prelazak na islam

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
MAGDALENA
Mlađi član
Postovi: 63
Pridružio se: Sub Apr 02, 2011 8:57 pm

Re: prelazak na islam

Post od MAGDALENA » Pon Apr 04, 2011 4:52 pm

nisu me prisilili već rekli da me neće opsjedati taj napasnik u krevetu ako se udam da to ide samo na neudate žene

MAGDALENA
Mlađi član
Postovi: 63
Pridružio se: Sub Apr 02, 2011 8:57 pm

Re: prelazak na islam

Post od MAGDALENA » Pon Apr 04, 2011 4:57 pm

to je bilo u turskoj tamo sam otišla jedan me je vjenčao tobožnji hođa a zapise je navodno poslao drugi hođa kod granice irana tako mi je rečeno

akhi
Stari član
Postovi: 342
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Lokacija: dunya
Kontakt:

Re: prelazak na islam

Post od akhi » Pon Apr 04, 2011 5:29 pm

Mogu oni izgovarati sehadet rijecima (svaki munafik ili licemjer tako radi) ali ako nema srca i djela, nista! Nema imana bez djela! Sejtan je ucinio kufr djelom!

Kako su te vjencali, kad nisi nikoga vidjela?! Nije ti dao ponudu, nije bilo svjedoka ponude?! Oni svakako nisu muslimani... To ne ispunjava osnovne uvjete za brak! Muz je duzan da se brine o svojoj zeni u svim aspektima kako islamski propisi zahtjevaju:izdrzavanje, cuvanje, seks-nema odvajanja dok ona ne zadovolji SVOJE POTREBE, djeca... To sve je obicna lakrdija, sirk i sektastvo, a ne vjencanje sto su ti predstavili!

A, otkud ti zavrsi cak u Turskoj i Iranu? Kako su te ti "napastovali"? U snu ili na javi? Kada je to pocelo? Imas li druge simptome?

Moguce da te gazda kid kojeg radis napastuje?

Izgleda da si imala posla sa kakvim medzusijama...

MAGDALENA
Mlađi član
Postovi: 63
Pridružio se: Sub Apr 02, 2011 8:57 pm

Re: prelazak na islam

Post od MAGDALENA » Pon Apr 04, 2011 5:47 pm

kakav gazda ja njegujem liječnika koji ima 83 g već me nekakav kao sjena napadao to je bilo prije no što sam uzela islam izluđivalo me to više u snu se to događalo a oni su rekli da je to komandant đin sa 12 ostalih,skrivali su mi stvari noću me strašili no kasnije sam ja kao to prihvatila jer nisam znala da sam s nečim opsjednuta sada po drugi put me noću tj čim sumrak dođe me prate dahću a kad legnem diraju me i nešto mi šapću noćas su mi kuran okrenuli uzela sam abdest i sva se okupala i kosu oprala ništa ne pomaže imam dvije modrice na nogama od noćas.neznam ali ovaj puta su opasniji kao da su neki diktatori neznam ...nemogu 5 dana jesti ni spavati agresivna sam povremeno nemogu nikoga podnijeti i kao da sam u nekom drugom svijetu noćas kao da se vratio taj lik koji me silovao no sada kao po drugoj zadaći.visoki jak muškarac lice nejasno tamnu kožu ima i kad zaspem svako malo me kao neki udarac probudi i onda osjetim prisutnost više osoba koje ili međusobno razgovaraju ili meni govore no nemogu shvatiti što,padala sam u nesvjest napravila sve pretrage i sve je u redu.liječnik koji je vidio taj moj pad kaže da sam se grčila sva i škripala zubima da je ličilo na epi napad no ct mozga uredan kao i eeg

