Krik iz pakla

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Lejletul-Kadr
Posmatrač
Postovi: 5
Pridružio se: Ned Nov 08, 2009 2:10 pm

Krik iz pakla

Post od Lejletul-Kadr » Ned Nov 08, 2009 6:59 pm

Es-selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu!!

Hvala Allahu pa dunjaluk nije vjecan! Nemam vise snage, ni fizicki - ni psihicki, da se borim sa dunjaluckim problemima! Rodjena sam davne 76 god. i kada sam bila 3 mjeseca stara, mama me dala svojoj majci na odgajanje! Moji roditelji su se posvetili dunjaluku, alkoholu,kafanama, zabavama, tako da za mene nisu nikada imali vremena! Moju nenu sam zvala "majka", jer su je svi tako zvali, pa i ja! Bila je vjernica, Elhamdulillah, tako da je i mene savjetovala i odgajala u duhu islama!Sa 9 god. sam zavrsila prvu hatmu i od tada ostala u skupu dzamijskog omladinskog drustva i skupu "Sejha i dervisa"! Medjutim, nikada nisam osjetila slast imana, zadovoljstvo duse, niti mir u sebi! U februaru 92 god. moja "majka" odlazi svome Gospodaru! Ma, sokirala sam se! Djevojka sa 16 god. gubi nekog ko se brinuo za nju, nekog ko mi je zamjenio i oca i majku, i sestru i brata, jer nikog nisam imala! Koliko sam noci, kao mala djevojcica provela u suzama, trazeci njeznu ruku moje majke da me pomiluje i utjesi kada zudim za roditeljskom ljubavi,ili bar kada sam bolesna bila! Ali, vjerovatno nisu poznavali duznosti roditelja prema djetetu!
Dva mjeseca nakon Allahovog s.w.t. odredjenja, povodom rata dolazim u stranu zemlju, ne poznavajuci jezik, ni kulturu, ni mentalitet ovih ljudi!! Bila sam u pocetku par mjeseci sa roditeljima i kada se otac zaposlio nasao je i meni posao! Nisu mi nikada dozvolili da se skolujem, jer bih onda bila daleko od njih! Iako sam, dok sam radila bila od njih udaljena po 70 km, to nije predstavljalo nikakav problem!! Svoju sam platu davala roditeljima i nesto sam sebi ostavljala, da bih polozila vozacki ispit! Roditelji su mi kupili auto i na zahtjev svoje majke sam morala sav novac vratiti, jer su mi oni kako kazu samo posudili!!Hvala Allahu, iako sam "jedinica" u oca i majke, nisam nikada bila razmazena, jer me nije imao ko maziti, nisam bila pohlepna za dunjalukom, zabavama ili nekim luksuzom!

U sebi sam imala neogranicenu ljubav koju sam svakom poklanjala, a nikada ni od koga dobila! Lutala sam od jednog momka do drugog, gdje ni jedan nije pruzio ni mrvu ljubavi prema meni, naprotiv, samo iskoristavao moju naivnost, iskrenost i dobrotu za svoje potrebe! Posto sam "jedinica", brinula sam se,pa i dan danas, za svoje roditelje, jer ne poznaju dovoljno njemacki kojeg sam ja savladala u roku od 4 mjeseca! Zbog toga sto nisam zavrsila nikakvu skolu, radila sam kao cistacica, pa po hotelima prala sudje, pa polozila za viljuskar, jer je otac inzistirao na tome, kako bih se na kraju zaposlila kao radnik u produkciji! Tako reci, cijeli zivot sam se borila sama, sem Allaha nikog vise nisam imala ko bi mi mogao pomoci ili bar olaksati neki problem! 1999 god. upoznam momka za kojeg sam se u vremenu od dva sata i udala! Nikad prije nisam cula za njega, a kamoli vidjela! Poznavala sam samo njegove daljnje rodjake kod kojih je on dosao u posjetu! Prilikom rasprave pod dejstvom alkohola, jedan njegov rodjak mu razbi casu od glavu! Moj muz nista ne rece, samo se skupio, kao siroce! Ja, onako kako sam bila "ratoborna", stala sam na njegovu stranu i tako sam ga povela sa sobom gdje sam zivjela! Imao je djetinjstvo kao i ja, odgajila ga njegova nena, roditelji takodje jedan razoren brak iza sebe,pa sam se sazalila na njega!Od tada pocinju prava iskusenja! Nije bio nigdje prijavljen, sem pasosa nikakva dokumenta nije imao kod sebe, a mnoga su bila potrebna! Krenuvsi od papira za vjencanje pa sve do boravne vize, kostalo me je zivaca i zivaca!Nije poznavao jezik, nije imao cak ni polozen vozacki ispit,a imao je tada 33 god. Ovdje u Austriji nije mogao dobiti posao zbog ludog zakona, tako da sam ja pet god. radila u firmi, domacinstvo, potrebne papire, dokumente i sve ostalo, obavljala i troje djece rodila! Posto je i on konzumirao alkohol, a znajuci da nema sretne porodice gdje je alkohol na vlasti, postavila sam mu uslov ili alkohol ili ja! Hvala Allahu ostavio se alkohola! Mnogo puta sam se htjela razvesti od njega, ali mi je moj Gospodar bio na umu i bojala sam se Njegove kazne, znajuci da mu je najmrze djelo - razvod braka! Saburala sam i tako se dalje sama borila!

