smrt mog oca puno djeluje na mene

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
crna
pisem pomalo
Postovi: 12
Pridružio se: Čet Jul 01, 2010 9:18 pm

smrt mog oca puno djeluje na mene

Post od crna » Uto Mar 22, 2011 7:02 pm

Eselamu alejkum, htjela bih vas zamoliti ako mi neko moze pomoci jer otkako je moj otac umro ja nikako nemam mira.umro je 29.januara 2011.i nakon sedmicu dana njegove smrti pocela sam ga sanjati cesto al svaki san je bio da je on ziv da je ponovo ozivio,jednom tako sanjam da sam pomogla psu zenki da se osteni i kao kad sam dosla kod kuce mojih roditelja tata je sjedio i ja ga upitala kako je to moguce a on me upita da li sam taj dan ikome pomogla i ja mu ispricam da sam pomogla da se zenka osteni i on mi rekao "zbog tog tvog dobrog djela dragi Allah me je vratio u zivot" i poslije tog njegov mezar je nestao jer je ponovo zivio na ovome svijetu.i tako uvijek sanjam da je ozivio,ucila sam mu i jasin ali opet sanjam.da li mozda nesto trazi da uradim za njega,a poslije tih snova postalo mi je sve teze i teze sad nikako ne mogu da spavam kad se svijetlo ugasi ja pocnem plakati i sve mislim da ce mi tata doci da ga vidim i kad se nesto cudne u kuci ja sve gledam da mi nije dosao pa sam cak i jednom zamolila dragog Boga da mi ga posalje,da mi se previdi jer mi je puno tesko neznam vise sta da radim.i samo da napomenem umro je u bolnici nakon 6 mozdani udara i ja sam mu to jutro isla u posjetu i bio je ziv ali nikako nije bio pri svjesti ali je sve cuo i samo je drzao moju ruku i stiskao i davala sam mu tri puta vode i to je popio poslije sam opet otisla nakon nekoliko sati i zatekla ga mrtvog ni sestrice u bolnici nisu znale da je umro dok ja nisam rekla.moze li mi iko pomoci da bar znam sta da radim i sta mi se to desava,hvala unaprijed :cry: :cry: :cry:

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: smrt mog oca puno djeluje na mene

Post od Haris » Uto Mar 22, 2011 10:55 pm

Esselamu alejkum,

Eh.. Što se tiče snova. Teško da će ti neko nešto reći osim što i sama znaš, a to je da učiš Jasin.
Jer ne može svako tumačiti snove.

Ako si bila vezana za oca, logično je da će se dešavati sve te stvari.

Dovi za njega, sjeti ga se Jasinom.

Ne znam šta bih rekao više.

akhi
Stari član
Postovi: 342
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Lokacija: dunya
Kontakt:

Re: smrt mog oca puno djeluje na mene

Post od akhi » Sre Mar 23, 2011 2:51 am

Sanjanje psa upucuje na dzinsko djelovanje. Kakvog je izgleda bio pas? Imas li fizicke simptome od tada?

Procitaj prijevod Jasin 69. i 70. ajeta.

lavica21
Musafir
Postovi: 77
Pridružio se: Sub Avg 20, 2005 6:08 am
Lokacija: jos uvijek na dunjaluku

Re: smrt mog oca puno djeluje na mene

Post od lavica21 » Čet Mar 24, 2011 5:06 am

Allahu alem ... Mozda to sto ti se desava nema nikakve veze s ocem, mozda imas problema s dzinima, pa oni iskoristavaju priliku dok si jako tuzna da ti smetaju... A moguce je da dzini dolaze u obliku oca u snu, jer da je bas to tvoj tata u snu vjerujem da bi odmah rekao sta hoce od tebe. Moja rodica je cesto sanjala svoga oca poslije njegove smrti, s tim sto joj je on dolazio i govorio gdje da vrati novcane dugove koje je on imao.

