Selam

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

AJDA
pisem pomalo
Postovi: 10
Pridružio se: Čet Mar 08, 2012 5:49 pm

Selam

Post od AJDA » Sre Mar 14, 2012 1:13 pm

U ime Allaha Milostivog Samilosnog...
Nova sam na forumu, a prijavila sam se jer mi treba pomoc...razgovor, uputa..Ne znam ni sama sta je to sto mi treba.Ali da krenem od samog pocetka.
-Udala sam se prije 1,5 godinu.Hvala Allahu, moj muz je divan covjek.Pazi me, postujemo se, volimo i sretni smo jedno s drugim elhamdulillah. Medjutim, pojavio se problem-iako smo htjeli dijete do trudnoce nije dolazilo.Krenuli smo na pretrage.Doktori se cudili i cudili jer su i njegovi i moji nalazi bili uredni hvala Allahu.Pricali kako treba da se opustim..da sama sebi stvaram pritisak, da je to razlog sto ne mogu da ostanem trudna.Hajjr!!!(Nakon 16 dugih mjeseci Milostivi nas obraduje trudnocom.Ali na zalost, ne za dugo.:(((( Imala sam spontani u 9 sedmici trudnoce.Doktori kazu da je bebino srce samo prestalo da kuca.Fizicki bol je prosao...bio je jak da je moj rodjeni brat kad me vidio mislio da su mi to zadnji trenuci. Uglavnom plod je spontano otsiao..ali posteljica i njeni dijelovi su ostali i izazivali uzasne bolove.Hajr..i to prodje.Ali psihicki bol..ono neprestano pitanje zasto.Jesam li negdje zgrijesila pa me Gospodar kaznio??? Jesam li negdje trebala halala traziti, pa nisam???I kako dr nemaju objasnjenja...po glavi mi se pocnu vrtiti razni scenariji.Prije na 10-ak dana nego sam imala spontani, u kupatilu na ogledalu pronadjem neki smotuljak.Kad sam ga htjela otvoriti da vidim sta je-muz mi nije dao nego je to odnio da baci. Ni to mi nije bila dovoljna opomena..Vodjena mislju da mene Allah cuva...i da mi niko ne moze nikakvo zlo nanijeti ako On to nece nisam se obazirala ni na upozorenja moje rodice da posjetim nekog hodzu. Kad sam prokrvarila, nista mi nije ni padalo na pmaet nego samo da se molim da sve bude u redu s mojom bebom.Mirovala sam-dr mi tako rekli.Namaz sam obavljala vise u mislima, nego po propisu jer su mi rekli da se ne smijem ni saginjati ni naprezati niti ista.Isti taj dan kad sam prokrvarila nazove mene muzeva tetka (prvi put otkad sam se udala) i kaze kako je cula da sam prokrvarila i jel to znaci da sam BILA trudna??Ja joj kazem da elhamdulillah ja jos uvijek jesam trudna.Kaze mi ona:"Dok si ti prokrvarila nema od te trudnoce nista!" Hajjr...prekinem razgovor, isplacem se i dalje.Sta da radim..Allah, najbolje zna. Dan pred spontani, dodje ista ta muzeva tetka i kaze meni:"Nece ti TO ostati..."Ja rekoh bice onako kako je Allah dragi odredio.A kako god je On odredio-hvala Mu.Tu je razgovor na tu temu zavrsio.
Sutra sam imala kontrolu u bolnici.Osjecala sam se dobro.Imala standardne mucnine, povracala..imala sve simptome trudnoce.Dr pogleda na ultrazvuk-i kaze srce je stalo da kuca.I to ne davno jer je sve jos izgledalo uredno.Dalju agoniju, dr koji su me pregledali, procedure i lijekove koje sam prosla vam necu opisivati.Molim Allaha dz.s. da mi olaksa dusi, i odrzi me u pameti.
Poslije svega toga sam se pobojala da ipak ima tu nesto vise od ljudske zlobe. Znam da sura Bekare smeta dzinima..muz i ja nemamo problema s tim. Cak sta vise, kad slusamo njeno ucenje smiruje.Nekako grije dusu.Nemam problema ni kad stanem na namaz...Ne znam sta da radim???Da ipak potrazim nekoga ucenijeg...ili sta???
Svaki savijet je dobrodosao.Da vas Allah nagradi svakim dobrom i sacuva vas od iskusenja koja ne mozete podnijeti.
Najljepsi selam!!