Evo me sada, od rodjenja i deset god. bracnog staza,sa svim iskusenjima, sa troje zdrave djecice,elhamdulillah, pod teskim depresijama! Cetvrta je godina kako trosim tablete, prosle god. sam bila dva i po mjeseca u bolnici i tu su mi odredili 11 tableta koje i danas pijem!! Nikakve koristi nema! Isla sam bratu Abdurrezak-u Sarajevo, na ucenje rukje, te on kaze da u meni nista nema, vec da su to samo vesvese! Subhanallah! Sada se borim ovdje da osnujemo druzenje sestara, kako bismo ucile i izucavale Allahovu vjeru, ali nam dzemati ne dozvoljavaju! Okrivise nas da hocemo dzemat razdvojiti i unijeti razdor i fitnu u dzematu, samo zato sto smo trazile prostoriju gdje bismo se sastajale! Udaljila sam se od Allaha dz.s. pa stoga zelim da se priblizimo nasem Gospodaru s.w.t.! Probleme imam samo sa namazom, ne mogu da klanjam a znam klanjati, nosim hidzab, kad god. sam koje dobro djelo ucinila, cinila sam samo radi Allaha dz.s. da bih Mu se priblizila i stekla Njegovo zadovoljstvo! Nikad ni od koga nisam trazila naknadu za neku pruzenu pomoc ili uslugu!Nadam se samo uputi Gospodara svoga i dovim da uputi i ucvrsti mene i moje potomke, i da ucini da obavljamo namaz!
Grijesnica sam drage moje sestre i cijenjena braco! Uputite dovu Allahu s.w.t. za vasu sestru, da mi grijehe oprosti! Ne bojim se smrti i napustanja dunjaluka, vec se bojim Allahove srdzbe i kazne! Sa cim ja da stanem pred svog Gospodara, sta da mu kazem?! Robovala sam dunjaluku umjesto Allahu dz.s.ali ne zato da bih stekla ugled ili bogatstvo, vec se borila da porodica opstane i moja djeca ne zive kako moj muz i ja! Ne mogu vise, nemam snage, klonula sam drage moje sestre i braco! Niti mogu ista vise nauciti, niti zapamtiti niti se koncentrisati! Sada zivim ali sam umrla, nemam vise osjecaja, ne radujem se nicemu!
Molim vas za savjet, sta da radi jedna zena koja dise a nije ziva!! Sve cinim u skladu serijata, zikir nocni, jutarnji, dove, velicanje Gospodara s.w.t. na sve moguce nacine, ali cemu sve to kad ne mogu da klanjam! Krenem, par namaza i gotovo! Opet po starom! Sestre koje znam kazu mi da su osjetile iman koji imam u sebi, ljubav prema Allahu pa Poslaniku s.a.w.s! Ali ja sam nevjernica, jer nemam namaz, a to je jedino sto odvaja vjernika od nevjernika!
Dosta sam propatila u zivotu ali Hvala Allahu zivot nije vjecan! Ne zelim umrijeti kao nevjernica i VJECNO gorjeti u vatri!
Drage moje sestre i braco, u ime Allaha s.w.t. uputite ponekad dovu za mene, ako me se sjetite! Nikada nikom nisam pricala svoju zivotnu pricu, pa ne znam zasto i sad! Hajr insaAllah, mozda Allah da, pa neko izvuce pouku iz ovog mog iskusenja, i prestane robovati dunjaluku, vec samo Allahu s.w.t.
Molim Uzvisenog Gospodara za oprost mojih grijeha, oprost grijeha mojih roditelja i svih vjernika i vjernica!
Tuzna, bolna, usamljena i uplakana zena, zudim za zadovoljstvom svoga Gospodara, ali se bojim da se On okrenuo od mene i ne zeli me uputiti!! Bojim se!!
Es-selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu!!

