trebam pomoc ili savjet

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

arijana
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 10:13 pm

trebam pomoc ili savjet

Post od arijana » Sub Nov 08, 2008 10:20 pm

Selam svima na forumu. Odmah cu preci na ono sto me zanima. Dakle imam jednu prijateljicu koja je katolkinja a udata je za muslimana,jedan duzi period se nije osjecala dobro,posjeti doktoru i ostalo nisu dali rezulatata. Neko joj je rekao da posjeti izvjesnog bioenergicara sto je na koncu i uradila. Medutim nakon toga on joj je preporucio da joj uci rukju,na sto je ona pristala. Ali neosjeca se jos uvijek dobro a ja citajuci ovo sve na forumu se bojim da se obratila pogresnom covjeku,ako neko moze da mi da savjet bila bih zahvalna. Hvala

umma
Posmatrač
Postovi: 9
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 7:43 pm

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od umma » Pon Nov 10, 2008 8:00 pm

We alejkumus-selam sestro,

Koliko ja znam, da bi se neko mogao lijeciti Kur´ánom , taj neko mora istinski vjerovati u ALLAHA S.W T. i da izlijecenje dolazi samo od NJEGA S.W.T.putem NJEGOVIH S.W.T. savrsenih rijeci objavljenih u Casnoj Knjizi. Iako je tvoja prijateljica udata za Muslimana, pitanje je da li je ona prihvatila Islam kao jedinu od ALLAHA S.W.T. priznatu vjeru i da li istinski srcem vjeruje u ALLAHOVE S.W.T rijeci, a samim time i da one sadrze lijek nama dat od JEDINOG GOSPODARA. To je , po mom skromnom znanju,osnovni uslov da lijecenje bude ispravno i uspjesno insha´ALLAH, a ALLAH najbolje zna. Neka me braca ili sestre koje imaju vise znanja isprave ukoliko sam u necemu pogrijesila.

Nadam se da ce tvojoj prijateljici biti bolje i da ce joj ta desavanja biti sebebom da prihvati Islam. Molim ALLAHA S.W.T da je izlijeci i uputi je na Pravi put, amin ja RABB.

Es-selamu alejkum.

Nihad
Mlađi član
Postovi: 109
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 10:10 pm
Lokacija: Dunjaluk
Kontakt:

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od Nihad » Pon Nov 10, 2008 8:34 pm

Esselamu alejkum

Odgovor je Elhamdulillah od sestre Umma.
Dobro bi bilo da ta vasa prijateljica ode kod nekoga ko lijeci Kur'anom, prija toga bi bilo dobro ako bi joj neko pojasnio samu svrhu lijecenja Kuranom, i da joj se mnoge stvari pojasne oko lijecenja i Islamskih propisa.da bi ona to ispostovala.
Allah svt iskusaje mnoge ljude i putem Sihra, zamisli koliko je se ljudi Istinski vratilo vjeri,od onih koji su bili druge vjeroispovjesti i onih koji su nosili Islamska imena,a danas su Elhamdulillah dobri mumini.Treba pokusati nebili joj se Allah svt smilovao i putem Rukje dao da prihvati Islam.Zatim,da bi i ona ponudila svoga muza da i on prihvati Islam.Muslimanu je strogo zabranjeno da zeni nevjernice ili obratno.Zato molim Allaha Uzvisenog da ih uputi i da ona prihvati Islam,a njenog muza treba posavjetovati o islamskim propisima vjere koju je Allah svt objavio,kako bi i on prihvatio Islam kao jedinu ispravnu Vjeru.Toliko ...Esselamu alejkum

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od Senad » Pon Nov 10, 2008 8:56 pm

Esselamu alejkum!
Koliko ja znam, da bi se neko mogao lijeciti Kur´ánom , taj neko mora istinski vjerovati u ALLAHA S.W T. i da izlijecenje dolazi samo od NJEGA S.W.T.putem NJEGOVIH S.W.T. savrsenih rijeci objavljenih u Casnoj Knjizi
Poznato ti je setro da su Poslanikovi a.s. ashabi učili fatihu osobi koja nije bila musliman, pa ih je Poslanik a.s upitao kako znate da je fatiha lijek....nije ih ukorio zbog njihovg čina... u tome hadisu se prenosi da je Poslanik a.s. rekao da i njemu ostave jedan dio od onoga što su uzeli za učenje

.
Iako je tvoja prijateljica udata za Muslimana, pitanje je da li je ona prihvatila Islam kao jedinu od ALLAHA S.W.T. priznatu vjeru i da li istinski srcem vjeruje u ALLAHOVE S.W.T
Koliko je meni poznato nije uslov da prihvati islam da bi se podvrgla liječenjem Kur'anom.

i da one sadrze lijek nama dat od JEDINOG GOSPODARA.
Kome nama?; Allahova milost obuhvata sve svjetove i sve stvoreno Drugo bi bilo pitanje kako bi se osoba osjećala kada bi istinski robovala samo Allahu s.w.t.
To je , po mom skromnom znanju,osnovni uslov da lijecenje bude ispravno i uspjesno insha´ALLAH, a ALLAH najbolje zna
Svakako da je uslov da bude ispravno i samim tim bit će uspješno ali na način kako je to Poslanik a.s. prenio i ono što je odobrio što je naslijeđeno a ispravno Normalno i savremna medicina
Nadam se da ce tvojoj prijateljici biti bolje i da ce joj ta desavanja biti sebebom da prihvati Islam. Molim ALLAHA S.W.T da je izlijeci i uputi je na Pravi put, amin ja RABB.
Ja sam negdje ovdje na forumu pisao da je jedna obrazovana kršćanka išla na rukju i hidžamu a bolovala je od tumora dojke, nakon toga je otišlana pretrage i nalazi su bili ok i tako se ona vratila islamu , pokrila se i nastavila živjeti.