A druga rodica koja nije "uredu",( ima probleme s sihrom i dzinima), a nezna ni Subhaneke prouciti, e njen otac je nedavno preselio, i poceo joj se prividzati i dozivati je, ona vristi od straha, i cak vidi da se nepomicne igracke krecu prema njoj .....

Klanjaj istiharu i od srca zamoli Allaha da te uputi u vezi tvog stanja. Klanjaj dok neusnijes nesto, a znat ces koji je san od Allaha swt
sve najbolje

Selam

crna
pisem pomalo
Postovi: 12
Pridružio se: Čet Jul 01, 2010 9:18 pm

Re: smrt mog oca puno djeluje na mene

Post od crna » Čet Mar 24, 2011 8:03 am

hvala na odgovorima Akhi,kako sam pocela sanjati oca rahmetli i moje fizicko stanje se znatno pogorsalo stalno sam nervozna,sve mi ide na zivce i na djecu stalno galamim nekad cak i bez razloga pa onda se covjek ljuti na mene i stalno se svadjamo a sve zbog mog ponasanja,nista ne mogu durati.covjek mi je pobozan i stalno pusta audio Kur'an al ja mu uvijek govorim da smanji jednom sam cak i izisla iz kuce jer nisam to mogla podnijeti.
a mislim da je bio crni pas,a isto tako sam jednom sanjala crnog psa koji mi je usao u sobu kroz zid i krenuo da me ujede a oci su mu bile crvene i svijetlile i ja sam sebi sama u snu rekla to je dzin.
Lavica..ucila sam jasin al opet se isto ponavlja al svakako i dalje nastojim da ucim kad to mogu hvala vam ako Bog da veceras cu klanjati istiharu pa cu vidjeti da li ce mi sta doc na san pa se cujemo ako Bog da.Neka vas Allah dragi sacuva svake muke i nevolje
SELAM

akhi
Stari član
Postovi: 342
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Lokacija: dunya
Kontakt:

Re: smrt mog oca puno djeluje na mene

Post od akhi » Čet Mar 24, 2011 9:58 am

Selamu alejkum, sestro crna! Snovi i tvoje ponasanje (dreka i nepodnosenje slusanja ucenja Kurana) upucuju da bolujes od dzinskog djelovanja ili sihra.

Sto se tice istihare, ljudi imaju pogresno shvatanje da moraju nesto usniti pa to sejtan lanetullahi alejh zna iskoristiti tako sto dodje u snu (ako osoba ispravno ne prouci zikrove i dove zastite i ne legne pod abdestom ili ako cini velike grijehe:kamata, haram jelo, pice...) i optuzi neku osobu da je napravila sihr pa oboljeli pravi probleme i sebi i drugima poslije toga. Uglavnom, serijatski stav je da na osnovi sna ne mozemo optuziti neku osobu. San nije dokaz za odsijecanje glave (to je kazna sahirima u islamskoj drzavi).



Da potvrdis da li bolujes od dzinskog djelovanja, pusti sebi Enesovu audio rukju i slusaj je triput pod abdestom okrenuta prema kibli. Prije slusanja prouci nekoliko dova za zastitu iz knjizice "Hisnul muslim". Knjizicu mozes gotovo posvuda kupiti ako je ne posjedujes, a, zavisno od izdavaca, dove se zovu "dove zastite" ili "zikrovi jutrom i veceri" i sl.

Najvaznije ti je da izgovoris:

tri puta:Bismillahi lezi la jedurru measmihi shejun fil erD ve la fisemai ve huvve semiiul aliim. Izgovor vidi preko harfova u knjizici.

sto puta: la illahe illellahu vahdehu la serike lehu lehul mulku ve lehul hamdu ve huvve ala kulli shejin Kadiir.

