Trebam pomoc i par savjeta

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Zike95
Posmatrač
Postovi: 9
Pridružio se: Ned Okt 25, 2015 11:21 pm

Trebam pomoc i par savjeta

Post od Zike95 » Ned Okt 25, 2015 11:34 pm

Eselamu Alejkum imam u sebi dva sihra zavisti i ljubavni. Psiha mi je katastrofa lijecim se kod jednog ucaca, rukija je tipa uci 2-3 minute bocka prstima pa za vrat i idi povrati naravno uz to ima i naucena voda.. Meni nije nesto laksee ali hajde tek je pocetak. Zanima me sta je najbolje da radim i da mi neko da neke savjete i uputu bas fino da znam sta cu i kako cu da se izlijecim sto prije. Psiha mi je katastrofa dolazi mi i da placem, ne da mi da se vezem za neku djevojku ma nista i da li hidzama moze da potpomogne lijecenju... Hvala...

elma np
Stari član
Postovi: 236
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od elma np » Pon Okt 26, 2015 12:23 am

Alejkumu selam,klanjaj obavezno svaki namaz tacno na vreme,jutarnji,vecernji i zikr pre spavanja ne propustaj,nauci sebi na vodu,na maslinovo ulje,na curukotovo ulje ,na med po 7 puta el fatihu,7 puta ajetul kursiju,7 puta al inshirah,7 puta el ihlas,7 puta el felek,i 7 puta en nas.curukotovo ulje,maslinovo ulje mozes da pijes i da se mazes time,u sabahsko vreme,aksamsko vreme i kad ides spavati uzmi casu ucene vode i stavi kasiku meda unutra i promesaj da bi se med otopio u vodi,dodaj kasiku curukotovog ulja i to sve popij,ucenu vodu pij sto cesce mozes,do 2 litra u toku 24 sata bi trebalo piti ucenu vodu.Za med nemoj koristiti metalnu kasiku nego uzmi drvenu ili plasticnu,jer metal unistava lekovitost meda.Nadji caj senu ima u apotekama da se kupi,pij 7 dana ujutru i uvece pa napravi pauzu mesec dana pa opet 7 dana pij i tako sve dok se ne otarasih sihra koje si popio ili pojeo,jer se vecina sihra ubacuje preko hrane.Skuvas litar vode i stavis 2 kasike sene caja i pijes ujutru na prazan stomak i uvece pre spavanja po jednu casu.Ako osetis bolove u stomaku tih dana dok koristis senu obavezno odmah uzmi kasiku curukotovg ulja i stavi u casu ucene vode i to odjednom popij,to ce ti pomoci da izbacis sihr koji si pojeo ili popio.Svako ko ima problema sa sihrom bi trebalo da nosi ucenu vodu sa sobom kad krene negde,u skolu ili na posao,ili do prodavnice.Sto se tog hodze tice neznam sto te bocka i sto ti uci rukju 2-3 minuta,jel te pitao za ime majke,datum rodjenja?jel ti govorio o proslosti i buducnosti?

Zike95
Posmatrač
Postovi: 9
Pridružio se: Ned Okt 25, 2015 11:21 pm

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od Zike95 » Pon Okt 26, 2015 10:13 pm

To je poznati ucac, predavac i adija da ga Allah nagradi Arif Oruc, on uci 2-3 minute otprilike nije vise od 5minuta sig. Ja se vrtim ono onda bocka govori bojte se Allaha napustite njegovo tjelo on vas ne zeli u svome tjelu pa za vrat ufati i kaze idi povrati sad... I svaki put tako. Ne smije da uci duze treba prvo sihr da se ocisti jer moze biti da je duze u meni pa moze izazvati nesto lose,inace iskusan covjek imao je slucaj kad je momku sihr sprzio kozu cak.. Nije me pitao cak ni kako se ja zovem ma nistaa...

