SAMOLIJECENJE

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
bajro17
Mlađi član
Postovi: 190
Pridružio se: Ned Apr 19, 2009 4:04 pm
Lokacija: Duvno

Re: SAMOLIJECENJE

Post od bajro17 » Sre Maj 27, 2009 8:28 am

ja smatram da je bolje ako se prouci na vodu nego da se zapise i potopi u vodu jer je bolje

alanya
pisem pomalo
Postovi: 37
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 11:25 am

Re: SAMOLIJECENJE

Post od alanya » Čet Nov 05, 2009 8:59 pm

ŠEJTANSKO DŽINSKI NAPADI
(kako je poslje 4 godišnjeg samoliječenja opisala/shvatila jedna moja sestra u islamu. pa da se inshAllah svi okoristimo..)

Šejtansko džinski napad --> psihički i fizički --> samo da čovjeka oslabi

Napada na djecu, muža, ženu: otvaraš mu vrata šrdzbom, tugom na najbliže osobe oko tebe.

Lakše dodje do cilja ako te uspje iznervirati sa osobama koje su ti bliske.

Snovi --> strah, nesanica --> depresija

(šejtan l.a. izaziva) bolove u pojedinim djelovima tjela

Iscrpljenost nesanicom, depresijom, ljenošću; poslije toga slijedi gubljenje volje za svim

Postaješ razdražljiv/a na sve dogadjaje i na sve što se nalazi oko tebe

Povlačiš se u sebe, osječaš da si bolestan/na a ne znaš od čega, svaki dan sve više tones u neku dubinu iz koje ne vidiš izlaz.

PROTIV NAPAD!

Moraš donijeti čvrst nijjet, nači volje. Dobit ćeš je doveči Allahu swt da ti da volju i bereket u tvom liječenju

nijjet ---> dova, volja ---> bereket (u liječenju)

i moraš biti svjestan/na da kušnjom koja te zadesila Allah dž. te približava sebi tj. ti se približavaš Njemu swt svojim dovama, ibadetom (čistiš se). Hadis „Kad Allah dž zavoli Svoga roba On ga na kušnju stavi. Jer s tim mu poveca ibadet i očisti ga.“
Moraš biti svjestan/na, da oni koji ti žele zlo ti ustvari nesvjesno čine dobro, jer te približuju Gospodaru (dove, ibadet) povećavaju tvoja dobra djela. Hadis „Svaki korak ka traženju lijeka ti se piše u dobra djela.“ A sebi povećavaju propast čineči zlo drugima.
Čvrsto oslanjanje na Allah dž: nije te moglo zaobići ono sto te je snašlo, nit te je mogla snači ono što te ja zaobišlo.
Čvrsto vjerovanje da ćes u toj borbi uz Allahovu dž pomoć 100% biti pobjednik (vjernik nikad nije na gubitku).
Svakodnevno traženja zaštite (u dovi poslije namaza) od zla sihra, ljudi, džina i šejtana i moliti Allaha dž da sve što je od tog zla uništi i otkloni.

Učiti sebi rukju najmanje 15 dana, ako nije bolje ili te prekine hajz nastaviti još 15 dana. Ako imaš vremena izmedju ikindije i akšama može i iza sabaha. Rukju istovremeno učiti nad kanister sa vodom i to dnevno piti 1-2 litra, možeš se sa tom vodom saprat nakon kupanja (strogo paziti da se ta voda prolije na mjesto gdje se ne hoda i nikako ne u odvod). Rukju proućiti na ćurokutovo ulje i med: to jesti (piti) 3x dnevno, posebno pred spavanje.
Uz to jesti puno voća – vitamina i minerala (maagnesium) ojačati tjelo fizički. U tom periodu izbjegavati veča sjela po mogučnosti što više učiti Kur’an, postiti, zikriti, ćiniti djela koja povečavaju iman. Dok obavljaš svakodnevni posao istovremeno mozes učiti što više fatihu i ajetul-kursij.
Iza sabaha i akšama obavezno učiti FATIHU, ELIF LAM MIM, AJETUL KURSIJ, 3 ZADNJA AJETA BEKARE i po 3x IHLAS, FELEK i NAS. Iza ostalih namaza samo IHLAS, FELEK i NAS po 1x. ujutro je dobro učiti SURU MULK i JASIN, a naveče ER-RAHMAN i MULK.