alanya
pisem pomalo
Postovi: 37
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 11:25 am

Re: Krik iz pakla

Post od alanya » Ned Nov 08, 2009 9:50 pm

wealejkumu selam wr wb draga sestro!

sestro ima nade za tebe i bolji život, vjeruj mi.. iskreni Allahovi robovi dobiju pomoč od Allaha onda kada uopšte ne očekuju.. pošto sam našla jedan tekst koji je napisala jedna sestra obračavši se svojim sestrama (ne sječam se izvora-puno tekstova sebi skinem na kompjuter) i govori baš o tome kako se ti osječaš, ja ču inshAllah njega postaviti i nadam se da češ shvatiti poruku koju tekst nosi.. ja sam počela puno pozitivnije razmišljati kad sam ga pročitala i isto bi ti i ja savjetovala, pa se nadam da ne zamjeriš što nisu moje riječi, ali kao da jesu..
molim Allaha swt da ti podari izlaz koji je najbolji za tebe i tvoju obitelj i da nas sastavi u džennetu, amiiin..

sestro draga, samo ustraj u namazu (tu je sav tvoj problem) ne daj šejtanu prokletom nego udri po njemu sa namazom brez prekida (šejtanu l.a. je najteže kad vjernik napravi sedždu Allahu swt!!!), jer Allah swt te možda baš radi toga stavlja na veču i veču kušnju, jer nisi ustrajna u namazu.. ne predaj se i bori se! borba samim sa sobom je največi džihad!

____________________________________________

Sestro,
Ne tuguj! Ne placi! Ne brini! Znam da ti ove moje rijeci mozda sada nista i ne znace, mozda ja zvucim prepotentno i hladno govoreci ti da se ohladis, da se strpis, da progutas sestro. Brinem se i ja, za tebe… Vidim tvoje podocnjake, vidim tvoju kosu sto prosarase je srebrnkaste niti. Vidim na tebi neispeglanu bluzu i kako nervozno cupkas kozicu oko nokta...
Ali... ja vidim i dublje i vise od svega toga. Ne vidim - osjecam. Tvoja tuga izbija iz ociju tvojih sto bijahu nekad ozracene optimizmom. Osjecam neku melankoliju i da si se predala. Strepnja me hvata pri pomisli sta ti se desilo, kakva je to kusnja golema sestru moju pregazila.
Ti mi govoris, da nije nista, da je sve u redu i da je to samo trenutno stanje. Tvoj iman i ponos sto si Allahova robinja, znam, ne dozvoljavaju ti da rijeci negodovanja prevale pragove usana tvojih. Ne, jer ti se plasis da kazes i 'ah', da uzdah ispustis iz prsa kao leptirova roj, jer u tvom svijetu to znaci suprostaviti se odredbi Vladara Svjetova. SubhanAllah,….dok ti vrh jezika palaca po usnama, a prsti prelijecu jedan preko drugog, slutim da istigfar donosis. Slutim da ja sam teret sad, sto pitam, sto virkam, sto pokusavam odskrinuti vrata, da malo sunca udje u avliju tvoju.

Koliko puta si ti tako ucinila meni sestro…? Ja se osjecam zaduzenom da te za ruku prihvatim i pozovem na livadu, gdje cemo oci svoje umorne odmoriti gledajuci u tek rodjenu travu, gdje ce nam nozdrve udisati tek procvali cvat divlji, gdje ce nam usi puniti poj slavuja i zujanje pcela.
Dodji sestro, otrgni se od okova tuge, razocarenja i brige! Ti si snaga, ti si celik! Allah je u tebe tevekkul ulio, imas ono sto mnogi nemaju, imas blago neprocjenjivo sestro. Nemoj ga prodavati sejtanu, niposto!

