Merhaba
Enese,
Ovo su tvoje riječi koje si mi poslao na privat:
...Eto i on mu je uci ''rukju'' pa bi onda rekao nama prisutnima da ponavljamo neke ajete....
a on bi poceo da pjeva neke pjesme i pjesmice .. nek psi laju... ide baba nosi glogov kolac.. ide uz neko brdo... a sve se to rimuje. Pitas ga sta je to, sta te briga.
Od njega sam prvi put cuo za hfz Cancara, kako radi sa dzinima kako je uvijek smrnut, oci krvave....
...Druzeci se s njima vidio sam na sta su sve spremni, priznaju da rade sa dzinima, kako su dosli do svojih sluga a da jedan od njih (nije cajlakovic) priznaje odredenim osobama da je homoseksualac.
Znaci, ja ne trpam hfz cacara u isti kos s njim, nego ne opravdavam to sto ima saradnju s dzinima.
Kako ne trpaš? Sam ga poimaš kao osobu koja je negativac a nikad ga nisi vidio a koristiš izvor za koji i sam znaš da nije pouzdan. Znači, jedeš meso mrtvog brata, svjesno.
... rekao sam da ne trazi svakom cifru od 400 500 KM, ali da ima i tih situacija.
I ovo svjesno lažeš, Enese. Nije tražio nikome ni 400 ni 500 KM u proteklih 20 godina nego ili više ili manje, lično sam provjerio.
Pazi drugi tvoj citat:
... Ali, ipak, nokti lijeve prednje šape ako se samelju, istucaju, pa se daju u manjoj količini, jedanput, insanu kojega je ujeo mamen pas ili lisica, prijeki je lijek za ozdravljenje... Ako trudnica jede testis psa, rodit će žensko dijete.''
Enese, ovo je recept za sihir! Zašto si mi to poslao? Šta je sa tobom? Ovo nikad ne bi uradio normalan musliman. Meni se od ovakvih gadosti smuči...
Opet tvoj citat:
Treca stvar, znas li to koliko se ljudi meni javlja povodom ove teme, privatno i koji su bili kod cancara, rekao im da je sad sve rijeseno a ljudi imaju vece probleme nego sto su imali prije?
Ja svatam i siguran sam da se stvari ne rjesavaju preko noci, ali zasto nekom reci da je sve rjeseno a i sam zna da nije???
Zaključimo: iz gornjeg teksta se da zaključiti da je hfz. Čančar prevarant, a ti si pošten i žao ti je prevarenih. Plemenito.
Pazi dalje:
Sto se tice tema poput, ubiti sihrbaza i slicno, to su izjave pojedinaca, koji su u velikim problemima, kojima je svega preko glave i ljudi su spremni na sve.
Ja jos jedan detalj, slazem se ja da se moze naplatiti ucenje rukje pa i traziti odredenu cifru. Ali putem tel pricati o nekoj cifri od 400, 500 KM i vise a ni ne vidjti covjeka?
U ovom kontekstu znači da je i sihirbaz, jer je samo o njemu riječ. Ljudi misle da sihirbaze treba ubiti, ti ih razumiješ i tebi je teško,ali si saglasan. Tvrdiš da je tražio 400-500 KM i više bjanko telefonski a da slučaj nije ni vidio. Znači – uzima reket. Je li ti to rekao džinn ili čovjek? Ko god da je, slagali ste obadvojica. Sve sam provjerio. Brate, smrdi ti iz usta, previše si leševa pojeo. Iz gornjeg teksta se vidi da ratuješ protiv sure Hudžurat. Ne vjerujem da će ti to Čančo halaliti jer ga poznajem. Donji si.
Hafize razhafizani! Evo tvojih riječi:
Pricali su mi ljudi koji su to licno dozivjeli kazu bili su kod Cance i on je pravio egzibicije sa dzinnom kojeg je oslovljavao "Marsal" i naredjivao mu da kuca na prozore i vrata itd!
Imao sam dva ekstremno teska slucaja lijecenja u Sarajevu gdje sam saznao puno sema koje imaju Bugi i Canco u saradnji sa dzinnima i sa nekim ljudima i zenama po Sarajevu i sire,medzutim to su informacije koje su dosle preko dzinna tako da ih ja uzimam sa rezervom jer nikad se ne zna kad lazu i detalje sam podijelio samo sa svojim mentorom u lijecenju Kur`anom koji je skolovan u Medini i usavrsio lijecenje kod sejha koji je specijalizovan za lijecenje Kur`anom pri medinskom univerzitetu i on se slozio da ovo sto ljudi rade(Canco i Bugi) nije u redu i da ih treba drzati na oprezu,sto zaista i preporucujem svima koji sebi dobro misle!