RUKJA (MINIMALNA)
10x LA HAWLE LA KUWETE ILLA BILLAH ALIJUL AZIL
99 ALLAHOVIH IMENA
7X FATIHA
1-5 AJETA BEKARE
3X AJET KURSIJ I 2 AJETA IZA
3 ZADNJA AJETA BEKARE
18-19 AJET EL-IMRAN
54-56 AJET EL-A’RAF
115-118 AJET EL-MU’MINUN
1-26 AJET ES-SAFAT
15-24 AJET EL-HASR
1-12 AJET ED-DIN
ZILZAL; HUMEZE; KAFIRUN; IHLAS; FELEEK; NAS (sve po 3x)
Na kraju dove:
Esselullahel azime rabbul aršil azimi en ješvijekum 7x
Bismillah, bismillah, bismillah uizukum billahi we kudretihi min šeri ma teđidune we tuhazimune 3x

Moraš imati čvrsto ubjedženje da je na tvojoj strani Onaj koji je Najjači a da su oni jadni i slabi (uvjek je u prednosti onaj ko je na svojoj teritoriji a oni su došli da te napadaju). Tvoje najjače oružje je Kur’an kojim jih ubijaš ranjavaš kao bombama, oni ti ne mogu ništa; samo te mogu ometati i uznemiravati ali do odredene granice jer su oni pred vjernikom nemočni kako je Allah dž. rekao šejtanu l.a. „Al iskrenim vjernicima nemožeš ništa.“
Obavezno učiti dove za Wc, za ulazak i izlazak iz kuće, prije spolnog odnosa. Prskati naucenom vodom po stanu (kući) po čiškovima i prije izlaska sunca i prije zalaska sunca. Da ti stalno bude ukljucen CD sa Kur’anom.

Ovu bolest shvatiti normalno kao i svaku drugu bolest kojoj je potrebna stalna terapija (npr. šećer, krvni tlak, asma, alergija, …) Kad boluješ od tih stvari znaš šta se moraš pridržavat da bolest ne povečaš a tako i sa sihrom; i on ima svoju terapiju liječenja i zaštite.

Dova nakon budjenja iz sna
El-hamdu li-l-Lahi-llezi ahjana ba'de ma ematena ve ilejhi-nnušuru
- Hvala Allahu, Koji nas oživi nakon što nas umrtvi, i Njemu se, konačno, sve vraća.

Dova prije ulaska u Wc
(Bismi-l-Lahi) Allahhumme inni e'uzu bike mine-l-hubsi ve-l-habaisi
- (U ime Allaha) Allahu moj, prizivam Te protiv zla šejtana i šejtanica ).

Dova prilikom izlaska iz wc-a
"Gufraneke" (za oprost Te molim)

Dova prije intimnog odnosa
"Bismi-l-Lah. Allahumme džennibne-š-šejtane ve džennibi-š-šejtane ma rezaktena"
- Allahu, skloni nas od šejtana i skloni šejtana od onoga čime si nas opskrbio!

Dova prilikom izlaska iz kuće
"Bismi-l-Lahi, tevekkeltu ‘ale-l-Lahi, ve la havle ve la kuvvete illa bi-l-Lahi"
- U ime Allaha, u Allaha se pouzdavam, nema pomoći niti moći bez (mimo) Allahove pomoći i moći.

Dova prilikom ulaska u kucu
"Bismi-l-Lahi veledžna ve bismi-l-Lahi haredžna ve ‘ala Rabbina tevekkelna."
- S Allahovim imenom ulazimo i s Allahovim imenom izlazimo. Na Gospodara našeg se oslanjamo.

najvažnije od svega jeste ustrajnost, ustrajnost i ustrajnost! maximalno se potruditi vratiti istinskom islamu i maximalno raditi na sebi, popravljati svoje stanje i primjenjivati na sebi ono čemu nas je naš poslanik saws učio. i ostati na tome inshAllah do kraja života..

(ako ima kakva greška u dovama ili na drugim mjestima, molim da me ispravite Allah vas nagradio)

Lane
pisem pomalo
Postovi: 41
Pridružio se: Čet Jan 21, 2010 7:55 pm
Lokacija: Sarajevo

Re: SAMOLIJECENJE

Post od Lane » Pon Apr 05, 2010 11:37 pm

»Šejtan navodi insana na 70 dobrih djela, da bi ga mogao navesti na jednog lošeg«
Procitala sam par puta ovu temu u razlicitim vremenskim periodima, al mi ova recenica nije nikako jasna. Jel ovo hadis i sta se podrazumijeva pod ovim? Ako neko zna da mi pojasni sta se tacno hoce reci.
Jedino sto mi pada na pamet je da mozda nas sejtan navraca na dobra djela kako bi nam povecao ugled u sopstvenim ocima pa da umislimo kako smo mi "nesto" i onda zbog tog sto mi sebi umislimo sljedecu stvar uradimo iz potpuno pogresnog nijjeta, ne radi Allaha, vec jer mislimo da smo mi "nesto", a ustvari smo nista.
Zakomplikovah, al nadam se da se razumije sta sam htjela reci i sta me zanima.
p.s. recenica se nalazi na prvoj stranici ove teme, denispasa napisao

