pomoc

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
esma
pisem pomalo
Postovi: 11
Pridružio se: Pet Jun 23, 2006 7:22 am

pomoc

Post od esma » Uto Avg 15, 2006 12:52 pm

Esselamu alejkum, potrebna mije opet vasa savjet neidemi jos dobro :(. neznam dali ste svi citali moju pricu ali malo da skratim moj muz je agresivan, njegova majka mene zove i uvjek meni kaze da se pretrpim da sutim ali nemogu ja uvjek da sutim ona ko mene krivi da on izludi na svaku sitnicu, i kad on stalno psuje nemogu uvjek da sutim jeli on mnogo grjesi. niko iz moje familije nece sa njim da ima kontakt niko ni iz mog drustva. mnogo sam prema njemu postala hladna i ako se nekad trudi samnom ali on uvjek mene krivi sto on izludi i plus kad me samari on mene zato krivi jeli on kaze ti znas da trebas da sutis kad je ljut. ali kad mi bez razloga psuje moje roditelje nemogu da sutim :cry: neznam vise ni sama. ako ga ostavim znam da ce da napravi belaj. ja neznam sto njegovi roditelji samo mene savjetuju trebali bi njega a ne mene ja nisam nikad tako psovala ko on ili njegove roditellje uvrjedila. sta cu najbolje da uradim????neznam kako da ga odvedem najbolje kod hodze on misli da to nije potrebno samo ja moram da se promjenim. ali stvarno nije do mene. hvala svima da vas allah sacuva.

zana
Mlađi član
Postovi: 78
Pridružio se: Ned Jan 22, 2006 7:10 pm

Post od zana » Uto Avg 15, 2006 2:20 pm

:x
Poslednja izmena od zana u Sub Nov 18, 2006 1:56 am, izmenjeno 1 put ukupno.

esma
pisem pomalo
Postovi: 11
Pridružio se: Pet Jun 23, 2006 7:22 am

Post od esma » Uto Avg 15, 2006 2:26 pm

znam sestro ali neznam bojim se nekako da ga ostavim. ako nesto uradi, upravusi njega treba samo izsamarati. ali nerazumijem njegove roditelje sto mene krivi sto nepricaju sa njim :( to je meni mnogo krivo. hvala puno.

zana
Mlađi član
Postovi: 78
Pridružio se: Ned Jan 22, 2006 7:10 pm

Post od zana » Uto Avg 15, 2006 3:13 pm

selam izgleda da su njega njegovi razmazili i sad ga uvalili tebi
Poslednja izmena od zana u Sub Nov 18, 2006 1:51 am, izmenjeno 1 put ukupno.

Mirza
Mlađi član
Postovi: 102
Pridružio se: Sub Apr 16, 2005 9:56 am

Post od Mirza » Uto Avg 15, 2006 5:49 pm

selam alejkum

dobro ti je rekla sestra zana. Njega su roditelji pogrešno odgojili pa ga sad tebi uvalili. Ili mu počni kontrirat ili idi od njega

selam alejkum

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Post od Senad » Uto Avg 15, 2006 6:59 pm

Esselamu alejkum!

Seko jedna preporuka ; da nas nebi oborila sviju sa nogu na ovom forumu zamolio bih ako ti nije teško da promjeniš svoj avatar (sličicu) ispod vašeg nicka.

Poslanik a.s. je rekao ako išta može preteć sudbinu to je urokljivo oko. Inače nije poželjno imati i naslikano oko bez obzira sto je to simpatično sa BiH zastavom..
DA te Allah nagradi za tvoj trud koji ćeš uložit za promjenu avatara.

Svako dobro.