Sjeti se dana radosti i srece i ljubavi svjeze koja obecava nadu. Zasto si sestro pravila takve korake kakve jesi...? Ja znam odgovor, a ti? Je li bilo vrijedno? Je li se srce napunilo? Jesi li se pokajala?
Hoces li mi reci?

A ti me samo gledaj i zikri na svoje prste od svile...zikr je najljepsi govor. Ali, shvati mila sestro, ono sto je u dusi ogledava se i na licu i u ocima i u djelima. Znam da si se Allahu pokorila, no, Allah nikog ne opterecuje preko njegovih mogucnosti. Da li si mozda preveliki sepet na svoja krhka ledja natovarila sestro? Jesi li napunila sepet brigama svog svijeta, nedacama svojih komsija, nerazumijevanjem svoje porodice, arogancijom nekih sestara, nedostatkom podrske svog muza, odsutnoscu svoje majke…?

A ti me i dalje gledas, samo posmatras, blagi osmjeh ti visi izmedju ociju i brade koja podrhtava. Eto, sad znam da sam te procitala… Desilo se i to meni jednom. Uvijek si ti mene citala mila i, na kraju, uvijek mi je bilo bolje,
ljepse, osjecah se jacom, punom elana, svjezijom,….da mi je nekako preslikati sve to u tebe sada. Da tvoju nutrinu napunim ubjedjenjem da si voljena i postovana. Da tvoja rijec doista vazi nekome nesto, da tvoje postojanje ima svrhu, da tvoja ljubav doista cini druge sretnima.
Sestro, sve si mi rekla, a usta otvorila nisi. Nekad pogled kaze sve i vise od rijeci. Zagrlicu te, stisnut cu te jako i ako zelis da suze tvoje natope kosulju moju, budi moj gost. Necu te osudjivati, niti kritikovati.

Tvoj iman, uzor moj je. Ja sam samo praskica u poredjenju s tobom uvijek bila i sad kad te vidim, u rusevinama, ono malo zrnevlja imana sto imam, negdje mi bjeze u pukotine moje posrnule duse i osjecam se ostavljeno, jer ti meni uzor bijase, sestro,… ne popustaj, zarad drugih, zarad mene. Sebicna sam, ali izbora drugog nemam. Upucujem molitvu Allahu da te ogrne plastom nade, nade u oprost i olaksanje, da je ovo privremena scena, da ce sutra kisa pasti i saprati svu tugu i cemer.

Molim Allaha Jedinog da nas spasi samih sebe, svojih misli i svojih unutrasnjih kamikaza kajanja i samokaznjavanja.

Molim Allaha da nam omoguci da svoju tewbu Njemu prepustimo. Kajati se je velicanstveno, ali osudjivati se je pogresno! Uzimas sestro Allahovo pravo, jer ipak samo Njemu sud pripada. Ostavimo se toga, neka On Allah Sudac svima presudi. Hajdemo da se potrudimo ti i ja da se Njemu dopadnemo.
Da Njega velicamo i da dobra djela cinimo da u tome nasu tugu i jad utolimo, da as zikrom dusu nahranimo, da namazom ove suze nesrece obrisemo, da sadakom srecu na ahiretu obezbjedimo. Zamjenimo sve tuge, nesrece i cemeri, sa djelima koja nas priblizavaju Allahu.
Hajde da skujemo plan!
Kad god nam se place, da klanjamo nafilu, 2 rekata. Kad god nam se dusa zgrane, zikrimo i dovimo. Kad god se neko uroti sa sejtanom protiv nas, utjecimo se Allahu za zastitu,…jer ipak mi smo maleni, nemocni, nesigurni, ali imamo Allaha na nasoj strani, subhanAllah, a to cesto zaboravimo.