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Selam

Post od Senad » Sre Mar 14, 2012 1:32 pm

Esselamu alejkum

INšaAllah bi će djece , Allah najbolje zna razog tog stanja.
Opusti se, Allahova odredba će se ispuniti. Kroz ovaj tekst može se zaključiti da ispravno rezonuješ .

Redovno namaz obavljat
Svaki dan jutrom večeri zaštitne zikrove ( ovdje je važno napomenuti da zaštitni zikrovi nisu samo z a opsihirene nego i za zdrave osobe to je preporuka Poslanika a s. )

Ispravno odlaziti na spavanje
NAstojat biti što više pod abdestom
Paziti skim se družiš, skim jesti i piti

Postoji zavist ili urok pa se trebaš čuvati jer to je istina .

Poslanik, s. a. v. s., rekao je: "Najveći uzročnik smrti moga ummeta, poslije Allahove sudbine (kadera), jest urok" (Buharija).

kaže Ibn-Kesir. "Jer, urok je istina i može oboriti konjanika sa konja"

Ako se odlučiš daposjetiš nekog učača rukje pazisamoda je ispravan. NIkakvi zapisi tu ne pomažu niti ogledanje.

Selam

AJDA
pisem pomalo
Postovi: 10
Pridružio se: Čet Mar 08, 2012 5:49 pm

Re: Selam

Post od AJDA » Sre Mar 14, 2012 1:39 pm

Allah te nagradio na brzom odgovoru.Sjedim i cekam da mi se neko bar javi.
Amin, dao ih dragi Bog svima koji ih zeljeli.
Ucim jutarnji i vecernji zikr jos otkad sam bila djevojcica.Pred spavanje jos obavezno dovim..Pridrzavam se i onoga da dova nije potpuna ukoliko se u istoj ne sjetimo Poslanika s.a.w.s. i svoje brace muslimana.Ali dusa mi je prazna kako se sve ovo desilo.Mozak govori jedno-moralo je tako biti.Bilo mi zapisano.Allah najbolje zna zasto...ali srce ne moze da prihvati.
Nisam nikad imala priliku niti razmisljati o odlasku nekome od ucaca.Ne znam ni sta to podrazumijeva...kako znati ko je "pravi"?Inace sam se udala u Mostar.Ne znam ni koga da pitam za savijet???Pa ne moze skoditi da mi sta prouci-mozda da porazgovara samnom, da mi malo dusu rastereti.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Selam

Post od Haris » Sre Mar 14, 2012 5:18 pm

Esselamu alejkum,

Prije svega dobro došla na forum.
Teško je ovako reći bilo šta jer sa jedne strane (doktori kažu da je sve ok) ispade da je ova druga strana, ako nije doktor, jest hodža. Opet sa druge strane kažeš da se ne osjećaš loše kad slušaš Bekaru.

Svašta može biti..

Prije svega ostavi tetku po strani, tetka je nebitan faktor u ovoj priči. To se možda slučajno ili namjerno podudari da ispadne tako ali nemoj da te brine to.
Kaže Allah dž.š.: "Ne volite nešto, a ono može biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. – Allah zna, a vi ne znate." (El-Bekare, 216)

Sa druge strane čini mi se da imaju hadisi koji kažu da ako se neko strpi na gubitku djeteta da će mu to biti nadoknađeno Džennetom inšaAllah.

Pokušaj praktikovati da slušaš Bekaru i audio rukju dok žmiriš..

Ti i muž kad se odlučite ponovo imati djece inšaAllah, praktikujte učenje dove prije snošaja za zaštitu od šejtana.

Također, pogledaj ovaj link:

http://www.lijecenje-kuranom.com/vrste- ... -krvarenja

Da ti Allah podari svako dobro i osaburi te..

