zaljubljeni dzin

Pitanja vezana za oblast lijecenje i neobjanjenog putem savremene nauke

Moderatori: Haris, EMIRgr, Yassin

Odgovori
bjela ruza
Mlađi član
Postovi: 62
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 10:09 pm

zaljubljeni dzin

Post od bjela ruza » Sre Nov 26, 2008 10:49 pm

Selam alejkum,

Brate Enese bila sam kod tebe 3 puta na rukji u augustu ove godine i ispostavilo se da sam pod sihrom i da imam dzina koji se zaljubio u mene. Nastavila sam sa samolijecenjem,nekad bude bolje, nekad gore ali uglavnom pridrzavam se svih vjerskih duznosti sem sto nisam stalno pokrivena jer radim a posto zivim na zapadu to je nemoguce u mojoj firmi. Kod mene je taj dzin prouzrokovao razvod braka i veliki nered koji je uzeo ogromne proporcije jer je moj bivsi muz iznio na mene potvoru koja je teska i nebesima i zemlji rasirio je putem svojih "satelita* kako u zemlji u kojoj zivim tako i u Bosni a Allah zna da sam od svega cista. Skoro sam imala telefonsku raspravu sa njim prilikom koje mi je pozlilo (a ja zivim u svom stanu sa dvoje malodobne djece). Nakon toga pozvala sam brata i on me je odvezao kod mojih gdje smo razgovarali zatim ucili iz Kur'ana ali kad je pustio audio ucenje Kur'ana jednostavno sam pocela da odskakujem da udaram nogama vristim derem odjecu na sebi itd. Posto se i moj brat razumije u rukju poceo mi je da uci i dzin je progovorio. Rekao je da je iblis licno i da mu je zadatak da me ubije i onda je poceo da pjeva iz mene "ubit cu je ubit cu je" Kroz vrisku i plac je pitao prisutne "znate li vi ko je ova zena, znate li vi koji ona ima stepen kod Allaha, koliko ona voli Allaha i koliko on voli nju ona je toliko iskrena a ja to nemogu vise da izdrzim. Zatim je rekao da sam poslije Merjeme r.a. najodabranija zena kod Allaha (kobajagi) a da on ako nije sam iblis da mu je veoma blizak i da me niko zivi sem Allaha od njega nemoze spasiti a da je on karin od Ebu Hanife. Na mirise nije reagovao rekao je da mu cak gode na zemzem vodu takodje nista, ajetul kursiju i sam ponavlja. Pohvalio se da se posluzio lukavstvom kojim se niko dosad nije posluzio da nijedan sehid nije vidio muke koje ja vidim sto mi on nanosi a da za sebe zna da mu je konacno staniste dzehenem ali svijet je takav jer neko mora i u dzehenem, da on nemoze podneti pocasti koje su date Ademovim sinovima a on je kao Allahu toliko sluzio a ovaj odabrao Adema. Kaze ako umre i on samnom da cemo biti Romeo i Julia. Svasta se napricao i nalagao. Ja nikad nemogu zaspati do 4 ujutro, po citavu noc ibadetim klanjam nocni namaz zikrim, udjeljujem ali jos nema nekakvog posebnog pomaka sem sto prsti na lijevoj ruci nisu vise ukoceni i sto nemam onih opsesivnih misli. I dalje mi reaguje lijeva ruka i noga, pogotovo mali prst ponekad povratim i imam tegobe u prsima a nesanica strah i kronicna iscrpljenost su stalno prisutni. Da li ima nesto posebno za ucenje u ovakvom slucaju jer ja stvarno nosim pretezak teret i jako sam iscrpljena a moram se brinuti za dvoje male djece i zaradjivati svoj kruh. Da te Allah nagradi za odgovor.

bosanka34
pisem pomalo
Postovi: 19
Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 7:56 am

Re: zaljubljeni dzin

Post od bosanka34 » Čet Nov 27, 2008 9:01 am

nek ti dragi Allah pomogne,

zar i takvi dzini imaju najezila sam se

bjela ruza
Mlađi član
Postovi: 62
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 10:09 pm

Re: zaljubljeni dzin

Post od bjela ruza » Čet Nov 27, 2008 12:26 pm

Hvala ti sestro bosanka34 na podrsci. Ima itekako svakakvih dzina. Istrazivala sam slucajeve slicne mome po raznim forumima i posto govorim vise jezika nasla sam na primjer na jednom marokanskom forumu slicnih slucajeva sa zaljubljenim dzinom ili dzinicom i svi kazu da se to tesko rijesi, ali se ja uzdam samo u Allaha i samo mi on moze pomoci a ovo mi je samo iskusenje od Njega i On sam zna dokle ce to trajati a na nama je da trazimo lijeka.

