LIJECENJE KURANOM

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
mesha
Mlađi član
Postovi: 196
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 4:14 pm

Re: LIJECENJE KURANOM

Post od mesha » Ned Apr 03, 2011 7:26 pm

spomenuo si ti jarane, mnogo gore stvari od toga sto navodis "ja sam samo spomenuo da postoje nauke koje se bave izučavanjem Kur'ana, te hadisa".neki ti Allah svt oprosti i uputi na pravi put, kako bilo svako nadje svog hafiza.
nije ovdje niko nesposoban da procita ono sto si napisao, nemoras nas pored nasih ociju uvjearvat da nije istina ono sto vidimo, neg je istina ono sto ti kazes da je istina.kao u onom vicu kad je zena uhvatila muza na zeni lahkog morala, i on se skidajuci sa nje obraca svoji zeni i kaze, nije istina to sto vidis, cekaj da ti objasnim! nije tako ko sto mislis da jeste.

mesha
Mlađi član
Postovi: 196
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 4:14 pm

Re: LIJECENJE KURANOM

Post od mesha » Ned Apr 03, 2011 7:46 pm

p.s.
ne znam zasto ljudi kad im se nesto kaze, npr ne pij alkohol, pa ne kazem ja to tebi da ti zlo zelim, ne kazem da sam bolji od tebe, ne kazem da se pravim pametan, vec da te dozovem pameti, da podjes razmisljast, kako bi se rijesio belaja.
Tako isto sa kamatom, neko ce ovo procitat, pocet se zanimat, pitat ljude koji imaju znanja, citat kur'an , tefsir pa dok se njegovo stanje ne popravi, tj dok ga Allah svt ne uputi, ako je za upute.
Al ovdje se odmah shvati kao neko napadanje, kao da neko nekom zeli zlo, ukazes na stetnost muzike, da je u cilju konacnom da se otarasi toga, kazes da to moze onda ako slusa kur'an jer tad nema mjesta muzici u srcu, ak dobije uputu onda ces to shvatit, ne kazes pri tome ej ti papak sto slusas, ti ces u dzehenem(mada ni to nije iskljuceno jer nikad ne znas kad ce doci melek smrti i kako ces se onda opravdati Allahu svt, sta ces mu reci na pitanje sto si slusao muziku kad je haram? sto si dizao kamatu kad je ona gori haram od bluda? sto si ovo sto si ono???).Kako usotalom mozes napadati covjeka koji te na dobro savjetuje???Zar vas majke nisu nicemu naucile????Ako ti neko kaze, ne slusaj muziku! pa taj ti samo dobro zeli, a ti mu zulum uradis! i jos na sebe natovaris i taj belaj! Pa ak ti kaze ne koristi kamatu! Pa zar ti neko ko ti to kaze zeli zlo? Pa haman da ti (nekom tebi) ni rodjena mati nije il nije dovoljno govorila to. Cemu taj kompleks nize vrijednosti, cemu ta oholost tipa sta ces ti meni govorit, sta me napadas i slicno?
sto se ne razmisli o tome sta ti neko govori?sto ne reknes, vidi ovaj me savjetuje na dobro, sta ce biti ako odustanem od bluda npr, a sta ce biti ako ustrajem? sta ce biti ako dignem kredit sta ce biti ako ne dignem kredit? ako mi ovaj il onaj kaze nemoj dizat kredit, digao si vizu za dzehenem, jel mi taj covjek zeli zlo?il onaj bankar? il onaj koji me tjera na to? Pa odvazi, razmisli..cemu ti sluzi glava? za frizuru haman...
ako neko nekog vrijedja, ondas imas pravo rec ne vrijedjaj me. ako te neko na dobro savjetuje,onda nemas pravo reci sta me napadas! jer to nije napad. ukljuci mozak, prije nego nesto kazes, napises.A samo Allah svt upucuje.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: LIJECENJE KURANOM

Post od Senad » Ned Apr 03, 2011 9:08 pm

esselamu alejkum

Ama šta ste zapeli ko papagaji ponavljat. kamata,kamata, muzika, brada . Idite na forum islambosna i tamo se raspravljajte.

Haris nije nigdje rekao da je nešto halal od harama, Ovo je forum liječenje kur'anom i veoma je važan metodološki pristup problemu , sagledavanje stvarnog stanja i mogućnosti u datom momentu za osobu koja traži pomoć.

Haris jako dobro zna šta govori i trebali bi da vas dvojica čitate i učite od onih koji znaju suštinu problema. Suštinuproblema HAris jako dobro zna i veoma dobre sugestija daje onima kojima je potrebno.

Okante se ćorava posla ovo je forum liječenje kur'anom i jako je bitan pristup problemu a naš brat Haris svakko da sa svojim iskustvom jako dobro zna u čemu je kvaka. Bolje je kretati se 10 km na sat ali voziti nego 100 na sat pa zaglaviti u provaliju na prvoj krivini.

mesha okani se ćorava posla i nemoj nasjedat na akhijeva podmetanja . On tačno zna da ćeš ti sve prihvatiti zdravo za gotovo i pali te bez razloga. samo sebi produbljuješ probeme takvim ponašanjem, Šta te briga da li neko uzima ili daje kamatu , da li neko vodi ljubav sa svojojm majkom, da li neki čovo se popeo na neku nemoralnu ženu. Okani se i pomozi sebi strpljenjem i razumjevanjem problema. Haris ti je dobar uzor.

