Molim da mi odgovorite hitno nam je potreban vas savjet

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
leptirica
Posmatrač
Postovi: 2
Pridružio se: Čet Feb 26, 2015 7:26 pm

Molim da mi odgovorite hitno nam je potreban vas savjet

Post od leptirica » Čet Feb 26, 2015 7:42 pm

Vecer!

u velikoj sam nedoumici i svaki odgovor je dobrodosao i biti cu zahvalna. Zanima me da li postoji netko tko moze izljeciti osobu druge vjere? Naime moj decko (ako ga mogu tako nazvati) i ja smo Katolici. Situacija je postala vise nego alarmantna! Poslala sam danas i upit na email adresu sa dna stranice ali ne znam da li je primljen.
Ne znam ima li smisla ovdje pisati sve sto bi htjela jer vec vise od dvije godine svakodnevno se borimo sa tim i do sada nismo nikamo isli.
Smatram da covjek sam treba traziti pomoc i postat koliko je moguce svjestan da se nesto cudno dogada. To je slucaj sa mojim dragim koji je dosao do ruba i rekao da misli da je krajnje vrijeme da potrazimo pomoc.
Zivimo u inozemstvu i cula sam svakakve price pa me zanima da li ucitelj na temelju podataka kao sto su ime, prezime i datum rodenja moze , ne znam kako bi to ispravno rekla, utvrditi da nam je nesto napravljeno?

Hvala unaprijed

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Molim da mi odgovorite hitno nam je potreban vas savjet

Post od Haris » Pet Feb 27, 2015 12:05 am

Pozz ;D

Moj vam je savjet da ako se nađete kod osobe koja vam traži te podatke da vam "pomogne", da se lijepo zahvalite i udaljite od dotične.
Postoji mogućnost i da se zadese veći belaji. Najispravniji način liječenja je učenje Kur'ana, i terapija sa naučenom vodom, medom, uljem i tako to.

Sve ostalo je vrlo upitno.

Što se tiče druge strane. Isti džinni napadaju i muslimane i nemuslimane. Neki su jači, neki slabiji i td. Kur'an djeluje isto na njih. Nekima više smeta, nekima manje, ovisno o njihovoj jačini i otpornosti.

Činjenica je da musliman ima veću šansu za pomoć jer je musliman, odnosno vjeruje u jednog Boga koji nema sudruga, koji nije rodio, i rođen nije, i niko Mu ravan nije, i vjeruje da je Muhammed alejhiselam poslan kao Poslanik da popravi moral kod ljudi, kao što je to prvobitno i Isa a.s., tj. Isus. Muslimani vjeruju i da je Kur'an poslan preko Poslanika Muhammeda čovječanstvu kao uputa, i da nije kako islamofobičari navode, knjiga koju je napisao Muhammed.

To vjerovanje u savršenstvo knjige i Božija volja da ta knjiga ima učinka, učeći ajete olakšava čovjeku.

E sad.

Morate se preispitati kako vjerujete. Ako Allah, Bog u Svojoj Knjizi tvrdi da nije nikog rodio (da nema sina - kod katolika Isusa), i da nije rođen (nema majke - kod katolika Marija), onda ne treba sumnjat u Njegovu objavu nama, i treba je u potpunosti uzeti kao takvu, i nikako jedan dio uzimati, drugi odbaciti.

Šta hoću reći?

Nećemo reći ni da će se osoba druge vjeroispovijesti moći izliječiti ni da neće, to je opet sve Božija volja, jer Bog je taj koji daje zdravlje, a ne neko ko se bavi liječenjem. Ista stvar je i kao kod doktora u medicini, mogu se svi doktori svijeta sastat ako Bog ne daje zdravlje, džaba je sve.

A Bog daje iskušenja onima koje voli, i kojima želi dobro da vjeruju u Njega i da mu se pokoravaju molitvom.

Postoje i muslimani koji praktikuju vjeru, a godinama vuku probleme i bolest ove prirode. Bog od njih traži veći trud i zalaganje jer oni to mogu. A Bog nikog ne opterećuje preko njegovih mogućnosti.

Ako se vratimo na ono gore da isti džinni napadaju i muslimane i nemuslimane i povežemo ovo dole oko vjerovanja, dođemo do zaključka, da bi se mogli i nemuslimani liječiti, ili barem pokušati liječiti, a koliko će biti uspjeha, Allah to zna najbolje i određuje. A ako je čovjek u okrilju Allahove milosti i blizak Njemu sa vjerom, sigurno mu je bliže i zdravlje. (Ovaj zaključak je neko lično mišljenje)

A evo i jedan tekst na tvoju temu: http://www.lijecenje-kuranom.com/pitanja/odgovor/2228

U suštini, Bog je jedan, jedna vjera, više Poslanika se smjenjivalo kroz narode, Adam (Adem), Abraham (Ibrahim), Noa (Nuh), David (Davud), Mojsije (Musa), Isus (Isa), Muhammed. Svi su oni donosili jednu istinu koja je vremenom pod utjecajem naroda dobila drugu dimenziju.

Ta istina je upisana u četri kratka stiha koja sam kroz tekst provukao gore:

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!
* 1. Reci: "On je Allah - Jedan!
* 2. Allah je Utočište svakom!
* 3. Nije rodio i rođen nije,
* 4. i niko Mu ravan nije!"

(Jedan od odlomaka iz Kur'ana)

kamilica
Mlađi član
Postovi: 106
Pridružio se: Sre Mar 27, 2013 10:23 am

Re: Molim da mi odgovorite hitno nam je potreban vas savjet

Post od kamilica » Ned Mar 01, 2015 8:18 pm

U kojoj drzavi zivite

leptirica
Posmatrač
Postovi: 2
Pridružio se: Čet Feb 26, 2015 7:26 pm

Re: Molim da mi odgovorite hitno nam je potreban vas savjet

Post od leptirica » Uto Mar 03, 2015 8:10 pm

kamilica napisao:U kojoj drzavi zivite
Iz Hrvatske smo ali dio tjedna radimo u Italiji.

Dobili smo preporuku za stanovitog gospodina Samira koji cesto dolazi u Opatiju. Ali ne znam nista o njemu.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Molim da mi odgovorite hitno nam je potreban vas savjet

Post od Haris » Uto Mar 03, 2015 8:44 pm

Ima li Samir gdin prezime?

Odgovori