Senad

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: pomoc

Post od Senad » Uto Avg 15, 2006 7:20 pm

esma napisao:Esselamu alejkum, potrebna mije opet vasa savjet neidemi jos dobro :(. neznam dali ste svi citali moju pricu ali malo da skratim moj muz je agresivan, njegova majka mene zove i uvjek meni kaze da se pretrpim da sutim ali nemogu ja uvjek da sutim ona ko mene krivi da on izludi na svaku sitnicu, i kad on stalno psuje nemogu uvjek da sutim jeli on mnogo grjesi. niko iz moje familije nece sa njim da ima kontakt niko ni iz mog drustva. mnogo sam prema njemu postala hladna i ako se nekad trudi samnom ali on uvjek mene krivi sto on izludi i plus kad me samari on mene zato krivi jeli on kaze ti znas da trebas da sutis kad je ljut. ali kad mi bez razloga psuje moje roditelje nemogu da sutim :cry: neznam vise ni sama. ako ga ostavim znam da ce da napravi belaj. ja neznam sto njegovi roditelji samo mene savjetuju trebali bi njega a ne mene ja nisam nikad tako psovala ko on ili njegove roditellje uvrjedila. sta cu najbolje da uradim????neznam kako da ga odvedem najbolje kod hodze on misli da to nije potrebno samo ja moram da se promjenim. ali stvarno nije do mene. hvala svima da vas allah sacuva.
Seko sabura; nekada je bolje se napiti vode i držati u ustima nego li nekome nešto odgovorit pa makar bili i u pravu. Da bi ti to počela sređivat stanje treba mnogo , mnogo napora , odricanja, sabura. Moraš ga dovesti u takvu situaciju da koristi preporučene terapije sa ovog foruma. Nađi neki modus ,. Možda druženje prvo sa vjernicima bez ikakvih pokušaja da mu stavljaš slušalice na uši i da sluša rukju. Naći način da bar malo on upravlja svojim mislima , da prihvati liječenje rukjom.

Svakako da bi trebalo upotrijebiti i silu na te njegove :evil: :twisted: ali on to mora da shvati.

Ja nebih baš o odgoju to su malo teške konstatacije :roll: /AKO BI GOVORILI O ODGOJU TO BI MOŽDA BIO ONAJ SEGMENT ŽIVOTA KADA SU MU RODITELJI TREBALI USADIT TAJ ODNOS PREMA ONOME KOJI GA JE STVORIO OČITO TOGA NEMA/ onda samo ostaje to da mu i roditelji nisu baš vjerski upućeni. Allah s.w.t. najbolje zna.

Ako ti je stalo do tog braka traži modus da se to nekako prevaziđe. Riješenje imaš na ovom forumu samo je pitanje kako ćeš privoliti svog voljenog muža da prihvati ovaj način liječenja- očito je da će teško ići. Pokreni prijatelje , rodbinu , a ti bogami povuci ručnu kada misliš da treba da odgovoriš na njegovu psovku. Sigurno je jedno da ta psovka neće doći do tvoji roditelja , a ako ti udariš kontru onda eto ti belaja .

Nisam baš plaho upućen u te bračne zavrzlame .

Svako dobro.

esma
pisem pomalo
Postovi: 11
Pridružio se: Pet Jun 23, 2006 7:22 am

Post od esma » Sre Avg 16, 2006 7:44 am

hvala vama puno da vas allah nagradi najboljim insallah. znam da su pogresili kako su ga odgojili, i znam da je njegova majka tek sada pocela da klanja namaze u 55 godini, nisu prije bili neki vjernici. ali ja mislim da su meni nesto napravili ne mozda bas njegova majka ali tetka koja zivi ovde isto u njemackoj. joj sama sam na sebe ljuta kako sam mogla se za vakog covjeka udati cak je sada malo podnosljiv prije bio jos gori. nije bas ni stalo do ovog braka ali on je me u take stvari u vuko da sama neznam dalje da uopste nemogu da razmisljam kako najbolje da se spasim. glava mije prazna. slusam cesto rukju i uvjek kad me neka depresija vuce odma sebi upalim rukju i osjecam se bolje.

ali senande kad ja njemu pricam npr. za rukju on misli da je to nije tacno. on cak misli da sam ja kriva na situvaciji nasoj(ja se trebam ljeciti po njemu, jeli neradim sve sto on kaze). njegovi roditelji uvjek su sutjeli kad je on galamijo ili samo ga izbjegavali nikad nismu rekli hej ovde je sad dosta, on cak i njih sramoti sa ponasanjem i vrjedi njih. ja pokusam da sutim kad psuje ali nekad sam ija. cak sam ga isto jednom udarila kad je me on gurnuo onda sam ga ija malo. ali to si upravu vise se belaj napravi. hvala puno jos jednom. pokusacu dalje nekako da slusa rukju makar da se nekako moremo u dobrim rastaviti insallah.