Klanjam svaki namaz, sunete nafile, pijem vodu sto je on naucio, sad mi nestalo pa sam ucim sebi na vodu po 6puta Kulhuvalah,felek,en-nas, kursiju i nasrulah.. dolazi mi ponekad i da povratim. Pustam sebi rukiju uvece na slusalice opustim se zazmirim i slusam i osjecam kako mi u zelucu nesto goriiii bukvalnoo, pa nekad i hladii, tijelo kao da lebdi nekad ono ide u stranu a ne pomjeram se, kad sjedeci slusam okrece se glava, i sto mi se prije neku vece poce formirati neka zenska glavaa, kosa dugaa spicasti nos SubhanAllah.. I hvala ti puno na ovome... Najgore imam i djevojku a veza nije bas ono po serijatu zagrlimo se poljubimo to dosta ima uticaja sigurno na lijecenje... A ja vec neke tri godine kako sam se okrenuo vjeri i kalnjam svaki namazz hvala Allahu, i imam 20godina cijeli zivot malte ne sam u takvim problemima,ali prije godinu dana je pocelo opasno. Volio sam jednu djevojku i samo uvece sjedim i najednom isto kao da mi neko ukrade osjecanja i ne volis je visee, a ja ne zelim da budem bez nje da je ne volim ali jednostavno ne da ti ali eto i to je sad proslost. Da Allah uputi i kazni sve ove sto drugima zivote unistavaju... Hvala vam puno Allah vas nagradio sve...

elma np
Stari član
Postovi: 236
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od elma np » Uto Okt 27, 2015 1:48 am

Nisam cula za tog ucaca,ja sam kod ucaca rukje bila samo 3 puta,i to bas kad sam morala,sto se sihribaza tice oni mogu da naprave sihr koji ce da utice svaki put kad nadjes devojku,jer znam dosta slucajeva sihirbazi naprave osobi da nema srece u braku/vezi tako da se ta osoba razvodi i udaje/zeni po nekoliko puta i nikad srece nema u braku/vezi,tako da izgleda i kod tebe da je slucaj takav a Allah najbolje zna,sto se veza tice eto i sam znas da je to haram,da ti ne drzim predavanje.Sto se tice ucenja na vodu,med,curukotovo ulje,maslinovo ulje onda treba da bude neparan broj,3 ili 5 ili 7,tako da kad vec ucis po 6 puta prouci jos po jedanput da bude 7.Obavezno kupi senu caj i koristi,maslinovo ulje,curukotovo ulje kao sto sam vec objasnila u prethodnom postu.Nazalost kad je osoba opsihrena tad je lenja,pa joj mucno da koristi tu terapiju,a takvu terapiju bi svaki musliman i muslimanka trebali koristiti citavog zivota,jer sihirbazi i sihirbazice nisu lenji,oni po citavu noc i dan prave sihre,njima nije mucno otici na groblje u 12 uvece,njima nije mucno otici juriti zivotinje da bi njihove zube,kandze koristili za sihre,nije im mucno da preturaju u pola noci po smecu u nasim bastama da bi dosli do neceg sto ce im koristiti da nam unistavaju zivote.Tako da ni nama ne treba biti mucno da se pridrzavamo terapije,da klanjamo nocne namaze,da ucimo Kur`an svakodnevno.Bice sve to dobro in shaa Allah,samo insan treba da shvati da je dunjaluk prolazan,da nam je cilj dzennet,i da trebamo da zaradimo dzennet,gledaj islamske filmove u kakvim su iskusenjima bili muslimani u vreme Poslanika s.a.w.s,nasa iskusenja su nista u poredjenju sa njihovim iskusenjima,sto se sihribaza i sihirbazica tice oni ce biti kaznjeni in shaa Allah,dunjaluk brzo prodje a ahiret je vecan,dosta im je sto ce goreti u dzehenemu zbog nas citavu vecnost :lol: Meni je pravljen sihr smrti nekoliko puta,nisam ni znala da je sihr smrti dok mi nije opet napravljen pre 3 meseca,znam i ko je napravio,ali ni ne razmisljam o njima,koristim terapiju,dovim Allahu,ON je taj koji sve vidi,sve zna,i hvala MU na ovom iskusenju,da nije ovog iskusenja mozda bih i zalutala,to sto pokusavaju da me ubiju samo govori koliko su bedne i da su svesne toga,elhamdulillah.Sihirbazi i sihirbazice znaju svoje odrediste,znaju da ce vecnost provesti u vatri,zato ih nije briga i spremni su da ubiju bilo koga svojim sihrima,to su sejtani u ljudskom obliku.Molim Allaha da zastiti svakog vernika i vernicu od svih sihirbaza i sihirbazica.Amin.Jos htedoh dodati da dzinima najvise smeta voda sa prirodnog izvora,pa ako si u mogucnosti uzimaj sa izvora vodu ne ovu sa cesme,mozes da pravis limunadu sa ucenom vodom jer dzinima smeta limun.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od Haris » Uto Okt 27, 2015 8:47 am

