko 5 litara krvi, tako da dnevno ta kolicina iznosi nevjerovatnih 7.200 litara, s tim da se pri teskom misicnom radu minutni volumen povecava 4-6 puta. Gotovo da je i nemoguce napisati brojku koja bi pokazala koliko ljudsko srce izpumpa krvi za vrijeme jednog zivotnog vijeka od recimo 70 godina. Ljudski organizam sadrzi oko 10 milijardi kapilara, ukupne povrsine oko 500-700 m², sto otprilike odgovara povrsini fudbalskog igralista.
Oko U unutrasnjoj ocnoj ovojnici, mreznici, ima oko 100 miliona stapica i oko 3 miliona cunica, fotoreceptora za boje i svjetlost, a svaki od nih sadrzi i do 100 ploca nastalih pregibanjem njihove celijske membrane.
Crijeva Rasorptivan povrsina tankog crijeva povecana je postojanjem kruznih nabora sa milionima crijevnih resica, cije stanice sadrze na stotine mikrorasica, tako da ukupna povrsina tankog crijeva iznosi oko 250 m². Sa te povrsine se svakodnevno apsorbuje oko 7 litara tecnosti, nastale od izlucenih probavnih sokova i unesene tecnosti.
Maternica Maternica se u toku trudnoce uveca oko 20 puta. Prije trudnoce teska je oko 40-50 gr, da bi pred kraj trudnoce dosegla tezinu od oko 1000 gr. Van trudnoce dugacka je 6)7 cm, a njena unutrasnjost duboka prosijecno 5,5 cm. Uz tezinu proporcionalno se povecava i zapremina, kako bis e unutar nje mogao smjestiti plod tezine 3200 gr i duzine 52 cm, sto su prosijecne vrijednosti novorodjenceta. Svoju prvobitnu velicinu koju je imala prije trudnoce, maternica ponovo dosegne pri kraju babinja.
Zaista su divljenja vrijedni ovi primjeri gradje i funkcije pojedinih dijelova ljudskog organizma, pa nevjerovatno zvuci cuti kako sve ovo moze nastati slucajno, bez svog tvorca. Zamislite samo da ljudi izadju sa tvrdnjom da je racunar nastoa slucajno, sam od sebe, sa svim svojim mogucnostima. Nema sumnje da bi ga ismijavali na svakom koraku.Primjer covjeka je velicanstveni od primjera racunara, obzirom da je u covjeku zivot, sposoban je da govori, razmislja, voli i mrzi, bez potreba da se prikljuci na neki izvor energije.Takodjer bi bilo vrlo neozbiljno tvrditi da je covjek, bez obzira na ogroman trud koji je ulozio, proizveo racunar bez cilja, da nema svoje svrhe. Analogno tome apsurdna je tvrdnja da je covjek stovren bez svrhe i cilja.
Kaze uzviseni Allah: “Zar ste mislili da smo vas uzalud stovorili i da Nam se necete povratiti.” (40 : 115) “Zar covjek misli da ce sam sebi prepusten biti, da nece odgovarati? Zar nije bio kap sjemena koje se ubaci, zatim ugrusak kome On razmjer odredi I skladnim mu lik ucini, I od njega onda dvije vrste, muskarca I zenu, stvori, I zar Taj nije kadar mrtve da izivi?” (75 : 36-40) “Mi cemo im pruziti dokaze Nase u svemirskim prostranstvima, a I u njima samima, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur’an istina” (41 : 53) “ … a pouku samo razumom obdarenim primaju.” (13 : 19)
Obzirom da covjek raspolaze razumom duznost mu je I obaveza spoznati svoga Tvorca i svrhu svoga postojanja.

Odgovori