Eminaa
pisem pomalo
Postovi: 10
Pridružio se: Pon Jul 10, 2006 9:31 am

Post od Eminaa » Sre Avg 16, 2006 9:59 am

Zahvala pripada iskljucivo i samo Allahu swt neka je salavat i selam na Allahovog miljenika Muhammeda s.a.v.s., njegovu casnu porodicu, ashabe, zatim sve one koji ga budu slijedili do Sudnjeg dana.


Es-Selamu alejkumu we rahmetullahi we berekatuhu ....


Subhan Allah osjecam se nekako ponosnom posle procitane poruke sestre Esme, Elhamdullilah pa sam prevazisla tu dzehennemsku patnju na dunjaluku. Zaista postovana braco i cijenjene sestre u dinu Islamu, situacija kako sestra Esma opisiva je dzehnnem na dunjaluku. Hvala Allahu prevazisla sam iskusenje u kojem se trenutno nalazis sesstro Esma.

Molim Allaha Gospodara Uzvisenog Arsa da nas sacuva iskusenja u kojem se trenutno nalazis sestro, tebi da olaksa izlaz iz samog, da ti podari puno sabura na putu iskusenja amin .

VAllahi ima izlaz iz svake situacije,tako kaze Kur'an.Sestro Esma probacu ukratko da pisem o sebi i svom slicaju.Ne tako davno 5-et godina nazad iz svog neznanja, o svojoj lijepoj vjeri zivjeh tezak, ocajan,nepodnosljiv tako bi svi koji su poznavali situaciju kazali.Allahu Ekber kako sam samo bila ubjedzena da sam na pravom putu, da je problem (moj muz ) ili pak djete.Nepraktikovanje vjere i neznanje koje sam posjedovala samo su pomogli mom nefsu da dodze do zeljenog cilja.Sve do jednog dana kad sam posjetila ovu stranicu (bas ovu lijecenje kur'anom) pocela sam polako bez puno zapitkivanja precitavala sam svakodnevno satima i satima.Bio mi je cilj da pronadzem (gdje je problem u mojoj fameliji) Allahovom voljom i odredzenjem pocela sam da praktikujem Islam, saznavsi za Sunnet Poslanika s.a.v.s. pocela sam polako da izbacivam sve sto je od prokleta sejtana. Ucenjem o Islamu, zatim duboko razmisljanje dovelo me je dotle da sam odlucila po svaku cijenu da se promjenim iz temelja,nije bilo nimalo lako ali sam bila ubjedzena u izlaz koji Allah dz.s. obecava strpljivim i tada kao i sada najcesce citam kako vecina misli da su opsihreni od strane nekog.Ja sam dosla do zakljucka da nije bilo potrebe da mi neko spravlja sihr, do samo moje udaljavamje od Islama je bilo uzrok mog tako loseg i teskog zivota.Zar nije dovoljno da nisam klanjala (neuzubillah) kako sam samo bila ohola, zatim nisam najcesce razmisljala koga ja to pratim kroz zivot ?? kuda ja to idem ??zasto sam ustvari tu na dunjaluku ??/kuda posle svega ???

Nimalo lako u samom pocetku, Subhan Allah kad sam svatila da sam sama doprinjela svemu tome sto mi se desavalo.Stavila sam sebe ispred sebe,zatim donjela nijet da se zelim iskreno pokajat Allahu Gospodaru Svih Svijetova (iskrena Tewba) mi je olaksala moja prsa,Elhamdullilah tad sam svatila da ja nemogu nikoga promjenuti do samu sebe.Neprestano mi se vrtio hadis citiram:Allah dz.s. nece promjenuti stanje jednog naroda dok se on sam ne promjeni.Pogledala sam nekoliko puta u pocetku rukiju ucaca brata Enesa da ga Allah Uzviseni obilatno nagradi ovoga i buduceg svijeta amin .Tda sam svatila da mi nevrijedi slisanje rukije ako se nebudem predrzavala Allahovih naedzenja i udaljavala se od Allahovih zabrana.

