krađa odjeće

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Hanzala
pisem pomalo
Postovi: 16
Pridružio se: Ned Apr 10, 2011 7:46 am

krađa odjeće

Post od Hanzala » Čet Apr 21, 2011 6:12 pm

selam aleykum..da li džinni mogu ukrasti stvari..znam da to za sihirbaza,obično uradi osoba koja želi da se nekome napravi sihr..meni je nestalo nekoliko odjevnih predmeta..i jos nesto,da li se na žvakaće gume može napraviti sihr,jer sam našla nekoliko komada zaljepljeno na dnu korpe..

akhi
Stari član
Postovi: 342
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 7:50 pm
Lokacija: dunya
Kontakt:

Re: krađa odjeće

Post od akhi » Čet Apr 21, 2011 6:42 pm

El- Buhari u svom Sahihu navodi od Ebu- Hurejrea da je rekao: /403/ Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, ovlastio
me da čuvam zekat ramazana, pa mi je jednom došao neki čovjek i uzeo malo hrane. Uhvatio sam ga i rekao da ću to kazati Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem On me zamolio: "Pusti me! Ja sam u oskudici, imam porodicu i velike potrebe!" Pustio sam ga, a kada je svanulo Vjerovjesnik me upitao: "Šta je uradio tvoj uhićenik noćas?" Rekao sam: "Allahov Poslaniče, tužio se da ima velike teškoće i da je u oskudici, pa sam se ja sažalio i pustio ga!" Poslanik je rekao: "Slagao ti je, on će se vratiti!" Sada sam znao da će se vratiti, s obzirom da je to rekao Allahov Poslanik sallallahu alejhi ve sellem, pa sam pratio i on je opet došao i uzeo malo hrane. Opet sam ga uhvatio i prijetio da ću kazati Allahovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, a on je ponovo molio: "Pusti me! U velikoj sam oskudici, imam brojnu porodicu! Neću se vraćati više!" Ponovo sam se sažalio i pustio ga da ode, a kad je svanulo, Allahov Poslanik me je upitao: "Ebu-Hurejre, šta je tvoj uhićenik sinoć učinio?" Kazao sam: "Allahov Poslaniče, žalio se da je u oskudici i da ima veliku porodicu, pa sam se sažalio i opet ga pustio da ode!" On mi odvrati: "Slagao ti je, vratit će se!" Sad sam i treći put stražario čekajući ga, i on je došao opet i uzeo malo hrane, a ja ga opet uhvatio"E, sad ću sve reći Allahovom Poslaniku, jer evo treći put kako si tvrdio da se nećeš vraćati, pa si opet došao!" On mi reče: "Pusti me, a ja ću te podučiti riječima za koje će ti Allah koristi dati!" Upitah: "Koje su to riječi?" A on mi reče: "Kada pođeš u postelju, prouči 'Ajetul-Kursiju' do kraja 'Allah, osim Kojega drugog boga nema, Živi je i Vječni!' pa će te čuvar poslan od Allaha stalno čuvati i šejtan ti se neće približiti do svanuća!" Opet sam ga pustio, a kada je svanulo, Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitao je: "Šta uradi tvoj uhićenik noćas?" Rekao sam: "Allahov Poslaniče, tvrdio je da će me podučiti riječima za koje će mi Allah koristi dati, pa sam ga opet pustio!" On, sallallahu alejhi ve sellem, upita me: "A koje su to riječi?" Rekao mi je: "Kada pođeš u postelju, prouči 'Ajet Pijedestala' od početka do kraja: 'Allah, osim kojega drugog boga nema, Živi je i Vječni!', pa je još dodao: pa će te čuvar poslan od Allaha stalno čuvati i šejtan ti se do svanuća neće približiti!" Ashabi su pažljivo slušali da nešto nauče, a Vjerovjesnik je na to rekao: "Istinu ti je rekao, iako je on lažac! Znaš li ko je s tobom razgovarao tri noći, Ebu-Hurejre?" Rekao sam: "Ne znam!" A on će na to: "To je bio šejtan..."








A, sihr moze biti na svacemu.

kelila
Posmatrač
Postovi: 8
Pridružio se: Sre Mar 23, 2011 1:52 pm

Re: krađa odjeće

Post od kelila » Ned Maj 08, 2011 2:01 pm

Bravo Akhi lijepo si to napisao. Nitko vam ništa ne može ako vam je vjera jaka jer ko se može pred Njim zauzimati za nekog bez dopuštenja Njegova.Ovaj život je prolazan stvari dolaze i odlaze a tko uzleti sa ove zemlje pa se s Bogom nađe još za ovog života taj ne umire nikako i nijedna mu stvar ne fali.

vahida
Posmatrač
Postovi: 2
Pridružio se: Sre Avg 27, 2014 10:36 pm

Re: krađa odjeće

Post od vahida » Sre Avg 27, 2014 11:56 pm

tako se i meni dogadza vec duze vrijeme nestaju mi haljine i sve pretrazim ali nigdje ich nejma a trebale bih da budu tu...
prvo sam mislila da sam poludila a vidim da se nedesava samo meni tako nesta

Odgovori