Reon "akhi"

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: HITNO!! Potreban savjet

Post od Haris » Sre Dec 01, 2010 7:13 pm

Kako god, ali on može meni tako reć i pristupit koji razumijem stvar, ali kako da kaže nekom ko je musliman u ovim situacijama, od Ramazana do Ramazana i td.

Da sebe postavim u tu situaciju i da mi neko tako priđe i na taj način postupi samnom, ne blago kako je postupao Poslanik prema svima, nikad ja ne bih poželio da sam musliman. Samo bi me još udaljio.

Pa kako god, ne razmišljamo svi isto. Možda ostatak ekipe ima mišljenje ko ti.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Trazim savjet... pomozite

Post od Senad » Sre Dec 01, 2010 7:15 pm

akhi napisao:Senade, post je bio cisto informativnog karaktera, radi ibreta. Ipak nisi shvatio...

Nista, sta ces...

Znas li onaj dogadjaj iz sire kada covjek kaze Omeru ra:volim te u ime Allaha! Omer odgovori:mrzim te u ime Allaha!

Svako ima svoje uzore....
Esselamu alejkum

Ma ti si IBRET sam sebi a i drugim, Allah te uputio.

@ Harise daj prebaci ovo pod ostalo što je mimo teme ili škartiraj !!!!!!

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Trazim savjet... pomozite

Post od Haris » Sre Dec 01, 2010 7:19 pm

Esselamu alejkum,

Nisam pročitao ovaj dugački post. Nešto mi je ko mrsko kad sam vidio da je Senad reagovao. Vjerujem da nema ništa korisno.

Evo smijem se na ove riječi ti si IBRET sam sebi, tačno me nešto uze :D ;D

Kao što i sam kažeš, oni nisu imali uputu. Pa ko daje uputu?

Ti? Ja? Muhammed a.s.? Niko od nas brate moj.

Većina naroda nema uputu, kjafiri i ostali.
Nisi se dobro izrazio, možda si mislio reć da oni prije nisu imali upotpunjenu vjeru.

akhi
Stari član
Postovi: 342
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Lokacija: dunya
Kontakt:

spojiti

Post od akhi » Sre Dec 01, 2010 11:25 pm

Ti si pod dzinskim djelovanjem. Osnova lijecenja je vracanje vjeri. Za pocetak pocni redovno obavljati namaz jer bez nj od rukje nema nista. Zao mi je sto i ti ne osjecas slast imana!

hurmin gospodin
pisem pomalo
Postovi: 11
Pridružio se: Ned Okt 31, 2010 1:46 pm

Re: Hidradenitis Suppurativa

Post od hurmin gospodin » Sre Dec 01, 2010 11:57 pm

''Dosta je čovjeku zla da omalovažava svog brata muslimana. Sve što je vezano za muslimana haram je drugom muslimanu, njegova krv, njegov imetak i njegova čast.” (Muslim) Ibn Omer prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu 'alejhi ve sellem, rekao: "Musliman je muslimanu brat: ne nanosi mu nepravdu, ne uskraćuje mu njegova prava i ne ponižava ga. Čovjeku je dovoljno zla to što nipodaštava brata muslimana. Ko pomogne svome bratu muslimanu u nevolji, Allah će njemu pomoći u njegovoj nevolji, ko otkloni nedaću jednog muslimana, Allah će njemu otkloniti jednu od njegovih nedaća na Sudnjem danu. A ko prikrije nedostatke (mahane) jednog muslimana, Allah će prikriti njegove na Sudnjem danu."

@ akhi, ti ovo napisa u onome svome ""reonu''.i opet radis suprotno od ovoga. svaki put!!!!!!!!! pa bolan vise si ko pokvarena, isparana ploca!! samo ponizavas narod, sviju nazivas kjafirima. hoces li prestati? de moderatori, Allaha vam, uradite nesto. preso je svaku granicu.ili mozda jos malo da ga pustite da vidimo dokle ce, pokazuje se sve vise i vise svakim postom.

sadaka
Mlađi član
Postovi: 187
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:37 am

Re: HITNO!! Potreban savjet

Post od sadaka » Čet Dec 02, 2010 9:09 am

akhi napisao:Harise, pogresan ti je metod, definitivno! Mora se ljudima jasno dati do znanja na cemu su prema arsinima Islama i kako da postanu vjernici ako to nisu! Zlo treba prvo sprijeciti RUKOM pa jezikom pa srcem osporiti! Hoce li taj opet lahko dirati curu??? Nece, jelde... A, brzo dodje do zinaluka. Mozda je samo pet minuta od tog trena falilo....da uniste svoj ahiret! Da Allah Subhane nagradi tog brata na iskrenosti i hrabrosti! Malo je takvih!

Nema nista od davanja laznih nada! Mora se reci ISTINA!

P.S. Bio sam na cemu si ti...

Selam alejkum brate akhi

Potpuno se slazem stobom ,kada kazes ,da zlo treba spreciti prvo rukom,ali zavisi u kojem tom slucaju treba to spreciti prvo rukom.U ovom gornjem slucaju sto je brat Haris naveo ,ja se neslazem sa time ,kao ti sto kazes da je to u redu.Ako zelis da bratu Muslimanu dati do nekog znanja ,kako bi on to sto nije u skladu sa Islamom ostavio to delo sto radi,moras na jedan lep i pristojan nacin to uraditi.Taj brat Musliman da bi se okanio toga sto nevalja ,mora da se boji samo Dragog Allaha ,a ne ljudi,da ce ga neko zbog svog neprimernog postupka uhvatiti za vrat ili jos gore proci od toga.
Nece plodom roditi a i u vjerovanju nece biti jak,ako on svoje nevaljalo delo promeni zbog toga sto se boji ljudi a ne Dragog Allaha.

Ako je tako brate ,kao sto ti kazes,onda bi i onog komsiju naseg brata po vjeri,sto prodaje alkohol , treba otici u njegovu radnju ,to jest u njegov posjed i polomiti sav taj alkohol u radnji,a znamo dobro da nemamo pravo to uciniti kao komsija.Ako imas neki prezir prema necemu,nije uvjek na prvo mesto silu upotrebiti,nego ima i drugi nacin da svojim ponasanjem ili postupkom prezires.

Ja tebe brate cijenm i volim u ime Dragog Allaha i vjeruj mi ,da sa ovim nije da imam nesto protiv tebe,nego kao clan ovog foruma,daje svoje misljen a Dragi Allah najbolje zna.

Brate Harise ,zamolio bih te ,ako nemas nista protiv,da i ove neke zadnje postove na ovoj temi prebacis na onaj topic ,sto si i neke prebacio iz postovanja prema Sestri Sarajki i njegovoj temi,jer se smatra kao da omalazavamo ovu njenu temu.

Odgovori