Da vam nebi duljila,nikad nisam posjetila ucaca rukije uzivo.Slusala sam rukiju, i Kur'an naizmjenicno u kuci ,autu u svakoj prilici nisam dozvolila ni trena da se zabavim nedaj boze muzikom bilo kakvom pa cak ni Ilahije nisam slusala.Elhamdullilah redovno sam posjecivala dzemat i ubrzo naucila sufaru, lijepo sam se osjecala u najdrazem nam mjesecu Ramazanu, pocela sam da praktikujem jutarnji i vecernji zikr, dove ulazak u wc,izlazak iz wc, dove za izlazak iz kuce i nazad, jednostavno svako posao koji bi pocela da radim ( lijeganje u postelju ) zikr prije spavanja,spavanje na desnoj strani,koristenje misvaka,lijeganje u postelju sa abdestom, Elhamdullilah posle saznanja kolika je vrijednost biti pod abdestom nikad nisam bez abdsta.Prelazak sa haram hrane na halal, puno toga sam izostavila da nebudem preduga.

Citam vas sve skupa na ovoj stranici nekoliko godina , registrovala sam se nekoliko sedmica nazad.Zman sestro Esma da ces biti iznenadzena mojim pisanjem ...vjerovatno ces reci pa ovo nema nikakve veze sa mojim problemom .Ima sestro i te kako ima (sve dok sam se vracala svome Gospodaru) moj muz je bio protiv Islama, nije me zelio takvu (pokrivenu hidjabom) da klanjam namaz svaki put sam se sakrila da bi obavila krisom, ne zato sto sam ga se bojala nego sto je to emu izazivalo bjesnilo.Psovao bi i vredzao sve sto pmenem od vjere tako da sam sve radila krisom,izucavala praktikovala isto.Bio je svaki dan sve zesci jer sam ja svaki dan sve vise saburila, posle sto sam saznala da mi je uspjeh u saburu nikad se nisam naljutila ako bi me vrijedzao i omalovazavao.

Sestro Esma vAllah posle moje iskrene Tewbe, praktikovanje 5-et vakat namaza, naravno hidjab,i sve sto sam saznala iz Sire Poslanika s.a.v.s. pokusala sam istovremeno da sprovedem u praksu,cvrsto sam se oslonjala samo u Allahovu moc,saburala i dowila za sve nas.Elhamdullilah sve se promjenilo, moj muz prakticira Islam, Sunnet Poslanika a.s. Elhamdullilah zivi za Islam, ajsretnija sam bila onog dana kad me je moj muz pitao za pomoc pri uzimanju abdesta, obavljanju namaza i sl .Danas moj zivot Elhamdullilah neopisivo je sve to da se kaze rijecima.Dzennet na dunjaluku, sve odise Islamom, Sunnetom, hadisima...jednostavno receno Hvala Allahu pa nismo dozvolili sejtanu l.a. da nam potrga brak.Mnogo je brakova koji se potrgaju a ni sami nisu svjesni sta se to desilo, puno je djecice nu duzne ni krive bez jednog ili pak oba roditelja.

vAllah samim mojim vracanjem Uzvisenom Allhu, vratio se i moj muz ( najcesce bi rekao ) posle svega zahvalni smo Allahu swt na svakom stanju. Kako bi moj muz najcesce rekao ( tvoja smirenost ,upornost) tvoja dowa koju si upucivala iskreno Allahu dz.s. uslisala se Elhamdullilah.Svaki put kad bi mi neko od ukucana nanijo bol, omalovazio me ,uvrijedio, opsovao ili pak udario ja bi rekla : Dovoljan mi je Allah divan je On zastitnik....Allah sve vidi i sve cuje...Elhamdullilah najcesce nemogu ni da vjerujem da nam se Allah smilovao svojom miloscu ....Svim sestrama bi preporucila ......Dajte svojim muzevima njihova prava i obaveze.....Uzmite sebi vasa prava i vase obaveze i bice hajr ins Allah.

Ovo so napisah samo jedan razlog ....da bilo ko izvuce pouku....moj nijet je bi da kazem da nisam hodala od ucaca rukije do ucaca, sto nekazem da je pogresno,Nego mnoge sestre i braca vide izlaz samo u tome da im se uci rukija, cistimo sami svoje duse,udaljavajmo se od novotarije , praktikujmo Sunnet Poslamika a.s. radimo na sebi ( obracunajmo sami sebe prije li dodze dan u kojem nece biti ni zastitnika ni pomogaca) do Allaha Uzvisenog .

Drzimo se Kur'ana i Suneta necemo zalutati ins Allah.