AJDA
pisem pomalo
Postovi: 10
Pridružio se: Čet Mar 08, 2012 5:49 pm

Re: Selam

Post od AJDA » Sre Mar 14, 2012 6:31 pm

"Ne volite nešto, a ono može biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. – Allah zna, a vi ne znate." (El-Bekare, 216)-isto ovo danas sam bratu ponavljala.Njega je sve ovo strasno pogodilo..ali bas bas.. :cry:
Nisam pokusala zmureci slusati Bekare, ali pokusat cu svakako.
Ne znam na koju dovu mislis prije odnosa-molim te napisi ako ti nije problem...Do sada nisam nista dovila..Klnajati dva rekata, i bismila... Mislila sam da je to dovoljno. :cry:
Jos jednom, ako imate nekog imama/ucaca koji je tu u Hercegovini da znate da bi nam mogao pomoci molim vas javite. Da vas Allah nagradi svakim hajrom.
I pitanje, jel opasno da slusam rukju dok sam sama???Sta ako zaista ima "nesto"?Jel mogu sama sebi naskoditi???
Halalite sto stalno pitam, ali zaista se nikad nisam sretala sa ovim stvarima. :cry:

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Selam

Post od Haris » Čet Mar 15, 2012 12:46 am

Pitanje: U jednom hadisu navodi se da prije spolnog odnosa treba proučiti dovu: ''Bismillahi, Allahumme dženibneš-šejtane ve dženibiš-šejtane ma razektena'' – da li će i žena učiti spomenutu dovu prije odnosa?

Odgovor: Spomenuta dova propisana je muškarcima da je uče prije spolnog odnosa, spomenuta je u hadisu Ibn Abbasa, r.a., da je Poslanik kazao: ''Kada bi neko od vas prije spolnog odnosa kazao: 'Bismillahi, Allahumme dženibneš-šejtane ve dženibiš-šejtane ma razektena' (Bismillahi, Gospodaru sačuvaj nas od šejtana, i sačuvaj od šejtana ono čime nas opskrbiš), pa ako se iz tog odnosa rodi dijete, nikada mu šejtan neće moći nauditi.'' (Buharija i Muslim)
Ne postoji prepreka da i supruga uči spomenutu dovu, jer je osnova da ne postoji razlika u propisima između muškaraca i žena.

(Fetve Stalne komisije: fetva broj 17998, 19 tom, str. 356)

Nema problema, forum i jest za pitanja, pa bujrum, rešetaj.

AJDA
pisem pomalo
Postovi: 10
Pridružio se: Čet Mar 08, 2012 5:49 pm

Re: Selam

Post od AJDA » Čet Mar 15, 2012 7:52 pm

I dalje bih voljela uputu za nekog kome bih se mogla obratiti.Najbolje bi bilo negdje u Mostaru...ako ne Mostar, onda jel ima gdje u Hercegovini??? :?: :?:

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Selam

Post od Haris » Čet Mar 15, 2012 9:58 pm

Hmm.. ovdje se na forumu nije spominjalo ime sa te pozicije. Opet ne znam, možda neko javi..

AJDA
pisem pomalo
Postovi: 10
Pridružio se: Čet Mar 08, 2012 5:49 pm

Re: Selam

Post od AJDA » Čet Mar 15, 2012 10:07 pm

:cry: :cry: Cak ni Konjic???
Mislim nije neki problem ni dalje otici, ali onda to znaci da moram jos da cekam jer su mi dr rekli da moram "odlezati" nakon spontanog jer sam imala i nekih komplikacija.A meni se bas i ne ceka.. :cry: :cry:

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Selam

Post od Haris » Čet Mar 15, 2012 10:15 pm

Sabur, znaš kako se kaže u narodu: "Strpljen, spašen".
Greška kod naših ljudi je ta što sve hoće preko noći i onda kad to potraje još se više razočara.

Poslušaj doktore, ne pravi nagle poteze. Pametniji su od tebe u svom poslu. Lezi par dana dok se to smiri, onda ne znam kakav je status žene kojoj se desi takav slučaj, jer žena nakon porođaja 40 dana ne može klanjati i sve ostalo. Na neki način je nečista kao u mjesečnom ciklusu.