MAGDALENA
Mlađi član
Postovi: 63
Pridružio se: Sub Apr 02, 2011 8:57 pm

Re: prelazak na islam

Post od MAGDALENA » Pon Apr 04, 2011 6:03 pm

I SADA JE POČELO OSJEČAJ HLADNOĆE KAO DA SAM NA SIBIRU UVIJEK U OVO VRIJEME ME POČNU BAŠ DETALJNO UZNEMIRAVATI.A DA ODEM U KREVET JA ĆU SIĆI S ZDRAVOG RAZUMA SAVJETUJU MI NEKI ČITATI KURAN ŠTO SAM I ČINILA PA SU ME NOČAS ZAMALO ZATAMANILI KAD SAM OSJETILA DA SU NA MENI VIKNULA SAM ALLAHU EKBER PA SU MI KURAN POMICALI I OKRETALI I JOŠ JE GORE BILO ZADRŽI IH SAMO KAD IZGOVARAM KELIME ŠEHADET ČIM PRESTANEM OPET DOĐU ISTI MOMENT VRATA MI OTVARAJU I KAO DA SE NAGLEDAVAJU JA ZNAM ŠTO PROŽIVLJAVAM I VIDJELA SAM SVOJIM OČIMA

akhi
Stari član
Postovi: 342
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Lokacija: dunya
Kontakt:

Re: prelazak na islam

Post od akhi » Pon Apr 04, 2011 6:40 pm

Ovako... Kako si zavrsila u Turskoj? Ko te tamo poslao? Kad ti je to pocelo? Prije koliko godina? Kako je pocelo? Jesi li spalila zapise?

Ti izgleda imas sihr haluciniranja i losih snova, a to sto si dozivjela JESTE EPILEPTICNI NAPAD! Procitaj o tome na knjizi koju sam postavio na podforum "Ostalo". Jesi li pustila ezan? InshaAllah, nece ti dolaziti dok se ezan uci!

Jesi li odslusala Enesovu audio rukju? Sta si osjetila?

Na kakvu operaciju ides? Koje zdravstvene probleme imas?

MAGDALENA
Mlađi član
Postovi: 63
Pridružio se: Sub Apr 02, 2011 8:57 pm

Re: prelazak na islam

Post od MAGDALENA » Pon Apr 04, 2011 6:47 pm

nisam imala napad jer bi bilo zabilježeno na ct mozga i eeg pretragi.završila sam tako što me jedna poznanica uputila tamo ona živi u inozemstvu ,gdje sam i ja živjela prije,,,,nemogu ja puštati ezan u tuđoj kući šefica mi je liječnica pa će me još izbaciti s posla ako me razumijete ovdje sam ja neshvaćena.slušala sam rukju i počela vrištati ali sam prvo počela kao plakati,nije to bio plač nego kao da sam cvilila poslije nisam mogla izdržati jer sam se tresla,ako imam taj sihir odakle onda silovanja jesu li oni krivi za napad i oprostite neznam da li se uopće to smije pitati tko ste vi jeste li samo vjernik ili ste i učač kurana

MAGDALENA
Mlađi član
Postovi: 63
Pridružio se: Sub Apr 02, 2011 8:57 pm

Re: prelazak na islam

Post od MAGDALENA » Pon Apr 04, 2011 6:50 pm

zapise nisam spalila to je opasno i neću imati posla s tim kada nađem osobu koja će mi pomoći dat ću da to ona spali ja tome niti blizu više ne želim

akhi
Stari član
Postovi: 342
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Lokacija: dunya
Kontakt:

Re: prelazak na islam

Post od akhi » Pon Apr 04, 2011 7:22 pm

Kad ti je pocelo napadanje? Na kiju operaciju ides? Imas li drugih problema?

Sta ima veze ct i eeg koji su radjeni poslije napada? Ct gleda vise ima li tumor druga promjena koja izaziva epilepticni napad. Eeg ti pokaze grand ili pti mal za vrijeme napada, ne dok ga nemas! Da si bila na eeg dok je trajao, pokazao bi...

Ja sam ti musliman, a i ucac Kur'ana.

Imas li ti kompjuter, mobitel ili kakav player u svojoj sobi? Pustis na relativno tiho-da se cuje samo u tvojoj sobi...

