San o munjama, izgovaranju sehadeta

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
NewFace
Posmatrač
Postovi: 2
Pridružio se: Uto Jul 22, 2014 6:57 am

San o munjama, izgovaranju sehadeta

Post od NewFace » Uto Jul 22, 2014 7:13 am

Es-Selamu Alejkum
Ima li tko da mi može protumačiti ova dva sna, sanjao sam ih za jednu noć.

Prvi:
Sanjam kako se družim sa određenom grupom ljudi u nekoj prostoriji i odjednom počinje kao neka grmljavina koja baš i nije bila toliko glasna ali nedugo zatim usljedili su udari munje, i to tik sve pored mojih nogu, bilo ih je 5-8 udara i već nakon prvog udara pred moje noge društvo oko mene se kao pobunilo i pitali se kao zašto samo mene prati, zašto ide samo pod moje stope a ujedno tako počinjem da izgovaranjem šehadeta na glas kao u nadi da ako me udari da mi to budu zadnje riječi na mojim usnama. Na kraju munja me je koliko se sjećam uspjela udariti jednom, ali nisam imao nikakvu kobnu posljedicu u snu sam preživio i san se prekinuo tačnije nastavio sam sanjati neki drugi san koji ću opisati u redu ispod.

Drugi:
Sanjam kako stojim u vrlo prostranom objektu nešto slično hotelu, u društvu sam sa svojom zaručnicom ali ono što je čudno u snu jeste da su se pojavile kao blizankinje, u mojim mislima ja ih posmatram kao sestre iako znam da nisu u srodstvu, i jedna od njih nosi kao korpu punu jaja negdje oko 100 komada, i zbunjen činjenicom da vidim dvije potpuno iste djevojke u istoj odjeći, postavljam pitanje "Šta se dešava?" koje je automatski pokrenulo prepirku između njih dvije, i ova što je imala korpu punu jaja predaju tu korpu svojoj "sestri" blizankinji u ruke i odjednom nestaje iz te prostorije. Nakon određenog vremena zaručnici mi postaje loše osjeća mučninu i dođemo do zaključka da je zapravo u tim jajima sihr, i da trazimo načina da ga uništimo. Što na kraju sna nisam uspio saznati, tj ne sjećam se da li smo ga uništili ili ne.

Hvala na tome što ste se potrudili pročitati moj post i nadam se da ću dobiti vjerodostojno tumačenje mojih snova.

NewFace
Posmatrač
Postovi: 2
Pridružio se: Uto Jul 22, 2014 6:57 am

Re: San o munjama, izgovaranju sehadeta

Post od NewFace » Čet Feb 26, 2015 5:03 pm

Ima li itko odgovor na ovo ?

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: San o munjama, izgovaranju sehadeta

Post od Haris » Pet Feb 27, 2015 6:22 am

Alejkumu selam,

Poseban dar od Allaha je taj da se mogu snovi tumačiti. Takvih sigurno nema ovdje na forumu. Postoje neki tumači snova u pisanom obliku (Knjiga: Tumač snova Ibn Sirin) ali se ne može tumačiti preko knjige jer se isti sam može različito tumačit za dvije iste osobe. Uzima se u obzir vjera čovjeka, stanje, i td.

Tako da vjerujem da je "tumačenje" ovdje samo razglabanje i pokušaj što te može samo zbunit.

U svakom slučaju, uči ajetul kursiju prije spavanja i liježi pod abdestom, da te Allah sačuva loših snova. I ako ih bude, kada se probudiš prouči euzu-bismillu i traži utočište kod Allaha i ne pričaj loše snove nikom, i neće biti frke.

Odgovori