Hajde da spoznaja sama da nase usne i srce svjedoce sehadet bude dovoljna i tebi i meni, da se vrijedi boriti protiv sejtana i dusmana ali, prvenstveno samih sebe,… Borba sa samim sobom i svojim nefsom je najveci dzihad. Ko sebe savlada i obuzda, on je najveci pobjednik, jer , ipak, pobjediti samog sebe je trijumf, nad nefsom i nad sejtanom. Spoznaj svoje slabosti sestro da ih mozes zamjeniti vrlinama. Obuzdaj svoje misli i djela i ogranici ih u Allahovo ime da budu samo. Izbaci iz sebe i posljednju cesticu razocarenja u ljude i zamjeni taj osjecaj s tim da te Allah Uzviseni nikad nemoze razocarati. Nadomjesti sve nedostatke dunjaluka, koje su proizvod sejtanovih spletki, savrsenstvom Allahovog stvaranja, Allahovom milosti i Allahovim oprostom. Nemoj sestro sebi zulum ciniti, jer i ti si samoj sebi u emanet od Allaha data. Trebat cemo i ovo tijelo i dusu vratiti Stvoritelju, a sta cemo Mu reci kad nas bude pitao, bile smo vjernice a u tome nismo nasle slast i smiraj?????!!!!
S ovim sto poslednje rekoh, ostavljam te da duboko razmislis. Idem sestro, da te Allah cuva, zastiti i obaspe svojom miloscu i da okrene tvoje srce i ucvrsti ga u vjerovanju samo Njemu...amin.

_________________________________

esselamu alejkum wr wb
tvoja sestra u islamu

Korisnikov avatar
siba
pisem pomalo
Postovi: 31
Pridružio se: Sre Avg 26, 2009 6:30 am

Re: Krik iz pakla

Post od siba » Ned Nov 08, 2009 11:34 pm

Kako sam se oduševila ovim pismom, ne što ja nisam znala da je tako nego što to neko zna iskazati.

Sunna
Mlađi član
Postovi: 154
Pridružio se: Uto Jan 23, 2007 3:40 pm
Lokacija: Skandinavia

Re: Krik iz pakla

Post od Sunna » Pon Nov 09, 2009 1:16 am

Es Selamu alejkum wrwb,

Bas tako, kako se fino iskaze! ovo sam pismo citala jos prije ali pismo nase sestre Lejletul Kadr mi je jos u mislima. Moram reci da sam otplakala. Kako s pocetka otvoreno i hrabro ali i dirljivo. " Hvala Allahu pa dunjaluk nije vjecan..." Da ti Allah dz.s. podari snage i ojaca te, hajr iz tvog stanja, olaksa puteve Njegovom zadovoljstvu, ucini te pobjednikom u bitkama tvojim a svojoj djeci fin primjer zene muslimanke da budes. Amin

bjela ruza
Mlađi član
Postovi: 62
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 10:09 pm

Re: Krik iz pakla

Post od bjela ruza » Pon Nov 09, 2009 9:51 am

Selam alejkum draga sestro,

U potpunosti te razumijem jer i ja sam bila maltene na posteljini. Kao sto ti je neko vec savjetovao pokusaj postepeno da klanjas farzove, pa makar to bio samo jedan namaz dnevno u pocetku i puno zikri dok lezis i dozivaj Allaha s.w.t. Njegovim lijepim imenima. S drugu stranu uzimaj med i maslinovo ulje i nauci sebi na njih (vjerovatno znas fatihu, ilhas felek i nas) isto sebi nauci na vodu pa je pij, spricaj sve coskove u svim prostorijama osim u kupatilu, pospricaj posteljinu na kojoj lezis i svu svoju odjecu koju nosis. Slusaj redovno suru Bekaru evo ti link gdje mozes da je skines www.al-qur'an.ca. Trebat ce ti vremena da se izvuces iz toga, ali budi uporna i ne prekidaj vezu sa Gospodarom makar to bio kao sto rekoh samo jedan namaz dnevno. Sa vremenom ces ojacati. Iskombinuj sebi zdravu ishranu, redovan izlazak na svjez vazduh (to sebe natjeraj), koristi caj od melise itd i ako mozes da nekad klanjas nocni namaz u trecoj trecini noci jer tad se primaju dove. Sto je jos bitno to je da udjeljujes sadaku jer sadaka odbija zlo i lijeci.

bjela ruza
Mlađi član
Postovi: 62
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 10:09 pm

Re: Krik iz pakla

Post od bjela ruza » Pon Nov 09, 2009 12:24 pm

Samo jedna mala ispravka link je www.al-quran.ca

Lejletul-Kadr
Posmatrač
Postovi: 5
Pridružio se: Ned Nov 08, 2009 2:10 pm

Re: Krik iz pakla

Post od Lejletul-Kadr » Pon Nov 09, 2009 1:24 pm

Es-selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu!!