Sto se tice slusanja Enesove rukje, bila si najvjerovatnije blizu da sta izidje iz tebe... De vidi da opet poslusas, naravno, uz redovan namaz i negiranje tih apsurdih brakova... Moras biti svjestna da ti niko ne moze nauditi ako Allah Subhane to ne zeli. Spali te zapise sto prije! Mozes ih za pocetak pocijepati pa lagano politi maslinovim uljem i zapaliti... Ne boj se, moze ti samo bolje biti, inshaAllah! Ti zapisi su sirk!

A,

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: prelazak na islam

Post od Haris » Pon Apr 04, 2011 8:32 pm

:/ akhi, zabušavaš i još gore tjeraš ženu da se pati. Pusti sad Tursku, pusti brak, pusti operaciju, tri puta je pitaš kao da te baš interesuje na kakvu operaciju ide.

Nije ni prva ni posljednja kojoj nije brak uspio, nažalost. Ali to nema veze sa ovim slučajem, ideš u krajnost. Sad je sama, čuva se bluda i trudi se naučiti nešto. Ako je vadila nalaze, i ako kaže da je sve ok, onda nema potrebe pitati više šta je problem. Jasno se vidi da je slučaj sihra ili nečeg sličnog.
Šta ako je bila u Turskoj, zar je zabranjeno otići u Tursku?

Možeš joj preporučiti šta da skloni po kući, šta da pušta, kako se da ponaša, a ne da joj vaziš kako je neki brak haram, ili da Turska nije zemlja snova.

Ne znam jesi li ikad osjetio ovu vrstu problema, posebno mi je drago ako nisi i što nisi, ali tačno nekad pomislim da vam treba jedno 2-3 godine dobre borbe da se skulirate. Čovjek se u nevolji hvata za slamku, i pristat će na sve samo da bude bolje, još ako ne poznaje propise, lakše pada u zamku. I zato je razumijem što je uzela i hamajliju i pristala na kojekakve brakove i slično. I sam bih se hvatao hamajlija, vračeva i gluposti da nisam Allahovom voljom došao na ovaj forum i upoznao kako stoje stvari, jer sam bio u potpunom neznanju što se tiče ove teme.

Rekao si da brak nije halal i nemaš više šta. Uostalom ako kaže da je izgovorila šehadet, nema puno priče. Koliko poznajem nije pod moranjem da se šerijatski brak sklopi u džamiji (znaš ona građevina sa kupolom, i velikim stubom betonskim kraj nje). A i ne možeš govoriti da su ti neki licemjeri, to Poslanik nije govorio jer nije znao šta je u srcima ljudi, pa kako ćeš ti.

