ŠIRENJE RAZVRATA

Sve što je za pouku, bujrum pisite ovdje kao novu temu radi ljepše preglednosti

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
akhi
Stari član
Postovi: 342
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Lokacija: dunya
Kontakt:

ŠIRENJE RAZVRATA

Post od akhi » Ned Mar 13, 2011 6:15 pm

HUTBA: ŠIRENJE RAZVRATA HATIB: Šejh Imad El-Misri

Hvala pripada samo Allahu i neka je salavat i selam na Njegovog Poslanika sallallahu alejhi ve sellem,a zatim. Danas, nastavićemo sa predhodnom hutbom, islamski ummet, zaista, prolazi kroz teška iskušenja koja ga obavijaju sa svih strana, pa se od nas traži da uložimo veliki trud i žrtve da bi se tom ummetu vratio ponos. Jedan od velikih neprijatelja Islama je rekao: "Časa (u satu), 7 pjevačica čine od muslimanskog ummeta ono što nije u stanju učiniti hiljadu topova." Zbog toga naši neprijatelji nastoje da što više prošire polje nemorala u muslimanskom društvu, kako bi olakšali svoju zadaću, jer su svjesni da im se pokvaren čovjek ne može suprotstaviti u borbi, niti im se uopšte ispriječiti na putu. A od najznačajnijih metoda širenja razvrata je sljedeće:

BLUD I PROSTITUCIJA

Postoji strogo zacrtan plan za proširenje trgovine bludom i prostitucijom u islamskim sredinama na direktan ili indirektan način. Putem noćnih klubova i timova za ples, zatim, podržavanjem putovanja u zemlje koje su poznate po nemoralu i dozvoljavanju razgolićenosti na obalama i plažama. Pojedini Arapi koji dolaze sa okupirane "Zapadne obale" pričaju kako jevrejske vlasti pozivaju Arape na druženje sa Jevrejkama, pogotovo na obalama mora, gdje one svjesno pozivaju Arape na prostituciju sa njima[1] što je rezultiralo porastom procenta kriminala i nemorala kao što je silovanje i homoseksualizam.

Isto tako postoji smišljen plan za širenje spolnih bolesti medu muslimanskom omladinom. U Egiptu je 1990. g. uhapšen jedan zapadnjak koji je seksualno uživao sa većim brojem egipatske djece, a utvrđeno je da je zaražen sidom. Mnoge novinske reportaže su spominjale da postoji jevrejski plan o slanju velikog broja jevrejskih prostitutki u Egipat radi širenja bolesti side putem pozivanja egipatskih mladića u prostituciju sa njima.

OPOJNA PIĆA I DROGA

Poznat je i Svjetski jevrejski plan za uvoz velikih količina droge u Egipat i druge arapske zemlje radi upropaštavanja njihove omladine. Otkriven je veliki broj mreža nezakonitog uvoza droge, i dokazano da iza njih stoje Jevreji.

BESTIDNA KNJIŽEVNOST I UMJETONOST

Arapske sredine su stavljene na veliko iskušenje poplavom ogromnog broja kr \jiga i ljubavnih romana koji se ne ustručavaju od uljepšavanja metoda nemorala, posebno među omladinom. Još je opasnije što se veliki broj tih romana i pripovjetki preselio u kino sale, gdje se našim generacijama prikazuju filmovi koji pozivaju u razvrat i tako upropaštavahu našu omladinu odvodeći ih krivim putevima.

4. Kaljanje ličnosti uleme U pojedinim Arapskim zemljama sredstva za infor-misanje neprestano nastoje okaljati lik i sliku alima (učenjaka Islama) i stalno u njih upiru prstom, naročito u pojedinim filmovima koji se prikazuju u kinima. U njima se prikazuje vjerski službenik kao nemoralna osoba ili osoba sa nastranim sklonostima, s ciljem da se izazove odbojnost prema vjeri i stekne loša predstava o onima koji su privrženi vjeri. U to spada i ismijavanje istih putem karikatura u raznim novinama. Tako u jednom kinu u Egiptu se prikazala serija zapadnih filmova čija je tema u većini slučajeva blud. Jedan od tih je film čija priča se svodi na ženu koja traži odgovarajućeg Čovjeka kroz seksualne odnose sa njima i svaku noć je prikazuje kako opći sa nekim od muškaraca. Drugi film je bio pod nazivom "Konj" u kome je prikazan i abnoimalan prizor u kome glavni junak filma polno opći sa svojim konjem. Pogledaj: Medželletul muhtarll is-lamijj. Prvi broj prve godine. 15. Ša'ban 1399. h.g.