Molim Allaha Uzvisenog da popravi stanje ummeta, oprosti nam grijehe nase, zastiti nas Svije vatre i kaburske patnje, podari nam dzennetul Firdews iz Svoje milosti amin .

esma
pisem pomalo
Postovi: 11
Pridružio se: Pet Jun 23, 2006 7:22 am

Post od esma » Sre Avg 16, 2006 10:50 am

Amin sestro, hvala puno koda si mi otvorila oci. Ja nemam sad ni rjeci kako se bolje osjecam elhamdullilah :) da te allah sacuva. Trebam ija da pokusam nesto da okrenem jos vise da se molim allahu da klanjam. VAKO CU I NJEGOVIM RODITELJIMA DA NAPISEM TVOJE RJECI CU DA KORISTIM. Allah sve vidi i on ce nas da kazni ono sto gresimo i sto se nepokajemo, savko mora sebe da promjeni. hvala da tebe allah lijepim podari insallah.

zana
Mlađi član
Postovi: 78
Pridružio se: Ned Jan 22, 2006 7:10 pm

Post od zana » Sre Avg 16, 2006 10:57 am

Eminaa napisao:Zahvala pripada iskljucivo i samo Allahu swt neka je salavat i selam na Allahovog miljenika Muhammeda s.a.v.s., njegovu casnu porodicu, ashabe, zatim sve one koji ga budu slijedili do Sudnjeg dana.


Es-Selamu alejkumu we rahmetullahi we berekatuhu ....


Subhan Allah osjecam se nekako ponosnom posle procitane poruke sestre Esme, Elhamdullilah pa sam prevazisla tu dzehennemsku patnju na dunjaluku. Zaista postovana braco i cijenjene sestre u dinu Islamu, situacija kako sestra Esma opisiva je dzehnnem na dunjaluku. Hvala Allahu prevazisla sam iskusenje u kojem se trenutno nalazis sesstro Esma.

Molim Allaha Gospodara Uzvisenog Arsa da nas sacuva iskusenja u kojem se trenutno nalazis sestro, tebi da olaksa izlaz iz samog, da ti podari puno sabura na putu iskusenja amin .

VAllahi ima izlaz iz svake situacije,tako kaze Kur'an.Sestro Esma probacu ukratko da pisem o sebi i svom slicaju.Ne tako davno 5-et godina nazad iz svog neznanja, o svojoj lijepoj vjeri zivjeh tezak, ocajan,nepodnosljiv tako bi svi koji su poznavali situaciju kazali.Allahu Ekber kako sam samo bila ubjedzena da sam na pravom putu, da je problem (moj muz ) ili pak djete.Nepraktikovanje vjere i neznanje koje sam posjedovala samo su pomogli mom nefsu da dodze do zeljenog cilja.Sve do jednog dana kad sam posjetila ovu stranicu (bas ovu lijecenje kur'anom) pocela sam polako bez puno zapitkivanja precitavala sam svakodnevno satima i satima.Bio mi je cilj da pronadzem (gdje je problem u mojoj fameliji) Allahovom voljom i odredzenjem pocela sam da praktikujem Islam, saznavsi za Sunnet Poslanika s.a.v.s. pocela sam polako da izbacivam sve sto je od prokleta sejtana. Ucenjem o Islamu, zatim duboko razmisljanje dovelo me je dotle da sam odlucila po svaku cijenu da se promjenim iz temelja,nije bilo nimalo lako ali sam bila ubjedzena u izlaz koji Allah dz.s. obecava strpljivim i tada kao i sada najcesce citam kako vecina misli da su opsihreni od strane nekog.Ja sam dosla do zakljucka da nije bilo potrebe da mi neko spravlja sihr, do samo moje udaljavamje od Islama je bilo uzrok mog tako loseg i teskog zivota.Zar nije dovoljno da nisam klanjala (neuzubillah) kako sam samo bila ohola, zatim nisam najcesce razmisljala koga ja to pratim kroz zivot ?? kuda ja to idem ??zasto sam ustvari tu na dunjaluku ??/kuda posle svega ???

