Pomozimo oboljelom

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Enes
Site Admin
Postovi: 664
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Pomozimo oboljelom

Post od Enes » Pon Dec 24, 2007 9:03 pm

Zovem se Enis Nurkic, rodjen sam 1973. godine, a od petnaeste godine zivim bez oba roditelja koji, koji su 1987. godine poginuli u saobracajnoj nesreci. Te iste godine meni su otkazala oba bubrega i od tada zivim iskljucivo uz pomoc aparata za hemodijalizu. Vec je proslo 18 godina kako sam na Hemodijalizi. Kako nemam zivog srodnika koji bi mi darovao bubreg, prinudjen sam da izvrsim transplataciju u nekoj od zemalja Istoka, jer u mojoj zemlji (Bosna i Hercegovina) jos se ne vrsi kadavericna transplatacija (uzimanje organa sa osoba kojima je dijagnosticirana mozdana smrt). U mom slucaju najbrza, najjeftinija i najprihvatljivija transplatacija bila bi u Indiji. Bubreg, transplatacija, lijekovi i terapije koji su mi neophodni, sveukupno bi kostali 100000 KM ( =51000€).

Ovim putem se obracam svim ljudima dobre volje, koji su u mogucnosti da mi pomognu, prvenstveno novcanom pomoci, a i svaka druga pomoc bi mi dobro dosla (lijekovi ili bilo koji vid pomoci). Jos jedanput napominjem da sam u četrnaestoj godini ostao bez roditelja i od tada živim sa ocevim roditeljima, a od prije 8 mjeseci samo sa ocevom majkom (nenom), jer mi je djed preselio na ahiret prije 8 mjeseci. S obzirom na moju bolest nisam u mogucnosti zaradjivati za zivot normalno kao ostali ljudi (ne mogu raditi ni u jednoj firmi, jer sam prinudjen da svakog drugog dana boravim u zdravstvenoj ustanovi na dijalizi 4 sata, poslije cega se osjecam veoma iscrpljeno).

Nadam se da cete uz Allahovu pomoc pomoci i meni u granicama vaših mogucnosti. Za sve one koji eventualno imaju pitanja ili zele da me kontaktiraju, moj broj telefona, kucna i e-mail adresa su:

Tel: +38761641584

Adresa:

Nurkic Enis
Ulica Sprecka, 55.
75270 Zivinice.

Bosna i Hercegovina

E-mail: enisnurkic@hotmail.com

Kao dokaz za sve gore navedeno, prilazem dokumentaciju: Dijalizni list, nalaz i misljenje ljekara specijaliste, otpusni list, smrtovnice roditelja, te slike sa dijalize.

Ziro racuni na koje mozete uplacivati novcana sredstva su:

Nurkic Enis

Raiffeisen bank Bosnia and Herzegovina Sarajevo

SWIFT:RZBABA2S

Devizni:19-25-***-8

Dinarski(u KM): 09-25-19488-8

http://enisnurkic.tk/

Odgovori