Pomoch bratu Mumminu!

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
zara
Stari član
Postovi: 272
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Pomoch bratu Mumminu!

Post od zara » Sub Avg 04, 2007 12:53 pm

Salam aleykum!
Evo sam ovdje otvorila novi topik da ne bi se brkalo sa raspravom o Bugarijua:

Član od: 04 Jul 2007
Komentari: 6

Upisano: Četvrtak Aug 02, 2007 11:49 pm Naslov komentara: Allahu Ekber - Allahu Ekber !!!

--------------------------------------------------------------------------------

BISMILLAHI-RRAHMANI-RRAHIM

Eh,mila moja braćo,Allah nam se svima smilovo,kako mi je teško na srcu kad vidim ovo što vidim ne samo na ovom forumu nego i oko sebe.
Samo se glođemo i glođemo,razilazimo,dijelimo i srljamo u sve veću propast,dok se prokleti šejtan,Allah ga smrvio insAllah,zadovoljno smije!

Na moju žalost,iz dana u dan se sve više i više uvjeravam u istinitost hadisa koga izreče Allahov džš. miljenik Muhammed s.a.w.s.
Do sudnjeg dana če se moj ummet podijeliti u 77 grupa (79) a samo će jedna biti na pravom putu !

Molim uzvišenog Allaha džš. da budemo u toj jedinoj grupi kojoj se je Allah džš. smilovo i za koju je lijepi džennet pripremio ! AMIN !

Draga moja i mila braćo po vjeri,Allah vam se smilovo,svi ste razumom obdareni i to onoliko koliko je to Allah džš htio i svakom razumu jasno granicu odredio! Isto kao što naše oko tj,vidno polje ima svoju granicu koja ze završava negdje na horizontu i preko koga mi ne možemo dalje vidjeti, tako i naš razum ima granicu preko koje ne može dalje razumjeti nego samo nagađati! Svaka polemika oko toga šta se nalazi iza brda odn. ima li svemiru kraja - beskorisna je i čisto gubljenje vremena koga imamo jako malo.
-E tako je isto i sa ovom diskusijom o božijem robu Bugariju Allah mu se smilovo !
-Ja ga lično ne poznajem i nisam nikad prisustvovao ni jednom nj. derzu,ali sam čuo od drugih za nj. i td.! Ali ,ono što čuh ovdje na forumu me je poprilično uzdrmalo kao mummina (insAllah) i kao bošnjaka!!!??

Kako je krenulo, ispašće da smo ovdje u Bosni dobili još jednu od onih 77 grupa a ćiji če se sljedbenici zvati ''BUGARIJEVCI'' ,a pored VEHABIJA ,AHMEDIJA,ŠIJA ,ispašće da na tako malom prostoru nema nigdje na svijetu više podijeljenosti među muslimanima kao što je to u Bosni !!!
-Pošto ću inšAllah uskoro napustiti ovaj prolazni dunjaluk,jer bolujem od neizliječive bolesti,a 40 mi je god.naživio sam se ElhamduLillah, Allah džš. je tako htio pa neka i bude tako!kajem se što nisam puno ,puno prije požurio sa činjenjem ibadeta dragom Allahu džš a mladžoj braći mumminima preporučujem da se klone svih sumnjivih stvari,jer ne treba vam nikakav predavač , kada sami znate svoje dužnosti kao mummini.Sprovedite u dijelo i IMANSKE I ISLAMSKE šarte,pridržavajte se Allahove rijeći i sunneta Muhammeda s.a.w.s i zaista se nemate ćega bojati ni na dunjaluku ni na sudnjem danu!
-A , nemojte ni potvarati,tj. klevetati brata Bugarija,osim ako ne posjedujete jasne dokaze, jer znajte da je potvaranje i kleveta težak grijeh !
-Allahovom milošću, je nastao i ovaj internet,pa ga iskoristite u pametnije svrhe,upoznajite se,volite se,razmijenjujte svoje znanje i širite znanje - a ne koristite se internetom da se svađate i glođete, Allah vam se smilovo.
Evo, imo bi još mnogo toga vam reći al ne mogu , jer mi suze napuniše oči......
_________________
''Nisam li vam naredio, o sinovi Ademovi: ''Ne povodite se za šejtanom,jer vam je on otvoreni neprijatelj.'' (JA-SIN /60)

viewtopic.php?t=1055&start=30


Evo da nastavimo ovdje s tom temom.

zara
Stari član
Postovi: 272
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Post od zara » Sub Avg 04, 2007 1:05 pm

Salam!

Ja brate polazim od sebe.
Ako bih kojim slucajem obolila tesko i rekli mi da mi preostaje malo vremena , ono sto bih tad zeljela jeste obaviti Hadz, vidjeti Meku i Medinu.
Pa ako bi mi neka bracha pomogla , obradovali bi me.