H@n@
Mlađi član
Postovi: 68
Pridružio se: Čet Nov 13, 2008 9:21 pm

Re: zaljubljeni dzin

Post od H@n@ » Čet Nov 27, 2008 1:03 pm

Selam drago Bijela ruzo...

Hocu samo da te ohrabrim i bodrim u tvojoj borbi kao ozdravljenju. Iako je tvoj slucaj kompliciran, ti si veoma hrabra i pametna zena, puno si do sad postigla i prevazisla...budi hrabra i samo naprijed. Divim ti se koliko si hrabra i pametna i koliko se trudis. Toliko me se dojmila tvoja poruka.
Svoju situaciju gledaj sa pozitivne strane. Dobro je da imas brata koji ti moze cesto pomoci i cesto uciti, tako da ne moras nekog posebnog traziti. Zamisli koliko bi ljudi zeljelo samo doci do Enesa a kamoli da su srece kao ti da imaju brata rodenog koji moze uciti kad hoces. To je dobro i to nastavi, i neka vam ne bude vazno da priicate sa dzinom jer ti on moze svasta nalagati i otezati ti. Sto god kaze nemoj to vjerovati to nije vazno. Na kraju imas svoj posao i svoju djecu i nek te i to raduje, a Allah daje lijeka. I Poslanik Ejub a.s. je bio bolestan , pa ga je zena napustila, pa mu je Allah dao lijeka a ne neko drugi, pa mu se porodica vratila. Pa kad su Poslanici bili u iskusenju i bolesti pa ko smo to onda mi da ne budemo...

Da ti ragi Allah olaksa i cuva te na Pravom putu..

bjela ruza
Mlađi član
Postovi: 62
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 10:09 pm

Re: zaljubljeni dzin

Post od bjela ruza » Čet Nov 27, 2008 5:27 pm

Hvala sestro H@n@ na svesrdnoj podrsci to mi puno znaci. Dunja je surov i valja nam zaraditi ili dzenet ili dzehenem. Ja volim vise da sam zrtva jer sve je ovo prolazno nego nedaj Boze osoba koja drugima nanosi zlo. Pocesto se pitam kakav profil moze imati bijednik koji je u stanju otici nekom napraviti sihr da mu se raspane porodica. Ja te duse ne mogu da shvatim i nemogu da zamislim ko bi mogao da stoji iza svega ovoga ko moze prodati vjecnost za taku bijednu rabotu.

zara
Stari član
Postovi: 272
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Re: zaljubljeni dzin

Post od zara » Pet Nov 28, 2008 6:08 pm

Selam .Seko samo chu ti rechi da tog lasca ne slusas, da uopste ne obracheate paznju na njegove rijeci,
i da mu uopste ne vjerujes.
Zar sheytan nije covjeku najvechi neprijatelj.
Ne znaju oni voljeti, ljubav je plemenito svojstvo koje oni nemaju.
To je neko bolesno osjechanje posesivnosti, koje ne kraju opet ima za cilj da te upropasti.
Uci suru Nas kad progovori ili ajetul kursiju i ustraj , insha Allah dache Aallah swta neko olaksanje.

bjela ruza
Mlađi član
Postovi: 62
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 10:09 pm

Re: zaljubljeni dzin

Post od bjela ruza » Pet Nov 28, 2008 10:01 pm

Hvala seko Zara na savjetu. Danas sam ponovo imala napad jer sam telefonski razgovarala sa bivsim muzem u vezi podjele imovine u Bosni jer ja sam pokusala da neke stvari sredimo kao vjernici i civilizovano, posto je doslo do tenzije dzin je profitirao i fakticki sam dobila lom zivaca (Inace dzin poludi kad sam u telefonskom kontaktu sa bivsim) toliko je se uzrujao da me umalo nije naveo da skocim kroz prozor ne daj Boze pa je poceo drugacijim glasom da mu psuje iz mene da mu kaze koliiiiikoooo ga mrrzzziiiiii da bi najradije otisao na drugu planetu. Nedo Allah nikome ovo sto ja deveram. Poslije sam bila toliko iscrpljena a morala sam na posao klanjala i proucila nesto te se tako malkice smirila. Kad sam dosla kuci pustim audio rukju i on je poceo iz mene da cvili i place. Toliko sam iscrpljena da jedva hodam i tesko mi je bilo djecici nesto napraviti da jedu. Kosa mi sva opade.