Nimalo lako u samom pocetku, Subhan Allah kad sam svatila da sam sama doprinjela svemu tome sto mi se desavalo.Stavila sam sebe ispred sebe,zatim donjela nijet da se zelim iskreno pokajat Allahu Gospodaru Svih Svijetova (iskrena Tewba) mi je olaksala moja prsa,Elhamdullilah tad sam svatila da ja nemogu nikoga promjenuti do samu sebe.Neprestano mi se vrtio hadis citiram:Allah dz.s. nece promjenuti stanje jednog naroda dok se on sam ne promjeni.Pogledala sam nekoliko puta u pocetku rukiju ucaca brata Enesa da ga Allah Uzviseni obilatno nagradi ovoga i buduceg svijeta amin .Tda sam svatila da mi nevrijedi slisanje rukije ako se nebudem predrzavala Allahovih naedzenja i udaljavala se od Allahovih zabrana.

Da vam nebi duljila,nikad nisam posjetila ucaca rukije uzivo.Slusala sam rukiju, i Kur'an naizmjenicno u kuci ,autu u svakoj prilici nisam dozvolila ni trena da se zabavim nedaj boze muzikom bilo kakvom pa cak ni Ilahije nisam slusala.Elhamdullilah redovno sam posjecivala dzemat i ubrzo naucila sufaru, lijepo sam se osjecala u najdrazem nam mjesecu Ramazanu, pocela sam da praktikujem jutarnji i vecernji zikr, dove ulazak u wc,izlazak iz wc, dove za izlazak iz kuce i nazad, jednostavno svako posao koji bi pocela da radim ( lijeganje u postelju ) zikr prije spavanja,spavanje na desnoj strani,koristenje misvaka,lijeganje u postelju sa abdestom, Elhamdullilah posle saznanja kolika je vrijednost biti pod abdestom nikad nisam bez abdsta.Prelazak sa haram hrane na halal, puno toga sam izostavila da nebudem preduga.

Citam vas sve skupa na ovoj stranici nekoliko godina , registrovala sam se nekoliko sedmica nazad.Zman sestro Esma da ces biti iznenadzena mojim pisanjem ...vjerovatno ces reci pa ovo nema nikakve veze sa mojim problemom .Ima sestro i te kako ima (sve dok sam se vracala svome Gospodaru) moj muz je bio protiv Islama, nije me zelio takvu (pokrivenu hidjabom) da klanjam namaz svaki put sam se sakrila da bi obavila krisom, ne zato sto sam ga se bojala nego sto je to emu izazivalo bjesnilo.Psovao bi i vredzao sve sto pmenem od vjere tako da sam sve radila krisom,izucavala praktikovala isto.Bio je svaki dan sve zesci jer sam ja svaki dan sve vise saburila, posle sto sam saznala da mi je uspjeh u saburu nikad se nisam naljutila ako bi me vrijedzao i omalovazavao.

Sestro Esma vAllah posle moje iskrene Tewbe, praktikovanje 5-et vakat namaza, naravno hidjab,i sve sto sam saznala iz Sire Poslanika s.a.v.s. pokusala sam istovremeno da sprovedem u praksu,cvrsto sam se oslonjala samo u Allahovu moc,saburala i dowila za sve nas.Elhamdullilah sve se promjenilo, moj muz prakticira Islam, Sunnet Poslanika a.s. Elhamdullilah zivi za Islam, ajsretnija sam bila onog dana kad me je moj muz pitao za pomoc pri uzimanju abdesta, obavljanju namaza i sl .Danas moj zivot Elhamdullilah neopisivo je sve to da se kaze rijecima.Dzennet na dunjaluku, sve odise Islamom, Sunnetom, hadisima...jednostavno receno Hvala Allahu pa nismo dozvolili sejtanu l.a. da nam potrga brak.Mnogo je brakova koji se potrgaju a ni sami nisu svjesni sta se to desilo, puno je djecice nu duzne ni krive bez jednog ili pak oba roditelja.

vAllah samim mojim vracanjem Uzvisenom Allhu, vratio se i moj muz ( najcesce bi rekao ) posle svega zahvalni smo Allahu swt na svakom stanju. Kako bi moj muz najcesce rekao ( tvoja smirenost ,upornost) tvoja dowa koju si upucivala iskreno Allahu dz.s. uslisala se Elhamdullilah.Svaki put kad bi mi neko od ukucana nanijo bol, omalovazio me ,uvrijedio, opsovao ili pak udario ja bi rekla : Dovoljan mi je Allah divan je On zastitnik....Allah sve vidi i sve cuje...Elhamdullilah najcesce nemogu ni da vjerujem da nam se Allah smilovao svojom miloscu ....Svim sestrama bi preporucila ......Dajte svojim muzevima njihova prava i obaveze.....Uzmite sebi vasa prava i vase obaveze i bice hajr ins Allah.