5. Borba putem satelitskog programa Zapadne zemlje posjeduju veliki broj vještačkih satelita od kojih je jedan broj posebno rezervisan za TV program koji je usmjeren ka islamskim zemljama. Posebno velike poteškoće s tim imaju zemlje Sjeverne Afrike koje primaju preko TV aparata, veliki broj programa koji emituju porno filmove koje podjednako gledaju djeca, mladi i odrasli (muškarci i žene). Isti kanali emituju i veliki broj programa koji veličaju zapadnu civilizaciju, a kaljaju Islam i islamsku civilizaciju.

6. Špijuni i saradnici Obavještajne službe neprijatelja su uobičajile slanje svojih saradnika u arapske i islamske zemlje, a posebno izraelska obavještajna služba "MOSAD" koja ima za cilj prenošenje tajni naših zemalja, našim neprijateljima. Te obavještajne službe imaju i drugu zadaću koja se ogleda u pokušaju iskvarivanja naše omladine putem uređivanja posebnih jazbina" za razvrat, prostituciju i svaku drugu vrstu nastranosti. Primjer za to je naprijed spomenuti slučaj otkrivanja jevrejskih mreža prostitucije u Egiptu iza kojih stoji "MOSAD", a u kojima rade nemoralne djevojke koje nastoje primamiti egipatske i arapske mladiće da dne zinaluk sa njima kako bi prenijele sidu na njih. U to spada i spomenuti slučaj izraelskog špijuna Dye Kohina koji je uhapšen i pogubljen 1965. god. u Siriji. Utvrđeno je daje on od svog stana načinio jazbinu" za prostiuciju i "crvene noćne žurke u kojima se gubi dostojanstvo i krše svetinje.

VAŽNO PITANJE

Nakon svega iznesenog mi smo svjesni današi neprijatelji planiraju, kuju i realizuju zavjere protiv nas, i to je njihovo. Međutim, ovdje se postavlja jedno veoma važno pitanje koje čeka odgovor od nas: Šta smo mi njima spremili? Jesmo li im spremili samo kritike i prazan govor, uz konstantan plač na pragovima Ujedinjenih nacija. Sinovi Islama, svi mi imamo veliku obavezu prema ovoj vjeri i svi moramo raditi za Islam. Zadivila me je jedna rečenica koju je kazao jedan islamski mislilac: "Islamski svijet je danas u jednom velikom požaru, i na svakom od nas je da ugasi jedan dio tog požara." To je najbolje Kazao pjesnik riječima: Ummetu moj borba je - postala obaveza, zato ostavi polemiku i viku, kani se rahatluka i opuštenosti, pobjediti neće onaj koji se odmara, kufr je sakupio svoje snage pa zašto da se mi prepiremo i glođemo? Gdje je hiljadu miliona što se ne odazovu na jecaj rana? Dajte milion od milijarde ili najbolje od dobrih junaka koji se ne grade, osim u prostranim džamijama našim. "Narod bez vjere-akide, je papir %, kojeg vjetar raznosi.

Ako naš ummet želi da krene pravim putem neophodno je da ostvari četiri stvari:

1. Slijeđenje Islama u svim stvarima života,
2. Mlade odgajati islamskim odgojem,
3. Pripremiti sve što je potrebno i mobilisati sve raspoložive snage protiv neprijatelja,
4. Biti spreman na žrtvu i dati sve od sebe . Malo ćemo se zadržati na ovoj stvari zbog njene važnosti i zbog toga što je ona u domenu svakog od nas. Zato smo dužni da žrtvujemo jedan dio svog vremena, truda i imetka na putu pomoći našoj slaboj braći muslimanima i mudžahidima. Na žalost, naši neprijatelji žrtvuju i daju dosta od sebe podržavajući svoje laži. Poslušajte samo ovaj događaj koji uopće nije potrebno komentarisati. Prije rata 1967. godine (u Palestini) u francuskoj su se održale demonstracije na kojima se pozivalo na skupljanje priloga za Izrael. Demonstranti su nosili parole-letke na kojima je pisalo "borite se protiv muslimana". Tom prilikom je sakupljeno milijardu francuskih franaka samo za četiri dana.[2] Zato neka svako od nas zapita sam sebe, a mi ne sumnjamo da smo na istini, šta sam uradio i šta sam dao za Islam?!