Nihad
Mlađi član
Postovi: 109
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 10:10 pm
Lokacija: Dunjaluk
Kontakt:

Re: zaljubljeni dzin

Post od Nihad » Sub Nov 29, 2008 5:13 am

Esselamu alejkum

Sto se tice Dzina koji te je opsjeo.moze da bude zaljubljen a i ne mora.Uglavnom on je tu da napravi razdor i nered i da te rastavi od tvoje porodice, sto im je to i glavni Cilj.Zapamti da on nije tu da bi bio samo zaljubljen,nego mu je cilj da uradi to sto je vec uradzeno,a to je rastav braka.Imaju predaje na tu temu kojeg Iblis l.a. sejtana najvise voli, onoga koji rastavi muza od zene ili obratno.Moj savjet ti je da se sto vise predas Allahu svt, znaci da se pokrijes onako kako je Allah svt zeni naredio.svaki tvoj nedostatak koji propustis u vjeri je sejtanov napredak da te savlada.Oni uglavnom koriste svaku ljudsku slabost,pogotovu srdzbu, zato izbjegavaj rasprave ili kojekakve podjele sa muzem, ne zuri s tim, jer ces otvoriti dalji put sejtanskim uspjesima.Sad zasad dobro bi bilo da manje kontaktiras s muzem, dok ne nadzes nekoga ko ce ti uciti bar 2x rukju u sedmici, a poslije toga ces vidjeti da je i sa muzem drugacija situacija>mozda je i on pod tim istim uticajem sihra, nemoj samo teretiti njega, pokusaj uzeti sredinu, koja ce donijeti rezultate zasigurno, jer ako se rastavis od muza, sta dalje? da li je to rijesenje, uvijek misli da ta djeca moraju imati i Babu, ako jednog roditelja nestane, znaj da ta djeca nikad nece nikog moci nazvati Babom vise ili mamom.Mozda je veci tvoj uticaj bio da dodze do razvoda s tim sto si u toj situaciji i covjek uzima opravdanje da je to razlog a ,Allah svt kaze : Reci: On je Vjernicima upustvo i lijek...Fussilat 44

S toga ti isto preporucujem da se strogo drzis samolijecenja,naucenim Curukotovim uljem, koje Elhamdulillah razara Dzine, maslinovo ulje nauceno za mazanje, i Med.Na prvom mjestu sad za sad da slusas postepeno Kuran ali uz prisustvo brata, da ne slusa sama, po tvom opisu moze doci do vecih posljedica, jer koliko sam skonto u tvom postu da Sejtan kontolise tvoj sistem govora, znaci da u svakom momentu moze da kaze sta hoce,ako mu nesto ne odgovara.Zato s kontaj da li ti se svidilo ili ne da je iz tvojih usta govorio tvom muzu ono sto je on htio da bi ga jednostavno odvojio od tebe.
Zato moras najvise glavu mazati naucenim uljem, i sto vise Zikra i Ibadeta, iskreno da bi se sejtan prisilo da nema vise moc Govora tvojim ustima.

Kad ti brat uci Kuran, nek ne obraca paznju sta Sejtan prica, jer i on zna uciti, ali ne dugo, on tim svojim ucenjem odvraca da mu se ne uci Kuran ,kako bi doveo ucaca u sumnju kako je sejtan izdrzljiv, da mu to ne skodi.Uglavnom sve sto pricaju lazu.
Uglavnom toliko od mene, molim Allah svt da ti olaksa i da te ucvrsti u dinu, jer je jedini izlaz u tome, sto je covjek jaci Imanski sejtan je slabiji zapamti.