VRATNIK555
Posmatrač
Postovi: 9
Pridružio se: Pon Dec 05, 2011 11:01 pm

Re: SAMOLIJECENJE

Post od VRATNIK555 » Čet Feb 02, 2012 10:17 pm

ODLOMAK IZ KNJIGE EGZORCISTE HAFIZA ESADA AMINA- CANCARA
VRLO VAZNO!!!

KAKO COVJEK MOZE UTVRDITI DA IMA DZINA U SVOME TIJELU?
Postoji vise nacina
1.Najednostavniji je da se uci dvije posljedne sure El-Felek I En-Nas I da proguta pljuvacku poslije proucene sure.Ukoliko u tijelu ima dzina, osjetiti ce vrlo brzo neke od sljedecih reakcija:mucninu,vrtoglavicu,nedostatak zraka,stezanje u prsima,probadanje,utrnutost nogu I ruku,nadimanje zeluca,tresanje u stomaku,titraji ispod koze,nagon na povracanje,zijevanje.Ukoliko se pojavi zijevanje,to je najlaksi oblik opsjednutosti I treba nastaviti uciti sve dok reakcije ne prestanu.
2.gusenje
Prouciti euzubismilu.Udahnuti zrak duboko I ispustiti ga maksimalno.Drzati bez udisanja 15 do 25 sekundi.Ukoliko je dzin u tijelu,on ce traziti zraka I sam napraviti pokret,jer ne moze iskoristiti nas udah zbog euzubismile.
3.meditacija
Zatvoriti oci I poceti sa euzubismilom.Zamisliti sebe u tavafu ili prislonjenim uza zid Kabe.Ne mijenjati misao par minuta.Ukoliko je dzin u tijelu,napraviti ce pokret jer I sama pomisao na mijesto u kojemu postoji visoka koncentracija pozitivnih ruhova,dovodi ga u ocajno stanje u kojemu ne mozeizdrazati pa tezi izlasku vani.
4.autodestrukcija
Zamisliti vlastito unistenje oblika raspada tijela u vatri,kiselini,velikoj presi I slicno.Ukoliko je dzin u tijelu dozivjece to kao pocetak vlastite destrukcije I reagirati,obzirom da se I sam nastoji identificirati sa covjekom cije tijelo opsijeda.
5.Sulejman,alejhiselam
Zamisliti sebe u drustvu Sulejmana,alejhiselam.Ako je dzin prisutan,reagirat ce strahom.
6.Sudnji dan
Zamisli stanje Sudnjeg dana.Ukoliko je dzin prisutan,dozivjet ce to kao realno I reagirati pokusajem da napusti to mjesto.
Zakljucak:
Dzin u ljudskom tijelu je konektiran na covjekov centralni nervni system,mozak.Bilo sto covijek da zamisli,on to dozivljava osobno,kao da se bas na njega to odnosi.Iz tih razloga sva razmisljanja i meditiranja moraju biti usmjerena tako da mu se pokvari raspolozenje.Dakle s euzubilom I oslobodite mastu.Masta je neunistivo oruzije protiv dzina.Naveo sam ovdje samo nekoiko nacina da bi moj cijenjeni citalac imao okvirne orjentire.Naravno da se sve ovo moze uz slobodnu mastu razviti I prosiriti,sto bi I bilo pozeljno.
KAKO IZBACITI DZINA IZ TIJELA?
Na samom pocetku zelim razbiti predrasude da je to moguce izvesti na lijep nacin,da ce on ili oni,jer ih obicno bude vise predomisliti ako ih covjek zamoli,zakune I slicno.Iznenadzenje I prepad su polovica obavljenog posla.To se moze izvesti I metodom gusenja ali je najednostavnije primjeniti meditaciju.Pocet euzubismillom,zamisliti napadaca koji je u tijelu kao siluetu covjeka,zamisliti sebe s nekim hladnim oruzijem kao noz,sablja,batina,sjeckasjekira I slicno,te ga”pocastiti”udarcima tako da uz svaki mora biti izgovoren tekbir(Allahu ekber)Treba ponoviti vise puta.Moguce je opsjeditelju dati I neki drugi zivotinjski lik,sasvim nebitno.Uglavnom lik koji njima mastom dajemo mora biti inferiorniji u odnosu na nas.Sta ce se desiti?Kao sto sam ranije spomenuo,dzin u tijelu covjeka je konektiran na centralni nervni system da bi kontrolirao razmisljanja I sam ubacivao sugestije tj da bi preuzeo komandu nad covjekom.Svaka misao koja ne odgovara njegovom mentalnom sklopu iritira ga I on reagira.Proces treba ponoviti vise puta cak I ukoliko se iza zatvorenih ociju pojavi vizija likvidiranog,obzirom da se vrlo cesto desava da ima vise napadaca koji su potpuno vizuelno identicni kao jaje jajetu(kopije)Postoje situacije da opsjednuti ima viziju jednog ili vise ociju koje ga posmatraju.U tom slucaju treba ih u masti s tekbirom(Allahu ekber) bosti ostrim predmetom I to sve raditi dok se ta vizija potpuno ne izgubi.
STA DZINU U COVJEKU SMETA?
Osobna istrazivanja su me dovela do saznanja da dzinu u ljutskom tijelu smeta mnogo toga:svaki oblik osciliranja preko 5 Hz,vrlo slabasni elektro impuls cak ispod 16Hz,ultra zvuk,infra crvena svijetlost 635 do 960nm,ultra ljubicasta svijetlost,razliciti mirisi-buharati ucenje Kur’ana-narocito ajeti koji govore o kazni,zikir,fizicki pritisak na cvorista integralnih krvnih sudova,meditiranje o blizini Kabe,Sudnjem danu,prozivljavanju,kazni,susretu s vjerovjesnicima….