Subhanallah!! Hvala Uzvisenom Gospodaru koji vas je stvorio i uputio, drage moje sestre!!
Molim Allaha s.w.t. da vas i vase potomke ucvrsti na Njegovom s.w.t.putu! Da vam oprosti grijehe na Sudnjem danu, da vas uzme u okrilje Svoje Milosti, stavi u Hlad kada drugog hlada osim Njegovog ne bude bilo, da vam sacuva ono sto imate, a volite i podari ono sto nemate a zelite!!
Citam vase post-ove, a suze mi liju same!! Ne znate, koliko mi ove vase tople rijeci znace,posle svih ovih iskusenja! Drage moje sestre, ovo gore sto sam napisala je bio onaj pocetak iskusenja! Nisam pisala i da je moj muz izgubio dva brata,(moji djeverovi) jedan je poginuo od mina, ostavio 3 djece iza sebe, a ja nakon svega imadoh laksi mozdani udar, te od tada mozak nije vise u funkciji! Elhamdulillah, neizmjerna Hvala Gospodaru mom, koji me je ostavio u zivotu, i dao mi jos jednu sansu da Mu se priblizim!! Dao mi sansu da moju djecicu naucim kako ce voljeti,slaviti i Hvaliti Allaha dz.s. te hoditi stopama Poslanika s.a.w.s.
Ove vase poruke, drage moje sestre, ublazise mi moje boli,jer sam uvidjela da zaista ima onih koji osjecaju bol nekog njima slicnog!!
Jutros podjoh sa jednom sestrom u vjeri, u ime Allaha posjetiti drugu sestru stariju od nas, jer ide u bolnicu, a na ulici poce nas jedan prolaznik psovati, a po povratku policija me zaustavi, a ja nisam imala vozacku kod mene, pa mi jedan rece:"Sad ces auto ostaviti ovdje, a ti gledaj kako ces kuci doci!!"
Subhanallah! Samo zbog hidzaba!!! Molim Gospodara da ih uputi, ali ja sam bila ponosna na moj hidzab,i samo sam se osmjehnula i Allaha slavila i hvalila, sto je meni dao ono sto oni nemaju!!!
Molim Allaha s.w.t. da vas moje drage sestre nagradi najljepsom nagradom i pocasti vas gledanjem u Njegovo Velicanstveno Lice!! Amin,Amin, Amin!!

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Krik iz pakla

Post od Senad » Pon Nov 09, 2009 1:58 pm

Lejletul-Kadr napisao:Es-selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu!!

a ja nakon svega imadoh laksi mozdani udar, te od tada mozak nije vise u funkciji!
, a ja nisam imala vozacku kod mene, pa mi jedan rece:"Sad ces auto ostaviti ovdje, a ti gledaj kako ces kuci doci!!"

Molim Allaha s.w.t. da vas moje drage sestre nagradi najljepsom nagradom i pocasti vas gledanjem u Njegovo Velicanstveno Lice!! Amin,Amin, Amin!!
Esselamu alejkum

Za rehabilitaciju moždani ćelija koristi MATIČNU MLIJEČ U IZVORNOM OBLIKU ima sve da se posloži kakoje bilo inšaAllah...

Što se tiče vozače seko nato moraš paziti ,,,,,, nemoj sebi da uzimaš k srcu da je uzrok hidžab.

Pravila su pravila , vozačka mora biti kod tebe i tonema iznimke. Ako si ti sve poduzela što se tiče tvoje strane i doživiš neugodnost onda osaburiš i prepustiš svoj slučaj Allah s.w.t.
Dova onoga kome je učinjen a nepravda se ne odbija

Esselamu alejkum

Lejletul-Kadr
Posmatrač
Postovi: 5
Pridružio se: Ned Nov 08, 2009 2:10 pm

Re: Krik iz pakla

Post od Lejletul-Kadr » Pon Nov 09, 2009 4:01 pm

We-alejkumu Selam!

Da te Allah dz.s. nagradi svakim dobrom insaAllah i ovoga i onoga svijeta, brate moj!

Eh, ma nije policajac brate ni znao imam li vozacku il' nemam, vidio hidzab - a tek da znas kako je istrco pred nas,pa se spotace al' ne pade! Morale smo se nasmijati, sta cu drugo!

Gdje mogu naci tu MLIJEC ? Eto sam zaboravila kako se tacno zove, halali brate!!
Allah ti podario svako dobro insaAllah!!