@elma np, nevezano za temu, kao što spomenu Enes u jednoj od tema, to vezano da metal utiče na med i nije baš najtačnije, kad razmisliš, vrcaljka za med je metalna, žice na ramu za saće su metalne, i td., pa šta će onda jedna kašika za 5 sekundi (dok zagrabiš i pojedeš) naštetit medu. Allah ga je učinio ljekovitim.

@Zike95, pošto si u vjeri već duže, tako znaš neke stvari i potkovan si. Ukoliko ne poznaješ arapsko pismo, nauči i druži se sa Kur'anom. Po mogućnosti ako ima neka halka Kur'ana, ili škola u mektebu i td. Neka te ne bude stid što ti sa 20 godina sjediš sa djecom od 10.. I mi smo tako :)

Zbavi zbirke hadisa, Buharija, Muslim, isčitavaj, prati kako je Poslanik a.s. postupao u nekim situacijama, popravljaj sebe u skladu sa tim, svi mi imamo grešaka, mrgavi smo skroz.
Primjera radi, ukoliko nisi prema roditeljima dobar, ukoliko im ponekad odbrusiš u smislu "šta ti znaš", "pusti ti me, znam ja...", "daj ba mama, babo", "jeste dosadni" ... (mnogo je ovog među omladinom rasprostranjeno, lično ja znam dosta primjera od ljudi u vjeri)

Ukoliko gužvaš sa komšijom, popravi stanje.. Uvijek se ima nešto radit na nama..

Zike95
Posmatrač
Postovi: 9
Pridružio se: Ned Okt 25, 2015 11:21 pm

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od Zike95 » Uto Okt 27, 2015 1:13 pm

hvala vam svima, Allah vas nagradio... A ovo je Arif Oruc ako nisi cula za njega mozes poslusati predavanja na Tuzlanskom kantonu je poznat :
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PFxKleIPAOI[/youtube]

elma np
Stari član
Postovi: 236
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od elma np » Uto Okt 27, 2015 11:15 pm

@Harise ti koristi sta god hoces: metal,bakar,zlato,srebro,ja koristim samo drvenu kasiku jer sam sigurna da je drvena kasika bolja,tako da sve sto znam da je zdravo i da meni odgovara to cu i da podelim sa svima,pa je na toj osobi da odluci sama sta ce koristiti.Stvarno bespotrebno se ubacujes u razgovore i sa namerom da druge ponizis,i to je veliki dokaz da si puno opsihren,neka ti se Allah smiluje i izleci te.Amin.

zike95 evo ti link na kojem ces nauciti puno o zastiti in shaa Allah http://lijecenjekuranikerimom.com a preporucujem ti da kupis knjigu hisnul muslim zbirka dova,tu imas sve dove za zastitu.

sarajevo.12
Mlađi član
Postovi: 82
Pridružio se: Ned Mar 08, 2015 7:51 am

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od sarajevo.12 » Sre Okt 28, 2015 8:35 am

Selam brate prvo trebas da shvatis to sto imas nije bauk nego ti Allah dz se smilivo da te okrene na pravi put.Ako mislis da se izlijecis i opet da cinis harame nikad se neces izlijecit .Tvoj zivot promijeni tv muzika cigare kafice sve ugasi ako si ozenjen reci zeni da se pokrije ako nisi ozenjen zeni se odmah brak je pola vijere Namaz pocni da klanjas zikr nocni namaz post imas 4posta ramazan davudov post bijeli dani i dijela kad se dizu ponedejlak cetvrtak hranu pocni jesti seosku pocni zivjet ko Musliman ko na ovom forumu misli da nije vako ja bi se voli sa njim sresti medu 100000 ljudi da vidimo ko ce odnijet pobijedu Allah dz daje iz svoje milosti bolest i siromastvo samo da bi se vratili istini.Allah dz iskusava dobrim i zlim.