KAKO COVJEK MOZE UTVRDITI DA IMA DZINA U SVOME TIJELU?
Postoji vise nacina
1.Najednostavniji je da se uci dvije posljedne sure El-Felek I En-Nas I da proguta pljuvacku poslije proucene sure.Ukoliko u tijelu ima dzina, osjetiti ce vrlo brzo neke od sljedecih reakcija:mucninu,vrtoglavicu,nedostatak zraka,stezanje u prsima,probadanje,utrnutost nogu I ruku,nadimanje zeluca,tresanje u stomaku,titraji ispod koze,nagon na povracanje,zijevanje.Ukoliko se pojavi zijevanje,to je najlaksi oblik opsjednutosti I treba nastaviti uciti sve dok reakcije ne prestanu.
2.gusenje
Prouciti euzubismilu.Udahnuti zrak duboko I ispustiti ga maksimalno.Drzati bez udisanja 15 do 25 sekundi.Ukoliko je dzin u tijelu,on ce traziti zraka I sam napraviti pokret,jer ne moze iskoristiti nas udah zbog euzubismile.
3.meditacija
Zatvoriti oci I poceti sa euzubismilom.Zamisliti sebe u tavafu ili prislonjenim uza zid Kabe.Ne mijenjati misao par minuta.Ukoliko je dzin u tijelu,napraviti ce pokret jer I sama pomisao na mijesto u kojemu postoji visoka koncentracija pozitivnih ruhova,dovodi ga u ocajno stanje u kojemu ne mozeizdrazati pa tezi izlasku vani.
4.autodestrukcija
Zamisliti vlastito unistenje oblika raspada tijela u vatri,kiselini,velikoj presi I slicno.Ukoliko je dzin u tijelu dozivjece to kao pocetak vlastite destrukcije I reagirati,obzirom da se I sam nastoji identificirati sa covjekom cije tijelo opsijeda.
5.Sulejman,alejhiselam
Zamisliti sebe u drustvu Sulejmana,alejhiselam.Ako je dzin prisutan,reagirat ce strahom.
6.Sudnji dan
Zamisli stanje Sudnjeg dana.Ukoliko je dzin prisutan,dozivjet ce to kao realno I reagirati pokusajem da napusti to mjesto.
Zakljucak:
Dzin u ljudskom tijelu je konektiran na covjekov centralni nervni system,mozak.Bilo sto covijek da zamisli,on to dozivljava osobno,kao da se bas na njega to odnosi.Iz tih razloga sva razmisljanja i meditiranja moraju biti usmjerena tako da mu se pokvari raspolozenje.Dakle s euzubilom I oslobodite mastu.Masta je neunistivo oruzije protiv dzina.Naveo sam ovdje samo nekoiko nacina da bi moj cijenjeni citalac imao okvirne orjentire.Naravno da se sve ovo moze uz slobodnu mastu razviti I prosiriti,sto bi I bilo pozeljno.
KAKO IZBACITI DZINA IZ TIJELA?
Na samom pocetku zelim razbiti predrasude da je to moguce izvesti na lijep nacin,da ce on ili oni,jer ih obicno bude vise predomisliti ako ih covjek zamoli,zakune I slicno.Iznenadzenje I prepad su polovica obavljenog posla.To se moze izvesti I metodom gusenja ali je najednostavnije primjeniti meditaciju.Pocet euzubismillom,zamisliti napadaca koji je u tijelu kao siluetu covjeka,zamisliti sebe s nekim hladnim oruzijem kao noz,sablja,batina,sjeckasjekira I slicno,te ga”pocastiti”udarcima tako da uz svaki mora biti izgovoren tekbir(Allahu ekber)Treba ponoviti vise puta.Moguce je opsjeditelju dati I neki drugi zivotinjski lik,sasvim nebitno.Uglavnom lik koji njima mastom dajemo mora biti inferiorniji u odnosu na nas.Sta ce se desiti?Kao sto sam ranije spomenuo,dzin u tijelu covjeka je konektiran na centralni nervni system da bi kontrolirao razmisljanja I sam ubacivao sugestije tj da bi preuzeo komandu nad covjekom.Svaka misao koja ne odgovara njegovom mentalnom sklopu iritira ga I on reagira.Proces treba ponoviti vise puta cak I ukoliko se iza zatvorenih ociju pojavi vizija likvidiranog,obzirom da se vrlo cesto desava da ima vise napadaca koji su potpuno vizuelno identicni kao jaje jajetu(kopije)Postoje situacije da opsjednuti ima viziju jednog ili vise ociju koje ga posmatraju.U tom slucaju treba ih u masti s tekbirom(Allahu ekber) bosti ostrim predmetom I to sve raditi dok se ta vizija potpuno ne izgubi.
STA DZINU U COVJEKU SMETA?
Osobna istrazivanja su me dovela do saznanja da dzinu u ljutskom tijelu smeta mnogo toga:svaki oblik osciliranja preko 5 Hz,vrlo slabasni elektro impuls cak ispod 16Hz,ultra zvuk,infra crvena svijetlost 635 do 960nm,ultra ljubicasta svijetlost,razliciti mirisi-buharati ucenje Kur’ana-narocito ajeti koji govore o kazni,zikir,fizicki pritisak na cvorista integralnih krvnih sudova,meditiranje o blizini Kabe,Sudnjem danu,prozivljavanju,kazni,susretu s vjerovjesnicima….

