Selam alejkum,
Ne znam odakle da pocnem. Imam 22 godine i nikada nisam bila sretna u zivotu. Stalno sam depresivna. Uvijek sam mislila da ce krenuti bolje, i krene, ali onda se desi nesto jos gore. Da sad ne bih pisala autobiografiju, napisat cu ono zbog cega sam trenutno jako nesretna. Upoznala sam momka prije godinu dana i krenula s njim u vezu, bio mi je prvi momak. Voljela sam ga, a i on mene. Bio je katolik, pa je presao na islam. Dok smo bili u vezi, nikad nije bilo kako treba, ili sam ja plakala ili on. I eto, on se ubio (da mu Allah dragi olaksa i smiluje mu se). Znam da me niko i nista ne moze utjesiti, osim Allaha, pa ne bih da pisem o boli koju osjecam... Od njegove smrti stalno sanjam more ili vodu. Ne znam sta to znaci... Ako mi moze neko pomoci i reci mi sta da ucim za njega da i za sebe da mi bude lakse?
tesko mi je
Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Re: tesko mi je
Esselamu alejkum,
Ne znam šta reći na sve to. Samo ti mogu preporučiti da sebe počneš izgrađivat u vjerskom smislu kako bi shvatila da je sve Božija odredba.
Kod muslimana, vjernika nema tuge, nema depresije, nema života koji nema smisla (ima naravno, javi se i tuga i depresija, ali nikad toliko da insan digne ruku na sebe).
Za njega ne možeš ništa učit. A što se tebe tiče, možeš tražiti smiraj u vjeri.
Ne znam šta reći na sve to. Samo ti mogu preporučiti da sebe počneš izgrađivat u vjerskom smislu kako bi shvatila da je sve Božija odredba.
Kod muslimana, vjernika nema tuge, nema depresije, nema života koji nema smisla (ima naravno, javi se i tuga i depresija, ali nikad toliko da insan digne ruku na sebe).
Za njega ne možeš ništa učit. A što se tebe tiče, možeš tražiti smiraj u vjeri.
VODA: simbolizira islam, znanje, život, rodnost i izobilje, jer je život vezan za nju, shodno riječima Uzvišenog: "...Mi smo ih vodom obilnom pojili da bismo ih time na kušnju stavili."
-
Haris
- Veteran
- Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
- Kontakt:
Ne bi se trebao tumačiti san na osnovu tumača snova jer u nekim situacijama postoje isti snovi, a da se tumače različito, ovisno o čovjekovom načinu života, imanu i td.