Neka mi se javi ko je se izliječijo od sihira samo zato što je ugasio bankovni račun na koji mu je stizala nekakva crkavica, Neka mi se javi ko je se izliječio od sihira da je samo pustio bradu.

akhi i mesha , remetite i ono malo pomoći koja se pruža onima kojima je potrebna. Fakat nemate metodologiju dawe ako na to pucate , okante se ćorava posla,, HAdis jasno kaže : "Olakšavajte i nemojte otežavat! Smirujte i nemojte rastjeravat!"

Propali su oni prije vas koji su pretjerivali u vjeri.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: LIJECENJE KURANOM

Post od Haris » Ned Apr 03, 2011 10:05 pm

Ah braćo. Neću ništa reći. Sad ispada da je brada farz, a ne sunnet.

Ovdje se ne zna ko pije ko plaća. Sad razumijem pojedince koji su mi rekli "ja se više i ne raspravljam na forumu".

I upravo ovo što Senad kaže. Kao da me slušao pa pisao.
Ja nigdje nisam rekao da je kamata haram, niti halal. Čak nisam je ni spomenuo.

Samo sam rekao da sam prinuđen da dajem kamatu (ono što banka naziva zaradom za meni posuđeni novac) i ja tu kamatu ne dajem što volim bankara, ovog ili onog, nego što propisi (banke) tako nalažu.
Nego ako je ko voljan da nama bosancima, muslimanima dobrim, daje beskamatne kredite tamo iz dijaspore, bujrum. Bit će hajr poslovat.

mesha
Mlađi član
Postovi: 196
Pridružio se: Čet Sep 02, 2010 4:14 pm

Re: LIJECENJE KURANOM

Post od mesha » Pon Apr 04, 2011 6:42 am

da, eto...sad mi kao ne znamo citati sta je napisano.hoce to, hoce.

Dado
pisem pomalo
Postovi: 41
Pridružio se: Čet Sep 18, 2008 12:14 pm
Lokacija: Njemacka / Crna Gora

Re: LIJECENJE KURANOM

Post od Dado » Pon Apr 04, 2011 7:00 am

Selam alejkum ljudi,

necu se puno petljat..samo da ostavim ovo i brisem nazad na posao...

We Selam.

http://bbibanka.com.ba/web/

ProudMuslim
Mlađi član
Postovi: 71
Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 3:18 pm

Re: LIJECENJE KURANOM

Post od ProudMuslim » Pon Maj 06, 2013 12:34 pm

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuh..

Trazila sam po forumu temu vezanu za kamate, pa se svugdje pomalo pojavljuje, ali posto ste tu razpravljali isto nesto o kamatama, sam odlucila napisati tu, da ne otvaram novu temu..

Naime, situacija je takva..ja i muz smo zivljeli u stanu gdje smo placali stanarinu, i posto smo sad preselili dobili smo nazad pare za kavciju (pare koje das u slucaju da sta pokvaris da ti odbiju). Oni te pare stave na banku, i tu se kao stvaraju isto kamate nama.. Sad su nam to vratili te pare, posto je bilo sve ok i dobili smo i te kamate pored nakazane na konto.. Tih para nije puno, 15 eur.. ali znam da je kamata zabranita.. sad neznam sta bi s tim parama, da ih potrosim su haram, dali ih smim nekom dati, ili je to jos veci grijeh ako ih kome poklonim ko treba..

Molim vas za pomoc, znam da je mala svota para ali se nebi voljela ogrijesiti radi tih para, a nemamo pojma sta bi s njima..

kenan79
Stari član
Postovi: 305
Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 11:22 am

Re: LIJECENJE KURANOM

Post od kenan79 » Pon Maj 06, 2013 9:11 pm

we alejkumusselam we rahmetullahi we berekatuhu.

Allah te nagradio. Mozda korisne informacije nadjes na ovim linkovima.
http://www.zijadljakic.com/index.php?op ... &Itemid=44

http://www.zijadljakic.com/index.php?op ... &Itemid=44

ProudMuslim
Mlađi član
Postovi: 71
Pridružio se: Ned Feb 17, 2013 3:18 pm

Re: LIJECENJE KURANOM

Post od ProudMuslim » Uto Maj 07, 2013 12:37 pm

Allah tebe nagradio kenane na svoj toj pomoci i vremenu koje odvojis da nama koji smo tako receno na pocetku toliko pomazes! Hvala ti ogromno!
Ja sam isto pomislila na to da dadnem, ali reko ogrijesit cu se jos vise pa jos veci belaj :)

kenan79
Stari član
Postovi: 305
Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 11:22 am

Re: LIJECENJE KURANOM

Post od kenan79 » Uto Maj 07, 2013 10:31 pm

Hvala Allahu

Odgovori