Ako si oboljela osjetit ces, inshaAllah, neke jasne reakcije. Ako ti je neugodno napisati na forumu sta si osjetila, mozes na pm. Bolje je, opcenito, da odsada pises na pm.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: smrt mog oca puno djeluje na mene

Post od Senad » Čet Mar 24, 2011 5:42 pm

crna napisao:Eselamu alejkum, htjela bih vas zamoliti ako mi neko moze pomoci jer otkako je moj otac umro ja nikako nemam mira.umro je 29.januara 2011.i nakon sedmicu dana njegove smrti pocela sam ga sanjati cesto al svaki san je bio da je on ziv da je ponovo ozivio,jednom tako sanjam da sam pomogla psu zenki da se osteni i kao kad sam dosla kod kuce mojih roditelja tata je sjedio i ja ga upitala kako je to moguce a on me upita da li sam taj dan ikome pomogla i ja mu ispricam da sam pomogla da se zenka osteni i on mi rekao "zbog tog tvog dobrog djela dragi Allah me je vratio u zivot" i poslije tog njegov mezar je nestao jer je ponovo zivio na ovome svijetu.i tako uvijek sanjam da je ozivio,ucila sam mu i jasin ali opet sanjam.da li mozda nesto trazi da uradim za njega,a poslije tih snova postalo mi je sve teze i teze sad nikako ne mogu da spavam kad se svijetlo ugasi ja pocnem plakati i sve mislim da ce mi tata doci da ga vidim i kad se nesto cudne u kuci ja sve gledam da mi nije dosao pa sam cak i jednom zamolila dragog Boga da mi ga posalje,da mi se previdi jer mi je puno tesko neznam vise sta da radim.i samo da napomenem umro je u bolnici nakon 6 mozdani udara i ja sam mu to jutro isla u posjetu i bio je ziv ali nikako nije bio pri svjesti ali je sve cuo i samo je drzao moju ruku i stiskao i davala sam mu tri puta vode i to je popio poslije sam opet otisla nakon nekoliko sati i zatekla ga mrtvog ni sestrice u bolnici nisu znale da je umro dok ja nisam rekla.moze li mi iko pomoci da bar znam sta da radim i sta mi se to desava,hvala unaprijed :cry: :cry: :cry:
Esselamu alejkum

Sestro ono đšto treba da znaš a to je da se niko ne vraća kada presele. IMaš tri dana žalosti . Akoje bilo dugova , iz djelidbe prvo se dugovi podmire ako imau a onda koga šta slijedu.
Kada covjek umre djela mu se prekinu osim u tri slucaja: trajna sadaka, korisno znanje I pobozno dijete koje mu dovu cini? (hadis)

KO sanja umrlog kao da je živ- njemu će se popraviti stanje i naići na olakšice nakon teškoće
Ko sanja da su umrle osobe vesele -to je ljepota njegovog stanja kod Allaha Uzvišenog
Ako se umrla osoba vidi da sjedi na krevetu ukazuje na lijepu smrt dotične osobe.

Pas simbolizira glupog čovjeka,

Sestro ako mogu da sugerišem . Glede iznešenog inšaAllah tvoj babo je na lijepom mjestu kod Allaha, a Allah najbolje zna.

Moraš razlučiti između šejtanskog ubacivanja i ono što istina. Moraš više čitat, educirat se , ne biti sujevjerna. Šejtan ti ubacuje ružne misli tamo gdje si najosjetljivija . MOraš to rasčistiti sama sa sobom,

Ako nisi praktično u namazu skoncentriši se , donesi odluku i lagano kreni da tvoj babo ima hajra od tebe. Rekli smo na početku

Kada covjek umre djela mu se prekinu osim u tri slucaja: trajna sadaka, korisno znanje I pobozno dijete koje mu dovu cini? (hadis)

MOraš se zaštititi od šejtanski uznemiravanja , KAko?

Na ovom forumu imaš dobre bošnjake mu'mine i muminke koji će ti pomoći i slobodno javno nastupaj osim ako imaš sa sestrama na forumu nešto intimnije što je vezano glede problema.