Esselamu alejkum

Nihad
Mlađi član
Postovi: 109
Pridružio se: Pet Apr 15, 2005 10:10 pm
Lokacija: Dunjaluk
Kontakt:

Re: zaljubljeni dzin

Post od Nihad » Sub Nov 29, 2008 5:27 am

Esselamu alejkum

Hallai zaboravih ti jos ovo reci:

Zapamti Ashabi r.a.su se lijecili i hranili ZemZem vodom,zato sto su imali oslonac na Allah svt, jer je u tome bereket, ako nisi ubijedzena da nesto nije lijek, a Poslanik savs kaze da jeste, onda to nije lijek za tebe, isto tako i sa Kur"anom, covjek koji vjeruje cvrsto u Allahovu rijec i zna da je to lijek onda je to lijek za njega, ako nije ubijedzen bez obzira koliko ga ucio lijeka nema.Zato sto vise iscitavaj prevod Kurana i hadise, i razmislaj o svakom ajetu,Allah ce dati izlaz upornoscu tj radom,bez rada nema rezultata InsAllah, nadam se da ces ovo shvatiti kao jednu pouku i savjet, molim Allah svt da te izlijeci i ucvrsti. Amin Esselamu alejkum

dennispasa
Mlađi član
Postovi: 107
Pridružio se: Pon Jun 11, 2007 4:02 pm
Lokacija: slovenija

Re: zaljubljeni dzin

Post od dennispasa » Sub Nov 29, 2008 1:11 pm

Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu

Bismillahirrahmanirrahim

Poštovana sestro, da te Allah d.ž. nagradi najboljom nagradom kad si podijelila svoje iskustvo snami. Inšallah mnogi če se okoristiti. Molim Allaha d.ž. da nam olakša kušnju, poveča iman i znanje, poveča sabur, nafaku...

...sestro koliko god te prokletnik uznemirava, samo ti ustraj u ibadetu, inšallah dat če Gospodar izlaz. Amin.

Ako ti treba Zem Zem-a, javi, ako Bog da vračam se kroz 20 dana pa ti ga mogu poslati.

d

zara
Stari član
Postovi: 272
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 7:49 pm

Re: zaljubljeni dzin

Post od zara » Sub Nov 29, 2008 3:34 pm

Selam aleikum

Ja bih ti isto savjetovala da zaustavis sve pregovore o razvodu.
Reci da si se razboljela(mozes rechi da imas depresiju ili neku drugu bolest) pa da ti je doktor zabranio
svako uznemiravanje.
Pocni i zavrsi dan sa kaskicom naucena ulja, corokutovo ili maslinovo,i kasikom medai casom vode,i
obavezno se namazi naucenim uljem prije spavanja.
Ne trci nista da odlucis dok si takva.
Strpljen -spasen
selam

Enes
Site Admin
Postovi: 666
Pridružio se: Čet Apr 14, 2005 3:17 pm
Lokacija: Zavidovici
Kontakt:

Re: zaljubljeni dzin

Post od Enes » Sub Nov 29, 2008 6:01 pm

Selam alejkum
Prvo me prepalo jer nisam odmah svatio o kome je rijec, jer sam pomislio prvo na jednu drugu zenu koja ima iste probleme kao i ti s tim da je on jos uvijek u braku, pa me to pogodilo kad sam procitao da je doslo do razvoda....kad sam projverio ip adresu onda sam svatio o kome je rijec
Pusti ti tu pricu sto je on sam iblis, sto nije tako pricao kad je ucena rukje, sto je kao malo dijete plakao, pogotovo kad sam ga uhvatio za prst :D.
Objasni bratu kako sam otprilike ja drzao prst pa kad uci rukju neka i on to radi s prstom
Neka ti brat uci a ne obaca paznju na pricu, neslusajte ga....mudar je on pravo...i zeli da vas nagovori da pricate sto vise.
Da korsitis sto vise med, ulje, vodu na koju trba nauciti, hajde da kazem sto vise to bolje....
A sto se tice razvoda, da kzem drugima da je to vec svrsen cin bio davno, sad se samo dogovaraju detlaji oko razvoda, oni vec odavno ne zive skupa.

efi
pisem pomalo
Postovi: 20
Pridružio se: Čet Nov 03, 2005 4:43 pm

Re: zaljubljeni dzin

Post od efi » Ned Nov 30, 2008 1:38 pm

esselamu alejkum , to sto taj levat dzin prica je znak njegove slabosti i velikog bola kojim ga Allah kaznjava nego ti se ne obaziri na te price nek ti brat uci kur~an i nek ne prica s njim samo nek uci kur~an bez ikakve price jer oni to zapricavaju samo da se ne uci kur`an. a ti sestro zamo ibadeti i zikri ma koliko tesko bilo pomoc je veoma blizo inshaAllah .samo nemoj posustajat jer sejtanovo lukavstvo je slabo i Allah ce ga unistit.