Lejletul - Kadr!!
Selam alejk!

alanya
pisem pomalo
Postovi: 37
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 11:25 am

Re: Krik iz pakla

Post od alanya » Pon Nov 09, 2009 7:10 pm

wealejkumu selam draga sestro

amin na tvoju preljepu dovu, da i tebi i tvojima Allah swt podari svako dobro na oba svijeta, amin.
a ja nakon svega imadoh laksi mozdani udar, te od tada mozak nije vise u funkciji!
to što reče da ti mozak nije više u funkciji sladko sam se nasmijala.. draga moja tvoj mozak itekako dobro funkcioniše, još bolje nego pred moždanim udarom!! sada funkcioniše onako kako treba, ne spava, nego veliča Gospodara svih svjetova, Milostivog, Samilostnog.. a kud češ bolje i ljepše blagodati, nego kad duša shvača ko je njen Gospodar? neznam dal imaš fizički kakve posljedice, ali psihički si puno jaka, ti toga i nisi svjesna, to se osjeti iz tvog pisanja.. tako ja vidim funkcionisanje tvog mozga ))

da tebe i tvoje najmilije Allah swt čuva, gdje god bili, amin

wesselamu alejkum wr wb

alanya
pisem pomalo
Postovi: 37
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 11:25 am

Re: Krik iz pakla

Post od alanya » Pon Nov 09, 2009 7:35 pm

evo još jedno jako dobro predavanje na temu ''kako se osloboditi brige i tuge?'' od prof. Abdulvaris Ribo, samo klikni na play ili snimi ovaj audio. preslušaj, inshAllah neče ti biti žao.. meni kad dodje depresija, nemoč i briga samo sebi stavim kakvo predavanje i odmah dobijem novi elan i motivaciju da se dalje borim sa svojim nefsom.. obavezno svaki dan puštam suru Bekare da uči i ostale sure i tako dan za danom insan kad svaki dan nešto novo nauči o islamu, samo ide nabolje, nemože natrag, niti bi to ikada željela..

evo link na stranicu:

http://www.n-um.com/?q=node/592

imaš privatnu poruku, pogledaj.

esselamu alejkum

Lejletul-Kadr
Posmatrač
Postovi: 5
Pridružio se: Ned Nov 08, 2009 2:10 pm

Re: Krik iz pakla

Post od Lejletul-Kadr » Pon Nov 09, 2009 11:56 pm

We-alejkumu selam we rahmetullahi we berekatuhu!!

Draga sestro, hajd sto si se ti nasmijala, vec sto i mene nasmija!
Allah ti dao svako dobro, insaallah!

Primjetila sam gresku, halalite mi, pokusala sam ispraviti ali ne ide!
Mislila sam da moj mozak nije vise u funkciji u kakvoj je bio!! Brzo zaboravljam, slaba koncentracija, ne mogu pamtiti ! ! Ali, nesto razmisljah o tvojim rijecima, da je sada u boljoj funkciji nego prije sto je bio!! Allahte nagradio draga sestro, u pravu si!
Sada se jos vise nego prije sto sam, bojim i razmisljam o smrti, jer kad si vec tako nesto dozivio, onda iscekujes svakog trena meleka smrti!! A mozda bude kasno!! Subhanallah!! Srce mi se cijepa zbog nepokornosti Allahu dz.s!! Moja "majka" mi je uvijek govorila: "Bice sine svega, al kajanja najvise"!! I tacno, nakajat se ne mogu- u sta sam to zivot protracila! Subhanallah!!
Prije sam samo ucila zikrove jutarnje i nocne, slavljenje Gospodara s.w.t. tokom cijelog dana, pruzanje pomoci i cinjenje dobrih dijela, samo radi zadovoljstva moga Gospodara, ali....
Sada razmisljam, sta mi sve to vrijedi bez 5 dnevnih namaza! Ja klanjam Farzove, ali me boli sto ne klanjam i sunnete, briga mi je sabah- zbog tableta za spavanje, ne cujem sat ili ga u snu iskljucim,Allah najbolje zna sta uradim a nisam svjesna! Haman me tablete osamute!!
Allah vas nagradio svakim dobrom insaAllah i ucvrstio i molim Ga da umremo samo kao vjernici i nikako drugacije, insaAllah!! Amin!
Selam alejk!
Lejletul- Kadr

Odgovori