Samo pravilnim razumijevanjem problema možeš stići do riješenje.

Želim ti svako dobro kaoi tvojoj obitelji.

Esselamu alejkum

sadaka
Mlađi član
Postovi: 187
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:37 am

Re: smrt mog oca puno djeluje na mene

Post od sadaka » Čet Mar 24, 2011 11:49 pm

Selam alejkum Sestro.
Samo sabur Sestro,sve ce proci InsaAllah,ovo je samo jedno iskusenje od Dragog Allaha,ljudi koji su veoma uceni ,koji praktikuju ovu plemenitu nasu vjeru,znaju da razlikuju snove, snove koje dolaze od sejtana i snove koje dolaze od Dragog Allaha,dok za one koji nisu od ovih ,nemogu to razlikovati i izboriti se sa time.
Savjet:Budi sa abdestom 24 sata ,pogotovo pred spavanja i mnogo cini zikir preko dana i uvece,a pogotovo jutarnji i vecernji zikir.


2007 god,dosao kuci sa kursa Nemackog jezika,zena moja rece mi,sinoc sam sanjala jedan san,dosao mi jedan covjek u belo i rekao mi ,da njega Dragi Allah poslao da tebi pomogne,to jest meni,jer sam bio u veoma tesko stanje,pod sihrom.Ja sam se obradovao,i rece mi ,da moram postiti tri dana,ja poceo,nakon prvog dana posta,dosao isti covjek u belo,i rece njoj,da nemoram nastaviti sa postom,zato sto sam ja to prihvatio bez problema.
Moja zena njemu rekla u snu,zasto On sam ne obavestava meni,On kaze,da ne sme,jer nedaju mu sejtani,a oni hoce njemu da dusu uzmu.
On njoj kaze ti si veoma dobra zena, Dragi Allah je zadovoljan stobom,vidi na ovu stranu,kada na tu stranu,vrata se otvaraju,cvijece,mnogo lepo,ovo sve tebe ceka ,to je tvoja kuca.Ja kada sam to cuo,malo je meni bilo to neobicno,znam da moja zena ne praktikuje vjeru,ne nosi hidzab itd,ali nisam nista rekao iz bogobojaznosti prema Dragog Allaha,da se ne bih ,nesto prema tome ogrjesio.Jer Dragi Allah oprasta kome hoce i On moze uvesti u Dzenet koga On hoce,naprotiv bilo je meni to veoma drago da cujem to za moju zenu.
To vreme dolzaio njoj cesce.I uvjek sam pitao njoj ,jeli njega sanjala,i jeli ima nesto konkretno u vezi pomoci od Dragog Allaha ,sto bi meni taj san obradovao.
Na dan ,kada su moji roditelji dosli sa ferije od kuci,tu noci prije toga,sanjala je njega,i rekao njoj,da ono sto moji roditelji donesu sa sobom da sve to koristim,jer se nikada ne zna,gde se Sreca krije,ali ipak je On nju obavestio,da ja ipak to necu to koristiti.
Kada su moji roditelji dosli sa feriji,nema sta nisu doneli,hamajlije,vodu sa zapisom.I zena i moja majka terali mi da ja to sve koristim,jos mi zena isto to prebacuje,zbog tog sna,sto taj Covek u belo ,njoj rekao,da moram sve to koristiti.
Ja sam znao,da su hamajlije haram,i uopste nisam ni razmisljao o tome ,da ja njih nosim i da njih stavljam u jastuku,dok voda sa zapisom sam pio,samo jednom.
E sada ja razmisljam o sve tome,kako sada taj covjek u bjelo,koji njega Dragi Allah poslao,da nama pomogne,a kaze da moram sve te haram stvari probam,jer se nikad ne zna ,gde se Sreca krije.To je bilo meni mnogo sumnjivo.
Molio sam Dragog Allaha u namazu,da me uputi ,sta da radim sa hamajlijama,a da bi On Dragi Allah ,bio zadovoljan sa tim postupkom,jer me sve to veoma zbunuje,na jednu stranu ,dolazi znak od Dragog Allaha da mi pomogne Allahovom voljom,a na drugu stranu,covjek koji je poslat od Dragog Allaha ,kaze,da moram ,sve te stvari koristiti,kako bi meni bilo bolje.