musliman.v
pisem pomalo
Postovi: 26
Pridružio se: Sre Avg 18, 2010 1:06 am

Re: prelazak na islam

Post od musliman.v » Pon Apr 04, 2011 11:12 pm

Ma ti si harise men se cini onaj pravi iskreni mumin koji ne gleda samo sebe vec se trudi i da drugima pomogne.Da ti Allah olaksa tvoje stanje i da te nagradi na oba svijeta kao i nas ostale sa dobrim namjerama sa ovog foruma.Nego da se opet osvrnem malo na Magdalenu i da joj napisem i to da ponovo procita ono sto sam joj napisao u vezi zastite.Nemoj mislit da ti ja ne vjerujem u vezi pomjeranja stvari i da mislim da haluciniras jer dzini su sluzili Sulejmana a.s i to je dokaz da mogu pomjerat stvari zavisno od toga koliko ih je i kolika je njihova jacina.I ja sam svojim ocima vidio kako mi se luster pomjera al sam pustio suru bekare i oni se onda razbjeze i smiri se situacija i to mi je bilo 2 puta.Al sam prakticirao ono vec navedeno i bio uporan i evo vec dugo vremena nisu dosli da me pokusaju uplasit.Nemoj mislit da su dzini jaki jer je Allah jak,a oni su slabasni kao i mi ljudi.Pokazala si se i ti krhka u svojim postupcima mislim jer meni to nekako djeluje da ti je neko rekao primi budizam ili postani hindus bice ti lakse ti bi to prihvatila.Al sto kaze Haris da te ne tusimo u vezi nekih stvari jer je ipak to Allahova odredba i vjerovatno ces vidjeti veliki hajr u islamu ako budes istinski vjerovala.Nakon sto se zastitis od vanjskih napada onda ti se mozda moze ucinit da te dodiruju al to je ustvari trnjenje u nekim dijelovima tijela tj, kretanje dzina jer oni se mogu kretat kao sto krv cirkulise kroz tijelo.Nemoj mislit da ako ovi pobjegnu kada cuju ucenje da ce i ovi koji su unutar tebe jer oni trpe bol ali gledaju da duze ostanu jer su zbog toga poslani i sto kaze Enes ne rjesava se problem preko noci samim prihvatanjem islama. preko noci.Nemoj se plasiti ničega niti spaljivanja zapisa jer samo se Allaha boj jer je on Gospodar svjetova i moli Ga za njegovu zastitu da ti dadne zdravlje bereket i nafaku.Izvinite ako sam malo duze pisao al mislim da je dovoljno receno na ovoj temi pa se ti sestro malo prihvati vjere i pođi ih ranjavat terapijama jer je tebi nametnut rat,jednostavno nemas vise plaho razloga za neki vele strah.Sve najbolje i esselamu alejkum.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: prelazak na islam

Post od Haris » Pon Apr 04, 2011 11:54 pm

Hvala ti brate, amin jaRabbi-l-alemin.

Dat će Allah, znam ja jednog momka, sredit će to, zove se sabur. :D

Esselamu alejkum, svako dobro.

MAGDALENA
Mlađi član
Postovi: 63
Pridružio se: Sub Apr 02, 2011 8:57 pm

Re: prelazak na islam

Post od MAGDALENA » Uto Apr 05, 2011 5:05 am

SELAM HVALA BRATU HARISU ŠTO ME OHRABRIO,ŠTO SE TIČE BRAKA JA SA TIM ČOVIJEKOM NISAM NIŠTA IMALA NITI SAM GA IKADA VIDJELA NO ŠTO SE TIČE MOG PRIVATNOG ŽIVOTA POSLIJE TE UDAJE NAVODNE JA NE MOGU SA NIKIM NITI PROBATI PA SAM RAZMIŠLJALA ČITAJUĆI SVE OVO DA ME ONI MOŽDA NISU ZA KAKVOK DUHA VJENČALI SVAŠTA MI PADA NA PAMET,JA SAM SAMO PONAVLJALA ŠTA SU MI ONI GOVORILI A ŠTA JE TO BILO NEZNAM INAČE GOVORIM 5 JEZIKA ALI ARABSKI NE RAZUMIJEM,ONO ŠTO STE REKLI DA KOLAJU PO KRVI TO JE MOGUĆE JER TO JE TAKAV OSJEĆAJ NO KAO HLADNOĆA ALI UŽASNA KOJA IZAZIVA STRAH,JA SAM JEDVA DOČEKALA ZORU I NOĆAS SAM IMALA RAZNE DOGODOVŠTINE.JELI MOGUĆE DA SU ME ZA DUHA VJENČALI IAKO SU MI REKLI DA ĆE TOM SVADBOM ISTJERATI TOG ĐINA S MENE KOJI JE NAVODNO IMAO NAMJERU DA SE VJENČA SA MNOM

