McDonalds

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
MuzikaHaram
Mlađi član
Postovi: 116
Pridružio se: Pon Sep 12, 2005 4:28 pm
Lokacija: Kosovo,u Svedskoj
Kontakt:

McDonalds

Post od MuzikaHaram » Ned Jul 23, 2006 10:25 am

Bismillahir-rahmanir-rahim
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!LJUDSKA PRAVA – Dr. Jusuf El – Qaradawijeva poruka o situaciji u Palestini .

Es selamu alejkum!

Molimo vas procitajte, razmislite i djelujte!

Nedjelja, 8-mog Oktobra 2000, Obaveštajna Mreža El-Džezira (Al-Jazeerah) je emitovala program pozivajuci pri tome Dr.Jusuf El-Qaradawija. Tema programa su bila aktuelna zbivanja u Palestini i Džihad “Fareeda”. Za one koji ne znaju Dr. El-Qaradawija, on je dobro poznata i priznata islamska licnost i ucenjak koji je poznat po umjerenosti i velikom znanju.

Dr. Jusuf je izdao uživo fetwu, da je bojkotiranje Izraelskih i Americkih proizvoda postalo Fareeda (dužnost) svih muslimana cijelog svijeta. Rekao je da svaki dolar koji dajemo za jednu limenku Coca-Cole na primjer, postaje metak u Americko-Izraelsko ratnoj mašini koja je okomljena na nas.

Dr.Jusuf je rekao da je Haram i da mi ovo ne radimo.

Mi trošimo novac svakog dana u Mc-donaldsima, Burger Kingu itd. ne razmišljajuci ni na tren o tome gdje ce taj naš novac otici. Ja mislim da je svako od nas odgovoran da ucini ovo u njegovom svakodnevnom životu. Pogledajte Amerikance koji su htjeli veto na rješenju UN-a da bi osudili Izraelske akcije u Palestini! Da su bili oni mirotvorci kao što su to tvrdili, dali bi to uradili? A da ne spominjemo to što rezolucija UN-a nije htjela da imenuje te države!!! Koja spletka! I na kraju, Amerika je ostala uzdržana od glasanja!!! O ALLAHU!!!

Ljudi, zar ne razmišljate? Zar više ne osjecate bol i tugu? Zar ne shvatate gorcinu u kojem se nalazi Arapska nacija? Naša je krv najjeftinija! Mi smo postali test-arena za njihova nova oružja, metke i tehnologiju.

Ova ratna mašinerija je podržavana od našeg novca, u konzumerizmu u kojem su nas uveli.

Molim vas, u ime Allaha, Muslimani i Kršcani, molim vas u ime hiljada koji su poginuli od ruku onih terorista 1948 godine, 1967, 1973, u Gani, Dari Jasinu, Bahr El Bakaru, Gazi, Kudsu.

Molim vas u ime onog hrabrog naroda koji gine za naš dignitet u vremenu kada smo postali kao statue.

Molim vas u ime djeteta Muhammed El-Dorraha, dijete koje je umrlo u narucju svog oca, poginulo od metka kojeg smo ja i ti platili!!! Šta smo mi to postali? Imamo oci kojima više ne vidimo. Imamo uši kojima više ne cujemo. Imamo srca koja više ne osjecaju bol! Oni su napravili mutante od nas pretvarajuci nas u slijepe konzumere koji daju svoj novac njihovoj
mašineriji koja terorizira Arapski i Islamski svijet.

Bojkotirajte ih SADA!!! Ljudi, ovaj naš život nije kraj puta! Doci ce Dan kad cemo biti upitani ispred Svemoguceg Boga, koji ce nas postaviti lice u lice sa onima koji su poginuli dok smo mi davali svoj novac njihovim ubicama. Šta cemo mi tada reci? Kako cemo

odgovoriti? Hocemo li reci : “Izvinite, ali vaša krv je jeftinija nego kecap koji stavljamo na
MC Donaldsovim sendvicima!!!”

Situacija je SAD ili NIKAD!!! A što se tice onih koji žive u njihovim zemljama. Doktori koji lijece njihove bolesnike. Zbog cega ste tamo? Jeli zbog toga što je tamo život casniji? Razmislite! Razmislite šta cete odgovoriti kada nastupi Sudnji Dan.

Arapske i Islamske nacije trebaju nas, da bi spojili ruke zajedno i postali jaci! Vratite se nama. Dodjite i lijecite naše ranjenike. Dodjite i gradite našu ekonomiju umjesto da radite to za neprijatelja. Ja ne mislim uvrijediti nekoga, ali Istina je važnija za sviju nas.

Ko god želi da zatvori svoje oci i uši sada, razbudice se jednog dana kada bude kasno i otkrice da sav taj njegov novac i imetak koji je gomilao u toku citavog svog života, nece vrijedit ništa drugo osim kao bezvrijedna prašina pred Uzvišenog Allaha dž.š.!!!

Allahummme inni ballegtu. Allahumme fe šahad!

Allahu, Budi Svjedok Ummeta Muhammedovog u danima kada su oni prodali njihove zemlje, njihove živote, njihovo dostojanstvo i njihovu bracu i sestre i umjesto toga kupili bezvrijedne stvari!

Molim vas u ime Allaha da prenesete ovu poruku svakome koga poznajete

Širite ovu poruku koliko god više možete!!!

Wes selamu aleykum we rahmetullahi we berekatuhu!

Odgovori