Nakon vremena od molitve upucene Dragom Allahu,ja uzimam te hamajlije i nosim u podrumu,odmah nakon dana od toga,zena mi rece,da te hamajlije ,koje sam stavio u podrum uzmem i donesem u stanu,jer nesme hamajlije,koje su ispisane ime Dragog Allaha ,budu u podrumu,tako je taj covjek u belo reko njoj,a za te hamajlije u podrumu,moja zena njie uopste znala.I ja uzmeo te hamajlije i vratio u stan.
Covje u bjelo njoj kaze,da sam ja veoma tvrdoglav ,da necu da slusam te znakove koje dolaze u snu,i da mora ona vrsiti pritisak malo na mene,inace On vise nece dolaziti.
Zena cula za jednu zenu da saljeva strave i da radi neke druge sejtanske rabote.Za to ja nisam hteo ni da cujem ,hvala Dragom Allahu,jer znam da je to haram.Opet njoj dolazi i kaze ,da bi ja trebao ici toj zeni i opet to isto,da se nikad ne zna ,gde se sreca krije,meni to opet zbunuje i tera me da malo bolje razmisljam o tom covjeku u bjelo,zena njemu veoma vjeruje,sa mnom ima veoma poteskoce u zivotu i veoma je ubedzena da je taj covjek poslat od Dragog Allaha.
Ja ne idem toj zeni,jer se mnogo bojim Dragog Allaha,da se ne bi ogrjesio,bez obzira,sto znak u snu dolazi ,kao da je od Dragog Allaha.
Ja se secam ,da sam negde u nekoj knjizi procitao,da sejtan u obliku covjeka na javi,dosao jednom covjeku,da njega prevari,samo nemogu da se setim o cemu se radilo,i mislim da njega sejtan prevario,i kada sam se ja toga sjetio Elhamdullilah,poceo da razmisljam o tom covjeku u bjelo,da moze to biti od sejtana,jer svaki znak iz sna navodi na haram,a znam da je sejtan otvoreni neprajetelj covjeku,pa onda mislim da sejtan isto u obliku covjeku ,moze doci u snu.
Isto opet zena cula za jednog covjeka ,da radi takve sejtanske rabote,i da taj covjek nije Musliman,covjek u bjelo u snu kaze da bi ja trebao ici,tu mene sejtan obmanuje,najvise ,zbog toga,sto ja tu zagonetku,nisam odgonetio kako treba,to jest u vezi tog covjeka u bjelo.I ja isao,kad On hoce da meni gleda prvo.Ja njemu kazem Ne,znam da je to haram i instirao sam da to ne radi,a nisam ni znao ,da je on i gatar,kaze On meni ,hoces li da je tebi pomognem,vidi da se ja stim njegovim gatanjem uspritivljujem,ipak ja posustajem da mi Dragi Allah oprosti zbog toga,i on meni gleda,a ja pokusavam,da njega ja ne slusam ,da ne bih ja to u sto bih cuo,navodio posle toga sejtan mene ,da ja u to vjerujem,on zavrsi i dao jedni flasu sa nekom tecnoscu kupam,ja sam to radio,ali nije nista bilo bolje,sve je to bila velika zabluda da mi Dragi Allah oprosti zbog toga.
Od tada,nisam vise nigde bio kod takvih ljudi Elhamdullilah.
Covjek u bjelo i dalje samnom nije bio zadovoljan,zato sto ja ne sledim te znakove iz sna,pa opet pokusavao isto tako ,da idem i kod drugih ljudi,koje rade te take sejtanske rabote,ali ja nisam isao Elhamdullilah,zena ljuta na mene,zasto ja tog covjeka ne slusam ,jer On njoj rekao da vise nece dolaziti i da Dragi Allah je ljut na mene ....Nastavice se

sadaka
Mlađi član
Postovi: 187
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:37 am