Tako i tebi zelim.
Ukoliko si u stanju obavi hadz, moli za ovaj i onaj svijet.
Ukoliko nemas snage niti vremena za hadz, zavisi od tvoje situacije , bolesti itd, onda idi obavi Umru i boravi u Kabi koliko god mozes.Moli za zdravlje a moli i za povratak Allahu.
Kad nam stigne sudjeni cas niko ga ne moze otkloniti, osim Allaha,ali u bolesti treba moliti zdravlje i pripremati se za onaj svijet.
Eto mi smo ti se ponudili Insha Allah da ti pomognemo,pa ti nam reci.Da li si ti u stanju ichi sam u Meku,mozda ndjemo nekoga ko ove godine isto ide, zbog zdravlja, gdje stanujes vidi putne troskove,je si li bio na hadzu,trebali ti objasniti pravila. Sta ti fali, pa nam javi.
Muslimani su jedni drugima bracha , ne moj se stiditi,kako su oni prvi bolji od nas, davali sve sto su imali , i zeljeli jedni drugima bolje nego samima sebi.
Nek Allah swta popravi tvoje i nase stanje.
amin.

AbuAmRibnFadL
Veteran
Postovi: 897
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Post od AbuAmRibnFadL » Sub Avg 04, 2007 2:50 pm

Selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu brate mu min

Es elullahel adhim rabbul ar$il adhim en ju$fik,es elullahel adhim rabbul ar$il adhim en ju$fik,es elullahel adhim rabbul ar$il adhim en ju$fik,es elullahel adhim rabbul ar$il adhim en ju$fik,es elullahel adhim rabbul ar$il adhim en ju$fik,es elullahel adhim rabbul ar$il adhim en ju$fik,es elullahel adhim rabbul ar$il adhim en ju$fik.Allah te ucvrstio u vjeri,obasuo te saburom,olaksao ti bol koju imas,ozdravio te i ocistio od grijeha,Koga Allah voli stavi ga na ku$nju,da bi ga tim iskusenjem ocistio.Molim Zivog i Vjecnog da ti da ono sto je najbolje za tebe.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Post od Senad » Sub Avg 04, 2007 5:57 pm

Esselamu alejkum


Brate mu'min niko neće napustiti ovaj svijet dok ne potroši svoju nafaku bio on zdrav ili bolestan. To što doktori govore da je počelo odbrojavanje nema nikakve veze sa Allahovom odredbom.

Moja tetka ima la je tumor dojke i tu je bolest nosila 17 godina kada su doktori čuli za to ostali su bez teksta i nemogu da vjeruju. Njihova orjentacija je max 5 godina. ovo možda nebih smio reć ali kontam da nisu počeli sa eksperimentima lijekova mogla još živjeti , Allah s.w.t. najbolje zna.

Nego deder,,, ti se bori i ima još mnogo mogućnosti. Neznam gdje živiš možda bi ti mogao nekako doturiti matičnu mliječ.

preporučujem da koristiš propolis kapi 30 % i matičnu mliječ pčelinji otrov ciljano neznam koji dio organa je obolio ako se radi o dišnim putevima onda i udisanje zraka iz košnice.



Svako dobro tebi i tvojoj obitelji


Esselamu alejkum!

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Sub Avg 04, 2007 11:18 pm

Esselamu alejkum

brate mummine ostala braca i sestre

sa sestrom mogu pokriti sloveniju

http://www.humanly.org/?cat=46
http://bosnjaci.net/search.php?id=4619& ... k_aktuelno

sa bratom mogu pokriti indoneziju

http://bosnjaci.net/search.php?id=1050&from=erk_islam

sa zetom i esadom mogu pokriti sjevernu ameriku

http://bosnjaci.net/search.php?id=3935& ... k_aktuelno

istina je da moram prvo pitati sviha njiha i napraviti dobru organizaciju. Nije mi do reklame neko do ozbiljnosti. InsAllah da se bratu pomogne.


ja ko što reče. imamo mi iskustava


:D

Ako budne potrebno mi smo za akciju spremni vajk, jedino čekam još brata mummina. Brate javi...

denis

mummin
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Sre Jul 04, 2007 3:22 pm

Post od mummin » Ned Avg 12, 2007 11:25 am

BISSMILLAHI-RRAHMANI-RRAHIM !

Eselamu alejkum moja braco i sestre !

Uistinu su svi muslimani braća i sestre a Allah džš. je njihov gospodar jedan i jedini , kome ćemo se svi jednom vratiti nakon što provedemo jedan određeni period na ovom prolaznom dunjaluku koji nije ništa drugo do ahiretska bašća u kojoj sve što posijemo,požnjet ćemo na ahiretu !