Senad5
Mlađi član
Postovi: 120
Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 8:07 pm

Re: SAMOLIJECENJE

Post od Senad5 » Sre Feb 08, 2012 6:11 pm

Spalite Jinna zikrom. Izgovorite jasno zikr veličanja Allaha i zatim puhnite svom snagom tamo odakle mislite da vas napada. Uradite to iznenada. Ako ga uspješno spalite, osjetićete miris kao sumpora ili slično šibicama koje gore. Selam.

VRATNIK555
Posmatrač
Postovi: 9
Pridružio se: Pon Dec 05, 2011 11:01 pm

Re: SAMOLIJECENJE

Post od VRATNIK555 » Čet Maj 10, 2012 10:23 am

Tekst napisao Džemal A. - lijecnik Kur'anom iz bosanske krajine

Šta smeta džinima u tijelu

Hidžama

Hidžama je sunnet Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, a uopće jedan od najboljih lijekova. Bilo da se radi o fizičkom zdravlju bilo o bolesti izazvane uticajem džina. Posebno je korisna kod zastarjelih slučajeva. Kod nekih pacijenata ogroman je broj džina, a dugo su vremena proveli u tijelu pa i preko 30 godina. Jedna hidžama nekad zamjeni 10 termina rukje kod takvih slučajeva ako se tako može reći i porediti radi pojašnjenja učinka hidžame. Oni koji žele više saznati o hidžami dosta materijala je dostupno na internetu.

Masaža

Džinima jako smetaju udarci ili masaža tijela. Po cijelom čovjekovom tijelu nalaze se krvni sudovi po kojima se kreću džini ukoliko uđu u čovjekovo tijelo. Posebno za onog koji ima više tegoba jako je dobro da nabavi masažer za tijelo i na taj način oslabi džina ili ga potpuno izbaci do idućeg tremana rukjom. Na taj način će ubrzati proces liječenja. Dobro je izmasirati cijelo tijelo ali najčešće: desno i lijevo duž cijele kičme, vrat, ruke u ramenima do lakta, sredinu prsa, lijeva strana plućnog krila oko srca, stomak, vanjski dio bedara, listovi u nogu. Gdje je tkivo zdravo masažer pri normalnom pritisku nebi trebao boljeti, a gdje se osjeti bol tu treba nastaviti jer su tu prisutni džini.

