ZABRINUTA

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

elma np
Stari član
Postovi: 236
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

ZABRINUTA

Post od elma np » Uto Avg 01, 2006 5:49 pm

selam,interesuje me dal kad se prska ucenom vodom kuca i ako naidjem na sihr ja ga mogu tako unistit,sa tom vodom ili ne.
Poslednja izmena od elma np u Pet Jul 13, 2007 12:08 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

MuzikaHaram
Mlađi član
Postovi: 116
Pridružio se: Pon Sep 12, 2005 4:28 pm
Lokacija: Kosovo,u Svedskoj
Kontakt:

Post od MuzikaHaram » Uto Avg 01, 2006 6:03 pm

subhanalla! gdje je enes?

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: ZABRINUTA

Post od Senad » Uto Avg 01, 2006 7:27 pm

elma np napisao:selam,interesuje me dal kad se prska ucenom vodom kuca i ako naidjem na sihr ja ga mogu tako unistit,sa tom vodom ili ne.interesuje me zato sto stan u kom zivim sa sestrom prskam jos od decembra i nikad nisam imala prilike da ga ceo isprskam jer bi mi sestra napravila nesto i ja bih se lose osecala tako da nisam smela ceo stan prskat,e ona je otisla na odmor prije dvije sedmice i ja sam pocela prskati cijelu kucu sem njenih stvari,jutros po prvi put posle sabaha kad sam prskala,isprskala sam par maminih haljina jer ih je ostavila u nasem stanu,i te stvari su bile dostupne mojoj sestri,kad sam isprskala po haljinama osetila sam blagi udar na desno uho kao da mi neko lupi samar,onda toplotu na isto uho,a onda groznicu i neki miris ko miris paljevine,osetila sam da nisam sama da ima jos nekog u sobi,nisam mogla na noge,jedva sam se odvukla do svoje sobe i pala na krevet,tako sam lezala nekolko minuta,mrtva od straha,u toku dana uho je pocelo da me boli,i sad samo osecam bol.o cemu se radi volela bih kad bi mi neko ko zna odgovorio.SELAM

Esselamu alejkum!

Prilikom sagorijevanja sihira osjeti se kao miris paljene gume.

Taj osjećaj što imaš to djeluje iznutra , tvoj džin, nemaš čega da se plaši oni su ti koji su se uplašili i na koje djeluje učena voda. Bitno je da taj strah koji prouzrokuju eliminišeš, stekneš samopouzdanje.

Ako osjetiš ponovo taj osjećaj prisutnosti reci ....Hasbunel-laahu ve ni’me-lvekiil ....

Zikrovi , dove, namaz , abdest.

MuzikaHaram
Mlađi član
Postovi: 116
Pridružio se: Pon Sep 12, 2005 4:28 pm
Lokacija: Kosovo,u Svedskoj
Kontakt:

Post od MuzikaHaram » Sre Avg 02, 2006 6:03 am

ma daj nesto vise o ovome brate senade,interesantna tema

zara
Stari član
Postovi: 272
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Post od zara » Sre Avg 02, 2006 9:48 am

salam aleykum!

Sestro Emina te haljine mamine potopi u naucenu vodu ucechi ajetul kursiju,i ostavi tu makar jedan dan -pazi da ih ne pokvaris.Moguche je da pri tome opet imadnes smetnje,ali ti se ne boj. upravo kad imas smetnje ti prskaj,jer na dobrom si putu.Ukoliko je nestyo sto se ne moze prskati ,huci nad tim ajetul kursiju,prvo tiho zatim povisujuchi glas na kraju.
Insha Allah ti Allah olaksa.

elma np
Stari član
Postovi: 236
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Post od elma np » Sre Avg 02, 2006 6:59 pm

SELAM,ALLAH VAS NAGRADIO NA ODGOVORIMA 8)

nedzmi truda
pisem pomalo
Postovi: 23
Pridružio se: Ned Maj 14, 2006 3:25 pm
Lokacija: italija