Re: smrt mog oca puno djeluje na mene

Post od sadaka » Pet Mar 25, 2011 12:41 am

A najvise je meni pogodilo,kada on njoj rekao,da Dragi Allah kaze za mene da sam ja nevjernik,to je toliko mene pogodilo mnogo,nemogu recima opisati,kada sam ja to cuo,nije mi bilo naravno svejedno,bez obzira sto ,za tog covjeka u bjelo mogu reci ,da nije njega poslao Dragi Allah,da nama pomogne Allahovom voljom,jer opet ,neznam pravu istinu o svemu tome i tom iskusenju,ja kada sam to cuo ,odmah sam izjavio kelimeisehadet ,vise puta,jer sam u to poverovao,iako sam klanjao,ne redovno ali sam klanjao,postio ramazan,cinio zikir,izgovarao svojim recima posle Namaza ,da Ja vjerujem u Dragog Allaha,da je On jedan i jedini ,da nema Drugog Boga osim njega,posle toga ,u meni se vratilo stanje u dusi Elhamdullilah,isto kao i pre tog sna.
Covjek u bjelo poceo i drugim metodama,reko zeni u snu,da meni nije nista,da ja to sve izmisljam.Ja poceo da razmisljam o tome,kako da on dosao u snu Allahovom voljom meni pomoci,a sada kaze,da meni nista nije,da ja to izmisljam.Zena u tog covjeka i dalje cvrsto vjeruje,ja njoj pokusavm objasniti,da taj covjek u bjelo ,moze biti od sejtana,i pricam njoj isto ,kako je sejtan u obliku covjeka na javi prevario covjeka.
Covjek u bjelo kaze njoj,da je Dragi Allah ljut zbog toga,sto kazem zeni svojoj,da taj covjek ,moze biti od sejtana poslat.Ja i dalje u nekoj dilemi,i trazim oprost od Dragog allaha zbog tih rijeci,sto sam reko zeni.
Covjek ubjelo,kaze zeni ,da vise nece dolaziti u snu,da nece vise biti on od pomoci, jer ja sam veoma tvrdoglav ,da samnom se nikako nemoze,zato sto necu slediti i izvrsavati te znakove ,koje dolaze u snu,zena se na to veoma zalostila,i jos vise ljuta na mene.Covjek u bjelo kaze,da ce nama on dati jos jednu sansu.On opet u snu preko nje insistira,da Ja vjerujem u te znakove i da pocinjem izvrsavati,naprotiv,Ja sam bio Elhamdullilah ,sto odlucniji i vise spremniji u svemu tome,da je to samo jedna varka od sejtana u snu.
On posle toga,kaze da on vise ne dolazi i nije dolazio Elhamdullilah.



Posle toga u snu ,zena moja sanjala svog Dedu ,oca od mog punca,a on je umro.
On je mene mnogo volio,da mu dragi Allah oprosti sve grijehe i uvede u Dzenet.
Amin.
Pojavio se On njoj u snu,i kaze ,kako On mene mnogo volio i cenio,i da ja simuliram zbog nogu,(koji sam povredio i imam rentu,)i da ja ne zelim da radim,a to je sve bilo ,jos jedan pokusaj od sejtana,da napravi problem izmedzu mene i moju zenu,da se nasi odnosi,jos jednom uzburkaju i nastane problem.
Zeni je to bilo veoma drago,prvenstveno,sto sanjala svog Dedu,(jer je ona bila mnogo vezana za njega i On je nju mnogo volio)i to je sve uticalo na nju ,da ona u to sto sanjala poveruje,pa pocela da se sa mnom svadza u vezi toga,sto ja istvarno,nezelim da radim,da ja simuliram.
Ali hvala Dragom Allahu proslo je,smiririlo se u vezi toga ,popustila Elhamdullilah.