E sad, da li je prilikom podbačaja takav status od 40 dana (nifas).

Govorim ovo iz razloga što se rukja ne bi trebala učiti osobi dok je u nečistom stanju, opet Allah najbolje zna, ali treba to izbjegavat.

Imaš Almina u Zenici, imaš Enesa u Zavidovićima..

Ostalo je do tebe, ali ja preporučujem da se strpiš dok se to smiri da ne bi naštetilo šta tvom stanju.

Ko je žurio, glavu je slomio. Ne valja ništa brzopleto..

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: Selam

Post od Senad » Čet Mar 15, 2012 10:17 pm

Selam
Odmori koliko trebaš odmoriti , i u tom periodu odmora nađi sebi matične mliječi konzumiraja . Ako su doktori rekli da nema prepreke d a pomnovo zatrudniš opusti se i moli Allah s.w.t. da ti dadne zdrav i čestit porod.

Redovno namaza
Zikrovi ,dove

AJDA
pisem pomalo
Postovi: 10
Pridružio se: Čet Mar 08, 2012 5:49 pm

Re: Selam

Post od AJDA » Čet Mar 15, 2012 11:02 pm

Da vas Allah nagradi svakim hajrom...
Ja ne znam kako je kod drugih zena bilo...hvala Allahu ja sam od jucer popodne cista (nije proslo 40 dana) i vratila sam se svom namazu.Doduse jos uvijek sjedeci..hajr.Nadam se nakon kontrole da ce mi reci da mogu da se saginjem pa da nakon duzeg vremena obavim namaz po propisu.
Znam da vama to sve djeluje kao da zelim na brzinu i preko noci...Ali ja se bojim.Mozda ce vam biti smijesno...ali ja zelim da znam jel sve ok.Bojim se da je nesto napravljeno na kucu.Muzeva nena rahmetli je izgubila 2 sina.Moja svekrva rahmetli je izgubila jednu bebu u 6 mjesecu trudnoce. :cry: :cry: Ja sam prokrvarila tek kad sam se vratila iz mjesta u kome sam radila (i podstanarskog stana) u svoju kucu..tj svekrovu kucu.
Ne znam jel relevantno, ali ja zaista zelim otici odavde.Svekar pije-svaki dan..Vikendi su rezervisani za njegovu druzinu koji rostiljaju i piju po cijeli dan u avliji.Povremeno mi i "dobace" zajedljive komentare kad muza nema tu u smislu kako to da ja njih ne selamim...a inace se selamim s ljudima.A iskreno receno, meni je neprijatno nazvati selam 5-6 muskaraca koji su pjani da cijela avlija smrdi na alkohol.Provociraju muza da je mlakonja i da mu zena zabranjuje da se druzi s pravim muskarcima.Nikad ne znam na sto cu naici..a izlaziti moram...da pocistim, nahranim psa, zalijem bastu.Inace radim i vikend je jedini period kad imam vremena da cistim oko kuce.

anela
Posmatrač
Postovi: 2
Pridružio se: Sub Jun 18, 2011 11:16 pm

Re: Selam

Post od anela » Pet Mar 23, 2012 12:37 pm

''Imaš Almina u Zenici, imaš Enesa u Zavidovićima..''

Ima li neko možda broj telefona od Almina ili da mi kaže kako mogu stupiti u kontakt s njim? meni Zenica nije daleko ali ne znam gdje tačno stanuje.hvala

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Selam

Post od Haris » Pet Mar 23, 2012 1:43 pm

Ovaj broj postoji na forumu, pokušaj, nismo sigurni da li je taj trenutno: 061 750 059

AJDA
pisem pomalo
Postovi: 10
Pridružio se: Čet Mar 08, 2012 5:49 pm

Re: Selam

Post od AJDA » Pet Mar 23, 2012 4:37 pm

Anela, to je taj aktuelni broj...Meni rekose da mu posaljem poruku i ukratko objasnim sta je na stvari ali mi se nikad nije javio.Nadam se da ces ti biti bolje srece.
Selam od srca..

Odgovori