Post od nedzmi truda » Pet Avg 04, 2006 5:18 am

esselamu alejkum ve rahmetullah posle sabah namaza prouci 100x la ilahe ilallahu vahdehu la serike leh,lehul mulku ve lehul hamdu ve huve ala kulli sej in kadir.(allahovom dz.s. voljom nijedan dzinn nece moci da udj u tebe sve do aksama).posle aksam namaza prouci 1-5 ajet suretul-bekare,ajetul kursijj i dva ajeta posle nje,3 zadnja ajeta suretul-bekare te noci ces allahovom voljom biti zasticena od sihra i dzinna.redovno ucenje zikra posle sabah i aksam namaza.preporucio bih ti da ucis ajete rukje napamet i da ih izgovaras u toku dana i veceri jer ako imas dzinna u sebi to ce ga izmoriti i smanjice napade i bice manje straha i prvenstveno moras biti ubedjena da izgovaranjem tih ajeta da si ti jaca od njega uz allahovu pomoc i kad god osetis njegovo prisustvo kao sto je brat senad rekao (hasbunel-llahi ve nimel vekil) i nemoj dozvoliti da te strah nadvlada.uci na vodu pomesanu sa medom iuljem curukota ajete rukje i pij svaki dan,slusaj kuran koliko god mozes ,moze ti se desiti da ucenjem rukje pocne da te obuzme san,zato uci 100x ve la havle ve la kuvete illa billah na dan i trudise da budes stalno pod abdestom dok ti to ne postane navika jer sihr nema uticaja na coveka dok je pod abdestom,ako sam dobro razumeo sumnjas da ti sestra pravi sihr i da zivite zajedno (allah nas iskusava na razne nacine ,subhanallah),kad popijes nesto ili pojedes reci bismilla (i ako to sigurno znas vec)i ako osetis promenu na bolje nemoj prikazivati na tvom licu jer je to razlog da ti sestra opet nesto napravi,ali najbolji nacin je da ako je moguce da tvojoj sestri objasnis malo vise o veri i pokusati je odvuci od toga cime se bavi jer razumljivo je da ona mora da ucini sirk da bi se bavila time cime se bavi(i uciniti cesto i svom rodjenom nazao).

elma np
Stari član
Postovi: 236
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Post od elma np » Pet Avg 04, 2006 12:57 pm

8)
Poslednja izmena od elma np u Pon Avg 14, 2006 3:05 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Post od Senad » Pet Avg 04, 2006 9:32 pm

[quote="elmanp alejkumu selam ALLAH TE NAGRADIO NA ODGOVORU,da ne odugovlacim moja sestra je srecna i svesna time sto se bavi kakve posledice to ostavlja na celu familiju i ostale,ja sam vec o ovome pisala pa da se ne ponavljam,ja sto se tice zikra aksamom sabahom i prije spavanja ja to ucim jos odavno.a da sumnjam ne sumnjam ja znam ko mi pravi.al hajr.imam ja jos tih osoba u familjiji sto se time bave i nije me strah od njih.a tebe ALLAH nagradio na odgovu i selam
[/quote]
Seko , najvažnije je da ti u sebi osjetiš božiju blizinu, kada ti se pojave te situacije sa napadima, jednostavno sebi kažeš ja imam Allaha a vi radite ono šta ste naumili. Vjerujem da svakim danom nastojiš da sebe popraviš u svim segmentima života kada je upitanju vjera bitno je da ti imaš volje a Allah će dati snagu. Sve dok se mi trudimo i nadamo Allahovoj milosti nema krize . NJihove su spletke slabe i neće uspjeti..... Allah će svojom moći istinu utvrditi , makar to nevjernicima krivo bilo. ( Kur'an)
Uči i ove ajete;
Ve evhajna ila musa en elki asak; fe iza hije telkafu ma je'fikun. Fe vekaal hakku ve betale ma kanu ja'melun. Fe gulibu hunalike venkalebu sagirin. Ve ulkijes seharatu sadžidin. Kalu amenna bi rabbil alemin. Rabbi musa ve harun (A'Raf 117-119)