bjela ruza
Mlađi član
Postovi: 62
Pridružio se: Sre Nov 26, 2008 10:09 pm

Re: zaljubljeni dzin

Post od bjela ruza » Ned Nov 30, 2008 5:07 pm

Selam alejkum i hvala svima prisutnima koji su dali svoj savjet ili sugestiju.
Kao sto je brat Enes naveo ja vec od aprila vise ne zivim sa bivsim muzem a od prije par dana smo i oficijelno razvedeni. Stvari su se isuvise iskomplikovale sto daljnje otezava moju situaciju. Posto je moj bivsi muz iznosio necuvene stvari i gledao da maksimalno obruka i mene imoju porodicu moji su ga jako zamrzjeli i rekli su mi da ukoliko nekad odlucim da ponovo zivim sa njim da ce me se odreci. Ja od kako koristim Enesovu terapiju (ulje med, voda, slusanje Kur'ana itd) onda s moju stranu nocni namaz i zikr, kao da su se neke stvari promijenile, kao da pocinjem ponekad osjecati nesto za njega, isto kao kad vam daju injekciju za zub pa nista ne osjecate pa nakon nekog vremena dejstvo anestezije pocne opadati i vi osjecate ponovo bol, tako je i kod mene. Ali on ne prestaje da prica kod naroda neke stvari za mene jer je i on sam pod velikim utjecajem dzina a kaze da nije i nece da se lijeci. Nama je svima puko film i jednom covjeku kog je dugo vremena optuzivao kojesta da je homoseksualac diletr itd i na kraju je mene optuzivao da ja hocu da se preudam za tog covjeka a da njega namjeravamo otrovati. Taj covjek je skoro rekao mom bratu da je dosad trpio ali mu je doslo da ga ide isprebijati. Nakraju kad smo se rastali ispricao je svima da sam se ja preudala a sada mene hoce da ubjedi da nije i sve bljuvotine i nebuloze koje je izrekao sada porice.

Ja neznam da li su ti osjecaji koji se pojave s vremena na vrijeme dejstvo dzina jer hoce da me zaplasi da kad bih se izlijecila da bih tek tada bila u teskoj situaciji jer bih voljela covjeka koji je jako bolestan i za kog moji nece da cuju, ili je to dejstvo samog lijecenja. Dobijem tako nekad napade placa i razmisljam o djeci i njihovom odgoju i kako je tesko bez oca podici djecu onda me bol razdire. A ne bih mogla zamisliti da vise ikad mogu obnoviti svoj zivot kada bi mi neko doveo prelijepog princa koji ima pola bogatstva ovog svijeta ja bih osjecala odvratnost prema njemu.

H@n@
Mlađi član
Postovi: 68
Pridružio se: Čet Nov 13, 2008 9:21 pm

Re: zaljubljeni dzin

Post od H@n@ » Ned Nov 30, 2008 5:28 pm

Draga moja sestro tako bi voljela kad bi ti mogla olaksati...kao i svi mi koji te bodrimo..
Kako sam procitala tvoj prvi post, cesto sam mislila na tebe i na tvog muza...
Kako god bilo, nemoj da si ljuta na njega, iako te je povrijedio teskim rijecima, sigurno je to uradio iz osvete, iz ocaja, iz slabosti, jer niste zajedno...to je jedina reakcija covjeka kad vise nista ne moze...kaad je nemocan, teske rijeci su prva reakcija slabosti...A i pored toga i on je pod utjecajem sejtana. Kako ti njemu na telefonu nisi htjela reci da ga mrzis, nego sejta, tako je vjerovatno i on ponekad pricao...
Pokusaj da gledas svakog sa opravdanjem za njegove postupke...
Ti daj sve od sebe da nam ozdravis prvo, da pametno rasudujes, a sve drugo ces lahko...Molim Allaha da i tvom muzu dadne priliku da se lijeci.

Hajd obraduj nas uskoro, i reci nam kako sa bratom cesto ucis rukju, kako si hrabra i jaka..kao i do sad..

Odgovori