Ovo so napisah samo jedan razlog ....da bilo ko izvuce pouku....moj nijet je bi da kazem da nisam hodala od ucaca rukije do ucaca, sto nekazem da je pogresno,Nego mnoge sestre i braca vide izlaz samo u tome da im se uci rukija, cistimo sami svoje duse,udaljavajmo se od novotarije , praktikujmo Sunnet Poslamika a.s. radimo na sebi ( obracunajmo sami sebe prije li dodze dan u kojem nece biti ni zastitnika ni pomogaca) do Allaha Uzvisenog .

Drzimo se Kur'ana i Suneta necemo zalutati ins Allah.

Molim Allaha Uzvisenog da popravi stanje ummeta, oprosti nam grijehe nase, zastiti nas Svije vatre i kaburske patnje, podari nam dzennetul Firdews iz Svoje milosti amin .
[/quote amin

mia_z
Posmatrač
Postovi: 9
Pridružio se: Pet Avg 11, 2006 7:30 am

Post od mia_z » Sub Avg 19, 2006 2:52 am

Draga Esma ,
zasto ne odes kod profesionalnog terapiste ili kod hodze na bracnu terapiju sa muzem , jer hodze osim teologije uzimaju i psihologiju . Koliko slucaja kao tvojih sam vidila , dodu zene nase ili turkinje i pitas ih sta je bilo , uvijek kazu ''pala i udarila se ''. Razvod neka ti bude posljedni izlaz , jer Allah dz.s je rekao da je razvod dozvoljen , ali da je jedna od najmrzih stvari njemu . Taj tvoj hodza nezvuci bas simpatetican prema tvojim problemima . Otidi kod nekog drugog . Mozda ti moze prouciti nesto .
Ali sto se moderne medicine tice na slucajeve kao tvoga muza kazu da su ga kao djete udarali i da ako je to jedini nacin na koji on zna komunicirati , sto znaci , djete kad se maltretira od ljudi koje voli misli da svak tako komunicira , jer nije naucilo drugacije . I ovaj doktor jednom napisa :ljudi kao tvoj muz , u njihovoj glavi udarci = ljubav . Veoma cudno znam , ali i ja sam skepticna tome . Ali sigurna sam da te voli , jer ne bi se vjencali da te ne voli . Muskarci imaju problema izrazivati svoja osjecanja , pokusaj u nekom trenutku kad je potpuno opusten pricati sa njim . Vidi sta ga muci .
Ali jos jednom , molim te da dobro razmislis o razvodu , pogotovo ako imas djece , jer oni su uvjek oni koji pate .
I pogledaj da ti neko nije nesto ''napravio'' , jer ovoj mojoj prijateljici svekrva je bila ta koja je se njoj pravila prijateljica i sve je savjetovala , a na drugoj strani isla sinu i svasta protiv nje govorila , da gleda druge i da radi svasta , i kad je poslije prve noci prevrnula madracu nasla dva ziva crna pauka u sredini baze kreveta zajedno , ona spakovala stvari jedan dan cekala ga i rekla mu da joj kaze sta ga je promijenilo prema njoj tako ili ce ga ostavit i on valjda sokiran poceo joj pricati sta je on cuo , i ona njemu isto tako i , danas imaju najcvrscu bracnu vezu , jer su se sjetili kako su bili prije nego sto su se vjencali , prijatelji i zaljubljeni jedno u drugo .
Zelim ti sve najbolje !

medina22
Mlađi član
Postovi: 110
Pridružio se: Čet Avg 18, 2005 1:29 pm

Post od medina22 » Sub Avg 19, 2006 8:25 am

Selam alejkum

Mislim da su neki od vas prebrzi da osudjuju covjeka i njegove roditelje,onako kako je sestra opisala najvjerovatnije je da covjek ima psihicke probleme i da ima sihr nabacen...to se moze rijesiti bez razvoda naravno.

Esma,da li je ovakav uvijek bio? ako ne to ti je prvi dokaz da ovo nije njegova priroda

Odgovori