Fe lemma elkav kale musa ma dži'tum bihis sihr; innellahe sejubtiluh; innellahe la juslihu amelel mufsidin. Ve juhikkullahul hakka bi kelimatihi ve lev kerihel mudžrimun(Junus 80-82)

we elki ma fi jeminike telkaf ma sane`u ; innema sane`u kejdu sahir ; we la juflihus-sahiru hajsu eta (Ta-Ha 69)

Efehasibtum ennema halaknakum abesa we ennekum ilejna la turdže`un ; fe te`alellahul melikul haqq; la illahe illa huwe rabbul aršil kerim ; we men jed`u me`allahi ilahen ahare la burhane lehu bihi fe innema hisabuhu inde rabbih. innehu la juflihul kafirun ; we kur rabbigfir werham we ente hajrur-rahimin(Mu`minun-115-118)


Pogledaj prevod iz Kur'ana i zapamti o čemu se govori tako ćeš steć više snage samopouzdanja.

Ako ti se i desi da ti bilo što podmetnu to će da bude inša Allah sprženo ili ćeš povratiti ili sa samim dodirom će biti prženi. Reakcije koje ti se dešavaju iznutra to vodom , uljem , medom . Ukapaj u uho jednu / dvije kapi maslinovog ulja na koje je naučeno tako isto i nosnu šupljinu, Dobro bi bilo kada bi cijelo tjelo mazala maslinovim ulje. Ako osjetiš da ti oko glave vrše dodir namoči ručnik u naučenu vodu i razmahuj oko glave praveći krugove u isto vrijeme zikri . Ne obraćaj pažnju ako ti se pojave trnci po tjelu to rade oni iznutra.

Te njihove spletke su ništavne, ja nesumnjam u tvoju pobjedu inša Allah . Situacija u kojoj se nalaziš je dosta teška . Uvjek postoji onaj dio sumnje koji čovjeka razara , moramo se borit Allah s.w.t. će dati izlaz samo treba ustrajat.


Svako dobro .
Esselamu alejkum![/b]

Kemo
Mlađi član
Postovi: 183
Pridružio se: Ned Maj 08, 2005 12:29 pm
Lokacija: Bosna

Post od Kemo » Pet Avg 04, 2006 11:25 pm

Elma sestro zasto neodes od sestre?????? kako mozes živijeti sa njom, bori se, bjezi od sejtanice. zassto joj cutis.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Post od Senad » Sub Avg 05, 2006 8:36 am

Kemo napisao:Elma sestro zasto neodes od sestre?????? kako mozes živijeti sa njom, bori se, bjezi od sejtanice. zassto joj cutis.
Logičnije bi bilo da ona lošija strana popusti i urazumise, ipak su one sestre, a kuda da se ide , to je porodica, Ko zna, može Allah s.w.t. dat da seka svati da to što radi ne donosi hajr prije svega njoj samoj. Alah štiti vjernike.

elma np
Stari član
Postovi: 236
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Post od elma np » Sub Avg 05, 2006 1:00 pm

8)
Poslednja izmena od elma np u Pon Avg 14, 2006 3:06 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

elma np
Stari član
Postovi: 236
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Post od elma np » Sub Avg 05, 2006 1:04 pm

8)
Poslednja izmena od elma np u Pon Avg 14, 2006 3:08 pm, izmenjeno 1 put ukupno.