Es-selamu alejkum.

arijana
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 10:13 pm

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od arijana » Pon Nov 10, 2008 10:11 pm

Selam alejkum,hvala vam sto ste obartili paznju na moje pitanje.Ovako pokusat cu vam objasniti,ja kao muslimanka nezelim vrsiti pritisak na nju da treba da se posveti Islamu, ali sam u razgovorima sa njom pokusala da joj objasnim(onoliko koliko sam znala o rukji). Sta da vam kazem.Ona je sama uzela literaturu i naucila uzeti abdest,naucila je neke sre od svoje djece i kaze da srcem vjeruje u Boga.Ja vidim da se boji i sama mi to kaze,ali boji se iz razloga sto nezna dali ide pravom ucacu jer je ovaj trazio slike djece,muza,broj mobitela....cak joj dao i neku hamajliju za kucu i slike,a ja sam opet procitala da je zabranjeno da trazi od nje nesto.Ja vas molim ako znate iskrenog vjernika koji to moze da joj uci,da preporucite,pa uz Allahovu volju nadam se da ce joj biti bolje.

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od Senad » Pon Nov 10, 2008 11:26 pm

arijana napisao:Selam alejkum,hvala vam sto ste obartili paznju na moje pitanje.Ovako pokusat cu vam objasniti,ja kao muslimanka nezelim vrsiti pritisak na nju da treba da se posveti Islamu, ali sam u razgovorima sa njom pokusala da joj objasnim(onoliko koliko sam znala o rukji). Sta da vam kazem.Ona je sama uzela literaturu i naucila uzeti abdest,naucila je neke sre od svoje djece i kaze da srcem vjeruje u Boga.Ja vidim da se boji i sama mi to kaze,ali boji se iz razloga sto nezna dali ide pravom ucacu jer je ovaj trazio slike djece,muza,broj mobitela....cak joj dao i neku hamajliju za kucu i slike,a ja sam opet procitala da je zabranjeno da trazi od nje nesto.Ja vas molim ako znate iskrenog vjernika koji to moze da joj uci,da preporucite,pa uz Allahovu volju nadam se da ce joj biti bolje.
Eselamu alejkum!


Dajte molim vas ime takvih iscjeljitelja i gdje ordiniraju i tačno čime se bave. ONda je lahko reći da li je ispravno ili nije, I dobro bi bilo da kažete vasu lokaciju kako bi bili upućeni na najbližeg ispravnog učača rukje.
Ja zaista nerazumijem sve one koji traže pomoć a skrivaju osnovne podatke.

Esselamu alejkum

Mirza
Mlađi član
Postovi: 102
Pridružio se: Sub Apr 16, 2005 9:56 am

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od Mirza » Uto Nov 11, 2008 7:41 am

Selam alejkum

istina je da nije potrebno biti musliman za lijecnje učenjem rukije. Najbolje i nekako najsigurnije je da skine rukiju sa interneta stavi na MP3 player i sasluša. Na taj način nije na iskušenju od ispravnosti "iscjeljitelja"

mirza

selam alejkum

umma
Posmatrač
Postovi: 9
Pridružio se: Ned Okt 19, 2008 7:43 pm

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od umma » Sre Nov 12, 2008 7:12 pm

Es-selamu alejkum svima

Poseban selam tebi, brate Senade, ALLAH S.W.T te nagradio na tvom trudu. Poenta mojih rijeci je bila da sestri kazem neke temeljne stvari, iako sam se mozda pogresno izrazila u zelji da pomognem.Sustina mojih rijeci je da, ako se neko lijeci Kur´anom, mora vjerovati da je lijek u ALLAHOVIM S.W.T rijecima. Sve to implicira da je osnov da vjeruje u ALLAHA S.W.T.

To je ono sto sam htjela reci, a ja se izvinjavam svima koje sam , ne daj BOZE, svojim rijecima mozda navela na pogresno razmisljanje i molim ALLAHA S.W.T , ako jesam, da mi oprosti,amin.

Es-selamu alejkum

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od Senad » Sre Nov 12, 2008 9:44 pm

umma napisao:Es-selamu alejkum svima
. Sve to implicira da je osnov da vjeruje u ALLAHA S.W.T.To je ono sto sam htjela reci,
Esselamu alejkum!

Seko opet se svodi na istom.

Primjer ove naše seke koja se vratila islamu, koju sam naveo /tumor dojke/ govori to da je LIječenje Kur'anom i metode bile uzrokom prije svega izliječenja i onda vraćanja islamu .

