Mnogo tezak slucaj

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
Lingvist
Posmatrač
Postovi: 5
Pridružio se: Ned Feb 08, 2015 9:55 pm

Mnogo tezak slucaj

Post od Lingvist » Pon Jun 22, 2015 7:47 pm

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.
Ovako,znaci radi se o djevojci koja zivi u Australiji.Vec dugo smo zajedno i trebamo se uskoro vjencati,ali ona ima mnogo problema sa dzinnima vec dugo vremena.
Dakle,isla je kod mnogo ucaca rukje koji su dali sve od sebe da joj pomognu ali nisu uspjeli.
Ima odredjeni problem gdje svaki mjesec kad ima menstruaciju dodje u situaciju kad ima trudne bolove i valja se po podu i vristi od bola.Receno joj je da ima sihr u stomaku,ali svaki put kad ga izbaci iz sebe,sihr se obnovi.Ucaci kazu da je to iz razloga sto ima dzinna (ili dzinne) sihirbaze u sebi,tako da oni stalno obnavljaju sihr.
Kazu takodje da ima desetke dzinna u sebi,neki odu ucenjem rukje ali svakim danom novi dolaze,kao da ih ona na neki nacin privlaci.Svaki ucac je do sada digao ruke od nje,a neki su joj i rekli da vise dzaba ne dolazi.
Ima li ista sto bi iko mogao da uradi za nju ?
Zelim da joj pomognem na bilo koji nacin,iskreno ne znam sta da radim,jer izgleda da joj nista ne pomaze.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Mnogo tezak slucaj

Post od Haris » Sre Jun 24, 2015 9:02 pm

Esselamu alejkum,

Ona ima mogućnost da sama sebi pomogne, a to se od nje i traži. Mjesec ramazan je idealna prilika da insan popriča sam sa sobom u 2 oka :) o tome koja je njena svrha na dunjaluku (kao i svih nas). Post je jedna od najboljih zaštita od džinnskih uticaja, a namaz kao stub islama također. Sve bez namaza je besmisleno. To je prva stvar za koju ćemo biti pitani na danu suda.

Allah daje bolest i daje zdravlje. Tako Allah može dati njoj zdravlje i bez liječenja, a može je iskušavati godinama, može i do kraja života. To nema niša određeno. Ne postoji pravilnik koji kaže taj i taj problem traju toliko.

I sve dok insan ne bude prihvatio Islam kao način života u svojoj duši, da voli Allah i Poslanika, namaz i sve ostalo, teško da će očekivati napredak. Bude nekih uspjeha, al sve je to prividno, malo napreduje, pa onda opadne i tako. Vazda se vrti.

Zato nek pomogne sama sebi najprije. Namaz, post, čitanje hadisa i mijenjanje sebe u skladu sa hadisima, tj. nastojat što više biti kao Poslanik, blag, čuvat se grijeha i td.

kamilica
Mlađi član
Postovi: 106
Pridružio se: Sre Mar 27, 2013 10:23 am

Re: Mnogo tezak slucaj

Post od kamilica » Ned Jul 19, 2015 8:15 am

Senad kovacevic zivi u australiji pokusajte selam

Odgovori