MAGDALENA
Mlađi član
Postovi: 63
Pridružio se: Sub Apr 02, 2011 8:57 pm

Re: prelazak na islam

Post od MAGDALENA » Uto Apr 05, 2011 5:23 am

U MOJOJ JE SOBI SLIKA TJ DVIJE SLIKE IMAJU LJUDI NA NJIMA OČI IMAJU NARAVNO KUĆA JE PUNA SLIKA I KIPOVA OD DRVA NAPOMENULA SAM VEĆ DA JE TO BIO LIJEČNIK A NARAVNO KAKO TO VEĆ IDE LJUDI SU MU SVAŠTA DONOSILI A MI DOLAZIMO IZ DIJELA HR GDJE PREVLADAVA TAKVA VRSTA UMJETNOSTI.TAMO GDJE SPAVAM MAKNUTI ĆU IH NO MORAM PRVO PITATI NJEGOVU KĆER.NO KUDA GOD DA KRENEM OSJEĆAM SE NEUGODNO TOGA IMA PREVIŠE TU TAKO SLUŠAJUĆI VAS NIJE NI ČUDO DA IM JE LIJEPO TU.TAJ JE LIJEČNIK PUNO I PUTOVAO PA JE IZ ČITAVOG SVIJETA DONIO SVAŠTA.NARAVNO MUČI ME TA OPERACIJA ŠTA DA MI SE DOGODI NAPOMENUTI ĆU SAMO DA SE RADI O ŽILAMA ŠTA JE DOISTA KOMPLICIRANI ZAHVAT.NADAM SE DA NEĆE NIŠTA BITI NO SVE DALJE NEKAKO NEBI IŠLA JER ME STRAH DA NE DOĐE DO TEŽEG KRVARENJA. I ZATO SAM I PITALA DA LI JE PAMETNO POZVATI HOĐU NO SADA DA LI TO UOPĆE JE TO HOĐA JER SLUŠAJUĆI SVE OVO MOŽDA JE TO I KAKAV SIHIR BAZ PA DA MI JOŠ NEŠTO KRIVO PROČITA ŠTA ĆU ONDA.NAVODNO IMA U VARAŽDINU ĐEMAT NO JE LI TO DOISTA TAKO NEZNAM.NISAM VIŠE PAMETNA

akhi
Stari član
Postovi: 342
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Lokacija: dunya
Kontakt:

Re: prelazak na islam

Post od akhi » Uto Apr 05, 2011 6:58 am

Oni su te najvjerovatnije "vjencali" za kakvog dzina. On najvjerovatnije misli misli da je taj brak validan. No, nema braka izmedju ljudi i dzina! Vjerovatno da zadovolje tog dzina, sto je sirk.

Gledaj da jedes sto vise ljute hrane, maslina, hurmi. Pravi caj od djjmbira, kajenskog papra, kurkume sa crnim biberom. Ovi cajevi ne gode dzinima, a tebe ce zagrijati i poboljati cirkulaciju, posebno u glavu. Takodjer caj od djumbira je blagi laksativ. Vidi na netu npr. ginger tea remedy. Za jace laksativno djelovanje uzmi dva decilitra hladno presanog maslinovog ulja pred spavanje. Ovo gledaj da izazoves svaka tri dana.

Pusti ezan po cijeli dan i noc.

Nadji caj od cvjetova Drace (Paliurus Spina Christi). Pij ga i koristi ga za kupanje u kadi u koju ces dodati pola litra toga caja i pola litra naucene vode (mozes sama prouciti fatihu i druge sure koje znas tako da dah ide u vodu, a po zavrsetku puhni u vodu-to je naucena voda). Otusiraj se hladnom vodom pa onda ostani u toj toploj kupki pola sata. Mozes dodati i ruzmarina, nevena, zalfije, narancinih cvjetova, limete (soka), morske (eko) soli, octa od divljih jabuka.

Prije spavanja namazi cijelo tijelo naucenim (isto kao voda) maslinovim uljem. Namazi se pa poslusaj rukju.

Kupi u knjizari zbirku Hisnul muslim pa uci dove za zastitu. Gledaj da odspavas poslije podne sahat-dva. Idi u prirodu na sunce. Pij dosta vode (one naucene)-po tri litra dne min.

Bit ce bolje, inshaAllah!

Za hodju nema potrebe pred operaciju. Samo izgovori sehadet kao zadnje rijeci. Ako umres, ici ces u dzennet, inshaAllah!

Odgovori