I posle tog sna,nije vise bilo takvog iskusenja,hvala Dragom Allahu.

Da nas Dragi Allah postedi svih nas, ovakvih i slicnih iskusenja.
Amin

E sada sam se setio,kada sam vec poslao post,da u vezi hamajlije,kada sam procitao na forumu,da se te hamajlije moraju zapaliti,ja sam onda njih zapalio.
Selam alejkum.Halalite,malo dug post.

musliman.v
pisem pomalo
Postovi: 26
Pridružio se: Sre Avg 18, 2010 1:06 am

Re: smrt mog oca puno djeluje na mene

Post od musliman.v » Pet Mar 25, 2011 4:38 pm

Ma ne treba brate uopste vjerovat plaho tome.Ja sam bio uletio u nevakat u te probleme i poceo bio vjerovat ne shvativsi da je to sejtanska igra i sahirska najvjerovatnije.Ja sam znao uzet tumac snova i tamo mi protumaci da sam bolestan da cu imetak trosit na lijecenje vako nako i to mi je stvaralo jos dodatni strah.Kada sam se testirao i poceo sa rukjama nakon sto se ustanovilo da nosim taj problem tj sihr pitao sam neke ljude,a oni su rekli nemoj uopste vjerovat u to.I sam Enes mi je rekao da su tumaci zapetljani i da se ne zamaram sa tim pa nesto kontam vjerovatno je sahir ili sahirka u dogovoru sa dzinom su htjeli da mi naprave smicalicu i mozda da pomislim da je medicinski problem i da ode sve u drugom smjeru.Tako bi mi oni nabacivali sihre,a ja bi mislio da je nesto drugo.Tako ti brate moj nemoj se zamarat sa tim covjekom u bijelom jer ko zna kakvih bi komplikacija mogao donijeti i na krivi smjer te usmjeriti i slati pogresnim ljudima ili sta je vec naumio. Esselamu alejkum

sadaka
Mlađi član
Postovi: 187
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 11:37 am

Re: smrt mog oca puno djeluje na mene

Post od sadaka » Pet Mar 25, 2011 10:48 pm

alejkum ve Selam Brate.
Brate ovo sto se meni desilo ,to je istina,i to je proslo ,taj covjek u bjelo ,nedolazi vise mojoj zeni u snu Elhamdullilah.To sve je bilo ozbiljna stvar,za nekog ,kao ja ,sto sam bio u veoma teskom stanju,koji nisam znao mnogo o sve tome,da snovi mogi biti i od sejtana.Mislis da se sejtan stime ,tek tako igrao sa mnom ,da nije imao nekog drugog cilja.Hvala Dragom Allahu ,nije njemu to uspelo.
Sejtan je obmana i na javi i u snu.
Da nasa Dragi Allah postedi njega i njegove spletke.

Slazem se Brate ,sa jednim delom tvoga posta,ali u ovom mojem slucaju je stvarna istina,koja je moglo ici i nekim drugim sasvim pogresnim smjerom,sto bi mene ,sve to udaljilo od Allahove milosti,da me nije Dragi Allah postedio toga.
Opcenito u snove se treba vjerovati,pogotovo u ovom mojem slucaju,sto to sve imalo neki smisao,a slazem se stobom ,da se puno sa snovima ne treba optericivati,sto kazes ti, pogotovo osobe koje su pod sihrom ,pa sve iz neke velike zelje za ozdravljenm i velikom brigom da ne ide na gore,ode onda sve to u nekom pogresnom i neocekivanom smeru,koji se ta osoba nije nadala,da nas Dragi Allah postedi toga.Amin.
A Dragi Allah najbolje zna.
Selam alejkum Brate.

Odgovori