Urok-> Uticaj duse?

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
bosanec
Posmatrač
Postovi: 3
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 11:16 am

Urok-> Uticaj duse?

Post od bosanec » Sre Nov 08, 2006 11:28 am

Bismillah
Citao sam bas ove tekstove na stranici, mnoge stvari su mi i prije bile poznate, medutim jedna stvar mi je malo nejasna.

Kaze se urok dolazi iz duse / od oka. Pitanje glasi:
Jel se ovdje misli: iz duse / dova iz srca, da nekom zelis zlo?
Ili pak je pitanje o nekom fenomenu iz duse, dakle koje covjek posjeduje, moc neke vrste koja se moze zloupotrebiti, i mnogim ljudima nije poznata, izmedu ostalog meni!?

Nadam se da ste razumili pitanje
We Selamu alejkum!

Kemo
Mlađi član
Postovi: 183
Pridružio se: Ned Maj 08, 2005 12:29 pm
Lokacija: Bosna

Post od Kemo » Sre Nov 08, 2006 6:41 pm

Dovu prima Allaha dz.š. s toga nemoguce da Allah dz.š. cini loše.urok je odredba ožija s toga istina da postoji ali opet djeluje samo ako to Allah dz.š. bude htio.

Enes
Site Admin
Postovi: 666
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Post od Enes » Sub Nov 11, 2006 10:23 pm

Esselamu alejkum
Kao prvo nadam se da si procitao dio o uroku koji se nalazi na linku:
www.lijecenje-kuranom.com/urok.html
Urok dolazi od oka, i moze da bude uzrokovan ljubomorom ili prevelikom ljubavi.
To nije stvar na koju mozes uticati u smislu, sad cu ja tebe ureci zato sto te volim ili ne volim, to su momenti koji se dese a da cvojek i ne zna sta je ucinio.
Ja sam se u svojoj porodici susretao sa pojavom uroka vise puta a posljednji koji se desio jeste na mojoj kccerkici koja ima dvije god i 5 mjeseci
Desilo se pocetkom ljeta da se pojavljuje crvena felak na njenom desnom obrazu. Prva razmisljanja su bila, to je tokom noci nazuljala pa ce proci. Prolaze dani a crvenilo ne nestaje.
Odlazimo do pedijatra, koji donosi zakljucak da je to ubod komarca i da nema potrebe za brigu. Propisuje sirup protiv alergije.
Nakon petnaestak dana, crvenilo je i dlaje priosutno, st im da se sada pomjera sa desne strane obraza na lijevu, tokom dva do tri dana prede, nestaje i sljedece jutro se ponovo pojavljuje na desnom obrazu.ž
Odlazimo do ljekara, koji nas upucuje do dermatologa. On propisuje dvije masti, od kojih se jedna koristi sedam dana, druga petnaest dana nakon prve. Odlazimo na kontrolu nakon tri sedmice, stvar ista i onda dermatolog daje zakljucak(posto nije bilo promjena): da cemo u jesen kcerku voditi na pretrage u sarajevo, trenutno je aparat u kvaru, pa cemo vidjeti poslije sta i kako dalje, ali…
Ali te su pretrage skupe, kaze doktor. Ja ocekujem da je to opet nesto u granicam noramlog i ocekujem neku cifru od 150 do 300 KM, ka da ja ofulao, kaze oko 1000 KM!
Mnogo toga je prolazilo kroz glavu i nisu sporne te pare da covjek zali dati za svoje dijeta ali nacin na koji se to saopstava je za mene bio jako poslovan bez imalo humanosti i ljdske geste. Imao sam osjecaj da je dermatolog presao u menadzare jer bolje zaraduje time sto lobira jadne ljude da izvrsavaju pretrage koju se za Bosnakso podneblje van svake pameti.
S druge strane razmisljam, da to eto haman nije ni toliko opsano(kad je medicina u pitanju) jer mozemo cekati nekih dva do tri mjeseca bez daljenje terapije i pretraga. Ono i kao bude terapije, sve napamaet.
Onda se meni upale lampice i kontam da moj babo nevjerovatno voli moju kcerkciu i odlucem se ja da kcerku okupma vodom na koju sam prethodno naucio!
Rezultat koji je dobiven, je za mene koji se svakodnevno susrecem sa neobicnim stvarima, bio nevjerovatna.
Nakon kupanja vodom, u potpunosti je nestala fleka koja je bila na njenom licu. U njenom raspolozenju se odmah vidjela razlika. Ja nisam moga da vjerujem.
Desajse da nakon par dana ponovo se pojavi fleka, ponovimo postupak( ja u supruga, ja naučim na vodu a ona okupa dijete) i dobijamo opet pozitivne rezultete.
Nakon toga skrecem paznju svom ocu da malo se suzdrzi u svom iskazivanju ljubavi prema mojoj kceri i od tada se ne susrecemo sa pojavom crvenila na licu.
Opet s druge strane, sada redeovno nakon kupanja malu prebirisemo vodom na koju je nauceno.
Preventivnom do zdravlja.
J

bosanec
Posmatrač
Postovi: 3
Pridružio se: Sre Nov 08, 2006 11:16 am

Post od bosanec » Ned Nov 12, 2006 7:55 pm

Bismillah
Bas zanimljiva i poucna prica od Enesa, mislim da ovaj drugi Kemo nije potpuno razumio pitanje.

Enes kaze:"Urok dolazi od oka, i moze da bude uzrokovan ljubomorom ili prevelikom ljubavi.
To nije stvar na koju mozes uticati u smislu, sad cu ja tebe ureci zato sto te volim ili ne volim, to su momenti koji se dese a da cvojek i ne zna sta je ucinio."

Interesuje me sledece: Dali ti je poznato opsirnije kako to da oko moze prouzrokovati taku stetu, ito namjerno/nenamjerno???

Zahvaljujem se na odgovorima
Wesselam

Odgovori