Haris
Veteran
Postovi: 1466
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 6:35 pm
Lokacija: Zavidovici, Bosna i Hercegovina
Kontakt:

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od Haris » Sre Okt 28, 2015 8:56 pm

Najjača si elma :D

elma np
Stari član
Postovi: 236
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od elma np » Čet Okt 29, 2015 7:19 am

:lol:

Zike95
Posmatrač
Postovi: 9
Pridružio se: Ned Okt 25, 2015 11:21 pm

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od Zike95 » Ned Nov 01, 2015 1:52 am

Ljudi evo upravo prije pola sata sam slusao rukju i povratio sam krv crnu malte neee,do sada nisam povratio krv nikada. pa me neki strah uhvatio i nisam smio nastaviti sa povracanjem, a ovaj covjek koji mi uci rukiju trenutno je nedostupan jos par dana,sad kontam da nisam nesto unutra poremetio pa izazvao krvarenje neko SubhanAllah imam osjecaj da mi gori sve u tijelu... Sta da radim ?

sarajevo.12
Mlađi član
Postovi: 82
Pridružio se: Ned Mar 08, 2015 7:51 am

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od sarajevo.12 » Ned Nov 01, 2015 6:52 am

MasaAllah samo nastavi da slusas rukiju namaz abdest zikr ako imas dijevojku reci joj pokajise i pokrise uzmi caj senu i pi odi u damiju sto vise

Zike95
Posmatrač
Postovi: 9
Pridružio se: Ned Okt 25, 2015 11:21 pm

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od Zike95 » Ned Nov 01, 2015 6:04 pm

kako dijeluje taj caj sena brt. I dobro je evo ziv sam kad sam povracao krv mislio sam da necu jos dugo SubhanAllah. Ali eto hvala Allahu dobro je sam ome malo booli u plucima i to.. Pomalo me strah da natavim sad opet sa samolijecenjem ali cu nastaviti uz pomoc Allahovu bie to dobro sve...

elma np
Stari član
Postovi: 236
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od elma np » Ned Nov 01, 2015 8:42 pm

Allah najbolje zna, izgleda da ti je neko stavio krv u hrani ili kafi pa to sad povracas,nemoj piti senu sad,uzmi kasiku ucenog meda i casu ucene vode,stavi kasiku meda u casu vode da se istopi dok voda postane slatka,pa dodaj malu kasiku ucenog curukotovog ulja i to popij,trebao bi piti po 3 puta na dan tako.Uzimaj i po kasiku maslinovog ulja po 3 puta na dan.Sto se sene tice sena se koristi 7 dana pa se napravi pauza mesec dana,pa opet se pije 7 dana i tako dok ne osetis da si skroz izbacio sve sihre koje si pojeo i popio.Stavis 2 kasike sene u 1 litar vode i prokuvas,posle pijes ujutru na prazan stomak casu i uvece pre vecere 15 minuta.Sena pomaze da se sihri izbace ili povracanjem ili putem dijareje.Mnoge osobe osete bolove u stomaku dok koriste senu i tad kad se oseti bol treba popiti casu ucene vode sa medom i curukotovim uljem da se lakse sihr izbaci.

Zike95
Posmatrač
Postovi: 9
Pridružio se: Ned Okt 25, 2015 11:21 pm

Re: Trebam pomoc i par savjeta

Post od Zike95 » Ned Nov 01, 2015 10:24 pm

tako cu i da radimm.. nije to mala kolicina krvi i nije ono kao teno stanje. Vec onakoo krv kao sluz izlazila a dok povracam przi meeeee u grlu izgoriii... Ali hajde valjda je takav sihr. I malo prije ja slusam rukju i mislima naredim da ide dzin u grlooo i da otvori usta da izadje i otvore se ustaaaa i krene ono gusi mee i ono otpuhuje i kad krene onda mi dodje da progutam. SubhanAllah cudno da mi bi neki ucac sad koji uci ono malo pored i prica sa dzinom mozda bi i izasli uz Allahovu dozvolu..

Odgovori