Dova

Sve što je za pouku, bujrum pisite ovdje kao novu temu radi ljepše preglednosti

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Neko

Dova

Post od Neko » Sre Avg 27, 2008 6:12 pm

Kazu da je zivot momenat u svemiru . Ili mozda sto godina samoce.Kako kome.Pitam se odakle mi drskost da ja , Boziji rob , nebitan kao takav u svemu tome imam misljenje . Apsurd.Mozda .O Boze dao si nam razum . Dao si nam moc rasudjivanja . Ali kako kome . O Boze , spasi me dvolicnjastva . Zar svaka moja molba da ostane neuzvracena . O Boze , znam da uvijek ima gore . Boze znam da se neko rodi slijep i sakat , neko sa prezimenom Rockfeler , a neko kao ja . Dao si mi da vidim i znam sve , promices mi zivot ispred ociju , kao ratnom zatovreniku , muceniku vodu mi prosipas ispred ociju , a ne das mi da pijem . Kazna nad kaznama . Zivot , vrijeme prolazi , sve znam ,sve mi je jasno, a nista ne mogu da uradim . Sam se jedem . Boze.Dao si mi sve , nisi mi nista dao . Dao si mi viziju sta bi bilo kad bi ih imao ono sto si mi pokazao da mozes da mi das i da si dao milionima drugih i kako im je dobro , a meni ne das . Ne das dok se ne promijenim , dok ne postanem bolji covjek .Svaki put kad pokusam da ti se priblizim ti me ignorises. O Boze , startne pozicije u zivotu znace tako mnogo . O Boze dragi , u Tvoje ime , moji najdrazi su dozvolili da im sejtan umjesto tebe kaze sta da rade sa mnom . Nikad nisam imao sansu . Djeca od dvije tri godine nemaju misljenje . Ona ne bi trebalo da biraju izmedju dobra i zla . A mene si stavio u tu kusnju . Daleko da ista od mojih grijeha koje pocinih da sam ih ucinio Tebi iz inata . Ali ispada tako . A nisam . Nisam Boze , barem ne na ovom nivou svijesti . Boze kako dijete moze biti odgovorno za svoja djela ili nedjela . Boze kako dijete moze biti primorano da bira .
Boze obracao sam se ljudima . Neki od njih vise i ne kriju da ne vjeruju u Tebe , neki Tvoja svojstva pridaju drugima , cak i djavolu . Neki opet , o Allah , zovu te tvojim pravim imenom , mole se Tebi , a klanjaju se kamenu i kruze oko njega , a smiju se nekima od ovih prethodnih kad kleknu pred kipom. Dvolicnost . I svima njima dao si svjetlo . Meni nisi . Da zakljucim da su u pravu oni , za koje sam koristeci Tvoje upute i Tvoju logiku zakljucio da su zaglibili u sirk . Ili je to mozd bas iskusenje . Jesam li dovoljno jak . Molio sam te za snagu , za svjetlost, za razum . Muka ne prestaje . Svakim danom sve je gore . O Boze , svaka moja misao je napukla , dusa mi je izresetana , ali jos uvijek vjerujem u Tebe . O Allah , pomozi mi molim te . Znam da neces . Toliko puta sam Te molio , znam da neces i ne znam zasto neces , ali prihvatam . Ne razumijem , ali prihvatam . U Tvoje ime ja nocas pakujem nadu , zajedno sa srecom, pravdom , istinom i bacam je niz Missisipi.Neka ide . Neka ide u okean , da ih vise nikad ne vidim . O Allah , tvoj sam rob i ako mi dusa gori na dunjaluku je li to znaci da cu na Ahiretu uzivati i da cu tamo imati hrabrosti da ti zamjerim na svemu kroz sto si me stavio na dunjaluku i oprostim ja Tebi za promjenu , da mi bude sve jedno . Sta ako ne mognem , ili ako ne budem ni zelio da oprostim ? Boze ako ovako razmisljam je li to znaci da cu i na ahiretu ipak gorjeti ? Boze ako hadis kaze da je sat vremena razmisljanja o Bogu vrijednije nego cijeli dan ucenjakovog rada ( kao pripadnika najvise hijerahijske ljestvice u Dzenetu i samim tim njegov rad je visoko cijenjen po Tvojim mjerilima ) i ako sam razmisljao satima , danima, mjesecima , godinama i ako ti se ne svide moji zakljucci je l to znaci da je bolje bilo da nisam ni razmisljo . Je li to znaci da mogu da razmisljam samo dok se Ti slazes sa tim zakljuccima? Boze to hoce da vjerujem .Hoce da vjerujem da i ti mijenjas misljenje , da si i ti dvolicnjak . Boze podmecu neistine . Boze , sada znam . Sada vjerujem cvrsce nego ikad . Siguran sam . Ti si svemoguc , o Allah . Ti stvaras i rastvaras svjetove .Ti priznajes svoje robove . Ti razumijes svoje robove . O Allah , preklinjem te pomozi mi.
Ako drugaciji znaci biti proklet , zasto si me prokleo ?O Boze isao sam i kod profesionalaca . O Boze , imaju i imena za ovo . Depresija , empatija , manija , kompulsije , opsesije . Boze njihovi odgovori su samo nova pitanja . Samo su smislili imena , a kad ih pitas za lijekove , zagonetno se smjeskaju i kao skrecu sa teme . Kao da sam glup . Kao da mi nisi dao inetligenciju , razum o Boze . Boze to mogu i ja , smisliti ime za problem umjesto ga rijesiti i ako neko insistira da ga rijesis , samo ga dalje zakomplikujes da skrenes sa teme .
Boze ja vise ne znam gdje da se okrenem . Gdje god da se okrenem vidim Tvoja djela ,Tvoje sume , Tvoje pustinje , Tvoje gradove ,Tvoje rijeke . Jedino Tvoje svjetlo uvijek vidim u izmaglici kako mi izmice za proporcionalnu daljinu koju prevalim prema njemu . Boze ponestaje mi snage . Razumijem igru i u njoj gubim , al mi daj snage da izdrzim barem i u takvoj . Boze da imam hrabrosti i da ne vjerujem u Tebe , davno bih sve zavrsio , al dok sam imo hrabrosti imo sam i nadu , a nada je uvijek jaca od hrabrosti , a vjera koju sam uvijek imao jaca od oboje . Ostavljen sam sam sebi . Na milost i nemilost sejtanu.Ne , ne zovem te vise u moj zivot ni u pomoc,osim veceras, vec dugo vreemena , jer kazem shvatio sam . Tvoj plan je da se mucim na dunjaluku i ja se evo mucim . Ne razumijem ,al prihvatam i vjerujem . Nada te samo tegli na dno . Nada je ono sto nam podbacuju da nas drze u pokornosti . I Pandora kad je otvorila kutiju , kazu da od svih zala jedino je nada ostala u kutiji , nije htjela da bjezi . Je li stvarno potrebno objasnjavati zasto? Prozreo sam . Shvatio sam...Sejtan nam je dao nadu i u svom svom neznanju prihvatili smo je i drzimo se je ko davljenik za slamku . Boze sve sam shvatio . Pomozi mi molim te....

AbuAmRibnFadL
Veteran
Postovi: 895
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Čet Avg 28, 2008 4:39 pm

Neko e jes ti dova svaka cast. Puna je kufra i shirka.

Fali ti Ubjedjenja Neko,nista vise osim ubjedjenja.Molim Allaha da te uputi ...amin

Odgovori