Hodže vs Sihirbazi

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
NP_DK
pisem pomalo
Postovi: 20
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 5:50 am

Hodže vs Sihirbazi

Post od NP_DK » Čet Dec 07, 2006 6:08 am

Esselamu Alejkum!

Interesuje me da li je moguce da se na neki nacin objavi neka vrsta liste za osobe o kojima se zna da liječe ispravno tj. za one za koje se zna da to ne čine ispravno (tek da se zna i da narod nebi trčao onim neispravnim), kao što Enes piše (između ostalog) na stranici: "Narod i nije toliko kriv, jer oni i ne znaju napraviti razliku između ispravnog i neispravnog. Njih treba da upute oni koji znaju ispravni vid liječenja, a kojeg ne praktikuju iz njima poznatih razloga."

Ispravni liječnici:
taj i taj (eventualno na koji način stupiti u kontak s tom osobom - mada nije obavezno)..

Sihirbazi:
taj i taj

Da li je nešto tako moguće i da li bi vrijedilo imati takvu listu (naravno samo provjereni bi trebali da stoje na spisku a ne da dodaje svako kako želi i misli)..
Kako bih recimo ja stupio u kontakt s ispravnim čovjekom koji takve stvari liječi ako ne poznam nikog ko se time bavi - jedino što može da se desi je da u potražnji ispravnih nabasam na tonu kojekavih sumnjivih "hodža" po ovim našim selima i gudurama koji imaju sumnjive načine "otkrivanja" sihra, a na par takvih sam već bio nabasao..
/Selam

daneS
Mlađi član
Postovi: 182
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 1:46 pm

Post od daneS » Čet Dec 07, 2006 9:11 am

es-selamu alejkum

pa super je ideja ali realno gledajući teško izvodivo,uzeti na sebe takvu odgovornost nemože većina nego sam netko,a sam da pravi listu je dugotrajno i morao bi sa svakim kojeg objaviš i vidjeti i uvjeriti se dali je to tako.
Međutim postoji način kako prepoznati pravog odnosno krivog,i to je opisano na stranici.pa znajući to ako prepoznaš ili si nesiguran u nekog kome si se obratio, lijepo hvala i okret na drugu stranu.

NP_DK
pisem pomalo
Postovi: 20
Pridružio se: Čet Dec 07, 2006 5:50 am

Post od NP_DK » Sub Dec 09, 2006 6:27 pm

Esselamu alejkum

da istina je to što kažeš, i ja ni ne tražim spisak svih ljudi koji se "bave" dotičnom temom (pozitivno ili negativno)..
jer ipak ona neka mala referensa za "najpoznatije" osobe (s obje strane) dobro bi došla svima a pogotovu nekom ko je eventualno trenutno van BH..

kao npr. (ovo su neki koje sam našao ovdje na forumu)...

Liječe Kur'anom:
Enes Beganović


Sihirbazi:
Dževad Klepić
Mesud Hadjimejlic iz Kacuna kod Busovace

Odgovori