BUDUĆNOST PRIPADA ISLAMU

I pored svih zavjera i planova koji se kuju protiv Islama i muslimana, tajno i javno, ja sam čvrsto ubijeđen da budućnost pripada Islamu i da će njegovo svjetlo obasjati cijeli svijet, što potvrđuje hadis Poslanika sallallahu alejhi ve sellem, u kome kaže: "Ova vjera će dostići do svakog mjesta do kog stižu dan i noć i Ali ah dž.š. neće ostaviti ni jednu kuću, zidanu ili od nečeg drugog pravljenu, ada u nju neće uvesti ovu vjeru ponosom ponosnih ili poniženjem poniženih. Ponosom kojim će Allah pomoći vjeru Islam i poniženjem kojim će Allah poniziti kufr (nevjerstvo).“[3] Poslanik sallallahu alejhi ve sellem, je upitan: "Koji će grad prije biti osvojen, Konstantinopolis ili Rim?" Pa je odgovorio: "Grad Herakla će prvo biti osvojen." dakle Konstantinopolis.

Mnogo je vjerodostojnih hadisa koji govore o tome da će kraj Jevreja biti u Palestini i da će vojska koja će se boriti protiv njih biti muslimanska i da će u toj bici drveće i kamenje govoriti: O muslimane, o Allahov robe evo iza mene se krije Jevrej, doći i ubij ga: U pojedinim predajama ovog hadisa stoji: "Vi ćete biti istočno od Jordana a oni zapadno: Postoje mnogi drugi radosni pokazatelji koji su se pojavili u ovo doba i ukazuju da budućnost pripada Islamu. Između ostalih to su: 1. Pad komunizma i propast sistema koji su ga sprovodili. To se desilo zbog toga stoje komunizam suprotan ljudskoj prirodi i ovo se smatra pokazateljem završetka perioda ateizma.[4]
2. Pojava islamskog buđenja i povratka vjeri pogotovo među mladima. Jedan od tragova preobrazba je povratak hidžaba (pokrivanje žene) stoje zabrinulo laiciste (sekulariste) i propagatore razvrata. Tragovi toga su i pokajanje jednog broja glumaca i glumica i njihovo priznanje da su bili obmanjeni i prevareni.

3. Pad nacionalnih i laicističkih parola i načela, te otkrivanje njihove bezvrijednosti i bezvrijednosti stranki koje ih zagovaraju i otkrivanje prave istine o njima, narodu koji je saznao kakve sve nedaće i nevolje su nam došle sa njima. 4. Pojava džihadskih pokreta u Afganistanu, Palestini, Kašmiru, Eritreji i drugim mjestima, koji su ostvarili velike pobjede i podigli glave muslimanima i upoznali cijeli svijet sa snagom i ponosom muslimana. Sabur,ummetu moj, jer tvoja noć gotovo da završi sa jutrom. Obmana mora otići ili će se otkloniti, jer koliko god se povećala tama noći mi kažemo: "Zora je na pomola." A kad se zora pojavi nema spavanja nego pođimo na spas. ُﺪْﻤَﺤْﻟﺍ ِﻪَّﻠِﻟ ِّﺏَﺭ َﻦﻴِﻤَﻟﺎَﻌْﻟﺍ (Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo,) [1] Islam i Zapad, str. 76. [2] Prenosi ga Ahmed 4/103 i Hakim koji kaže da je sahih i da odgovara uvjetima Buharije i Muslima i u tome se sa njim slaže Ez-Zehebi 4/430. [3] Prenosi ga Ed-Daremi, Hakim i kaže daje sahih što mu odobrava i Zehebi. [4] Saudijskc novine Eš-Šerku!-Evsat su objavile intervju sa Muhammedom Ibrahimom vodom Komunističke partije Sudana, u kome on izjavljuje da će napisati knjigu iz polja islamske misli i da je on bio imam klanjačima u zatvoru. » >

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: ŠIRENJE RAZVRATA

Post od Senad » Ned Mar 13, 2011 9:02 pm

Kada postavljate ovakve postove bar ih malo dotjerajte, RAzdvojiti pasusima, malo rastresti tekst da je ugodno za čitat onim koji se odluče čitat,, Ovakvim podastiranjem ,,siguran sam da 99% njih preskoči

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: ŠIRENJE RAZVRATA

Post od Haris » Ned Mar 13, 2011 9:05 pm

Potpisujem.

Ja sam počeo čitat i toliko sam izgubio volju da nisam mogao napisat to što si ti, a pomislio sam :D :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Evo, ja sam to koliko toliko razbacao.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: ŠIRENJE RAZVRATA

Post od Senad » Ned Mar 13, 2011 11:14 pm

Selam
Tako je bošnjače, Allah te nagradio :P

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: ŠIRENJE RAZVRATA

Post od Haris » Ned Mar 13, 2011 11:26 pm

Amin ba čoeče :D I tebe, i tebe.

Odgovori