Nije nikada postojao nikakav džinn Maršal. Bio je samo Major. U pitanju je jedno dijete zarobljeno u jednom okršaju. Hafiz ga je htio likvidirati pa ga je mali izgrdio tako da pas s maslom pojeo ne bi. Ponuđeno mu je: „ako primiš islam, bićeš jak kao mi“ i on je prihvatio uz jedan uvjet: - da ostane doživotno s hafizom. Postao je Ahmed. Tada su roditelji tražili da se vrati što je on odbio, nije htio od hafiza. I oni su primili islam. On je poslužio kao perfektan analitičar nevjerničkih plemena što je iskorišteno i rezultiralo sa preko 35.000 novih muslimana. Normalno, sva djeca su nestašna tako da je on prosipao majmunluke i šejtanluke stalno uhodeći hafizove prijatelje. Ako bi ko hafiza spomenuo u kontekstu koji mu se nije dopadao, bockao bi ga tako da se morao češati desetak minuta pa bi oni koji to posmatraju padali od smijeha. Hafizovi prijatelji su uvijek znali kad će ih posjetiti. Prvo ode nestašni mali Ahmed i sve dobro poškaklji, svi se češu džematile, pa tek onda dolazi hafiz. Čim je malo odrastao, uozbiljio se i normalno je oslobođen bez ikakvih uslova i obaveza. Nigdje ovdje ne vidim širka, negiranja moći Stvoritelja, traženje pomoći od džina i slično. Malo može izgledati čudno - hoćeš poći sa hafizom na put a sleti ti vrabac ili golub pred auto ili na haubu i on mirno kaže: „Selam, brate, skontao sam, poselami babu“. Putovanje se odgađa i tek kasnije čuješ za neki musibet koji te na tom putu sigurno ne bi promašio. Prije bih rekao da čovjek koga blatite vlada a ne da robuje. Svi vi prosipate blehulate a svi ste imali žive kontakte sa džinnima i vidjeli ste ih golim okom. Baška je to što oni nekad obuku mantile pa izgledaju kao golubovi, leptiri, vrapci, pčele, bumbari koji vam zuje oko glave i slično - pa ne ubijajte ta stvorenja bez potrebe.
Nego, moj razhafizani hafize Mensude Deviću! Ne bi se reklo da si baš puno odmakao od tvog jarana Vehbije obzirom da nisi prošao ni kroz jednu od 5 ili 6 bosanskih medresa tako da si ostao ulema ž - kategorije i plastelin u rukama medinskih šejhova - ublehaša. Ako se magarac rodio u Medini, sigurno nije nikakav sveti magarac nego obični. Nego ti svome šejhu kaži da postoje pravila: bez obzra ko, čovjek, melek, džinn, karin, ruh ... svako ima lozinku. Lozinka je ŠEHADET + SALAVAT, jer nikada ni jedan nevjernik neće to htjeti izgovoriti, jednostavno ne mogu, mucaju, zapinju, krkljaju nerazgovijetno i sl. (imamo za to vrlo pouzdane tonske snimke). Kada si jasno čuo obije lozinke, tada možeš biti siguran 100% da je musliman u pitanju. Za informaciju ako ti je slučajno ponudi traži zakletvu na ISMUL-EAZAM. Ako i to ispoštuje, onda mu možeš slobodno vjerovati više nego meni. To mi svi znamo koji smo dvaput sjedili sa našim Čančom i nisu nam potrebni „medinski mentori“.
Naravno i ne cudi me od sljedbenika Bugija ,Vasve i ostalih "evlija"
zato i savjetujem one koji ne znaju ,klonite se tih kojekakvih sarajevskih duhovnjaka, bolje je i bolovati nego ici na pogresno mjesto na lijecenje!
Dalje, napadaš na Hašima kao sljedbenika Bugija... idr. da bi se oženio. To je oženjen čovjek, produktivan, ima sad za sad jednu ženu i dva sina, bio u vjeri od kalu bela, voli da se šali i zabavlja sa ublehama...Krivo su te ti tvoji džinni informisali.
Dalje, račistimo sa „evlijama“. Nije te taj tvoj medinski šejh naučio da su to Allahovi prijatelji. Svi su mumini Allahovi prijatelji, samo što nisu svi iste deredže. Tradicija je nešto drugo pa u narodu misle da su to neki posebno obdareni sa kerametima. Dakle, svi su mumini Allahovi prijatelji i među sobom su prijatelji. Možda bi to i ti bio da se do sada nisi nakrkao ljudskih lešina. Vidi se i bez džinna da ne ponavljaš i da si zaratovao sa surom Hudžurat. Ne radi to, dođi tobe da te Allah ne stavi na kakvu kušnju koju ne možeš izdržati. Ako ti misliš da je bolje bolovati nego primiti iskren savjet – onda boluj. Nego, da ne vazim: svaka riječ koju ju naš Resul saws. Izgovorio je istina, a rekao je: Mumin je muminu ogledalo. Sve što smo ružno rekli na druge je samo iznošenje vlastitog stanja. Ja sam svjestan da su neki od vas prematori za prevaspitavanje i da je teško razbiti predrasude, ali zasigurno znam da je Allah vidio sve što sam otkucao i da će mi to verificirati za onaj svijet bez pogreške.
How much you are sincer – so much hope!
Psi laju – karavane prolaze.
Da car haje što pas laje – carstvo bi propalo.