Savjet roditeljima

Podsjećam vas, braćo i sestre, da je šejtan naš vječni neprijatelj i da stalno moramo biti na oprezu. Veliki broj pacijenata kojima sam učio bila su djeca, raznih uzrasta. Ako nemogu nauditi nama napadaju onoga kome mogu. Sve to dešava se putem direktnog uznemiravanja ,uroka, zavisti ili sihra. Jako je bitno da se u našim kućama uči Allahova knjiga u kojoj je lijek za sve. Podstičimo svoju djecu da uče Kur'an ili zavisno od uzrasta barem kraće sure za zaštitu.

Posebno danas dešavaju se nesporazumi između roditelja i djece. Počesto uzrok tome jeste šejtan koji djeluje na vaše dijete, a mnogi su to kroz razgovor priznali kazavši kako ih svaki roditeljski savjet jako nervira. Nakon učenja djete se potpuno promijeni.

Za one koji nemaju mogućnost da odu na rukju neka se sami bore dozvoljenim sredstvima. Dobra stvar za one koji posjeduju dvd, kopjuter i sl. da stave kantu ili posudu sa vodom pored zvučnika tako da zvuk udara direktno u vodu i puste učenje Kur'ana a nakon toga može cijela porodica trošiti tu vodu. A možete je i sami naučiti onim što znate od Kur'ana. Voda je Allahov dar i pamti Kur'anske ajete na taj način postaje ljekovita. Neka nam je svima Allah na pomoći. Amin!
tekst napisao Džemal A. - lijecnik Kur'anom iz bosanske krajine

Senad5
Mlađi član
Postovi: 120
Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 8:07 pm

Re: SAMOLIJECENJE

Post od Senad5 » Čet Maj 10, 2012 7:02 pm

VRATNIK555 napisao:Tekst napisao Džemal A. - lijecnik Kur'anom iz bosanske krajine

Šta smeta džinima u tijelu

Hidžama

Hidžama je sunnet Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, a uopće jedan od najboljih lijekova. Bilo da se radi o fizičkom zdravlju bilo o bolesti izazvane uticajem džina. Posebno je korisna kod zastarjelih slučajeva. Kod nekih pacijenata ogroman je broj džina, a dugo su vremena proveli u tijelu pa i preko 30 godina. Jedna hidžama nekad zamjeni 10 termina rukje kod takvih slučajeva ako se tako može reći i porediti radi pojašnjenja učinka hidžame. Oni koji žele više saznati o hidžami dosta materijala je dostupno na internetu.

Masaža

Džinima jako smetaju udarci ili masaža tijela. Po cijelom čovjekovom tijelu nalaze se krvni sudovi po kojima se kreću džini ukoliko uđu u čovjekovo tijelo. Posebno za onog koji ima više tegoba jako je dobro da nabavi masažer za tijelo i na taj način oslabi džina ili ga potpuno izbaci do idućeg tremana rukjom. Na taj način će ubrzati proces liječenja. Dobro je izmasirati cijelo tijelo ali najčešće: desno i lijevo duž cijele kičme, vrat, ruke u ramenima do lakta, sredinu prsa, lijeva strana plućnog krila oko srca, stomak, vanjski dio bedara, listovi u nogu. Gdje je tkivo zdravo masažer pri normalnom pritisku nebi trebao boljeti, a gdje se osjeti bol tu treba nastaviti jer su tu prisutni džini.

Savjet roditeljima

Podsjećam vas, braćo i sestre, da je šejtan naš vječni neprijatelj i da stalno moramo biti na oprezu. Veliki broj pacijenata kojima sam učio bila su djeca, raznih uzrasta. Ako nemogu nauditi nama napadaju onoga kome mogu. Sve to dešava se putem direktnog uznemiravanja ,uroka, zavisti ili sihra. Jako je bitno da se u našim kućama uči Allahova knjiga u kojoj je lijek za sve. Podstičimo svoju djecu da uče Kur'an ili zavisno od uzrasta barem kraće sure za zaštitu.

