Šejtan na konferenciji!

Sve što je za pouku, bujrum pisite ovdje kao novu temu radi ljepše preglednosti

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
din786
Mlađi član
Postovi: 70
Pridružio se: Sub Jan 07, 2006 8:05 am

Šejtan na konferenciji!

Post od din786 » Čet Mar 01, 2007 5:19 am

Šejtan na konferenciji!

JESTE LI VI ZAUZETI?

Sejtan je organizovao svjetsku konferenciju!

U svom uvodnom govoru, obracajuci se svojim zlim slugama, sejtan je rekao: “Ne mozemo sprijeciti muslimane da idu u dzamije. Ne mozemo ih sprijeciti da citaju Kur’an i da znaju istinu. Ne mozemo ih cak sprijeciti da formiraju intimnu, postojanu vezu sa Allahom. Kada uspostave tu vezu sa Allahom, vise nemamo moci nad njima. Pa ih pustite da idu u dzamije. Pustite ih da vode svoje konzervativne zivote, ali ukradite im vrijeme, tako da ne mogu uspostaviti vezu sa Allahom. To je ono sto zelim da postignete, sluge moje. Odvucite im paznju od toga da se drze svog Stvoritelja i da odrzavaju ovu bitnu vezu sa Njim tokom cijelog dana!”

“Kako cemo ostvariti to?” viknule su sluge.

“Ucinite ih zauzetim sa nebitnim stvarima u zivotu i izumite bezbrojne spletke da njihovi umovi budu zauzeti”, odgovorio je. “Pozovite ih da trose, trose, trose i posudjuju, posudjuju, posudjuju. Uvjerite zene da idu satima i satima raditi, a muzeve da rade 6-7 dana u sedmici, 10-12 sati dnevno, da bi mogli sebi priustiti svoje prazne zivote. Sprijecite ih da provode vrijeme sa svojom djecom. Kada se njihove porodice rascijepe, uskoro ce njihov dom biti nedovoljan da pruzi utociste od pritiska posla!”

“Preforsirajte njihove umove tako da ne mogu cuti taj mirni, mali glas u sebi. Namamite ih da upale radio ili kasetofon kada god voze, da konstantno drze upaljenim TV, video kasete i racunare u svojim kucama. Pobrinite se da svaka radnja i restoran u svijetu konstantno pusta neislamsku muziku. Ovo ce preopteretiti njihove umove i unistiti tu vezu sa Allahom.”

“Natrpajte njihove stolove casopisima i novinama. Bombardujte njihove umove vijestima 24 sata na dan. Skrecite im paznju na plakate pored puta dok voze. Preplavite njihove postanske kutije bezvrijednom postom, promotivnim katalozima i svakom vrstom biltena i ponuda besplatnih proizvoda, usluga i laznih nada. Na naslovnice casopisa stavite mrsave, lijepe manekenke, tako da muzevi povjeruju da je vazna spoljasnja ljepota i postanu nezadovoljni svojim suprugama. Ha! To ce brzo rascijepiti njihove porodice!”

“Ucinite da pretjeraju cak i u momentima rekreacije. Ucinite da se sa rekreacije vracaju umorni, nesmireni i nepripremljeni za sljedecu sedmicu. Ne dozvolite im da odlaze u prirodu da bi se divili Allahovom stvaranju. Saljite ih, umjesto toga, u lunaparke, sportske utakmice, koncerte, kina. Ucinite da budu zauzeti, zauzeti, zauzeti!! A kada se okupe radi vjerskih tema, duhovnog druzenja, podstaknite ih na trac i bezvrijednu pricu, tako da se na kraju rastanu sa konfuzijom u svijesti i nesredjenim osjecanjima.”

“Nema veze, dopustite vi njima da se bave pobjedom nad svojim prohtjevima. Ali, natrpajte im zivot sa toliko mnogo stvari, tako da im ne ostane vremena da traze snagu od Allaha. Uskoro ce se poceti oslanjati na vlastitu snagu, zrtvujuci svoje zdravlje i porodicu u ime tih dobrih stvari. Uspjet cemo! Uspjet cemo!”

To je bila prava konvencija. Zle sluge su krenule sa entuzijazmom da obave svoje zadatke, da ucine muslimane zauzetim, zauzetim, zauzetim i da trce tamo i ovamo. Pretpostavljam da se sad postavlja pitanje:
Da li je sejtan uspio sa svojim spletkama?

Vi odlucite.

Da li ste ZAUZETI?

Odgovori