Osobu koju sam naveo, ovo je moja pretpostavka , išla je sa ubjeđenjem "hajde da i to probam " novac i vrijeme nije bitan. MOglo bi se govoriti o ubjeđenju da će biti izliječenja prihvatljivim metodama koje KUr'an odobrava . DA je imalo ubjeđenje o kakvom ti govoriš sigrno da nije opet Allah s.w.t. najbolje zna. Međutim naišla je na nešto što je nju, Allahovom voljom fasciniralo.

Mnoge se polemike vode oko naplaćivanja učenja rukje i opravdanje se nalazi u tom hadisu gdje su ashabi učili nekome ko nije bio musliman i čak šta više nije pružio gostoprimstvo Poslaniku a.s. i njegovim ashabima. Međutim kada je njima zatrebala pomoć ashabi su učili rukju i to su dobro naplatili negdje se spominje stado od 200 ili 300 ovaca i dobili su sve ostalo što su tražili.

Znači učili su rukju nekome ko nije bio musliman i nije imao isto tako ubjeđenje o kojem govoriš.

Svakako vjerujem da nisi nikoga uvrijedila , barem mene ne :wink:

AbuAmRibnFadL
Veteran
Postovi: 897
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:20 pm
Kontakt:

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od AbuAmRibnFadL » Čet Nov 13, 2008 7:29 pm

Allahov Poslanik salallahu alaihi we sellem nije bio sa njima,ashabi su njemu Allahovom Poslaniku saws kasnije dosli i pitali ga dali odobrava njihov postupak i ono sto su cinili,sto je on Allahov Poslanik saws odobrio,i u pitanju je bilo 100 ovaca

Nihad
Mlađi član
Postovi: 109
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 10:10 pm
Lokacija: Dunjaluk
Kontakt:

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od Nihad » Čet Nov 13, 2008 11:30 pm

Esselamu alejkum

Iz Hadisa se vidi da je Ashab koji je ucio Rukju,tj fatihu,i izlijecio oboljelog dobio nagradu kad ga je izlijecio.

arijana
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 10:13 pm

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od arijana » Pet Nov 14, 2008 10:21 pm

Esselamu Alejku!!!!! Hvala vam na uputama koje ste mi dali,ali molim vas,nema potrebe da mislite ili da kazem mislis,da sad ja tu nesto skrivam.Moja prvobitna zelja je bila da se informisem,jer nisam znala sta,kako,na koji nacin.....Neradi se o tome da ja nesto tu sakrivam,daleko od toga,ona je iz Viteza,ako to vec nesto znaci. Smatram da nemoze biti losa stvar pomoci covjeku pa bio on ovo ili ono,crn,bijel,bio ovakav ili onakav.Ja licno kao ljudsko bice i skromni Boziji rob,nemogu a da se neodazovem na zatrazenu pomoc niti to zelim,pa makar se ta moja skromna pomoc odnosila evo na ovaj pokusaj da se informisem ....Hvala

arijana
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 10:13 pm

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od arijana » Pet Nov 14, 2008 10:25 pm

Senade da,oprosti nisam napisala ime tog iscjeditelja jer ga nisam ni znala,buduci da je ona isla njemu sama i kasnije mi je rekla kada me pitala za savjet.Sve sto znam da je to neki Ahmed iz Grancanice :?

Senad
Veteran
Postovi: 1054
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 7:43 am
Lokacija: Doboj Istok
Kontakt:

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od Senad » Pet Nov 14, 2008 10:49 pm

arijana napisao:Neradi se o tome da ja nesto tu sakrivam,daleko od toga,ona je iz Viteza,ako to vec nesto znaci. .Hvala
esselamu alejkum
PA seko znači mnogo to što je iz Viteza, jer nebi imalo smisla preporučiti nekoga iz Gradačca KADA JOJ JE BLIŽE ZAVIDOVIĆI u tome je poenta.
Druga stvar bitno je to da se kaže kod koga je bila da li on bio ispravan ili ne jer samo tako možemo imati konstruktivan dialog i nekome pomoći.
Evo kažeš za Srabovića ,,, imaš ovdje na forumu pa pročitaj o Sraboviću i reci ti njoj neka se odmakne od bioenergetičara ma kako se on zvao. Neka ode do nekog ispravnog učača i on će sagledat njen problem . Neka joj se Allah s.w.t. smiluje i uputi napravi put.

arijana
Posmatrač
Postovi: 6
Pridružio se: Sub Nov 08, 2008 10:13 pm

Re: trebam pomoc ili savjet

Post od arijana » Sub Nov 15, 2008 11:01 pm

Selam............. :( Hvala rekoh opet,pa sta mislis zasto sam dosla tu da pitam? Vjerovatno sto nisam imala pojma ko to radi a i sto ona sama nije bila sigurna da li je se obratila pravoj osobi.A za doticnog nema pojma sve sto znam i sve informacije koje mi je ona rekla vec sam napisala,ali evo hvala opet. Da,nadam se da ce se Allah smilovati toj dusi

Odgovori