Posebno danas dešavaju se nesporazumi između roditelja i djece. Počesto uzrok tome jeste šejtan koji djeluje na vaše dijete, a mnogi su to kroz razgovor priznali kazavši kako ih svaki roditeljski savjet jako nervira. Nakon učenja djete se potpuno promijeni.

Za one koji nemaju mogućnost da odu na rukju neka se sami bore dozvoljenim sredstvima. Dobra stvar za one koji posjeduju dvd, kopjuter i sl. da stave kantu ili posudu sa vodom pored zvučnika tako da zvuk udara direktno u vodu i puste učenje Kur'ana a nakon toga može cijela porodica trošiti tu vodu. A možete je i sami naučiti onim što znate od Kur'ana. Voda je Allahov dar i pamti Kur'anske ajete na taj način postaje ljekovita. Neka nam je svima Allah na pomoći. Amin!
tekst napisao Džemal A. - lijecnik Kur'anom iz bosanske krajine
Toliko je hidžama dobra da je Allah nije ni spomenuo u svom govoru Kur'anu. Isti je slučaj i sa masažom. Ali neka svako vjeruje u ono što mu najviše godi, kao što je Allah rekao dozvaće se onaj koga Allah hoće. Liječenje je jedino i isključivo Kur'anom, Allahovim govorom koji jedini tjera šejtane. I to je Allah tri puta naveo u Kur'anu, a hidžamu nijednom.

Kur'an 10.57 O ljudi, već vam je stigla pouka od Gospodara vašeg i lijek za vaša srca i uputstvo i milost vjernicima.

Kur'an 17.82. Mi objavljujemo u Kur’anu ono što je lijek i milost vjernicima, a nevjernicima on samo povećava propast.

Kur'an 41.44. A da Kur’an objavljujemo na tuđem jeziku, oni bi, sigurno, rekli: ”Trebalo je da su mu ajeti razumljivi. Zar jezik tuđ, a onaj kome se objavljuje je Arap?” – Reci: ”On je vjernicima uputstvo i lijek. A oni koji neće da vjeruju – i gluhi su i slijepi, kao da se iz daleka mjesta dozivaju.”

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: SAMOLIJECENJE

Post od Senad » Čet Maj 10, 2012 8:56 pm

Selam
Isti je slučaj i sa masažom.
??????

Senad5
Mlađi član
Postovi: 120
Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 8:07 pm

Re: SAMOLIJECENJE

Post od Senad5 » Pet Maj 11, 2012 1:45 am

Senad napisao:Selam
Isti je slučaj i sa masažom.
??????
Masaža kao i hidžama nikad nije spomenuta u Kur'anu, ali je spomenuta hladna voda kao lijek protiv šejtana. Znači hladna voda bolje tjera šejtane od hidžame i masaže.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: SAMOLIJECENJE

Post od Senad » Pet Maj 11, 2012 7:02 pm

Senad5 napisao: Masaža kao i hidžama nikad nije spomenuta u Kur'anu, ali je spomenuta hladna voda kao lijek protiv šejtana. Znači hladna voda bolje tjera šejtane od hidžame i masaže.
Selam

"A On ne govori po hiru svom"

Možeš li mi dat suru i broj ajeta iz kur'ana gdje se kaže da hladna voda bolje tjera šejtane?

Senad5
Mlađi član
Postovi: 120
Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 8:07 pm

Re: SAMOLIJECENJE

Post od Senad5 » Sub Maj 12, 2012 1:47 pm

Selam.
Kur'an 38:41-42
I sjeti se roba Našeg Ejjuba kada je Gospodaru svome zavapio: ”Šejtan
me na zlo navraća i misli lažne mi uliva!”
”Udari nogom o zemlju – eto hladne vode za kupanje i piće!” –

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: SAMOLIJECENJE

Post od Haris » Sub Maj 12, 2012 2:29 pm

Dragi Senade(petico), nemoj nam tefsirit živ bio, odosmo nistrmo svi. :D Veži kola za prvi stub.

Ibn Kesir veli o tome:

"I sjeti se roba Našeg Ejjuba, kada je Gospodaru svome zavapio: 'Šejtan me na zlo navraća i misli lažne mi ulijeva!'"/41/
"Udari nogom o zemlju - eto hladne vode za kupanje i piće!" /42/

Spominje Uzvišeni Allah Svoga roba i poslanika Ejjuba, a.s., ono što ga zadesilo kao iskušenje, bolest njegova tijela i iskušenje u njegovom imetku, i nije bio niko sa njim ostao da ga služi u njegovoj bolesti, osim njegove žene: koja ga je čuvala iz ljubavi prema njemu i vjere u Allaha, dž.š., i Njegova Poslanika. Bila je primorana raditi u najmu kod ljudi da bi ga prehranjivala i služila ga oko osamnaest godina, a prije toga imao je ogromno bogatstvo i puno djece.