edenskivrtovi
pisem pomalo
Postovi: 21
Pridružio se: Uto Mar 28, 2006 10:04 am

Post od edenskivrtovi » Sub Avg 05, 2006 1:48 pm

Selam elma-np !!! Nisam procitao sve tvoje postove, ali nadam se da razumio u cemu je problem. Gledaj da sto vise ucis rukju sama sebi, i Allah ce ti dati da vidis u snu svoje stanje i njeno, ti ne odustaji od svog puta kao sto i ona ne odustaje od svog, ima jedan ajet koji kaze,

139. I ne gubite hrabrost i ne žalostite se; vi ćete pobijediti ako budete pravi vjernici.

140. Ako vi dopadate rana, i drugi rana dopadaju. A u ovim danima Mi dajemo pobjedu sad jednima, a sad drugima, da bi Allah ukazao na one koji vjeruju i odabrao neke od vas kao šehide - a Allah ne voli nevjernike -
141. i da bi vjernike očistio, a nevjernike uništio. (Ali -Imran)

Vremenom ona ce slabiti a tebi ce Allha dati snagu kroz kusnju i naucit ces ono sto mnogi neznaju.
I ne zaboravi da se ti drzis za Allahovo uze, a onaj ko se za Njegovo uze drzi ne treba ni da strahuje ni tuguje.
Mozda ces pomisliti kako je nama sad lako tebi pametovati, ali vjeruj da je Allah pravedan i sve sto ti se desava desava se po Njegovoj mudrosti i milosti, jer Allah cisti onog koga On hoce i na nacin na koji On hoce, a kada ti otrpis sve to, a Allah je uz strpljive, Allaha ce muku sa slascu da zamijeni. Da te Allah pomogne u borbi protiv njih, jednom sam otvorio Kuran i procitrao "borite se protiv njih, Allah ce ih vasim rukama kazniti", vjeruj da se to moze desiti, ne mislim bukvalno i fizicki, samo uci rukju i prati reakcije na javi i snu i uzdaje se u Zivog koji ne umire.

elma np
Stari član
Postovi: 236
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 6:27 pm

Post od elma np » Sub Avg 05, 2006 5:36 pm

edenskivrtovi napisao:Selam elma-np !!! Nisam procitao sve tvoje postove, ali nadam se da razumio u cemu je problem. Gledaj da sto vise ucis rukju sama sebi, i Allah ce ti dati da vidis u snu svoje stanje i njeno, ti ne odustaji od svog puta kao sto i ona ne odustaje od svog, ima jedan ajet koji kaze,

139. I ne gubite hrabrost i ne žalostite se; vi ćete pobijediti ako budete pravi vjernici.

140. Ako vi dopadate rana, i drugi rana dopadaju. A u ovim danima Mi dajemo pobjedu sad jednima, a sad drugima, da bi Allah ukazao na one koji vjeruju i odabrao neke od vas kao šehide - a Allah ne voli nevjernike -
141. i da bi vjernike očistio, a nevjernike uništio. (Ali -Imran)

Vremenom ona ce slabiti a tebi ce Allha dati snagu kroz kusnju i naucit ces ono sto mnogi neznaju.
I ne zaboravi da se ti drzis za Allahovo uze, a onaj ko se za Njegovo uze drzi ne treba ni da strahuje ni tuguje.
Mozda ces pomisliti kako je nama sad lako tebi pametovati, ali vjeruj da je Allah pravedan i sve sto ti se desava desava se po Njegovoj mudrosti i milosti, jer Allah cisti onog koga On hoce i na nacin na koji On hoce, a kada ti otrpis sve to, a Allah je uz strpljive, Allaha ce muku sa slascu da zamijeni. Da te Allah pomogne u borbi protiv njih, jednom sam otvorio Kuran i procitrao "borite se protiv njih, Allah ce ih vasim rukama kazniti", vjeruj da se to moze desiti, ne mislim bukvalno i fizicki, samo uci rukju i prati reakcije na javi i snu i uzdaje se u Zivog koji ne umire.
ALLAH TE NAGRADIO NA SAVJETU

Odgovori