Halalite mi što me nije bilo jedno duže vrijeme među vama,bila me je bolest malo oborila,ali sam sad hvala dragom Allahu džš. , dobro !
BUde to tako meni povremeno pa opet prođe i tako sve iznova već nekoliko mjeseci,al hvala dragom Allahu džš. pa mi se smilovo pa mogu nakon toga namaz opet obavljat i naklanjat onaj period koji nisam mogao namaz činit.
Znam da ste radoznali o čemu se u stvari radi,ali vjerujte mi,nisam imao nijjet nikakvu pomoć od vas tražit već samo vam reći koliko je zaista ovaj naš život kratak da bi smo ga uzaludo provodili i svađi i mržnji,pa makar i na nekom forumu !
Kada bi Allahov džš. rob znao koliko mu je smrt zaista blizu,nikad ne bi pomislio ni na šta drugo osim ibadeta i činjenja dobra drugom svom bratu i sestri muslimanima !
Ne bi ogovarao drugog i potvarao,ne bi besmisleno provodio sate i sate smišljajući kako da napakosti drugom i da uvrijedi drugog samo ako drugaćije misli i radi i još mnogo,mnogo čega drugog.

Ja draga braćo i sestre bolujem od neizlijećivog tumora u glavi, i samo dragi Allah džš. zna kako će se to završiti. Bolovali su od tog i mnogi moćniji i bogatiji Allahovi robovi,pa se nisu izliječili.Kopali su im doktori po glavama i zavirivali u svaki kutak ali im nisu mogli pomoći.
Ne dam ja njima da se igraju i mojim mozgom i glavom,iovako mi je već dojadilo svakodnevno zraćenje i sve one hemoterapije.
Hoću samo sada da ibadetim svom dragom Allahu džš. i da mu zahvaljujem na svemu što mi je dosad dao i što mi se smilovo pa me ipak uputio na pravi put i molim ga samo još da mi da snage da kada dodže Azrail , Allah mu se smilovo, po moju dušu da mi da snage da izgovorim šehadet veličanstveni ! AMIIN !



KAKO DA SE NE POKORAVAM ONOM,KOJI ME JE STVORIO, A KOME ĆETE SE I VI VRATITI ? Ja-Sin /22

A vama braco i sestre iz sveg srca hvala na jakoj želji da pomognete, hvala sestro Zara,brate Dennispasa,brate Senade,brate AbuAmRibnFadl i brate Senade i sva ostala braco i sestre, neka vas dragi Allah džš. pomogne na svakom koraku, neka vam ojača iman i neka vas obaspe obiljem svoje milosti jer On je zaista milostiv i samilostan o On nagradžuje svoga poniznog roba iz obilja svoje milosti.

zara
Stari član
Postovi: 272
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Post od zara » Pon Avg 13, 2007 1:08 pm

Salam aleykum!

Hvala Allahu u svemu tome, tvoja ustrajnost u vjeri je najbitnija, brate.
Bolje tako nego skoncati kao kufar, u dubokoj starosti i neznanju.
To s tumorom ,i uopste Karcinom-rak , sve je to za mdicinu nepoznato,novo.A poslije tog rata , dokazano je da ima povechan broj tih bolesti u narodu,zbog mina i bombardovanja.

Ipak,sve je sudbina , a ja bih tebe svjedno poslala u Meku,ukoliko si u stanju putovati.

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Post od dennispasa » Pon Avg 13, 2007 2:03 pm

Bismillahirrahmanirrahim


Poštovani brate mummine

Hvala Allah-u d.ž., Gospodaru svih svjetova, koji te je učvrstijo na Njegovom putu.

Slažem se sa Zarom a mislim da isto misle i Senad i brat AbuAmRibnFadl i ostali članovi foruma:

Fino se čita; hađija mummin

http://www.resnica-haq.com/ Brača su spremna ako si i ti za?
______________________________________________________________

Sve je ovom samo prolazno...

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Post od Senad » Pon Avg 13, 2007 8:37 pm

Esselamu alejkum


Nemoj sjediti i čekat udri po alternativnoj medicini između ostalog i ovo što seka zara govori hadždž- zemzem voda. Daj nijet sada za ozdravljenje što se hadža tiiće a kasnije kada se sve to stabilizuje onda otiđi iz zahvalnosti prema Allahu s.w.t.

U Japanu su vršena dugogodišnja ispitivanja djelovanje PROPOLISA I DOKAZALI DA PROPOLIS NEDA DALJI RAZVOJ KARCINOMU I DJELUJE NA NJEGOVO SUZBIJANJE navode primjere jedne žene na kojoj je vršen test Prije nego je uzimala propolis stanje se pogoršavalo kada je počela koristiti stalo je sa tendencijom smanjenja da bi ga na kraju hirurškim putem otklonili i nije se više pojavljivalo Allah s.w.t. najbolje zna.



Esselamu alejkum!

Odgovori