Pa pošto je takvo stanje dugo potrajalo, skrušeno se obratio Gospodaru svjetova dovom:

"Mene je nevolja snašla, a Ti si od milostivih Najmilostiviji..." (21:83)

A u ovom ajeti - kerimu kaže: "...i sjeti se roba Našeg Ejjuba, kada je Gospodaru svome zavapio: ...šejtan (13) me na zlo navraća i misli lažne mi ulijeva!" Tada mu je uslišao dovu od milostivih Najmilostiviji. I naredio mu da ustane odmah i trči po zemlji; to je učinio i Allah je dao da provri izvor i naredio mu da se opere sa njega i tako je spalo ono što mu je smetalo. A zatim mu je naredio da udari po zemlji (iskopa) na drugom mjestu pa je potekao novi izvor i naredio mu da se napije sa tog izvora, pa mu je spalo sve što je imao na stomaku i tako se upotpunilo njegovo zdravlje iznutra i svana.

I zato kaže Tebareke Ve Teale: "Udari nogom o zemlju - eto hladne vode za kupanje i piće".

Imam Ahmed bilježi od Ebu-Hurejrea, r.a.: da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: /25/ "Dok se Ejub, a.s., kupao, pao je pred njega zlatni skakavac, pa ga je zamotao Ejub, a.s., u svoju odjeću i pozvao ga je njegov Gospodar Uzvišeni: O Ejjube! Zar te nisam obogatio ovim što vidiš? - Da, moj Gospodaru, rekao je, ali bez Tvoga bereketa nema bogatstva." (Jedino ga bilježi Buharija.)

Zatim u fusnoti pod brojem 13 ispod piše sljedeće:

Rekoh: valjda se misli pod ovim riječima: "Šejtan me na zlo navraća i misli lažne mi uliva", tj. da ga je zadesila bolest kao što su druge Allahove riječi... Mene je nevolja snašla... pa je šejtanom aludirao na bolest koja ga je snašla.

_________________

Eto toliko.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: SAMOLIJECENJE

Post od Senad » Sub Maj 12, 2012 6:22 pm

Senad5 napisao:Selam.
Kur'an 38:41-42
I sjeti se roba Našeg Ejjuba kada je Gospodaru svome zavapio: ”Šejtan
me na zlo navraća i misli lažne mi uliva!”
”Udari nogom o zemlju – eto hladne vode za kupanje i piće!” –

Esselamu alejkum dobri moj bošnjače.

Senad5, brate ,, da li si pročitao ili hajde da tako kažem koje bio sebeb tolikom iskušenju na koje je je stavljen Ejjub a .s.?


Mnogo ,mnogo je pouke u slučau Ejjuba a s. posebno za osobe koje su opsihirene .

A da voda tjera šejtane pa to bi bilo perfekcija u džepić stavimo štrcaljku i ako osjetimo samo ga malo dopingujemo i idemo dalje.

Ne možemo bukvalno shvatati . Primjetio sam da pored insistiranja na svojevoljnom tumačenju ajeta od nekih članova foruma i ti si duboko zagrizo u to svojevoljno i bukvalno tumačenje ajeta i hadisa. To je veoma opasno kako za vas tako i za one kojima dajete preporuke.

Selamim te

Senad5
Mlađi član
Postovi: 120
Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 8:07 pm

Re: SAMOLIJECENJE

Post od Senad5 » Sub Maj 12, 2012 9:32 pm

Daj ba Harise ti do neki dan nisi vjerovao da je Kur'an lijek, a kad sam ti dao jasan ajet onda si se ušutio. Uostalom, nisam htio ulaziti u rasprave o vodi i značaj vode u vjeri, samo sam htio reći koju kontru na bombastične tvrdnje autora da je jedna hidžama kao deset rukji učenja Kur'ana. E sad kako to može biti ako je Kur'an lijek sa tri dokaza u Kur'anu, dok se hidžama ne spominje nijednom.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: SAMOLIJECENJE

Post od Haris » Sub Maj 12, 2012 10:08 pm

Zar? :-)

Ja otišao Enesu i rekao "slušaj, ja ne vjerujem da je Kur'an lijek, ali ti meni uči".. veri intresting :)

Uvijek sam ja vjerovao u sihre i da se može učit, samo dok me nije zbakrilo nisam znao ništa o tome osim da se zove "sihr"..

Odgovori